Po toj logici onda nijedan klub u Engleskoj osim Arsenala, ManU, Chelsea i Cityja ne bi trebao postojati. Što će postojati kad ne osvajaju trofeje?
Svake godine imaš tri trofeja u top-nogometu koja možeš osvojiti i imaš tu i neke protivnike koji bi to isto voljeli. Najbolje je rekao Ivica Osim, bog nogometne filozofije: "Svi su sigurni u pobjedu a zaboravljaju da tu ima i neki protivnik koji bi isto htio da pobijedi, i njega se tu nešto pita." Zadnjih deset godina u Engleskoj su godine nenormalnog postojanja u nogometu i dešava se dar-mar kad su pare u pitanju. Chelsea ima čitavu jednu ekipu igrača pod punim ugovorom na posudbi - uspjeli su ih i do Sarajeva dobaciti! 23 igrača prve ekipe Chelsea je na posudbama od Atletica preko Evertona i Vitessea do Sarajeva! Sa tim se ne može nositi i treba biti realan.
Drugi izbor je pustiti sve u pičkumaterinu, prodati klub nekom Azijskom klaunu da ga nazove London Guns ili tako nekako, prefarba ih u lila boju i stući pola milijarde u pojačanja i opet zijaniti prvenstvo jer prvak može biti samo jedan godišnje. Ako je to i sport i nogomet i ćeif onda treba da se osvaja trofej i za najveći plaćeni transfer i za najveći broj igrača pod ugovorom, onda za najveći broj smijenjenih trenera u sezoni ako su to pokazatelji uspjeha.
I koji se vrag svi takare na Arsenal i huškaju navijače protiv kluba kad su navijači u principu zadovoljni? Eto vam Tottenhama pa se iživljavajte - ljudi nisu u povijesti osvojili ono što je Wenger sa Arsenalom a samo lani skršili 100 miliona eura i promijenili 3-4 trenera. Tottenham se jednom plasirao u UEFA CL i trener im proglašen za trenera godine za taj uspjeh! Arsenalu je to neuspješna sezona - "samo bezze ulaze u 16 najboljih u CL svake godine".

Liverpool se jednom u deceniji uključi u borbu za naslov i to u jedinom takmičenju u kojem su se ove godine čestito takmičili i to je kolektivni orgazam.

Arsenal u zadnjih 20 godina jednom možda bio ispod trećeg mjesta!
Ja bih lično najviše volio da sutra Wenger zbog ovih medija i tog dijela 'Wenger Out' navijača podnese ostavku i uzme da bude selektor Francuske ili tako nešto. On će naći posao u tri sekunde nakon ostavke a onda nek se na klupi Arsenala smjenjuju Villas Boasi i Moyesi... I ja kažem - Wengeru podnesi ostavku. Došli bi helikopterom po njega za tri hefte.
Uzme li se FA Cup ovo će biti odlična sezona. Skupilo se više bodova nego lani, uzeo se kup, u CL se ispalo od najboljih i to časno. Meni je to draže nego da na klupi gledam nekog nekulturnog čobana tipa Mourinha koji ništa gospodsko u sebi nema. Engleska liga je bila gospodska liga, džentlmenska liga, posebna nogometna kultura koja izumire. Arsenal i Wenger su haman zadnji koji čuvaju duh pravog engleskog ponašanja i drže se van ciganluka i seljakluka kojeg su donijeli ruski kriminalci, arapski šeici, malezijski kokošari i portugalski đilkoši.
Dok god je tako ja ću ih pratiti i navijati za njih taman kraj trofeja ni autobusom ne prošli.