ASA-Porsche kontakt

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#26 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by johntra »

Seawolf wrote:
Nije da ih branim, ali moraš biti uporan u kontaktiranju servisnih savjetnika.

Upravo zato što su jedini ovlašteni servis za Audi u krugu od 200 km, a što je na cesti puno Audija koji su još u garanciji (otkako su uveli 4-godišnju garanciju), imaju pune ruke posla.

Zato to vrijeme i energiju koju bi utrošio na pisanje i slanje žalbe nekome (a ne zna se kome), radije upotrijebi da dođeš do nekog od servisnih savjetnika.
Znači, prevedeno, tebi je OK da te neko hebe za tvoje pare i ako vjerujem da su pri kupovini istog nahvalili svoj servis i garanciju...i sad neko treba trišiti dodatni novac na gorivo, jer su ovu nesposobni da odrade više od pet automobila na servisu dnevno?
meni je smiješno da neko ne može preuzeti takav obim posla, pa nije mehaničar iza zgrade...i upravo su na takve stvari stranci alergični, jer kad se gubi profit, odmah će reagovati...

postavljaču teme, šalji mail, handri ih samo tako...sljedeći put ćeš dobiti i servis besplatno, vidjet ćeš...
amar1994

#27 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by amar1994 »

Cuj servisni savjetnik , koja glupost :-)

Ja sam dogovarao termine za 5min :thumbup:
Throttle

#28 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by Throttle »

Lahko je za mazdu kad ih ima 14 u BiH :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by konektovan »

Throttle wrote:Lahko je za mazdu kad ih ima 14 u BiH :mrgreen:
:lol: :thumbup:
amar1994

#30 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by amar1994 »

Throttle wrote:Lahko je za mazdu kad ih ima 14 u BiH :mrgreen:
:lol: :lol: :oops:

fol savjetnik , guzica pasja, sta me ima savjetovat , hocu to i to da se radi i zdravo :thumbup:

pokusavaju da budu neki nivo na silu :-)
Seawolf

#31 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by Seawolf »

johntra wrote:
Seawolf wrote:
Nije da ih branim, ali moraš biti uporan u kontaktiranju servisnih savjetnika.

Upravo zato što su jedini ovlašteni servis za Audi u krugu od 200 km, a što je na cesti puno Audija koji su još u garanciji (otkako su uveli 4-godišnju garanciju), imaju pune ruke posla.

Zato to vrijeme i energiju koju bi utrošio na pisanje i slanje žalbe nekome (a ne zna se kome), radije upotrijebi da dođeš do nekog od servisnih savjetnika.
Znači, prevedeno, tebi je OK da te neko hebe za tvoje pare i ako vjerujem da su pri kupovini istog nahvalili svoj servis i garanciju...i sad neko treba trišiti dodatni novac na gorivo, jer su ovu nesposobni da odrade više od pet automobila na servisu dnevno?
meni je smiješno da neko ne može preuzeti takav obim posla, pa nije mehaničar iza zgrade...i upravo su na takve stvari stranci alergični, jer kad se gubi profit, odmah će reagovati...

postavljaču teme, šalji mail, handri ih samo tako...sljedeći put ćeš dobiti i servis besplatno, vidjet ćeš...
Nemam ništa protiv da postavljač teme pošalje dopis u Ingolstadt i/ili u Salzburg, naprotiv, ali ne treba očekivati neki efekat.

Nisam baš siguran da se u konkretnom slučaju radi o gubitku profita, jer je, čini se, Audi servis u Porsche Sarajevo prilično popunjen poslom, a i ako postavljač teme ode s autom u neki drugi ovlašteni Audi servis, opet će Porsche Sarajevo zaraditi novac kroz veleprodajnu maržu na ugrađenim dijelovima.

Dopis u Salzburg bi više mogao navesti vlasnike sarajevskog Audi servisa na to da postoji potreba za dodatno investiranje u proširenje kapaciteta servisa i zapošljavanje novih radnika, a oni su alergični na bilo kakve dodatne investicije.
johntra

#32 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by johntra »

E jbga, ti baš kao da ne znaš na kojim temeljima počiva kapitalizam, a jedan od njih je svakako i ekstra profit...osim što gube novac koji je centrali u AU bitan, gube i obraz kod ljudi...a i dalje mi je nepojmljivo kako ovlašteni servis ne može na vrijeme primiti neko vozilo, pa ne radi se o Fabijama, ipak je to Audi, nije to neka masovna prodaja...
radi se o klasičnom balkanskom javašluku tipa, danas su nam došla tri komada, hajmo njih čitav dan razvući, pa ćemo kući u 4...i tako svaki dan, a lafo pretrpan im servis...
ja bi svakako pisao i opisao čitav timeline slučaja, sa dokazom o kada su i prema kome napravljeni pozivi...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#33 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by konektovan »

