Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ridjobrki

#5151 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ubi Atletico Arsenala sinoć :lol: :lol: :lol:

Ma Chelsea uzima titulu prvaka hladno, to sam ja i očekivao na početku sezone. Imali su oscilacija kroz sezonu ali oni imaju najbolju kombinaciju faktora - najkvalitetniju ekipu sa najdužom klupom a managera sa kontinuitetom. Arsenal je onu polusezonu igrao iznad svojih mogućnosti i sad ih stiže i zamor i povrede i sve.

Titula prvaka je nerealna bila za očekivati ali jbg realno se i pošteno nadati. Ova završnica FA Cupa se otvorila kao u snovima i to je prilika koja se ne smije prokockati. Izvesti najbolji sastav i natrpati protivnika, samo su dvije relativno lake tekme do titule. Ovo ako propuste neće više nikad ništa osvojiti i vala ću i ja početi vikati Wenger out. :lol:

Bitno je osvojiti NEŠTO ove sezone za boost samopouzdanja i da se otkače više kritičari sa tom pričom o nedostatku trofeja. FA Cup nije mala stvar, pogotovo nije u očima Engleza. Ja bih bio prezadovoljan trećim mjestom i FA Cupom. To je realno za tražiti.
Edin H.

#5152 Re: Doso red in na Gunners-e

Post by Edin H. »

U kojoj sezoni? :lol:
Ironman1921

#5153 Re: Doso red in na Gunners-e

Post by Ironman1921 »

U tekućoj 2013/2014 sezoni.
Ja mislim da bi mogli čak osvojiti i FA Cup,svoj prvi trofej nakon dugo vremena.
bingov buraz

#5154 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Up :D

Usadjivanje luzerskog mentaliteta 100% kompletirano.
Reward-new contract :izet:
missko

#5155 Re: Arsenal F.C.

Post by missko »

Takav je zivot jbg. proslo kolo im se otvorilo u prvoj minuti a sad im se zatvorilo u drugoj
Teletubbies

#5156 Re: Arsenal F.C.

Post by Teletubbies »

Samo jedno pitanje za navijače Arsenala:koristi li Chelsea kondome ili samo onako tarlahaju ?
bingov buraz

#5157 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Teletubbies wrote:Samo jedno pitanje za navijače Arsenala:koristi li Chelsea kondome ili samo onako tarlahaju ?
Takvog jednog genija je forum cekao sve ove godine.
Jazzy.ba

#5158 Re: Arsenal F.C.

Post by Jazzy.ba »

Teletubbies wrote:Samo jedno pitanje za navijače Arsenala:koristi li Chelsea kondome ili samo onako tarlahaju ?
Koliko si koncipirao pitanje? Svaka cast.
ketronsd1

#5159 Re: Arsenal F.C.

Post by ketronsd1 »

Jao pa ti si prekucao svoj nick
Last edited by ketronsd1 on 23/03/2014 18:15, edited 1 time in total.
The_Gunner

#5160 Re: Arsenal F.C.

Post by The_Gunner »

pozz.. novi sam na forumu mada ga pasivno pratim vec duzi niz godina al nikad da se registrujem :-D Posto sam veliki fan Arsenala mnogo godina, moram priznati da sam jako zabrinut za nas tim, mislim deveta godina kako se nista ne osvaja, ne valja to nikako.. Ovdje se moraju neki radikalni potezi povuci ili okupiti tim kako valja ili brate Arseneu pokazati izlazna vrata :-D
fosil

#5161 Re: Arsenal F.C.

Post by fosil »

Arsene sad uzme kup i miran je do kraja radnog vijeka. A garant je uplatio parcelu da ga i ukopaju na Emirates stadionu.
The_Gunner

#5162 Re: Arsenal F.C.

Post by The_Gunner »

E bas tako dosta mu kup u deset godina :sad: samo ne kontam navijace, placaju najskuplje karte u ligi a to trpe, mislim ako se vec takmicis onda bi trebao i da se boris za nesto... Arsene a i uprava me totalno razocarali :sad:
BHF_Manijak

#5163 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Pasivnoj upravi odgovara Wenger. "Ni kiriv ni duzni" svake godine budu u plusu finu milionsku svotu eura, a da prtsom ne pomaknu.
Inace i meni kao biznismenu, kojem je fudbal u malom noznom prstu, bi takva politika odgovarala, na celu sa Wengerom.

