Asfaltiranje M. Dvor - Vijecnica

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zena21

#1 Asfaltiranje M. Dvor - Vijecnica

Post by zena21 »

Evo ludnica je pocela juce. Za sada se saobraca jednom trakom, a od sutra ce kompletna ulica biti zatvorena za sva vozila osim vozila javnog prevoza. Tek onda nastupa belaj :roll:
Samo se nadam da ce uraditi posao kako treba, tako da nece opet morati roviti iduce godine, ili cak i ranije...
Edit

Post by Edit »

Kako da ne. Sjeti se poplocavanja Titove, i reci prodjes li ikad a da se dva put ne sapletes o lose postavljene ploce - bilo da su tako fiksirane bilo da su se u medjuvremenu rasklimale...
Ono sto je deprimirajuce da niko nije duzan da to popravi o svom trosku.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Sta ce se dogodine raditi? :D
zena21

Post by zena21 »

Pa toga se i bojim. Super je sto se ceste asfaltiraju, sto se postavljaju novi sahtovi, sto se mijenjaju tracnice... Strpicemo se mi i izdrzacemo ogromne zastoje i guzve. Izdrz'o je Mujo i gore :D , ali problem je sto svi znamo da se to sve uvijek sfuseri i svake godine se ponovo mora nesto iskopavati, dokopavati... :roll:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

zena21 wrote:Pa toga se i bojim. Super je sto se ceste asfaltiraju, sto se postavljaju novi sahtovi, sto se mijenjaju tracnice... Strpicemo se mi i izdrzacemo ogromne zastoje i guzve. Izdrz'o je Mujo i gore :D , ali problem je sto svi znamo da se to sve uvijek sfuseri i svake godine se ponovo mora nesto iskopavati, dokopavati... :roll:
ja se pitam kada ce jedine stare cijevi, koje su ostale ispod Dalmatinske ulice, napraviti problem :D:D
(Za one koji ne znaju cijevi kanalizacije su jednim dijelom nepromijenjene, kada je ista ulica obnovljena, prije dvije ili tri godine to bijase) :-)

ps. stipu Muju, on se ustelio :D
tataratira

Post by tataratira »

svi za jednog, jedan za sve :D

Image
Prenj

Post by Prenj »

The_Fluid wrote:Sta ce se dogodine raditi? :D
Dok god se ne kopa neki novi tunel ispod piste, duracemo ...
mickyK

Post by mickyK »

zena21 wrote:Pa toga se i bojim. Super je sto se ceste asfaltiraju, sto se postavljaju novi sahtovi, sto se mijenjaju tracnice... Strpicemo se mi i izdrzacemo ogromne zastoje i guzve. Izdrz'o je Mujo i gore :D , ali problem je sto svi znamo da se to sve uvijek sfuseri i svake godine se ponovo mora nesto iskopavati, dokopavati... :roll:
Dobro, cinjenica je da je asfalt na glavnoj saobraćajnici pravo kvalitetan (osim sahtova, koji ce uvijek biti problem) i mislim da ce i ovu dionicu uraditi sa kvalitetnim asfaltom.
rumenko

Post by rumenko »

de to fino da se uradi...nove sam gume stavio neki dan...nemojte se zayebavati....dobra ova slika pravo .....ovaj s lopatom isti Koke :D ...a divi onog glumca kod kamiona...yebo Jean-Claude Vandam-a u najboljim danima... :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

sta je ba kvalitetno :D :D :D nema ni puna godina kako su radili ilidza-otoka, a vec se auto talasa na svakih 10 metara :-? govorili su da nece dotaknut ulicu narednih 5 godina, a vec su je "okopavali" proslog mjeseca :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

poplocavanje ferhadije i asfaltiranje do marindvora su radile razlicite firme...
kritika fol argumentovanih a totalno neinformisanih je malo previse.. smeta nam kad to rade u sred ljeta (kad je najmanja guzva i kad je gradj sezona) smeta nam kad pocnu raditi u proljece da bi do ljeta nesto bilo gotovo i da bi se osposobilo kretanje vozilima...sve smeta...

hajmo mi i dalje sjediti na rukama...tako je najbolje...i zaliti se na sve...

samo cu vam reci SIBENSKA 2 pa se zalite :D
Qler

Post by Qler »

glavna od m.dvora do otoke je dobro uradjena (malo sahtovi zezaju) od otoke do ilidze vala lose... moglo je bolje... sad od m.dvora do vjecnice :) nase nam drage :) kako god da urade bit ce bolje nego sto je sad. one sine od m-dvora do skenderije ono vise ne spada ni u makadam.. isto tako je otisao i onaj dio od principovog do vjecnice. a tek od vjecnice do vjecne :x ono nije put!
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mIRCerka wrote:poplocavanje ferhadije i asfaltiranje do marindvora su radile razlicite firme...
kritika fol argumentovanih a totalno neinformisanih je malo previse.. smeta nam kad to rade u sred ljeta (kad je najmanja guzva i kad je gradj sezona) smeta nam kad pocnu raditi u proljece da bi do ljeta nesto bilo gotovo i da bi se osposobilo kretanje vozilima...sve smeta...

