ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
-
#1 ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Koliko je izgledno da ovo prodje u praksi u pomenutim kantonima?
-----------------------------------
Četiri stranke dogovorile blok za zajednički nastup u pregovorima za formiranje vlasti
Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora, danas je u Zenici dogovoren zajednički nastup četiri stranke u pregovorima za formiranje vlasti na svim nivoima gdje to bude moguće i gdje su zastupljene. Dogovor je postignut između Stranke demokratske aktivnosti (ASDA), Naroda i pravde (NiP), Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA).
Dogovor o zajedničkom nastupu postignut je danas, a u narednom periodu zvanični tekst sporazuma trebaju potpisati sve navedene stranke u svojim centralama.
Plan ASDA, NiP-a, NB-a i PDA je da pokušaju u dogovoru s potencijalnim partnerom formirati vlast u kantonima gdje to bude moguće, odnosno gdje ove stranke budu zastupljene u dovoljnom broju u kantonalnim skupštinama.
Također, spomenute stranke će zajedno nastupiti i u pregovorima za formiranje vlasti na nivou FBiH, ali i države, kada je riječ o strankama koje budu imale zastupnike.
Na nivou FBiH projekcije su da će ASDA, NiP, NB i PDA imati 13 zastupničkih mjesta, a kao potencijalni partner u pregovorima se spominje SDP. Ono što je zajedničko ovim strankama je opredijeljenost da ne pregovaraju sa SDA o vlasti.
Kantoni gdje bi ove stranke sa SDP-om potencijalno mogle formirati vlast su Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski te Unsko-sanski kanton.
Podsjetimo, najviše glasova pojedinačno na svim nivoima osvojila je SDA, koja će tražiti vertikalno uspostavljanje vlasti, odnosno nakon Predsjedništva BiH, formiranje državne vlasti, zatim entitetske pa kantonalnih.
Ključni faktor u pregovorima na državnom i federalnom nivou će biti HDZ.
-----------------------------------
Četiri stranke dogovorile blok za zajednički nastup u pregovorima za formiranje vlasti
Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora, danas je u Zenici dogovoren zajednički nastup četiri stranke u pregovorima za formiranje vlasti na svim nivoima gdje to bude moguće i gdje su zastupljene. Dogovor je postignut između Stranke demokratske aktivnosti (ASDA), Naroda i pravde (NiP), Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA).
Dogovor o zajedničkom nastupu postignut je danas, a u narednom periodu zvanični tekst sporazuma trebaju potpisati sve navedene stranke u svojim centralama.
Plan ASDA, NiP-a, NB-a i PDA je da pokušaju u dogovoru s potencijalnim partnerom formirati vlast u kantonima gdje to bude moguće, odnosno gdje ove stranke budu zastupljene u dovoljnom broju u kantonalnim skupštinama.
Također, spomenute stranke će zajedno nastupiti i u pregovorima za formiranje vlasti na nivou FBiH, ali i države, kada je riječ o strankama koje budu imale zastupnike.
Na nivou FBiH projekcije su da će ASDA, NiP, NB i PDA imati 13 zastupničkih mjesta, a kao potencijalni partner u pregovorima se spominje SDP. Ono što je zajedničko ovim strankama je opredijeljenost da ne pregovaraju sa SDA o vlasti.
Kantoni gdje bi ove stranke sa SDP-om potencijalno mogle formirati vlast su Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski te Unsko-sanski kanton.
Podsjetimo, najviše glasova pojedinačno na svim nivoima osvojila je SDA, koja će tražiti vertikalno uspostavljanje vlasti, odnosno nakon Predsjedništva BiH, formiranje državne vlasti, zatim entitetske pa kantonalnih.
Ključni faktor u pregovorima na državnom i federalnom nivou će biti HDZ.
