AS Roma
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5051 Re: AS Roma
Point, nisi u pravu. Ne mozes reci da je Lacialima svejedno sto Roma konstantno igra LP, a Lazio jedva dobaci do kvalifikacija jednom u 10 godina.
Tjesenje pricom o luzerskom mentalitetu i primljenoj porciji golova....a jbg, ipak igraju osminu finala sa Realom, Lazio igra u drugorazrednom takmicenju, a sve su prilike da vise ne moze dobaciti ni iduce sezone.
Sta god ti pricao, ova Roma (koliko god bila daleko od vrha) je stepenicu iznad Lazia.
Tjesenje pricom o luzerskom mentalitetu i primljenoj porciji golova....a jbg, ipak igraju osminu finala sa Realom, Lazio igra u drugorazrednom takmicenju, a sve su prilike da vise ne moze dobaciti ni iduce sezone.
Sta god ti pricao, ova Roma (koliko god bila daleko od vrha) je stepenicu iznad Lazia.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#5052 Re: AS Roma
Onda oprosti imas potpuno pravo da pricas i da navijas za neki talijanski klubNasa Stvar wrote:Polovicno,odnosno prije bi se reklo 1/4,majka mi je rodom iz trsta i dedo (njen otac) je talijan,a nana slovenka iz trstahrasno38 wrote: Jesi li ti talijan???
A Romu sam odabro nevezano za sve to jos kao dijete tamo 2001 kada je Roma zarila i palila(iskren da budem najvise zbog boje),a i ti znas koji su se evropski klubovi pored FKS pratili u to doba(Milan,Roma MUFC,Liverpool i sl.)
Inace navijam za Italiju uz BiH naravno,jer moj dedo i stari a i moja malenkost su se rodili ovdje i ja se osjecam bas kako sam rekao 3/4 bosanac ono malo gena me valjda vazda vuklo zabarima,ali isto tako da igraju Sarajevo -Roma,ili BiH - ITA tu nema dvojbe nikakve za koga bih navijao !
A vidi ovo,imam recimo kolegu koji voli Juve vise od matere,(ovdje navija za FKS,cak ode cesto sa mnom na tekmu)a nema nikakve veze sa Italijom osim sto je nekad ko dijete boravio par dana u nekom njihovom kampu i sam on je izjavio vise puta da bi uvijek navijo za Juve protiv FKS da igra,(cak i uslucaju repke bi se dvoumio)to mi tek nije jasno,i vjeruj mi da sam ja za njega bosanceros pravi
- hrasno38
#5053 Re: AS Roma
Kako necu znati tada se dvije godine za redom 2000/2001 i 2001/2002 pratio Zeljo u ligi prvaka a pogotovo 02/03 kada smo ispali od tada velikog NewCastla. U to vrijeme dragi prijatelju bordo boja je bila nevidljiva tako da ne znam na koji nacin to vrijeme vezes FKS sa Evropom.hrasno38 wrote:Onda oprosti imas potpuno pravo da pricas i da navijas za neki talijanski klubNasa Stvar wrote:Polovicno,odnosno prije bi se reklo 1/4,majka mi je rodom iz trsta i dedo (njen otac) je talijan,a nana slovenka iz trstahrasno38 wrote: Jesi li ti talijan???
A Romu sam odabro nevezano za sve to jos kao dijete tamo 2001 kada je Roma zarila i palila(iskren da budem najvise zbog boje),a i ti znas koji su se evropski klubovi pored FKS pratili u to doba(Milan,Roma MUFC,Liverpool i sl.)
Inace navijam za Italiju uz BiH naravno,jer moj dedo i stari a i moja malenkost su se rodili ovdje i ja se osjecam bas kako sam rekao 3/4 bosanac ono malo gena me valjda vazda vuklo zabarima,ali isto tako da igraju Sarajevo -Roma,ili BiH - ITA tu nema dvojbe nikakve za koga bih navijao !
