Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#2801 Re: Arsenal F.C.
alijagoro, ne nađe mi ti taj citat gdje sam rekao da je van Persie gotov igrač 
- BHF_Manijak
#2802 Re: Arsenal F.C.
Pa to i jeste problem, on da jeste tako dobar igrac igrao bi u Realu ili nekom klubu slicnog kalibra, a ne prosjecnim klubovima u karijeri a evo Arsenal mu je vrh karijere. Cisto sumnjam da ga neko sve ovo vrijeme nije htio dovesti iz svog nekog hira, kao eto previdjeli Artetin talenat...just principe wrote:Arteta se uklopio u sivilo Arsenala i normalno da je prosjecan i on da ne kazem los..Dovedite ga u Real pa cete vidjeti igracine.. Dobar si onoliko koliko ti je ekipa dobra/losa ni manje ni vise. Ima tu pojedinaca koji iskacu tipa V.Persie jer je fakticki sam nosi..
Torres je imenom igracina a i cijenom jos vise ali je zato igrom klocina. Hocu da kazem da ne sudite kakav je ko igrac po imenu ili ne daj boze cijeni..Sudite ga po nastupima i igri njegova tima.
Edit: Opet ja o komentatorima, ali dzaba kad mi to uzasno kida zivce...Jel ovo fakat ovi sa SportKluba Mertesackera zovu "MerCaker" umjesto "Mertes-aker"???
-
Chuckie
#2803 Arsenal F.C.
Kakvo razvaljivanje Blackburna, Chamberlain fantastican gol.
______
Sent from my iPhone
______
Sent from my iPhone
- studeni76
#2804 Re: Arsenal F.C.
BTW Jel RVP srušio Henry-ev rekord po broju datih golova u jednoj godini?
- Whitesnake
#2805 Re: Arsenal F.C.
ultima_palabra wrote:Arteta je poor man's Xavi (ili Fabregas), što Englezi kažuBolji je od drugih opcija u Arsenalu na svojoj poziciji, ali da će nešto odskakati ili povući ekipu prema vrhu, to ne. Previše je bio povrijeđen u vrijeme kad se trebao razvijati kao igrač.
- Whitesnake
#2806 Re: Arsenal F.C.
nemam_ideje wrote:alijagoro wrote:nemam_ideje Po tvojoj logici i Robin je karina igraca,jer Arsenal nije u velikoj cetvorci.Ne moze jedan Arteta nositi sam sredinu terena,Song se gubi kao abdest,a Ramsey igra bez ikakvog kontinuiteta.Druga stvar ja nigdje nisam napisao da je Kos nekakav ekstra kvalitet(iako igra dosta dobro ove sezone)nego da nije momak promasaj.
nuki_cika Nigdje nisam napisao da je Arshavin igracina,samo sam rekao da nije promasaj,on je u padu jos od prosle polusezone,cak sam ga nabrojao medzu igrace koje bi trebalo prodati.Slazem se za Songa,da je prespor u nekim situacijama i da pelja previse sa loptom bez ikakve potrebe.Arteta jeste spor igrac,ali ne prespor,ali je inteligentan igrac i ima odlican pregled igre.Da rezimiram,nije problem u Arteti.
Za obojicu da niste sigurno braca![]()
.
P.S. nadam se da ce i Ridjobrki napisati koju,jer njegovo misljenje je postovanije od mog![]()
Ti se ubi da dokažeš nedokazivo.
20 nastupa, 4 asistencije, 1 gol, 29 šuteva
23 nastupa, 5 asistencija, 19 golova, 104 šuta
Dvije statistike, Artetina i Van Persijeva. Čik pogodi koja je od RVP a koja Artetina![]()
Nemoj živ bio, zaista nemaš argumente
RESPECT!
- Whitesnake
#2807 Re: Arsenal F.C.
ARSENAL FOREVEEEERR!!! 
-
Bordolini
#2808 Re: Arsenal F.C.
Posjeta na Emiratima osjetno slabija, napokon i oni najtolerantniji popustaju. 