- Krokodajl
#2 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Ove i SDA istjerala, pa vi sad vidite
Mirso i Konaković, ah
Mirso i Konaković, ah
-
#3 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Konakovicu R.I.P od srca kada vežeš zastave sa Kukom
Sada bi svak pošten trebao istupiti iz tvoje djl stranke
Sada bi svak pošten trebao istupiti iz tvoje djl stranke
- Capajebo
#4 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Užasno loš potez... Bude li ovako, gotov je na idućim izborima. Džaba ste krecili...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Naziv bloka - SDA Odmetnici
- Bloo
- Globalna šefica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- DaffyDuck
#8 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Odmetnici na jednom mjestu
- Bloo
- Globalna šefica
#9 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Halid mjesto Halida...
- Smrcak15
#10 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Biti odmetnik od neceg loseg nije losa stvar....samo se to kod nas ne oprasta ako si nekad bio u SDA pa se odmetnuo nakon sto si vidio javasluk i nerad...pa savjest uticala da se odmetne osoba....Bog prasta velike grijehe ali Bosnjo nece oprostiti ako si nekad bi clan stranke koju sad ne volis iako je ta osoba samim odmetanjem od neceg loseg uradila pravu stvar.
- Krokodajl
#11 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Za Konakovica ne znam.Smrcak15 wrote:Biti odmetnik od neceg loseg nije losa stvar....samo se to kod nas ne oprasta ako si nekad bio u SDA pa se odmetnuo nakon sto si vidio javasluk i nerad...pa savjest uticala da se odmetne osoba....Bog prasta velike grijehe ali Bosnjo nece oprostiti ako si nekad bi clan stranke koju sad ne volis iako je ta osoba samim odmetanjem od neceg loseg uradila pravu stvar.
Ali Kuko nije istupio zbog javasluka i nerada, vec jer su u stranci rekli "dosta vise i tebe".
- Ja_Ja
#12 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Upravu bi bio da se radi o ljudima koji su nedavno usli u politiku, pa shvatili da u stranci nesto ne stima i otisli da naprave nesto bolje. Ovi svi imaju po 20+ (osim mozda Konakovica) godina u SDA, i nisu nista drugo do isprdci te stranke. Koriste istu metodologiju kao i SDA da privole glasace, i mislim da nece biti nikakve razlike ni u njihovim politikama.Smrcak15 wrote:Biti odmetnik od neceg loseg nije losa stvar....samo se to kod nas ne oprasta ako si nekad bio u SDA pa se odmetnuo nakon sto si vidio javasluk i nerad...pa savjest uticala da se odmetne osoba....Bog prasta velike grijehe ali Bosnjo nece oprostiti ako si nekad bi clan stranke koju sad ne volis iako je ta osoba samim odmetanjem od neceg loseg uradila pravu stvar.
- It_is_a_Leclerc
#13 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Ukrupnjavanje je odlična stvar.
Sjajan potez Konakovića koji će svoj kapital pretvoriti u daleko veću snagu
Ljudi, mi moramo prvo poredati prioritete. Nema mjesta za sitne personalne i ideološke razmirice u uslovima kad imamo priliku da ispravimo grešku iz 2010. i SDA likvidiramo na skoro svim nivoima. Treba biti racionalan i umjeren. Ja vjerujem da je "SDA - pokajnik" bolji od SDA-ovca.
Ovo je dobro i sa aspekta da će ljevica (SDP, DF i NS) biti prinuđena da formira svoj blok koji će moći ravnopravno dogovarati učestvovanje u vlasti.
Sjajan potez Konakovića koji će svoj kapital pretvoriti u daleko veću snagu
Ljudi, mi moramo prvo poredati prioritete. Nema mjesta za sitne personalne i ideološke razmirice u uslovima kad imamo priliku da ispravimo grešku iz 2010. i SDA likvidiramo na skoro svim nivoima. Treba biti racionalan i umjeren. Ja vjerujem da je "SDA - pokajnik" bolji od SDA-ovca.
Ovo je dobro i sa aspekta da će ljevica (SDP, DF i NS) biti prinuđena da formira svoj blok koji će moći ravnopravno dogovarati učestvovanje u vlasti.