A vidi ovo,imam recimo kolegu koji voli Juve vise od matere,(ovdje navija za FKS,cak ode cesto sa mnom na tekmu)a nema nikakve veze sa Italijom osim sto je nekad ko dijete boravio par dana u nekom njihovom kampu i sam on je izjavio vise puta da bi uvijek navijo za Juve protiv FKS da igra,(cak i uslucaju repke bi se dvoumio)to mi tek nije jasno,i vjeruj mi da sam ja za njega bosanceros pravi
- Nasa Stvar
#5054 Re: AS Roma
[quote="hrasno38"][/quote]
Postujem tu generaciju Zelje(cak sam tad imo rodbine u upravi Zelje i bio vrbovan i provociran da promijenim boju),a mislio sam reci da je tih godina Roma bila dosta popularna medju navijacima FKS sto je logicno valjda i zbog boje dresova,tako sam i ja sam zagotivio Romu kad je titulu osvojila,a i nakon toga vazda je igrala ljepsi fudbal od ostatla Serie A,al FKS se voli i nemoze mi Roma nikad to zamijenit taman da me neko sad preseli i pored samog Olimpica (nije da bi mi bilo krivo
)
Postujem tu generaciju Zelje(cak sam tad imo rodbine u upravi Zelje i bio vrbovan i provociran da promijenim boju),a mislio sam reci da je tih godina Roma bila dosta popularna medju navijacima FKS sto je logicno valjda i zbog boje dresova,tako sam i ja sam zagotivio Romu kad je titulu osvojila,a i nakon toga vazda je igrala ljepsi fudbal od ostatla Serie A,al FKS se voli i nemoze mi Roma nikad to zamijenit taman da me neko sad preseli i pored samog Olimpica (nije da bi mi bilo krivo
- Romanista 101%
#5055 Re: AS Roma
ne obazirite se na ovog laziala, njegova prisutnost na ovoj temi sve govori o kakvom se tipu radi, covjek je toliko opterecen Romom da ja mislim da je sanja svaki dan najaktivniji je upravo na ovoj temi ali inace oni su tavih osobina vise mrze Romu nego sto vole svoj klub, zalosno jbg.
-
ja71
#5056 Re: AS Roma
Mora se priznati da se Roma sinoc odlicno drzala protiv Reala.
Pricamo o sudaru 2 tima gdje je jedan svake godine favorit za osvajanje LP i drugog koji se kroz iglene usi provukao u grupnoj fazi.
Cestitke Spalettiju na taktici. Real je izgledao bezidejno u napadu.
kod 1. gola je i sreca igrala ulogu jer je lopta malo zakacila Manolasa (ili je bio Lavezzi).
2. go pripisujem umoru.
Sve u svemu Real jeste bio bolji i zasluzeno je dobio ali sam pozitivno iznenadjen od Rome.
Pricamo o sudaru 2 tima gdje je jedan svake godine favorit za osvajanje LP i drugog koji se kroz iglene usi provukao u grupnoj fazi.
kod 1. gola je i sreca igrala ulogu jer je lopta malo zakacila Manolasa (ili je bio Lavezzi).
2. go pripisujem umoru.
Sve u svemu Real jeste bio bolji i zasluzeno je dobio ali sam pozitivno iznenadjen od Rome.
- Point.
#5057 Re: AS Roma
Jebiga ja sam svjestan realnosti. Lazio ima velike dugove i skrtog predsjednika. Lazio je prije 10-tak godina bio gotov za raspustanja i novog pocetka u Serie D. Tako, s obzirom na dugove koje se moraju vracati svake godine, i izleti u EL je bonus. Eh sad, da Lazio kupi kakav katarski sejk, bogati amer ili rus pa ne ulazu onda bih se zabrinuo.Tomahawk11 wrote:Point, nisi u pravu. Ne mozes reci da je Lacialima svejedno sto Roma konstantno igra LP, a Lazio jedva dobaci do kvalifikacija jednom u 10 godina.
Ali Roma, sa novim bogatim vlasnicima, se rasipa lovom i prodaju vazne igrace da zarade, obecavaju napad na scudetto svake sezone ali prc diki, svake godine ih neko natambura u CL i imaju krizu u Serie A. Jedno su snovi i ocekivanja, drugo je surova realnost.
- Point.
#5058 Re: AS Roma
Romanista 101% wrote:ne obazirite se na ovog laziala, njegova prisutnost na ovoj temi sve govori o kakvom se tipu radi, covjek je toliko opterecen Romom da ja mislim da je sanja svaki dan najaktivniji je upravo na ovoj temi ali inace oni su tavih osobina vise mrze Romu nego sto vole svoj klub, zalosno jbg.