-
LSD
#2809 Re: Arsenal F.C.
Predpostavljam da je Wenger danas konacno shvatio je mladi Chamberlain najbolje/najucinkovitije/najbrže krilo koje ima u ekipi...i da je prokletstvo i grijeh gurati i forsirati lijenog rusa ispred ovog momka.
- Acheron
#2810 Re: Arsenal F.C.
Kad vidim sva tri gola RvP-a, ne mogu a da ne pomislim na Dzeku. Tri lopte na tacni s krila. Cesto kritikovani Walcott, mozda nema dobar centarsut (za glavu) ali ima dobru prizmenu loptu s pozicije krila. I sto je jos vaznije, ima volju da je nesebicno doda.
Kod malogradjana, kad nekim cudom neko probije, taj pokusava sve sam i zavrsit.
Arsenal je timska ekipa; po tome su poznati, i to je stih Arsena Wengera.
Kod malogradjana, kad nekim cudom neko probije, taj pokusava sve sam i zavrsit.
Arsenal je timska ekipa; po tome su poznati, i to je stih Arsena Wengera.
- burek_in_space
#2811 Re: Arsenal F.C.
Jedino shto je Wenger danas shvatio jeste da on radi vrhunski posao, da mu ne treba ni funte na ljeto, i da ce tvrdoglavo nastaviti sa onim shto radi vec duzhe vrijeme - dovodi sebe u poziciju da ga obichni simpatizer (a mogu misliti kako je navijachima u Londonu) , zamrzi shto je tvrdoglavi shupak.LSD wrote:Predpostavljam da je Wenger danas konacno shvatio je mladi Chamberlain najbolje/najucinkovitije/najbrže krilo koje ima u ekipi...i da je prokletstvo i grijeh gurati i forsirati lijenog rusa ispred ovog momka.
-
Chuckie
#2812 Arsenal F.C.
Koja je igračina Chamberlain.
______
Sent from my iPhone
______
Sent from my iPhone
- Riddle
#2813 Re: Arsenal F.C.
A sjecate li se reakcije kad je doveden? 
-
nuki_cika
#2814 Re: Arsenal F.C.
Malac je igracina ipo nema sta 
- alijagoro
#2815 Re: Arsenal F.C.
nemam_ideje wrote:alijagoro wrote:nemam_ideje Po tvojoj logici i Robin je karina igraca,jer Arsenal nije u velikoj cetvorci.Ne moze jedan Arteta nositi sam sredinu terena,Song se gubi kao abdest,a Ramsey igra bez ikakvog kontinuiteta.Druga stvar ja nigdje nisam napisao da je Kos nekakav ekstra kvalitet(iako igra dosta dobro ove sezone)nego da nije momak promasaj.
nuki_cika Nigdje nisam napisao da je Arshavin igracina,samo sam rekao da nije promasaj,on je u padu jos od prosle polusezone,cak sam ga nabrojao medzu igrace koje bi trebalo prodati.Slazem se za Songa,da je prespor u nekim situacijama i da pelja previse sa loptom bez ikakve potrebe.Arteta jeste spor igrac,ali ne prespor,ali je inteligentan igrac i ima odlican pregled igre.Da rezimiram,nije problem u Arteti.
.
P.S. nadam se da ce i Ridjobrki napisati koju,jer njegovo misljenje je postovanije od mog![]()
Dvije statistike, Artetina i Van Persijeva. Čik pogodi koja je od RVP a koja Artetina![]()
Tvrdim da sam nepobjediv
- studeni76
#2816 Re: Arsenal F.C.
Arsenal nije tu gdje je sada zbog Artete! Ali je Arteta tu zato što Arsenal nije jak kao ranije. Realno igrač njegovih kvaliteta nebi imao mjesta u Arsenalovoj svlačionici prije par sezona. Ali...
-
Ali_G
#2817 Arsenal F.C.
Jbt, citajuci o igracima stekne se dojam da Arsenal ima vrhunsku ekipu i da su u borbi za titulu, kad ono -17.
