AROGANCIJA tv voditelja !

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

dustaban

#1 AROGANCIJA tv voditelja !

Post by dustaban »

Zaista se radi o masovnoj pojavi.

Govorim o TV voditeljima, zapravo najcesce voditeljkama, koje su, ne znam zasto i kako, protumacile same sebi da je dobar voditelj - samouvjeren voditelj, a samouvjeren voditelj mora biti arogantan.

Svi ste pomislili da sad mislim na Dusku Jurisic. Ona fakat jeste etalon za arogantnog voditelja, ali neposredan povod mi je ona Suzana Stambol nakon intervjua sa Josipovicem.

Krv ti yebem, ona, postavljajuci mu predugacko pitanje, nekoliko puta ponavlja Josipovicu kako ONA nesto ne vjeruje.

Ko si ti zenska glavo i kome je bitno sta TI vjerujes?! Imas cast da intervjuiras takvu osobu (neko neupucen bi po njihovim pozama skontao da novinar Josipovic intervjuira predsjednicu Stambol!) i tu situaciju zloupotrebljavas na tako bezobrazan nacin.
Ma sta reci, Duskina skola.
chelo

#2 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by chelo »

Tacno, tendenciozni su i nadrkani cesto.
Narocito zene, tacno vidis na njoj koji joj je dan i koga ima kuci.
Prvo, tu je daljinski, zatim pad gledanosti i losa plata na kraju krajeva, pa nek materi ronda kuci kad dodje kako lose ide taksa.
славянин

#3 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by славянин »

dustaban wrote:Zaista se radi o masovnoj pojavi.

Govorim o TV voditeljima, zapravo najcesce voditeljkama, koje su, ne znam zasto i kako, protumacile same sebi da je dobar voditelj - samouvjeren voditelj, a samouvjeren voditelj mora biti arogantan.

Svi ste pomislili da sad mislim na Dusku Jurisic. Ona fakat jeste etalon za arogantnog voditelja, ali neposredan povod mi je ona Suzana Stambol nakon intervjua sa Josipovicem.

Krv ti yebem, ona, postavljajuci mu predugacko pitanje, nekoliko puta ponavlja Josipovicu kako ONA nesto ne vjeruje.

Ko si ti zenska glavo i kome je bitno sta TI vjerujes?! Imas cast da intervjuiras takvu osobu (neko neupucen bi po njihovim pozama skontao da novinar Josipovic intervjuira predsjednicu Stambol!) i tu situaciju zloupotrebljavas na tako bezobrazan nacin.
Ma sta reci, Duskina skola.
Pokusavaju da se furaju na Americke voditelje i njihovo "centrifugiranje" gostiju :mrgreen:
Suzie Q

#4 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by Suzie Q »

ako se ne varam, njih dvije su sestre.

za mene je arogantan i Aleksandar Hršum, prekida goste i ne da im da kažu šta imaju sebe stavlja u prvi plan i doslovno mi je ogadio onu svoju emisiju
JOINT_1921
Vozim: odlično

#5 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by JOINT_1921 »

OBN; SVI voditelji kontaju da rade za CNN, BBC ili nesto slicno, svi ka*ne redom, od Dejane Rosuljac, Adrijane Kurtisaj, Alena Albinovica, onih glam blamova, Vjeke, Emerika Gudelja, Mime, itd... FUUUJ

Jedini sa te televizije ko mi se cini normalan i dobar voditelj je Mato Djakovic
It_is_a_Leclerc

#6 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by It_is_a_Leclerc »

Meni paše kad voditelj ne da da ga gost zamajava i preveslava. Ili odgovori jasno, kratko i koncizno, ili ćuti. Filozofiranja, izmotavanja i kurčevitost neka čuvaju za rodnih kuća.
chelo

#7 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by chelo »

Meni je onaj Krivošija na BHT poslije dugo vremena neka nada...
Decko fino izgleda, dobar glas, i ne trsi se u nekim zivim javljanjima.
Cita vijesti neutralno.
StupskaBitanga

#8 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by StupskaBitanga »

većina njih nema pojma o poslu koji radi zato je to tako pa uzmite samo Jelenu B. sa FTVa
Org

#9 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by Org »

JOINT_1921 wrote:OBN; SVI voditelji kontaju da rade za CNN, BBC ili nesto slicno, svi ka*ne redom, od Dejane Rosuljac, Adrijane Kurtisaj, Alena Albinovica, onih glam blamova, Vjeke, Emerika Gudelja, Mime, itd... FUUUJ

Jedini sa te televizije ko mi se cini normalan i dobar voditelj je Mato Djakovic
Zar i to još neko gleda. To nije televeziija, to je sijelo... skupilo se malo mahalaca, malo seljačića da se igraju posla...
JOINT_1921

#10 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by JOINT_1921 »

chelo wrote:Meni je onaj Krivošija na BHT poslije dugo vremena neka nada...
Decko fino izgleda, dobar glas, i ne trsi se u nekim zivim javljanjima.
Cita vijesti neutralno.
Jel' Amer ili brat njegov ? Ti su momci super, obojica imaju odlican glas, sve najbolje...
Altsa

#11 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by Altsa »

