meni ne smetaju oni što ne žele da se pozdrave...njihova stvar....
smetaju mi oni što neće da sklone kišobran, prave se da me nema, to je već i moja stvar...
Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
- vaca
- ljubav_aha
#152 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
pozdravljanje
primjetila sam ,a nije mi cilj koristiti stereo-tipni metod ocjenjivanja NE-kulture,ali to je izgleda vise tipicno za nase podneblje
ovdje u u 5 ili 6 ujutro,prolazim pored osoba koje trce ,izvedu pse u setnju i slicno,i uvijek se pozdravimo
primjetila sam ,a nije mi cilj koristiti stereo-tipni metod ocjenjivanja NE-kulture,ali to je izgleda vise tipicno za nase podneblje
ovdje u u 5 ili 6 ujutro,prolazim pored osoba koje trce ,izvedu pse u setnju i slicno,i uvijek se pozdravimo
- anastasija
#153 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
Pa drugaciji je mentalitet. Mozda je njima ok pozdraviti nekoga iako je promenio misljenje o njemu, tamo se ljudi i ne druze toliko koliko mi.... Uglavnom je tako u inostranstvu. ali da je nekulturno-nekulturno je. Jedno je kad ne vidis slucajno nekoga.
- nineinchnails
#154 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
Mozemo naklapati o pojedinacnim slucajevima do sutra.
Arogancija, odnosno nepozdravljanje/ozdravljanje je stvar nekulture/odgoja.
Po bontonu, djeca pozdravljaju starije, ucenici pozdravljaju nastavnike, musko pozdravlja zensko itd itd.
U vremenu vladavine kriminala, niko ne mari za bonton, ocito. Naprotiv, to kao da pripada minulom vremenu, proslosti, istoriji.
Postoje "pravila ponasanja", nismo medzedi.
Ako medzed nece da se pozdravi, e onda mu fino reci "Sta je medzede!?", pa ce promijeniti stav
Po bontonu, djeca pozdravljaju starije, ucenici pozdravljaju nastavnike, musko pozdravlja zensko itd itd.
U vremenu vladavine kriminala, niko ne mari za bonton, ocito. Naprotiv, to kao da pripada minulom vremenu, proslosti, istoriji.
Ako medzed nece da se pozdravi, e onda mu fino reci "Sta je medzede!?", pa ce promijeniti stav
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#155 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
ja kao kulturno čeljade danas ustah jednoj djevojci da se ona može smjestiti u fotelju a ja sjedoh na stolčić. odmah pršte komentari: "A što si ti fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin." 'em što se prebijaš na onojnazovistolici još te moraju i zayebavati. pa stvarnonineinchnails wrote:Mozemo naklapati o pojedinacnim slucajevima do sutra.
- drmadzija
#156 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
Kratko, elegantno, poucno.sinus wrote:Ko okrene od mene glavu okrenem i ja od njega...pa nek mater svoju kasnije pozdravlja![]()
Ukoliko ste jos uvjek nezadovoljni, onda obavezno pribjeci drugoj metodi sto podrazumjeva sljedece:
- zaganjat' bivseg pozdravljaca kamenom. Pa neka drugi put stisne i ne pozdravi.
- metal_rules_cura
#157 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
Normalno da je poucno i ja prva ne pozdravljam one za koje sam skontala da oni prvi ne zele. A ako bih krenula kamenom vec bih izazvala vece posljedice, a nastojim da prozivim zivot bez crnih mrljidrmadzija wrote:Kratko, elegantno, poucno.sinus wrote:Ko okrene od mene glavu okrenem i ja od njega...pa nek mater svoju kasnije pozdravlja![]()
Ukoliko ste jos uvjek nezadovoljni, onda obavezno pribjeci drugoj metodi sto podrazumjeva sljedece:
- zaganjat' bivseg pozdravljaca kamenom. Pa neka drugi put stisne i ne pozdravi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#158 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
prije bih rekao da bi te mrlje bile crvene bojemetal_rules_cura wrote:Normalno da je poucno i ja prva ne pozdravljam one za koje sam skontala da oni prvi ne zele. A ako bih krenula kamenom vec bih izazvala vece posljedice, a nastojim da prozivim zivot bez crnih mrljidrmadzija wrote:Kratko, elegantno, poucno.sinus wrote:Ko okrene od mene glavu okrenem i ja od njega...pa nek mater svoju kasnije pozdravlja![]()
- Snowgoons
#159 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga
Chmoljo wrote:eh da meni to često govore.
znači to su ljudi (ili preciznije omladinci) sa kojima sam išao u srednju. nikad se s njima nisa mni družio ni pozdravljao dok sam bio u školi s njima. zašto bih se ja sad zaustavljao, pozdravljao i ispitivao za zdravlje kad me savršeno boli briga kako su i šta rade.
mislim, ne volim dvoličnost, bolan briga me bilo šta radiš dok sam te haman svaki dan viđao, sad treba da glumim da mi je stalo. bjaaaaaaaaaaaaži![]()
i onda kažu: vidi Chmolje što arogantan, glumi kao da nas ne poznaje.
ama ljudi, i ne znam vas. znam vam ime. znam ime i Izoni Gegaju, pa to ne znači da ću stati na ulici i pozdravljati se s njim.
Sve vazi i za mene sto si rekao jednostavno me ne interesuje sta rade, a ne zelim da se pretvaramm!