aščinice, buregdžinice i ćevabdžinice u borbi za zlato:))

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

flora.sa

#1 aščinice, buregdžinice i ćevabdžinice u borbi za zlato:))

Post by flora.sa »

eh...obzirom da na forumu imamo mnoooogo poguzija :D da otvorimo i ovu temu...
ćevabdžinice+buregdžinice protiv aščinica...

pa da vidimo ko će da pobijedi!!! :D

šta to naši forumaši više vole da jedu-ćevape, pite sa jedne strane, ili pak, bosanski lonac, klepe, japrak...itd.... sa druge strane...

Molim izjasnite se... :D :D
The_Fluid

#2 Re: aščinice, buregdžinice i ćevabdžinice u borbi za zlato:)

Post by The_Fluid »

flora.sa wrote:eh...obzirom da na forumu imamo mnoooogo poguzija :D da otvorimo i ovu temu...
ćevabdžinice+buregdžinice protiv aščinica...

pa da vidimo ko će da pobijedi!!! :D

šta to naši forumaši više vole da jedu-ćevape, pite sa jedne strane, ili pak, bosanski lonac, klepe, japrak...itd.... sa druge strane...

Molim izjasnite se... :D :D

je li to sva ponuda vecerasnjeg izbora, obzirom da temu o cevapima imamo, mislim dvije ili tri :D a o ascinicama i pitama po jednu :D
--

Gledamo samo region BiH ili i sire?
manijak1

Post by manijak1 »

Svako utro škembe čorba posle sekoj svoa borba.........
:D :D ........aščinice jedan glas X 100000000.......... :D :D .
flora.sa

Post by flora.sa »

to sad znači da bih buregdžinice trebala da priključim aščinicama, jer ćevabdžinice ionako imaju dvoljno otvorenih tema:D :D tj. svejedno već vode, odnosno imaju prednost???? :D
manijak1

Post by manijak1 »

To znači da bi trebala .........voditi svoju temu kako treba :oops:
flora.sa

Post by flora.sa »

manijak1 wrote:To znači da bi trebala .........voditi svoju temu kako treba :oops:
da...složiću se sa tobom :roll: :D

pa...forumashi kada biste na stolu imali hranu iz gore pomenutih (da ne ponavljam :D ), te odobrenje da možete konzumirati samo hranu iz jedne od ovih kategorija :D , što biste izabrali???
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Draga moja ..........aščinicu :oops: biram ja :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Jela sa roštilja.
anais_nin

Post by anais_nin »

buregdzinice bi propale pored mene....cevape jedem samo u sarajevu, u mostaru ih zaobilazim u sirokom krugu...znaci moj glas ide ascinicama :D zivjela sarma, zivio japrak :lol: :D
xygirl

Post by xygirl »

ne mislim da su buregdzinice lose, naprotiv :D ali preferiram zdravije stoga... ASCINICA :D iako bi moj glas mogao ici na obje strane :D no to nije tema...
flora.sa

Post by flora.sa »

teško se odlučiti :D, ali ipak i od mene glas ide aščinicama...prevagu su donijele klepe! :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

xygirl wrote:ne mislim da su buregdzinice lose, naprotiv :D...
ne mislim ni ja nista lose o buregdzinicama...ali kod mene kuci je minimalno jednom sedmicno pita na stolu, i to kakva pita :D a posto ja vise volim neke neobicnije kombinacije tipa pitu od kuhanog krompira i sira, stvarno nemam nikakvih ludih poriva da idem kupovat pitu pored ove domace :D
vratnik

Post by vratnik »

Pita!
xygirl

Post by xygirl »

="anais_nin
ne mislim ni ja nista lose o buregdzinicama...ali kod mene kuci je minimalno jednom sedmicno pita na stolu, i to kakva pita :D a posto ja vise volim neke neobicnije kombinacije tipa pitu od kuhanog krompira i sira, stvarno nemam nikakvih ludih poriva da idem kupovat pitu pored ove domace :D
eee lako je meni za tebe :D cuj jednom sedmicno pita na stolu i to kakva pita :shock: :D ali sa nama (ne)radnicima je to mnogo drugacije... ako ne odem do buregdzinice pitu na stolu mogu samo sanjati :D
farky