To sto su im navijaci moroni je drugi par cipela...
Ridjobrki

#5164 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Uzme li se kup sve će biti u redu i sezona se može proglasiti pravo uspješnom. :)
todd_smith

#5165 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

City 3 razlike uzima ovo
LSD

#5166 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Kakvi botovi su oni navijaci Arsenala (mislim na one u engleskoj)....Wengeru je dovoljno da jednom u 10 godina uzme neki kup i sve ce mu oprostiti, onih preostalih 9 godina apstinencije :-)
Pa nije ni cudo što je tolike godine tamo bez ikakvog uspjeha i odgovornosti....više pritiska i imperativa imaju treneri Wigana ili Norwicha :D a vazda se vadi na podmlađivanje tima, vracanje nekih dugova i slicne price :lol: namazana politika...a navijaci puše te price skoro 10 godina.

Doduše, dok je takvih pasivnih navijaca - Wenger nema zime za svoj posao.
Logovan

#5167 Re: Arsenal F.C.

Post by Logovan »

Ridjobrki wrote:Uzme li se kup sve će biti u redu i sezona se može proglasiti pravo uspješnom. :)
I više nego uspješnom. :lol:
Ridjobrki

#5168 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Po toj logici onda nijedan klub u Engleskoj osim Arsenala, ManU, Chelsea i Cityja ne bi trebao postojati. Što će postojati kad ne osvajaju trofeje?

Svake godine imaš tri trofeja u top-nogometu koja možeš osvojiti i imaš tu i neke protivnike koji bi to isto voljeli. Najbolje je rekao Ivica Osim, bog nogometne filozofije: "Svi su sigurni u pobjedu a zaboravljaju da tu ima i neki protivnik koji bi isto htio da pobijedi, i njega se tu nešto pita." Zadnjih deset godina u Engleskoj su godine nenormalnog postojanja u nogometu i dešava se dar-mar kad su pare u pitanju. Chelsea ima čitavu jednu ekipu igrača pod punim ugovorom na posudbi - uspjeli su ih i do Sarajeva dobaciti! 23 igrača prve ekipe Chelsea je na posudbama od Atletica preko Evertona i Vitessea do Sarajeva! Sa tim se ne može nositi i treba biti realan.

Drugi izbor je pustiti sve u pičkumaterinu, prodati klub nekom Azijskom klaunu da ga nazove London Guns ili tako nekako, prefarba ih u lila boju i stući pola milijarde u pojačanja i opet zijaniti prvenstvo jer prvak može biti samo jedan godišnje. Ako je to i sport i nogomet i ćeif onda treba da se osvaja trofej i za najveći plaćeni transfer i za najveći broj igrača pod ugovorom, onda za najveći broj smijenjenih trenera u sezoni ako su to pokazatelji uspjeha.

I koji se vrag svi takare na Arsenal i huškaju navijače protiv kluba kad su navijači u principu zadovoljni? Eto vam Tottenhama pa se iživljavajte - ljudi nisu u povijesti osvojili ono što je Wenger sa Arsenalom a samo lani skršili 100 miliona eura i promijenili 3-4 trenera. Tottenham se jednom plasirao u UEFA CL i trener im proglašen za trenera godine za taj uspjeh! Arsenalu je to neuspješna sezona - "samo bezze ulaze u 16 najboljih u CL svake godine". :-) :-) :-) Liverpool se jednom u deceniji uključi u borbu za naslov i to u jedinom takmičenju u kojem su se ove godine čestito takmičili i to je kolektivni orgazam. :-) :-) :-) Arsenal u zadnjih 20 godina jednom možda bio ispod trećeg mjesta! :-)

Ja bih lično najviše volio da sutra Wenger zbog ovih medija i tog dijela 'Wenger Out' navijača podnese ostavku i uzme da bude selektor Francuske ili tako nešto. On će naći posao u tri sekunde nakon ostavke a onda nek se na klupi Arsenala smjenjuju Villas Boasi i Moyesi... I ja kažem - Wengeru podnesi ostavku. Došli bi helikopterom po njega za tri hefte.

Uzme li se FA Cup ovo će biti odlična sezona. Skupilo se više bodova nego lani, uzeo se kup, u CL se ispalo od najboljih i to časno. Meni je to draže nego da na klupi gledam nekog nekulturnog čobana tipa Mourinha koji ništa gospodsko u sebi nema. Engleska liga je bila gospodska liga, džentlmenska liga, posebna nogometna kultura koja izumire. Arsenal i Wenger su haman zadnji koji čuvaju duh pravog engleskog ponašanja i drže se van ciganluka i seljakluka kojeg su donijeli ruski kriminalci, arapski šeici, malezijski kokošari i portugalski đilkoši.

