Da li neko zna,da li je trava na Stanford Bridge-u vjestacka (plasticna)ili prirodna,te da li je vjestacka usla u siru upotrebu na evropskim stadionima?
Kakva je podloga bila na SP u Njemackoj?
artificial grass
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
babanovac
#1 artificial grass
Last edited by babanovac on 19/10/2006 16:31, edited 1 time in total.
-
Klesar Tadija Tegoba
#2 Re: artificial grass
E bas mi je drago da si to upitao. Veze nemam.babanovac wrote:Da li neko zna,da li je trava na Stanford Bridge-u vjestacka (plasticna)ili prirodna,te da li je vjestacka usal u siru upotrebu na evropskim stadionima?
Medjutim, znam sigurno da se vjestacka ne moze pusiti.
- ahmed&nedzad
Orašanski, molim vas lijepo.Smith17 wrote:i oraški labudovi....rIder wrote:sta ce englezima vjestacka travakoliko ja znam jedino spartak iz moskve ima vjestacku podlogu
-
babanovac
#6 Re: artificial grass
Pljuger-entuzijasta i kamen smota...Klesar Tadija Tegoba wrote:E bas mi je drago da si to upitao. Veze nemam.babanovac wrote:Da li neko zna,da li je trava na Stanford Bridge-u vjestacka (plasticna)ili prirodna,te da li je vjestacka usal u siru upotrebu na evropskim stadionima?
Medjutim, znam sigurno da se vjestacka ne moze pusiti.
-
Marchegianni
Umjetna trava se, načelno, ne smije koristiti u zvaničnim takmičenjima. I dok se u međunarodnim to stvarno primjenjuje, mnoge države su dozvolile da klubovi koriste umjetnu travu. To su uglavnom zemlje koje iz raznih razloga imaju problema sa "pravim" terenima. U Rusiji je to zbog teških uslova održavanja travnatog terena. U Slovačkoj u prvoj ligi Trenčin igra na umjetnoj travi. Mnogi tereni na Islandu i Farskim Ostrvima su umjetni.
PS: Orašje ne igra na umjetnoj travi. Pomoćni teren je samo pokriven istom, dok je glavni teren prava trava. Koliko znam, u našoj zemlji samo Međugorje igra utakmice na umjetnoj travi.
PS: Orašje ne igra na umjetnoj travi. Pomoćni teren je samo pokriven istom, dok je glavni teren prava trava. Koliko znam, u našoj zemlji samo Međugorje igra utakmice na umjetnoj travi.