Malo realnosti ne bi skodilo:)) trenutno imaju 3-4 dobra igraca koje bi veliki klubovi kupili, ostalo taraba.
Malo realnosti ne bi skodilo:)) trenutno imaju 3-4 dobra igraca koje bi veliki klubovi kupili, ostalo taraba.
-
LSD
#2818 Re: Arsenal F.C.
Arteta je prosjecan igrac i ništa više....on da je neka igracina (kako neki tvrde) upisao bi barem jedan nastup za špansku A reprezentaciju u svojoj dosadašnjoj karijeri, dakle barem jedan - međutim nema niti jedan...a nece ni imati jer ako nije dosad, do svoje 29 godine uspio nametnuti i dokazati svoj kvalitet - sumnjam da ce ga neko u 30-toj zvati.studeni76 wrote:Arsenal nije tu gdje je sada zbog Artete! Ali je Arteta tu zato što Arsenal nije jak kao ranije. Realno igrač njegovih kvaliteta nebi imao mjesta u Arsenalovoj svlačionici prije par sezona. Ali...
- alijagoro
#2819 Re: Arsenal F.C.
Da crtam
Sneezy-dobar golman(potencijalno svjetska klasa) ali nije mi bas siguran na visoke lopte,ali vrijeme ce pokazat.
Kos-dobar igrac,moze odraditi posao,rekao sam ranije,da mi djeuluje kiks igrac(ali sad,zasad,necu se buniti).
Vermaelen-potecijalno odlican igrac,valjda ce ga zaobici povrede).
Sagna-mozda i najbolji odbrambeni u ekipi(slabo kad odigra lose,medzu prvih deset naboljih bekova).
Santos-sumnjiv u odbrani(u idealnom svijetu,trebalo ni naci boljeg,a njega na klupu).
Song-mislim da njegove asistencije, skrivaju njegove slabosti u defanzivnim zadacima(trebalo bi dovesti jednog defanzivnog,radi konkurencije,ali se to nece desiti
,nadam se da ce Coquelin napredovati i tako stvoriti zdravu konkurenciju za Songa).
Arteta-odlican igrac
radi ono sve ono sto treba da uradi(kao sto sam vec pomenuo,uz Robina najkonstantniji igrac).
Ramsey-definitivno klupa po sadasnjoj formi(da je Wilshire zdrav,on bi igrao pomalo).
Walcott-klupa nadam se da ce mu Ox uzeti mjesto.
Gervinho-finalna lopta mu je losa,ali lik se otvara,uvjek pokusava da prodze svog cuvara,vraca se u odbranu,timski igrac i nikad ne odustaje,ali sve dok ovo radi,treba biti u prvoj postavi,iako mora popraviti tu finalnu loptu,iznad prosjecan igrac,barem meni.
Robin-svjetska klasa
ali mora imati daleko bolju zamjenu od ovih sadasnjih levata
Sneezy
Sagna Kos Vermaelen x
Song Arteta
Wilshire
x Oxlade
Robin
X-ovi znace da bi trebalo tu pojacanja kupiti,usput prodati gotovo citavu klupu(Rosicky,Gibbs,Diaby,Djuru,Skilaci,Arshavin,Chamakh,Park)
Kicma tima bi trebala biti(Song,Robin,Wilshire,Sneezy,Sagna,Vermaelen).Ovo je samo za one koji kontaju da ja precjenjujem ovu ekipu
.Iako nisam nigdje napisao da su svi igracine,ljudi i dalje pisu kao da jesam
.Iz ove male debate sam naucio,da ljudi vrlo lose citaju ono napisano
.Ako nisam dobro postavio ovu formaciju,slobodno me ispravite
,nisam bas nesto s tim formacijama
.
Sneezy-dobar golman(potencijalno svjetska klasa) ali nije mi bas siguran na visoke lopte,ali vrijeme ce pokazat.
Kos-dobar igrac,moze odraditi posao,rekao sam ranije,da mi djeuluje kiks igrac(ali sad,zasad,necu se buniti).
Vermaelen-potecijalno odlican igrac,valjda ce ga zaobici povrede).