Posle godine su radili rekontrukciju tramvajskih sina pa je i tada bilo ogranicenja saobracaja. Ove godine isto, samo se sada stavlja novi asfalt. O.K meni je drago da se to radi, al' zar nije bilo logicno da se ovo radilo prosle godine ili da se rekonstrukcija tramvajskih sina uskladila sa postavljanjem novog asfalta pa da se primarna saobracajnica u Sarajevu ne zatvara svake godine zbog slicnih radova... :sad:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mIRCerka wrote:poplocavanje ferhadije i asfaltiranje do marindvora su radile razlicite firme...

Posle godine su radili rekontrukciju tramvajskih sina pa je i tada bilo ogranicenja saobracaja. Ove godine isto, samo se sada stavlja novi asfalt. O.K meni je drago da se to radi, al' zar nije bilo logicno da se ovo radilo prosle godine ili da se rekonstrukcija tramvajskih sina uskladila sa postavljanjem novog asfalta pa da se primarna saobracajnica u Sarajevu ne zatvara svake godine zbog slicnih radova... :sad:
bas je bilo u novinama nesto vezano za sanaciju kaskada korita miljacke...
jebi ga drvosjeco, ti i ja bismo voljeli da sve odrade kako mi mislimo da bi bilo najbolje, ali uvijek su problem pare...nema se para za ovo nema se para za ono i onda kad se ima para zajase se da se radi... sto se tice talasanja prema ilidzi, frka je bila jer su prerano pustene trake u promet, nesto asfalt nije bio ohladjen...citate li vi novine uopste?

:?
Prenj

Post by Prenj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Posle godine su radili rekontrukciju tramvajskih sina pa je i tada bilo ogranicenja saobracaja. Ove godine isto, samo se sada stavlja novi asfalt. O.K meni je drago da se to radi, al' zar nije bilo logicno da se ovo radilo prosle godine ili da se rekonstrukcija tramvajskih sina uskladila sa postavljanjem novog asfalta pa da se primarna saobracajnica u Sarajevu ne zatvara svake godine zbog slicnih radova... :sad:
Apsolutno je logicno da se svake godine uzmu nove kolicine mita od novih firmi.
idic

Post by idic »

Vilsonovo su kopali i postavljali rasvjetu predprošle godine od III gimnazije do Vrbanje mosta, a prošle godine su ga ponovo prekopali i ostavili tako nedovršeno evo već godinu dana. :x :x
U svim normalinim zemljama se ti radovi obavljaju u toku noći, a po danu puste saobraćaj da normalno funkcioniše. Kod nas valjda jedne godine daju posao jednoj firmi, a sljedeće godine drugoj, da svako čvakne svoj dio, a Sarajlije su svakako stoka mogu oni izdurati da se satima kuhaju u autima. :x
Edit

Post by Edit »

Mirci, koliko znas o tenderima i izvodjackim ugovorima? Bas me briga ko je bio izvodjac... narucilac poslova koji u projekt ulaze budzetski novac je taj koji je bio duzan da ispravnim ugovorom i kontrolom kvaliteta obezbijedi rezultat ... umjesto da baca novac koji je za tu svrhu namijenjen. Inace su jedino talovi u pitanju.

Lako bi se podnijeli svi problemi koje nose radovi, kada bismo imali iluziju o tome, da ce rezultat biti - poboljsanje.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

idic wrote:Vilsonovo su kopali i postavljali rasvjetu predprošle godine od III gimnazije do Vrbanje mosta, a prošle godine su ga ponovo prekopali i ostavili tako nedovršeno evo već godinu dana. :x :x
U svim normalinim zemljama se ti radovi obavljaju u toku noći, a po danu puste saobraćaj da normalno funkcioniše. Kod nas valjda jedne godine daju posao jednoj firmi, a sljedeće godine drugoj, da svako čvakne svoj dio, a Sarajlije su svakako stoka mogu oni izdurati da se satima kuhaju u autima. :x
joj idic...
a koliko puta smo rekli prosle godine MAJKU IM BEMO STA KOPAJU U 7 UJUTRO....

