Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakvi debili. Niko ne trči u ovoj Romi koliko bi trebao, a mrtvi Kjaer po običaju jedan od krivaca za gol. Da se još hoće povrijediti na 2-3 mjeseca, da Roma nakuca koji bod.
Italijanski veznjak Daniele De Rossi priznao je kako engleska Premier liga predstavlja "atraktivnu opciju", no svejedno ne želi otići iz Rome.
U intervjuu za FourFourTwo magazin De Rossi je prokomentirao interesovanje dvaju klubova iz Manchestera - Cityja i Uniteda.
"Engleska Premier liga bi bila sjajno iskustvo i lijepo je čuti da su za mene zainteresovani Sir Alex Ferguson i Roberto Mancini. Međutim, ne namjeravam napustiti Rim, želim ostati u Romi", rekao je De Rossi.
Ugovor s Romom, klubom u kojem je ponikao, ističe krajem sezone, no iako dosad nije bilo pregovora, očekuje se da dogovor ipak bude postignut.
Navodno je odbijena i Chelseajeva ponuda teška 70 miliona eura.
Nakon 2 razocaravajuca poraza koja su Romu jako udaljila od borbe za ligu prvaka, serija teskih utakmica se nastavlja... Ako ne mogu dobiti Juventusa kuci onda Ligu prvaka i ne zasluzuju.
Ja i dalje vjerujem u renesansu koja je najavljena sa Luis Enriqueum, ali stvari bas ne idu kako treba. Ipak imam osjecaj da ce ga gazda istrpiti jos par mjeseci, jer svakako slijedi intenzivan prelazni rok u Romi. Dobro mu je Sacchi porucio kad je stigao: 'welcome to hell' je bila pozdravna numera...
De Rossi podrzava Enriquea, a to je jako bitno... Ipak bez rezultata niko ga nece spasiti.
Najveci problem ove ekipe je disciplina. Bespotrebni crveni kartoni su kostali ekipu nekoliko poraza. Bilo je tu i sudijskih nepravdi, ali nedisciplina je svakako evidentan problem.
Veceras se Osvaldo vraca...De Rossi ce izgleda na stopera, jer izbora nemaju, a buduci el capitano ni tu nece zakazati... Od Mireta ocekujem da i dalje bude prva violina i cini se da je on najmanje upitan igrac Rome trenutno. Gotivi ga Enrique, i navijaci, i bitni igraci... Barem se tako cini... A po meni on igrama to i opravdava.
Zaista se nadam pobjedi (iako jako subjektivno), ali bice jako tesko protiv superdefanzivnog Juventusa.
S obzirom na losu seriju i historiju neprijateljstva sa Juventusom, bolje im je da zapnu.
Zavatoni wrote:Nakon 2 razocaravajuca poraza koja su Romu jako udaljila od borbe za ligu prvaka, serija teskih utakmica se nastavlja... Ako ne mogu dobiti Juventusa kuci onda Ligu prvaka i ne zasluzuju.
Ja i dalje vjerujem u renesansu koja je najavljena sa Luis Enriqueum, ali stvari bas ne idu kako treba. Ipak imam osjecaj da ce ga gazda istrpiti jos par mjeseci, jer svakako slijedi intenzivan prelazni rok u Romi. Dobro mu je Sacchi porucio kad je stigao: 'welcome to hell' je bila pozdravna numera...
De Rossi podrzava Enriquea, a to je jako bitno... Ipak bez rezultata niko ga nece spasiti.
Najveci problem ove ekipe je disciplina. Bespotrebni crveni kartoni su kostali ekipu nekoliko poraza. Bilo je tu i sudijskih nepravdi, ali nedisciplina je svakako evidentan problem.
Veceras se Osvaldo vraca...De Rossi ce izgleda na stopera, jer izbora nemaju, a buduci el capitano ni tu nece zakazati... Od Mireta ocekujem da i dalje bude prva violina i cini se da je on najmanje upitan igrac Rome trenutno. Gotivi ga Enrique, i navijaci, i bitni igraci... Barem se tako cini... A po meni on igrama to i opravdava.
Zaista se nadam pobjedi (iako jako subjektivno), ali bice jako tesko protiv superdefanzivnog Juventusa.
S obzirom na losu seriju i historiju neprijateljstva sa Juventusom, bolje im je da zapnu.
Zavatoni wrote:Nakon 2 razocaravajuca poraza koja su Romu jako udaljila od borbe za ligu prvaka, serija teskih utakmica se nastavlja... Ako ne mogu dobiti Juventusa kuci onda Ligu prvaka i ne zasluzuju.
pa nije bas juve cesena
NIje mi bila namjera potcjenjivati Juventus, ali ako ga ne mogu dobiti kući onda nemaju mjesta u vrhu. Pobjeda nad Cesenom kući nije domet ni za opstanka...
Roma je znala biti u samom vrhu a Juve oko 7-8. mjesta, pa je Juve znao dobiti. Roma treba početi dječijim koracima, redovno dobivati ekipe iz donjeg dijela tabele... a večeras im je u ovakvom sastavu i jedan bod uspjeh.
Lamela opasno ide na živce (potpuno razumijem Osvalda). Bespotrebno gubi lopte i zaista je škrt. Svaka izgubljena lopta na sredini, a uglavnom su ih gubili Lamela i Viviani, je bila opasna šansa za Juventus. Nedostaje De Rossi u vezi (iako je odličan u zadnjoj liniji)...i Gago fali...lako Juventus dolazi do šesneasterca...
De Rossi, Heinze, Stekelenburg...
Još jedan gol se može dati (e da prođe ona Miretova bomba) i onda lagano zatvarati utakmicu...