Sagna-mozda i najbolji odbrambeni u ekipi(slabo kad odigra lose,medzu prvih deset naboljih bekova).
Santos-sumnjiv u odbrani(u idealnom svijetu,trebalo ni naci boljeg,a njega na klupu).
Song-mislim da njegove asistencije, skrivaju njegove slabosti u defanzivnim zadacima(trebalo bi dovesti jednog defanzivnog,radi konkurencije,ali se to nece desiti
Arteta-odlican igrac
Ramsey-definitivno klupa po sadasnjoj formi(da je Wilshire zdrav,on bi igrao pomalo).
Walcott-klupa nadam se da ce mu Ox uzeti mjesto.
Gervinho-finalna lopta mu je losa,ali lik se otvara,uvjek pokusava da prodze svog cuvara,vraca se u odbranu,timski igrac i nikad ne odustaje,ali sve dok ovo radi,treba biti u prvoj postavi,iako mora popraviti tu finalnu loptu,iznad prosjecan igrac,barem meni.
Robin-svjetska klasa
Sneezy
Sagna Kos Vermaelen x
Song Arteta
Wilshire
x Oxlade
Robin
X-ovi znace da bi trebalo tu pojacanja kupiti,usput prodati gotovo citavu klupu(Rosicky,Gibbs,Diaby,Djuru,Skilaci,Arshavin,Chamakh,Park)
Kicma tima bi trebala biti(Song,Robin,Wilshire,Sneezy,Sagna,Vermaelen).Ovo je samo za one koji kontaju da ja precjenjujem ovu ekipu
- vodoprovodčik
#2820 Re: Arsenal F.C.
toliko priče oko artefakta wengerove škrtosti...
- Richard Wagner
#2821 Re: Arsenal F.C.
eksploatacija anrija i djece
7 < 8
7 < 8
- nemam_ideje
#2822 Re: Arsenal F.C.
Izvini "nepobedivi" ali lošije čitaš nego što sam očekivao. Promašio si cijeli fudbal. Obrćeš teze i ne pišeš istinu. Gdje sam napisao da je Arsenal tu gdje jeste zbog Artete ?alijagoro wrote:nemam_ideje wrote:alijagoro wrote:nemam_ideje Po tvojoj logici i Robin je karina igraca,jer Arsenal nije u velikoj cetvorci.Ne moze jedan Arteta nositi sam sredinu terena,Song se gubi kao abdest,a Ramsey igra bez ikakvog kontinuiteta.Druga stvar ja nigdje nisam napisao da je Kos nekakav ekstra kvalitet(iako igra dosta dobro ove sezone)nego da nije momak promasaj.
.
Tvrdim da sam nepobjedivsad ti meni nadzi gdje sam ja poredio Artetu i Robina
,ja sam samo aludirao na tvoju logiku da je Arsenal tu gdje jeste zbog Artete.Ali pokusao si,bice bolje,wikipedia je majka znanja.
Možda ovdje ?
Jedino da ti nacrtam voštanim bojicama pa da shvatiš poentu cijele priče. RVP i Arteta NE MOGU u istu rečenu. RVP je nosilac igre holandske reprezentacije kao i Arsenala. Arteta ne postoji na mapi, a kamoli da je skupio koji nastup, španske reprezentacije. RVP je bolji po statistikama, blago rečeno. RVP može otići u veći klub, Arteta ne može. Vidim da ti nije jasno zašto sam ono postavio pa ti sada crtam. AKo ti opet nije jasno, jedino da ti spelujem, mada sumnjam da će biti efekta.nemam_ideje wrote:Ma nema, Arteta je igračina, može igrati za bilo koji tim velike četvorkeArteta je faktički doveden za zamijeni Fabregasa. Arteta je dobar igrač za Blackburn, Villu, Everton a sada i za Arsenal što više govori o dometima Arsenala nego Artete.