Nista kontra rome a?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5059 Re: AS Roma
To je vec realniji pogled. Ocito je da i Roma jos uvijek boluje neke djecije bolesti koje nikako da prebole. Imaju lovu, ali jos uvijek ne uspjevaju da to kanalizuju.Point. wrote:Jebiga ja sam svjestan realnosti. Lazio ima velike dugove i skrtog predsjednika. Lazio je prije 10-tak godina bio gotov za raspustanja i novog pocetka u Serie D. Tako, s obzirom na dugove koje se moraju vracati svake godine, i izleti u EL je bonus. Eh sad, da Lazio kupi kakav katarski sejk, bogati amer ili rus pa ne ulazu onda bih se zabrinuo.Tomahawk11 wrote:Point, nisi u pravu. Ne mozes reci da je Lacialima svejedno sto Roma konstantno igra LP, a Lazio jedva dobaci do kvalifikacija jednom u 10 godina.
Ali Roma, sa novim bogatim vlasnicima, se rasipa lovom i prodaju vazne igrace da zarade, obecavaju napad na scudetto svake sezone ali prc diki, svake godine ih neko natambura u CL i imaju krizu u Serie A. Jedno su snovi i ocekivanja, drugo je surova realnost.
S druge strane, kako to kazes, Lazio ima neke probleme koje ce tesko prevazici. Tvrda glava predsjednika je omca oko vrata. Jbg, Englezi skontali da muzu Arape, Ruse i Amere, al predsjednik Lazia jok
- Romanista 101%
#5060 Re: AS Roma
Pa ko je lud da ulaze u fasisticki klub
da kalja sebe i svoj ugled! Svoj neuspjeh i frustracije prebacuju na Romu. Ako je blamiranje igrati 1/8 finala lige prvaka protiv Real Madrida, onda ja ne bih imao nista protiv da Roma svake godine "blamira" i bude medju najboljih 16 klubova
Bila je i Roma pred bankrotom, ali zahvaljujuci novim vlasnicima uspjeli su da se vrate u zivot. Sad su stali na svoje noge, imaju solidan budzet, ne kao najveci klubovi ali za Italijanske standard sasvim dobar. Ugovor sa Nikeom na 10 godina i ono sto je najvaznije izgradnja novog stadiona. Razumijem da je mnogima vokri, al jbg. takav je zivot, neko gubi a neko dobija. A uskoro ce i derby
tako da sam njihovom mjestu cuvao bi zivce jer trebace poslije jos jednog u nizu poraza od jedinog kluba iz Rima. pozz 
- Point.
#5061 Re: AS Roma
Jedini klub iz Rima a niti mjesta niti datuma osnivanja. Funny guy, ovaj romanista. Jos kad bi znao objasniti zasto je Lazio kao k l u b fasisticki, to bi bilo odlicno.
Stadion ce biti gotov, otprilike u istom vremenskom periodu kada i BiH bude zrela za EU.
Pod blamiranje sam mislio na primanje sedmice, sto se vama desava cesto, cini mi se.
Stadion ce biti gotov, otprilike u istom vremenskom periodu kada i BiH bude zrela za EU.
Pod blamiranje sam mislio na primanje sedmice, sto se vama desava cesto, cini mi se.
-
Mohamad Sissoko
#5062 Re: AS Roma
Romi blamaza u LP je postala normalna stvar,ni sami navijaci vise u tome ne vide nista lose.
- BackInBlack
#5063 Re: AS Roma
Mah, ja bi prije rekao da nema veceg navijaca Rome od njega ... Romanista 101% na aparatima xDPoint. wrote:Romanista 101% wrote:ne obazirite se na ovog laziala, njegova prisutnost na ovoj temi sve govori o kakvom se tipu radi, covjek je toliko opterecen Romom da ja mislim da je sanja svaki dan najaktivniji je upravo na ovoj temi ali inace oni su tavih osobina vise mrze Romu nego sto vole svoj klub, zalosno jbg.![]()
![]()
Nista kontra rome a?
Sam sebi nece da prizna ... i ofirno mu da promjeni avatar ...
- ultima_palabra
#5064 Re: AS Roma
Bolje je ugasiti klub nego ga prodati njima.Tomahawk11 wrote: S druge strane, kako to kazes, Lazio ima neke probleme koje ce tesko prevazici. Tvrda glava predsjednika je omca oko vrata. Jbg, Englezi skontali da muzu Arape, Ruse i Amere, al predsjednik Lazia jokRoma ce kad tad preboljeti ove bolesti, a Laziu tek predstoji borba (kad se kutarisu glavonje).