Dok god je tako ja ću ih pratiti i navijati za njih taman kraj trofeja ni autobusom ne prošli.
bingov buraz

#5169 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

ma Brko mora da ima neke dionice u Arsenalu :D
al bi legao kup istina,mislim jebo kup al da se razbije maler vise
Ridjobrki

#5170 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

bingov buraz wrote:ma Brko mora da ima neke dionice u Arsenalu :D
al bi legao kup istina,mislim jebo kup al da se razbije maler vise
Ja volim što su bili i ostali gospodski klub neko tri trofeja godišnje. :)

Kup bi dobro legao da se što narod kaže "izađe iz Cigana" :lol: ali jašta je nego više nego uspješna sezona u kojoj se osvoji kup! Svaka ekipa lovi samo dva trofeja godišnje - kup i prvenstvo. To je tako od početka igre. LP i EL su privilegovane lige u kojima ne učestvuje svako a Liga kup i štokakvi superkupovi ni nisu prava takmičenja.

Kup i prvenstvo su jedina prava pravcata iskonska trofeja. Sorry raja, ali zna se koju težinu ima taj trofej kroz istoriju. Prema tome, osvajanje kupa nije mala stvar i zavrijeđuje poštovanje svakoga ko poštuje sport. Sad je Arsenalu otvoren put da ga zakuca ove godine ali ne treba zaboraviti da je Arsenal i najviše zaslužio da ga osvoji jer je na putu do trofeja izbacio Tottenham, Liverpool i Everton, tri od šest top-ekipa u ovom momentu.

Osvoji li se taj kup i plasira se u CL sve je na svom mjestu. Pročistilo se malo i igrače, mladi imaju dugoročne ugovore, Bendtner konačno odlazi :lol: :lol: :lol: Eto para od Pume i mislim da će na ljeto doći neki od njihovih manekena - Balotelli ili Falcao. Uglavnom, opet velim - ne moraju nikad ništa osvojiti samo nek se ne poseljače i ja ću biti sretan. :D
Towelie

#5171 Re: Arsenal F.C.

Post by Towelie »

Navijam da Arsenal uzme konacno taj kup, mada nije iskljuceno da ce im se ponovo desiti neki Birmingem.
bingov buraz

#5172 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

@brko
I taj kup ima gorak ukus kad u sezoni gubis 6-0, ili 8-2, buduci drugoligasi ne budu toliko ponizeni, ljudi se zbunkerisu prime 2 najvise 3 komada I puna saka, Arsen ne mijenja taktiku taman igrao protiv all stara mlijecnog puta I andromede kombinovano, primjer Chelsea, zna se da igraju na kontre a sa posjedom na svojoj strani ne mogu dobiti nikog I Arsen postavi igru kako ni Murinjo sam ne bi (vec sam pisao o slicnosti sa nasim selektorom sto se toga tice).
Mali_Vuk

#5173 Re: Arsenal F.C.

Post by Mali_Vuk »

Ridjobrki wrote:Po toj logici onda nijedan klub u Engleskoj osim Arsenala, ManU, Chelsea i Cityja ne bi trebao postojati. Što će postojati kad ne osvajaju trofeje?

Svake godine imaš tri trofeja u top-nogometu koja možeš osvojiti i imaš tu i neke protivnike koji bi to isto voljeli. Najbolje je rekao Ivica Osim, bog nogometne filozofije: "Svi su sigurni u pobjedu a zaboravljaju da tu ima i neki protivnik koji bi isto htio da pobijedi, i njega se tu nešto pita." Zadnjih deset godina u Engleskoj su godine nenormalnog postojanja u nogometu i dešava se dar-mar kad su pare u pitanju. Chelsea ima čitavu jednu ekipu igrača pod punim ugovorom na posudbi - uspjeli su ih i do Sarajeva dobaciti! 23 igrača prve ekipe Chelsea je na posudbama od Atletica preko Evertona i Vitessea do Sarajeva! Sa tim se ne može nositi i treba biti realan.