johntra wrote:E jbga, ti baš kao da ne znaš na kojim temeljima počiva kapitalizam, a jedan od njih je svakako i ekstra profit...osim što gube novac koji je centrali u AU bitan, gube i obraz kod ljudi...a i dalje mi je nepojmljivo kako ovlašteni servis ne može na vrijeme primiti neko vozilo, pa ne radi se o Fabijama, ipak je to Audi, nije to neka masovna prodaja...
radi se o klasičnom balkanskom javašluku tipa, danas su nam došla tri komada, hajmo njih čitav dan razvući, pa ćemo kući u 4...i tako svaki dan, a lafo pretrpan im servis...
ja bi svakako pisao i opisao čitav timeline slučaja, sa dokazom o kada su i prema kome napravljeni pozivi...
Neceš vjerovati, ali baš su pretrpani. Ne znam da li je uvijek tako, ali trenutno jeste. Ova blaga zima, nikako ne godi vw koncernu, kvarljiva roba valjda?! :mrgreen:
johntra

#34 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by johntra »

Pa nema Audija toliko valjda kvarljivih svaki dan, da ih ne mogu primiti... :D
zezam se, ali ja ne čekam kod svog majstora duže od sat, niti imam problema sa zakazivanjem termina, a lik ima samo dvije dizalice... :D
condy

#35 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by condy »

Ukoliko Audi nije u fabrickoj garanciji, moze ga servisirat i u VW ovlastenim servisima, kojih ima vise, ima ih u Sarajevu i nedaleko od Sarajeva. Ti servisi su i jeftiniji u pravilu. Imaju ili mogu nabavit sve OE dijelove.

Dok sam ja servisirao auto u tadasnjoj ASA danas Porsche, nije bilo problema oko rezervacije termina, nazoves sedam dana prije servisnog savjetnika, i rezervises termin za iducu sedmicu. Servisni savketnik zvao se Adnan, vrlo je ljubazan covjek. Medjutim, nisam bio zadovoljan njihovim uslugama, jer su meni ali i ovom servisnom savjetniku mehanicari presutili svoj propust i kvar koji su napravili pa sam promjenio servis. Iako su ga otklonili na moju reklamaciju.
Altsa

#36 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by Altsa »

Ja sa Škodom i servisom u ASA servisu i Porscheu nisam imao problema sa narucivanjem dok mi je auto bio pod garancijom. Cak sam se znao naruci za sutra i sve je islo normalno. to sto nisu mogli da otkriju kvar je druga prica :D
UterivacDugoga

#37 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by UterivacDugoga »

Sto se mene tice tema moze pod kljuc.

Vozilo je u garanciji i jako je bitno da se uradi servis u Audi servisu.

Zahvaljujem svima
Altsa

#38 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by Altsa »

UterivacDugoga wrote:Sto se mene tice tema moze pod kljuc.

Zahvaljujem svima
pa normalno da ces izgurati svoje. ja bih cak otisao tamo i napravio scenu. valjda sve dogovoris telefonom.
amar1994

#39 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by amar1994 »

UterivacDugoga wrote:Sto se mene tice tema moze pod kljuc.

Zahvaljujem svima
pa sta uradi/zavrsi ?

:)
amar1994

#40 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by amar1994 »

johntra wrote:Pa nema Audija toliko valjda kvarljivih svaki dan, da ih ne mogu primiti... :D
zezam se, ali ja ne čekam kod svog majstora duže od sat, niti imam problema sa zakazivanjem termina, a lik ima samo dvije dizalice... :D
jes , samo lik ne glumi nivo :thumbup:

imal ista mrze nego kad molis za svoje pare :-)
UterivacDugoga

#41 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by UterivacDugoga »

Nakon slanja email-a nadleznim institucijama sve zavrseno u rekordnom vremenu. Ovaj put itekako ljubaznost na nivou.

Koga interesuje eventualno detalji,mogu poslati na PP.
O'zone
Globalni moderator

#42 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by O'zone »

Ništa dok ne pritisneš....Dokazano do sada toliko puta a opet raja neće da talasa, slegne ramenima i kaže "OK valjda tako treba biti"
amar1994

#43 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by amar1994 »

UterivacDugoga wrote:Nakon slanja email-a nadleznim institucijama sve zavrseno u rekordnom vremenu. Ovaj put itekako ljubaznost na nivou.

:thumbup:
kazem ti ja , samo kad ih naruze :izet: :D

poslaji meni
CipexBa

#44 Re: ASA-Porsche kontakt

Post by CipexBa »

amar1994 wrote:
UterivacDugoga wrote:Nakon slanja email-a nadleznim institucijama sve zavrseno u rekordnom vremenu. Ovaj put itekako ljubaznost na nivou.

:thumbup:
kazem ti ja , samo kad ih naruze :izet: :D

poslaji meni
moze i menii
Post Reply