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5065 Re: AS Roma
Kome njima? Arapima, Rusima ili Amerima? Ili svakom od njih?ultima_palabra wrote:Bolje je ugasiti klub nego ga prodati njima.Tomahawk11 wrote: S druge strane, kako to kazes, Lazio ima neke probleme koje ce tesko prevazici. Tvrda glava predsjednika je omca oko vrata. Jbg, Englezi skontali da muzu Arape, Ruse i Amere, al predsjednik Lazia jokRoma ce kad tad preboljeti ove bolesti, a Laziu tek predstoji borba (kad se kutarisu glavonje).
Ne znam sta da ti kazem. Vjerovatno iz nekog ugla kad gledas, to je tako. I sigurno da negativno utice na ovu megalomaniju sa cijenama igraca i na sam fudbal.
Ali....skontaj da je Engleska centar islamskog bankarstva u Evropi
- ultima_palabra
#5066 Re: AS Roma
Jedno je banka, drugo je klub... ili bi bar trebalo biti.Tomahawk11 wrote:Kome njima? Arapima, Rusima ili Amerima? Ili svakom od njih?ultima_palabra wrote:Bolje je ugasiti klub nego ga prodati njima.Tomahawk11 wrote: S druge strane, kako to kazes, Lazio ima neke probleme koje ce tesko prevazici. Tvrda glava predsjednika je omca oko vrata. Jbg, Englezi skontali da muzu Arape, Ruse i Amere, al predsjednik Lazia jokRoma ce kad tad preboljeti ove bolesti, a Laziu tek predstoji borba (kad se kutarisu glavonje).
Ne znam sta da ti kazem. Vjerovatno iz nekog ugla kad gledas, to je tako. I sigurno da negativno utice na ovu megalomaniju sa cijenama igraca i na sam fudbal.
Ali....skontaj da je Engleska centar islamskog bankarstva u Evropisto li?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5067 Re: AS Roma
Tesko. Finansije igraju i preveliku ulogu u danasnjem fudbalu. Bilioni se obrcu i bez Arapa, Rusa i Amera, engleskom fudbalu je prijetila sudbina italijanskog. Uostalom, mozemo vidjeti da isto rade i Francuzi, a krenuli su i Talijani, Spanci....jedino Nijemci imaju zdrav sistem i najbolje bi bilo da svi rade kao oni....mada i oni imaju anomaliju zvanu Bayern.
Otice ce ovo sve u vraga, jer je fudbalski voz davno iskocio iz tracnica.
Otice ce ovo sve u vraga, jer je fudbalski voz davno iskocio iz tracnica.
- Laertes
#5068 Re: AS Roma
Slažem se, samo ovo za Ezequielaja71 wrote:Mora se priznati da se Roma sinoc odlicno drzala protiv Reala.
2. go pripisujem umoru.
- hrasno38
#5069 Re: AS Roma
http://www.mozzartsport.com/vesti/roma- ... deo/128117
Florenzi stigao prije do lopte i nakon toga Karvahala ga pokupio....penal cist ko suza.
Florenzi stigao prije do lopte i nakon toga Karvahala ga pokupio....penal cist ko suza.
-
ja71
#5070 Re: AS Roma
Mislio sam na FlorenzijaLaertes wrote: Slažem se, samo ovo za EzequielaMora da si pročit'o da je otiš'o u Kinu, pa te prenijelo
- mad_max_ba
-
pashasolidni
#5072 Re: AS Roma
jebo patetiku!mad_max_ba wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/tuzna- ... 75775.aspx
- Romanista 101%
#5073 Re: AS Roma
Jako glup tekst. 150 puta ponovio rijec tuzno. Kao da covjek umire, jbt. Nadam se nakon sto je zavrsio tekst da se nije ubio.
- Bianconeri1988
#5074 Re: AS Roma
Dao sve Romi u zivotu, a Spaletti ga uzasno tretira sto je i sam priznao.
Izdrzi Totti, sad ce ponude iz Kine.
Izdrzi Totti, sad ce ponude iz Kine.
- Romanista 101%
#5075 Re: AS Roma
Nismo smi smece od kluba kao djubrentus da prodaje svoje najvece legende. To se nikad nece desiti. Sve je pocelo jos 1980 godine sa Agostinom Di Bartolomeiem, i traje evo vec punih 36 godina. Roma ima sto nijedan klub u Italji nema, tradiciju kapitena iz Rima i ponosan sam sto ce se to nastaviti u buducnosti.