Drugi izbor je pustiti sve u pičkumaterinu, prodati klub nekom Azijskom klaunu da ga nazove London Guns ili tako nekako, prefarba ih u lila boju i stući pola milijarde u pojačanja i opet zijaniti prvenstvo jer prvak može biti samo jedan godišnje. Ako je to i sport i nogomet i ćeif onda treba da se osvaja trofej i za najveći plaćeni transfer i za najveći broj igrača pod ugovorom, onda za najveći broj smijenjenih trenera u sezoni ako su to pokazatelji uspjeha.

I koji se vrag svi takare na Arsenal i huškaju navijače protiv kluba kad su navijači u principu zadovoljni? Eto vam Tottenhama pa se iživljavajte - ljudi nisu u povijesti osvojili ono što je Wenger sa Arsenalom a samo lani skršili 100 miliona eura i promijenili 3-4 trenera. Tottenham se jednom plasirao u UEFA CL i trener im proglašen za trenera godine za taj uspjeh! Arsenalu je to neuspješna sezona - "samo bezze ulaze u 16 najboljih u CL svake godine". :-) :-) :-) Liverpool se jednom u deceniji uključi u borbu za naslov i to u jedinom takmičenju u kojem su se ove godine čestito takmičili i to je kolektivni orgazam. :-) :-) :-) Arsenal u zadnjih 20 godina jednom možda bio ispod trećeg mjesta! :-)

Ja bih lično najviše volio da sutra Wenger zbog ovih medija i tog dijela 'Wenger Out' navijača podnese ostavku i uzme da bude selektor Francuske ili tako nešto. On će naći posao u tri sekunde nakon ostavke a onda nek se na klupi Arsenala smjenjuju Villas Boasi i Moyesi... I ja kažem - Wengeru podnesi ostavku. Došli bi helikopterom po njega za tri hefte.

Uzme li se FA Cup ovo će biti odlična sezona. Skupilo se više bodova nego lani, uzeo se kup, u CL se ispalo od najboljih i to časno. Meni je to draže nego da na klupi gledam nekog nekulturnog čobana tipa Mourinha koji ništa gospodsko u sebi nema. Engleska liga je bila gospodska liga, džentlmenska liga, posebna nogometna kultura koja izumire. Arsenal i Wenger su haman zadnji koji čuvaju duh pravog engleskog ponašanja i drže se van ciganluka i seljakluka kojeg su donijeli ruski kriminalci, arapski šeici, malezijski kokošari i portugalski đilkoši.

Dok god je tako ja ću ih pratiti i navijati za njih taman kraj trofeja ni autobusom ne prošli.
Ma nema, kad ga brko sastavi :mrgreen: :thumbup:
Ridjobrki

#5174 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Mali_Vuče :kiss:
bingov buraz wrote:@brko
I taj kup ima gorak ukus kad u sezoni gubis 6-0, ili 8-2, buduci drugoligasi ne budu toliko ponizeni, ljudi se zbunkerisu prime 2 najvise 3 komada I puna saka, Arsen ne mijenja taktiku taman igrao protiv all stara mlijecnog puta I andromede kombinovano, primjer Chelsea, zna se da igraju na kontre a sa posjedom na svojoj strani ne mogu dobiti nikog I Arsen postavi igru kako ni Murinjo sam ne bi (vec sam pisao o slicnosti sa nasim selektorom sto se toga tice).
A jebajiga i to je sport. Oko čega bi se insan nervir'o da nije toga? :lol: :lol: :lol:

Ljudi malo preozbiljno shvataju te sportove i sebe same, znam tuce ljudi koji uspjesima Barce liječe svoje komplekse jer ih neki navijači Reala šiju u životu. :D :lol: To je sport, to je zabava, to je užitak. Kome god se neki klub ne sviđa nek brate sebi nađe neki čija mu politika godi. Mene isto tako nerviraju neke tekme Arsenala ali ja volim i to što se nerviram. :lol: Kome je zabavno iz hefte u heftu tući Mainze i Nürnberge? Robotika živa! Vala je za insana i zijanit 8:2 pa nek ide u materinu... :lol:
bingov buraz

#5175 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Pa dobro nama sto nam je najezi posao naci strim za tekmu jednom sedmicno mozda I nije tako vazno ali onim jadnicima sto placaju najskuplje ulaznice na svijetu mislim da nije svejedno, klub takvog renomea ne smije biti ponizavan a dogadja se sve cesce, sreca da je rumeni Skot okacio zvake o klin a njegov nasljednik se snalazi ko Mujo u Entrprajzu inace bi bilo adio Liga Sampiona :D
Post Reply