-
#14 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Biće cirkusa u TK, SDP će praviti referendum, suđnjađ da će se ići u koaliciju sa SDA/PDA, oni neće međusobno...
-
#15 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
vala ako SDP ode sa ovim ja više sa njih neglasam nikad više
- It_is_a_Leclerc
#16 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Koliko vidim, ideologija svim stranakama iz pojaničkog bloka je vlast, a jedino zajedničko da neće sa SDA.Heller wrote:Biće cirkusa u TK, SDP će praviti referendum, suđnjađ da će se ići u koaliciju sa SDA/PDA, oni neće međusobno...
- It_is_a_Leclerc
#17 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
A ako ode sa SDA?El_comadante wrote:vala ako SDP ode sa ovim ja više sa njih neglasam nikad više
-
#18 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
SDP nema problem sa drugim strankama, ali PDA nisu pokajnici nego najgori hamelj iz SDA, mislim da DF, SDP, NS, SBB, SBiH mogu nagurat vladu ako ne bude papaka.It_is_a_Leclerc wrote:Koliko vidim, ideologija svim stranakama iz pojaničkog bloka je vlast, a jedino zajedničko da neće sa SDA.Heller wrote:Biće cirkusa u TK, SDP će praviti referendum, suđnjađ da će se ići u koaliciju sa SDA/PDA, oni neće međusobno...
- Roccohljup
#19 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Djavolja koalicija. Samo im jos fahro treba da upotpuni novu osovinu zla. Imaju sansu da postanu i gori od svojih ucitelja
-
#20 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
bolje biti opozicija nego sa PDA i SDA. to je moje mišljenje. jer nema razlike izmedju PDA i SDA opet jel moje mišljenjeIt_is_a_Leclerc wrote:A ako ode sa SDA?El_comadante wrote:vala ako SDP ode sa ovim ja više sa njih neglasam nikad više
- kamberovica polje
#21 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
SDA zlom protiv SDA zla.
Vadite kokice, biće show.
Vadite kokice, biće show.
-
#22 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Kuko ce se htjeti vratiti Bakiru. Pitanje je da li ce to htjeti Bakir?El_comadante wrote:bolje biti opozicija nego sa PDA i SDA. to je moje mišljenje. jer nema razlike izmedju PDA i SDA opet jel moje mišljenjeIt_is_a_Leclerc wrote:A ako ode sa SDA?El_comadante wrote:vala ako SDP ode sa ovim ja više sa njih neglasam nikad više
Kifla je s SDA zavrsio. To je evidentno.
- It_is_a_Leclerc
#23 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Kuko se neće htjeti vratiti Bakiru. Zašto bi vlasnik života, smrti i zagrobnog života u politici Tuzlanskog kantona svoju moć želio dijeliti sa bilo kim?
Plus, sada ima status vlasnika kontrolnog paketa za formiranje Vlade. Ko zna šta će ponuditi ljevici za dogovor.
Plus, sada ima status vlasnika kontrolnog paketa za formiranje Vlade. Ko zna šta će ponuditi ljevici za dogovor.
- It_is_a_Leclerc
#24 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
U tom bloku je otprilike 140.000 glasova, u četiri kantona mi možemo se drugim partnerima koji ne podrazumijevaju Stranku demokratske akcije, možemo formirati vlast'', kazao je Šepić za N1.
-
#25 Re: ASDA-NiP-NB-PDA - Blok za formiranje vlasti na svim nivoima
Ako SDP sjedne sa NS i DFom porazgovara vrlo lako bi mogli imati 15 ruku pa onda ganjat SBiH ili SBB. Mene više brinu kadrovi SDPa da ne naprave pizdariju ko 2010, Bijedić recimo Premijer Kantona, to bi SDP ukopalo.It_is_a_Leclerc wrote:Kuko se neće htjeti vratiti Bakiru. Zašto bi vlasnik života, smrti i zagrobnog života u politici Tuzlanskog kantona svoju moć želio dijeliti sa bilo kim?