ASA Prevent skola
Moderator: anex
- Chischo
#1 ASA Prevent skola
Jel se ko prijavljivao na ovo zadnjih godina, isplati li se truditi oko toga?
O ASI i Preventu sam cuo sve najgore kao poslodavcu, je li ovo jos jedna ubleha ili stvarno ima neke koristi od toga.
U vremenu ogranicenih resursa razmisljam da li da odem na testiranje u ponedjeljak.
http://asa.ba/karijera/asa-prevent-skola/
O ASI i Preventu sam cuo sve najgore kao poslodavcu, je li ovo jos jedna ubleha ili stvarno ima neke koristi od toga.
U vremenu ogranicenih resursa razmisljam da li da odem na testiranje u ponedjeljak.
http://asa.ba/karijera/asa-prevent-skola/
- drndalo
#2 Re: ASA Prevent skola
Otidji, nikad ne znas... Nemam iskustvo s njima, jer imam bolji posao, ali ko nema mozda nije lose za upasti u sistem... Naravno da zavisi i sta im treba i koliko...
-
Sunce03
#3 Re: ASA Prevent skola
I ja sam se prijavila i zvali su me da je u pon.testiranje. Takođe sam u dilemi da li da odem ili ne.. Btw. zanima me i kakvo će biti testiranje? Opće znanje, engleski jezik, strukovno ( s obzirom da traže sa elektrotehnike, bankarstva, psihologije i sl.)?
A o poslovanju zaista pojma nemam. To je firma o kojoj se baš mnogo i ne priča, tako da nisam čula nikakve ni pohvale a ni loše uslove poslovanja.
A o poslovanju zaista pojma nemam. To je firma o kojoj se baš mnogo i ne priča, tako da nisam čula nikakve ni pohvale a ni loše uslove poslovanja.
-
Strumfeta-Sa
#4 Re: ASA Prevent skola
I mene su pozvali na ovo testiranje. Ima li neko da zna o kakvom testiranju je rijec?
-
Mary_88
#5 Re: ASA Prevent skola
Pozvana sam i ja na ovo testiranje i planiram otići,nema se šta izgubiti. I da,pitala sam ih kakvo je testiranje u pitanju...rekoše psihološko testiranje.
-
Strumfeta-Sa
#6 Re: ASA Prevent skola
Hvala MaryMary_88 wrote:Pozvana sam i ja na ovo testiranje i planiram otići,nema se šta izgubiti. I da,pitala sam ih kakvo je testiranje u pitanju...rekoše psihološko testiranje.
-
gyl
#7 Re: ASA Prevent skola
Mary_88 wrote:Pozvana sam i ja na ovo testiranje i planiram otići,nema se šta izgubiti. I da,pitala sam ih kakvo je testiranje u pitanju...rekoše psihološko testiranje.
I ja sam pozvana danas na testiranje samo nisam sigurna u koliko je..cini mi se 12:30 h
znam da je ovo neodgovorno al sam stvarno zaboravila
mogu li znati u koliko je neko od vas ... mozda smo svi u isto vrijeme
-
razmazena
#8 Re: ASA Prevent skola
I kako vam se cine pitanja u psiho testu? 
-
Sunce03
#9 Re: ASA Prevent skola
Suština pitanja je ista, samo su drugačije formulisana kako bi se vidjelo koliko smo kontradiktorni.razmazena wrote:I kako vam se cine pitanja u psiho testu?
Iskreno, nisam baš sigurna ni šta da mislim kakav će rezultat ispasti
-
razmazena
#10 Re: ASA Prevent skola
Ne, samo 30 ljudi ce biti kontaktirano, a 50 ih je pozvano na testiranje. Razgovor je krajem ove ili pocetkom naredne sedmice.
- drndalo
#11 Re: ASA Prevent skola
Nego ne rekoste vi meni, sta vas uce u toj skoli ? 
-
--usnee--
#12 Re: ASA Prevent skola
Uce vjerovatno kako dati 500 KM platu ovim u Preventu, zatim kako otpustiti 500 ljudi bez objave ikakve u medijima pa onda podici novi objekat i pohvaliti se na sav glas da je još 200 ljudi zaposleno, zatim vas nauce kako jednu firmu podijeliti na 16 000 dijelova gdje nije moguce nista povezat.... Mislim da nije potrebno vise pricat... Ako jeste mogu nastaviti o segmentima ASA-e nije frka. 
-
real -ja
#13 Re: ASA Prevent skola
Koga su zvali na razgovor i kad neka se javi
da vidimo kolko nas ima 
-
Mary_88
#14 Re: ASA Prevent skola
A jesi li molim te i ti nezaposlen,ako jesi šta misliš zašto?--usnee-- wrote:Uce vjerovatno kako dati 500 KM platu ovim u Preventu, zatim kako otpustiti 500 ljudi bez objave ikakve u medijima pa onda podici novi objekat i pohvaliti se na sav glas da je još 200 ljudi zaposleno, zatim vas nauce kako jednu firmu podijeliti na 16 000 dijelova gdje nije moguce nista povezat.... Mislim da nije potrebno vise pricat... Ako jeste mogu nastaviti o segmentima ASA-e nije frka.