JOINT_1921 wrote:Jedini sa te televizije ko mi se cini normalan i dobar voditelj je Mato Djakovic

E odavno nesto smjesnije nisam cuo :lol: :lol: :lol:
JOINT_1921

#12 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by JOINT_1921 »

Altsa wrote:
JOINT_1921 wrote:Jedini sa te televizije ko mi se cini normalan i dobar voditelj je Mato Djakovic

Covjek ne smara, ne prekida, nije arogantan, a to je koliko vidim tema, nije tema izbor gostiju ili nesto vezano za samu emisiju, vec cisto ponasanje voditelja...
chelo

#13 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by chelo »

Voditeljica (EK) koja se proslavila preko ociju nalik moru u plicaku postade parametar na federalnoj.
Sta reci.
Altsa

#14 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by Altsa »

JOINT_1921 wrote:
Altsa wrote:

Covjek ne smara, ne prekida, nije arogantan, a to je koliko vidim tema, nije tema izbor gostiju ili nesto vezano za samu emisiju, vec cisto ponasanje voditelja...
o voditelju i govorim...covjek koji je pogazio sve postulate novinarske profesije...
chelo

#15 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by chelo »

Altsa wrote: o voditelju i govorim...covjek koji je pogazio sve postulate novinarske profesije...
đe neće, veterinar čovjek po profesiji.
elma89_

#16 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by elma89_ »

Al jazirini voditelji su dobri,posebno adnan,on je i prije bio dobar
StupskaBitanga

#17 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by StupskaBitanga »

profesija novinara ne određuje ga kao dobar ili loš već njegov način rada
dustaban

#18 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by dustaban »

StupskaBitanga wrote:profesija novinara ne određuje ga kao dobar ili loš već njegov način rada
koji NJEGOV nacin rada ! U tome i jeste problem sto su nam sve televizije izgubile KUCNE STANDARDE i pravila prema kojima ce se ponasati SVI novinari, a ne sve prepustati NJIHOVIM licnim nacinima rada.

Takav standard se moze primjetiti samo na Aldzaziri i zato je ta televizija drugacija. Je li ima neko na BHT da kaze onoj nadrndanoj Suzani Stambol - Suzi zlato, ti jesi nas ponos i nasa nada ali gosp. Josipovic je taj koji mora biti u centru paznje, ne ti!

O Duski Jurisic je sve vec receno. Ako bi me, nedajboze, zapalo da budem njen gost morao bih, u onih 10 sekundi koliko ona daje prostora svojim gostima, obavezno ubaciti "hvala vam na pitanju gospodjo Jurisic, ja, pichkamimaterina, mislim..."

Tako ti je to kad ovi nasi priuceni novinari sebi pogresno protamace da je tajna autoriteta Kristijane Amanpour i ostalih svjetski novinarskih velicina u njihovoj aroganciji a ne u njihovoj dobroj pripremljenosti, suverenom poznavanju materije i osjecaju za javni nastup.
kakavdanakneiskustvu

#19 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by kakavdanakneiskustvu »

Suzie Q wrote:ako se ne varam, njih dvije su sestre.

za mene je arogantan i Aleksandar Hršum, prekida goste i ne da im da kažu šta imaju sebe stavlja u prvi plan i doslovno mi je ogadio onu svoju emisiju

ma nisu sestre

hršum je priča za sebe,prekine gosta u sred priče i pođe reklamirati neku firmu,bože sačuvaj
kakavdanakneiskustvu

#20 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Altsa wrote:

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#21 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

chelo wrote:Voditeljica (EK) koja se proslavila preko ociju nalik moru u plicaku postade parametar na federalnoj.
Sta reci.

podsjeti me kako se zove,zaboraio sam
StupskaBitanga

#22 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by StupskaBitanga »

Elma Kazagić sada portparol FR
koji NJEGOV nacin rada ! U tome i jeste problem sto su nam sve televizije izgubile KUCNE STANDARDE i pravila prema kojima ce se ponasati SVI novinari, a ne sve prepustati NJIHOVIM licnim nacinima rada.
Postoji još nešto a to je ta kombinacija vlastitog stila koji dobar novinar/voditelj MORA imati da se izdvaja iz mase odnose kod nas žabokrečine i PROFESIONALNIH I ETIČKIH standarda.
kakavdanakneiskustvu

#23 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

StupskaBitanga wrote:Elma Kazagić sada portparol FR
Postoji još nešto a to je ta kombinacija vlastitog stila koji dobar novinar/voditelj MORA imati da se izdvaja iz mase odnose kod nas žabokrečine i PROFESIONALNIH I ETIČKIH standarda.

uh,ista ko hršum
dustaban

#24 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by dustaban »

Pa hajmo ih malo izdvojiti...

Image
Image
Image
Image

...
El_comadante

#25 Re: AROGANCIJA tv voditelja !

Post by El_comadante »

mene nervira kad novinar postavi pitanje gost neče da odgovori direktno nego se izmotava i sad naši vrli novinari pta ga to jedno 20 puta a ovaj opet isto. nekontam što ga pitaš kad neče da odgovor daj drugo pitanje. što reče Dodik jednom to je moj stav ti me može pitati cijeli dan to pitanje ja ču ti isto odgovoriti bezveze trošimo vrijeme.
Post Reply