nikad zadovoljni :D:D:D:D:D:D

pa ako vam smeta guzva, onda idite pjesice :D:D:D:D
zdravije je :D:D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Edit wrote:
Mirci, koliko znas o tenderima i izvodjackim ugovorima? Bas me briga ko je bio izvodjac... narucilac poslova koji u projekt ulaze budzetski novac je taj koji je bio duzan da ispravnim ugovorom i kontrolom kvaliteta obezbijedi rezultat ... umjesto da baca novac koji je za tu svrhu namijenjen. Inace su jedino talovi u pitanju.

Lako bi se podnijeli svi problemi koje nose radovi, kada bismo imali iluziju o tome, da ce rezultat biti - poboljsanje.
znam vise nego sto trebam :D

posao prevodioca mi je omogucuje uvid u vise sfera nego sto jednom insanu treba...
zato glava boli...zato se sekiram za svasta nesto...

ali najvise saznam iz novina...da draga Edit u novinama ima rubrika vise nego sto su citulje i crna hronika...
recimo, za obnovu 11 kasakada u koritu miljacke je potrebno 250 hiljada imaraka, a odoboreno je 100 hiljada...
to niko ne procita i onda se po forumu galami ZASTO NE POPRAVLJAJU...
a cime da popravljaju? sto ne idete i vi dzaba radit ako od gradjevinskog fizickog radnika ocekujete isto...
aman...
:D
idic

Post by idic »

Najradije bih i išla pješice na posao, ali je zbog udaljenosti to zaista neizvodljivo.
Ružan je osjećaj da te tamo neki likovi koje si birao na izborima svake godine prave budalom i svjesno biraju lošije ponuđače, a tvoje pare trpaju u svoje džepove. :x
Edit

Post by Edit »

Mirci, stvarno me cudis ... bice da ti u prijevodima nije doslo do ruke dovoljno podataka o tome koliko je novca do sad ulozeno u kojekakve obnove infrastrukture, sto u gradu sto u drzavi... da je bio obezbijedjen odgovarajuci kvalitet radova od strane onih koji su za to odgovorni, mi bi danas imali recimo ceste kao i Hrvatska, u najmanju ruku.. ali ne, kod nas se sve udubljuje, puca, urusava, blijedi... i ako svake godine treba popravljati ono sto u normalnim drzavama traje barem 5 godina, nije cudo da para nikad dosta... nema ekonomije koja to moze podnijeti.
Da je onaj ko je bio odgovoran za investicije, zaista i proveo kontrolu kvaliteta i natjerao kontraktore da o svom trosku popravljaju stete nastale zbog loseg kvalilteta radova, do sad bi se svaka investicija isplatila, pa makar zbog toga nekoliko dundzerskih gradjevinskih firmi otislo pod stecaj.
Edit

Post by Edit »

sto ne idete i vi dzaba radit ako od gradjevinskog fizickog radnika ocekujete isto...
aman...
a ovo ti je biser nad biserima... fulila si temu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Edit wrote:
sto ne idete i vi dzaba radit ako od gradjevinskog fizickog radnika ocekujete isto...
aman...
a ovo ti je biser nad biserima... fulila si temu.
po cemu sam fulila temu majke ti????
pricalo se o nedostatku sinhronizacije obnove tram.sina i asfalta, a ja kazem da je problem garant u parama, jer se nikad nema para dovoljno da se nesto do kraja odradi...ili da se dvije stvari istovremno odrade....
tako nam je sad i za ovo...
prica se o asfaltiranju CESTE, a najjaci argument je poplocavanje ferhadije, STO JE DRUGI PAR CARAPA tj druga tema skroz...
sad ti meni reci ko je fulio temu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

jutros sam 15 minuta zakasnio na posao... oboren rekord u kašnjenju :D:D:D

već mi idu na penis :D:D:D :roll:
Edit

Post by Edit »

Poplocavanje Ferhadije i asfaltiranje ulica su javni radovi , u nadleznosti istog kantonalnog ministarstva ... iz iste kase idu pare.. isti organi su duzni za nadzor radova..

Dnevnica jadnog gradjevinskog radnika je ista, bez obzira koliko je miliona vrijedan projekt. U skladu sa odobrenim novcem, uradice se ovoliko ili onoliko, a ja govorim o KVALITETU uradjenog posla, KOJI JE PLACEN.

Je li sad jasnije?
Post Reply