Još jednom da ti nacrtam "nepobedivi" iako je ovo više puta pisano ali eto, lošije čitaš, valjda uspiješ ovih par rečenica da pročitaš i pravilno shvatiš. Nije Arsenal tu gdje jeste zbog Artete nego je Arteta u Arsenalu jer su ovi grohnuli, žestoko što se i vidi po tabeli a bogme i nositeljima veznog reda ala Arteta.
Živio
-
LSD
#2823 Re: Arsenal F.C.
Upravo to...Arsenal treba prave klasne igrace da bi bio Arsenal....Wenger zadnjih 5-6 godina dovodi samo neke anonimuse i malodobnike za male pare...i taman kad se formira neki igrac, on ga odmah prodaje.
Što kaže Nemam ideje , nekad je to bila sila od tima....a igraci prava klasa : Keown, Adams, Seaman, Parlour, Dixon, Campbell, kasnije A.Cole - sve sami engleski reprezentativci....zatim francuska reprezentativna kolonija : Viera, Petit, Henry,Pires,Wiltord,Anelka...zatim holandski reprezentativci Overmars,Bergkamp...pa to je sve sama klasa, neki cak i World class...kad izađu na teren vidiš da su to muškarci i fudbaleri i da ce te pregaziti, a danas neki nezreli klinci i nejac...nafatao nekakvog Jenkinsa, Mijacija,Frimponga,Manonea, onog korejanca - šta je to
....napravio zajebanciju obicnu i normalno da nema rezultata vec godinama...Wengeru su najbitniji prodaja i profit ,izgleda...ponaša se kao da je pogriješio profesiju...trebao se prešaltati u ekonomiste jer je za toga doktor...od sadašnjih igraca samo Van Persie je prava klasa, ostalo neki talenti (što propali, što upitni, što novi)...Aršavin je propao ko kauc, Rosicki isto, veterani Benayoun i Arteta su dovedeni da samo zakrpe sezonu...sve je to šega i zajebancija za ono šta treba Arsenalu i kakvi igraci...škrtac Wenger štedi godinama, a tim mu tone dublje.
Što kaže Nemam ideje , nekad je to bila sila od tima....a igraci prava klasa : Keown, Adams, Seaman, Parlour, Dixon, Campbell, kasnije A.Cole - sve sami engleski reprezentativci....zatim francuska reprezentativna kolonija : Viera, Petit, Henry,Pires,Wiltord,Anelka...zatim holandski reprezentativci Overmars,Bergkamp...pa to je sve sama klasa, neki cak i World class...kad izađu na teren vidiš da su to muškarci i fudbaleri i da ce te pregaziti, a danas neki nezreli klinci i nejac...nafatao nekakvog Jenkinsa, Mijacija,Frimponga,Manonea, onog korejanca - šta je to
- alijagoro
#2824 Re: Arsenal F.C.
Vecinu tih igraca je doveo ko?Sta mislis da Arsene ne zna dovesti pojacanja,pa lahko je dovesti pojacanja kad imas para(cak i tada promasaji su svakodnevnica).Arsenal da bi bio,ono sto je nekad bio,mora potrositi more para(kojih nema).Pa ni jedan United ne moze da parira City-u ili Chelsea-u,iako imaju mnogo veci profit od Arsenala.
P.S. Ridjobrki de Allahi ti tvog,i Krajine ti tvoje napisi koji post
.
P.S. Ridjobrki de Allahi ti tvog,i Krajine ti tvoje napisi koji post
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2825 Re: Arsenal F.C.
Statistika Artete ove godine je gotovo identična onoj Modrića, čak je i u dosta segmenata je bolji, a Modrić je kao najtraženija roba u Engleskoj, a Arteta našim fudbalskim velepoznavaocima koji su zahebali Fergusona, Wengera, Mourinha, Guardioulu i Mancinia
eto ne valja.
Arteta - Modric
21 Games played 21
1,827 Minutes Played 1,866
20 Starts 21
1,575 Passes 1,447
90.1% Passing Accuracy 88.5%
83.9% Passing Accuracy opp. Half (%) 83.1%
109 Duels Won 106
87 Duels lost 109
55.6% Duels won (%) 49.3%
14 Aerial duels won 4