Ashdown objavio suspendiranje na NTV HAYAT
Moderator: _BataZiv_0809
- ja_sarajevo
#1 Ashdown objavio suspendiranje na NTV HAYAT
Visoki predstavnik Paddy Ashdown objavio je Odluku o suspendiranju odluke o preimenovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u međunarodni aerodrom Alija Izetbegović direktno u Vijestima u 7 NTV Hayat.
- pitt
#2 Re: Ashdown objavio suspendiranje na NTV HAYAT
ne pratisja_sarajevo wrote:Visoki predstavnik Paddy Ashdown objavio je Odluku o suspendiranju odluke o preimenovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u međunarodni aerodrom Alija Izetbegović direktno u Vijestima u 7 NTV Hayat.
- Ahmmed
Da, Ashdown je,u otprilike, desetominutnom gostovanju na NTV Hayat, objašnjavao razloge za ovakvu odluku.
U jednom momentu,upao je u zamku, ističući da se plašio da aerodrom u BL ne ponese ime Radovana Karadžića a onaj u MO, Mate Bobana, ali je u zadnji tren izjavio da mu ne pada na pamet da Aliju Izetbegovića kojeg je podržavao,kako je rekao cijeli demokratski svijet, poredi sa optuženim ratnim zločincima kakav je Radovan Karadžić.
Doduše, nije mi bilo najjasnije zbog čega most Franje Tuđmana u Čapljini, spomenik Draži Mihajloviću u Brčkom i ulica Jure Francetića u Mostaru, ne ruše međunarodni ugled zemlje, a aerodrom Alija Izetbegović bi to činio!
No, mislim da će biti zanimljivo narednih dana pratiti razvoj situacije i u drugim dijelovima zemlje i imenima raznih ulica, trgova, mostova....
U jednom momentu,upao je u zamku, ističući da se plašio da aerodrom u BL ne ponese ime Radovana Karadžića a onaj u MO, Mate Bobana, ali je u zadnji tren izjavio da mu ne pada na pamet da Aliju Izetbegovića kojeg je podržavao,kako je rekao cijeli demokratski svijet, poredi sa optuženim ratnim zločincima kakav je Radovan Karadžić.
Doduše, nije mi bilo najjasnije zbog čega most Franje Tuđmana u Čapljini, spomenik Draži Mihajloviću u Brčkom i ulica Jure Francetića u Mostaru, ne ruše međunarodni ugled zemlje, a aerodrom Alija Izetbegović bi to činio!
No, mislim da će biti zanimljivo narednih dana pratiti razvoj situacije i u drugim dijelovima zemlje i imenima raznih ulica, trgova, mostova....