-
Mary_88
#15 Re: ASA Prevent skola
Pozvaše me danas na razgovor,sutra u 12:30... Ima li još koga?real -ja wrote:Koga su zvali na razgovor i kad neka se javida vidimo kolko nas ima
-
--usnee--
#16 Re: ASA Prevent skola
Mary_88 wrote:A jesi li molim te i ti nezaposlen,ako jesi šta misliš zašto?--usnee-- wrote:Uce vjerovatno kako dati 500 KM platu ovim u Preventu, zatim kako otpustiti 500 ljudi bez objave ikakve u medijima pa onda podici novi objekat i pohvaliti se na sav glas da je još 200 ljudi zaposleno, zatim vas nauce kako jednu firmu podijeliti na 16 000 dijelova gdje nije moguce nista povezat.... Mislim da nije potrebno vise pricat... Ako jeste mogu nastaviti o segmentima ASA-e nije frka.
Ako te bas interesuje tek zavrsen fakultet i upisao master vanredno. Nedavno prijava na biro i potraga za poslom pocinje. ASA- u zaobilazim u širokom luku (dok nisam vidio da su i tu iako ima i njemacke kao partnera i direktora njemca poceli sa praksom rodbinskih veza) jer više nisu usmjereni na profit i ne rastu vise nego stagniraju sa zaposljavanjem rodbine koja ima papir ali vjerovatno kupljen jer osnovne radnje (osim odlaska u wc) nisu u mogucnosti provest. Mozda iz tog razloga
-
Ambrozija
#17 Re: ASA Prevent skola
Ja nisam shvatila, o cemu se ovdje zapravo uci i sta na kraju imas od toga?
Nisam psiholog, ali sam pedagog - kakve su moje sanse?
-
razmazena
#18 Re: ASA Prevent skola
Ambrozija wrote:Ja nisam shvatila, o cemu se ovdje zapravo uci i sta na kraju imas od toga?
http://www.vijesti.ba/vijesti/dogadjaji ... skola.html
-
razmazena
#19 Re: ASA Prevent skola
joooj wrote:Mary_88 wrote:Pozvaše me danas na razgovor,sutra u 12:30... Ima li još koga?real -ja wrote:Koga su zvali na razgovor i kad neka se javida vidimo kolko nas ima
I mene su pozvali, u petak u 13:30 i sta nam to sad znaci!?
Nista, osim da se pripremite za Petera Kroyera.
- veljaca
#20 Re: ASA Prevent skola
Citajuci :
Vidjeh da je skola besplatna. Super ....
E sada, posto mi balkanci u svemu vidimo i drugu stranu, ostaje dielma:
- da li oni za ovu skolu dobijaju donaciju od nekoga, pa moraju da je odrade ....
- da li oni za svoje potrebe izdvajaju svoja sredstva ....
Za kandidate bi trebalo da je svejedno, ali nije svejedno za ASA Prevent skolu ....
U svakom slucaju pozdravljam, u ovo tesko vrijeme , nastojanje nekoga da ulaze u mlade ....
Vidjeh da je skola besplatna. Super ....
E sada, posto mi balkanci u svemu vidimo i drugu stranu, ostaje dielma:
- da li oni za ovu skolu dobijaju donaciju od nekoga, pa moraju da je odrade ....
- da li oni za svoje potrebe izdvajaju svoja sredstva ....
Za kandidate bi trebalo da je svejedno, ali nije svejedno za ASA Prevent skolu ....
U svakom slucaju pozdravljam, u ovo tesko vrijeme , nastojanje nekoga da ulaze u mlade ....
-
Sunce03
#21 Re: ASA Prevent skola
Vjerujem da certifikat koji će se na kraju dobiti, će biti o poznavanju poslovanja ove grupacije i vjerujem da će važiti samo i isključivo u slučaju zaposlenja u ovu grupaciju. Ne znam, ali nešto sumnjam da će to biti certifikat o naučenim nekim novim stvarima u našoj struci, s obzirom da će ista predavanja slušati i mašinci i ekonomisti i psiholozi i sl.
Ali svakako je plus svemu tome prisustvovati i biti dio grupe. Nema se šta izgubiti, s obzirom da nažalost niko od prijavljenih nema zaposlenje
Ali svakako je plus svemu tome prisustvovati i biti dio grupe. Nema se šta izgubiti, s obzirom da nažalost niko od prijavljenih nema zaposlenje
-
real -ja
#22 Re: ASA Prevent skola
da lije neko bio na razgovoru i sta je bilo 
-
Mary_88
#23 Re: ASA Prevent skola
Bila danas. Moram priznati da sam se iznenadila jer je bila komisija od 4 člana. Bili su ljubazni, veseli i sve što su mogli ispitati oni su ispitali. Sve u svemu bilo je to zanimljivo iskustvo pa šta bude.real -ja wrote:da lije neko bio na razgovoru i sta je bilo
-
real -ja
#24 Re: ASA Prevent skola
jel se razgobor baziro na opcim pitanjima ili pitanjima o njihovoj kompanija
pozdrav
-
Mary_88
#25 Re: ASA Prevent skola
Više opća pitanja,tvojim željama, ciljevima i slično. Pozzreal -ja wrote:jel se razgobor baziro na opcim pitanjima ili pitanjima o njihovoj kompanijapozdrav