Post by farky »

xygirl wrote:="anais_nin
eee lako je meni za tebe :D cuj jednom sedmicno pita na stolu i to kakva pita :shock: :D ali sa nama (ne)radnicima je to mnogo drugacije... ako ne odem do buregdzinice pitu na stolu mogu samo sanjati :D
citaj: lijenstinama :roll: :D :D

ja dajem svoj glas ascinicama, kasika je kasika :D
anais_nin

Post by anais_nin »

xygirl wrote: eee lako je meni za tebe :D cuj jednom sedmicno pita na stolu i to kakva pita :shock: :D ali sa nama (ne)radnicima je to mnogo drugacije... ako ne odem do buregdzinice pitu na stolu mogu samo sanjati :D
:lol: :D jooooooj tebe bona....pa ne razvlacim ja jufku...ima strasna kupovna....a ostalo je brze nego pastu napraviti :D i nije strasna zbog mene, nego sto je nena uvijek tu negdje pa nadzire da nista ne fulim :D nista, vidim ja nema mi druge nego da te na rucak zovem :D
flora.sa

Post by flora.sa »

anais_nin wrote:
xygirl wrote:ne mislim da su buregdzinice lose, naprotiv :D...
joj, nena ti je legenda... :D

znaš li ti koji je zahmet :D napraviti tu pitu???

valja prvo skuhati krompir, pa ispasirati, pa tek onda redati po jufki :roll: ...dok to sve uradiš, ma tri kormpiruše moreš napraviti.... :D
xygirl

Post by xygirl »

farky
tisina tamo u zadnjim redovima :P :D

eiss anais, pa bice onda da me nana poziva na racak :P ja mislila ti to sama razgazis :lol: :D
flora.sa

Post by flora.sa »

xygirl wrote:farky
tisina tamo u zadnjim redovima :P :D

eiss anais, pa bice onda da me nana poziva na racak :P ja mislila ti to sama razgazis :lol: :D
nemoj tako :oops: ....

ona pomaže nani ...u jedenju iste :D :D :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

flora.sa wrote: joj, nena ti je legenda... :D

znaš li ti koji je zahmet :D napraviti tu pitu???

valja prvo skuhati krompir, pa ispasirati, pa tek onda redati po jufki :roll: ...dok to sve uradiš, ma tri kormpiruše moreš napraviti.... :D
ne pravi bona nena pitu NEGO JA....ali po njenom receptu....i sa njenim nadzorom....znas ono ona hoda po kuci za mnom i govori "ma de jos malo soli" :D ili "uuuuuuuuuuuu ima onog travnickog sira mogla si i njega ubacit" :lol: :D a nije bona zahtjevna ova pita samo je pitanje organizacije, dok se krompir kuha, ja sve ostalo spremim, a pasiram ga onim rucnim mixerom tako da je to sekundica :D
anais_nin

Post by anais_nin »

xygirl wrote: eiss anais, pa bice onda da me nana poziva na racak :P ja mislila ti to sama razgazis :lol: :D

pa jesam....nena gleda i komanduje izdaleka :lol: :D
edu

Post by edu »

meni mozes ne znam sta predloziti..ja uvijek pitam isto..ima li pite ili cevapa.. :D :D :D
xygirl

Post by xygirl »

anais_nin wrote:
xygirl wrote: eiss anais, pa bice onda da me nana poziva na racak :P ja mislila ti to sama razgazis :lol: :D

vazi onda ;) naletim na pitu prvom prilikom :D
anais_nin

Post by anais_nin »

xygirl wrote:
anais_nin wrote:

vazi onda ;) naletim na pitu prvom prilikom :D
ima Bujruma :D
debela

Post by debela »

glas za ascinice
Post Reply