Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Trasimaco

#126 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Trasimaco »

ljubav_aha wrote:ha ha ha odavno se nisam ovako nasmijala
A arogantne cure cccc... :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#127 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

gdje ima dima ima i vatre. :D

ljubav_aha + Trasimaco nja nja nja nja nja nja nja :D
Abacija

#128 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Abacija »

Trasimaco wrote: Ne znam kakav primjer hoces. Ako znas kakve osobine imaju takvi ljudi, onda ce ti biti jasno da i nije tesko provaliti ih. Meni je to najbolje uraditi na mjestu gdje ima mnogo ljudi. Kada im se desi da ih tu napadnes, jednostavno se ukoce i nemaju nikakvog odgovora. Arogancija je neka vrsta odbranbeneog sistema, a znas li od cega? Oni su skroz nesigurni u sebe i imaju kompleks manje vrijednosti. Raja ih karakterise kao glupe ljude i vecina ih izbjegava. Oni su ajmo reci malo bogatiji od normalnih. Najcesce provociram na tom polju. Pa reci iskreno mozes li da odolis da provalis nekog ko se time dici i nema mu ravnog? Zasluzuju li da se normalno odnosis prema njima?
Bilo kakav primjer.
Loulou

#129 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Loulou »

Trasimaco wrote:...
Arogancija je neka vrsta odbranbeneog sistema, a znas li od cega? Oni su skroz nesigurni u sebe...
Ja sam to rekla još na prvoj stranici :P :D
ljubav_aha

#130 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

Trasimaco wrote:
Abacija wrote:Mene bas interesuje kako ti "maltretiras" arogantne osobe. Mozes li navesti primjer?

P.S. I prestani koristiti italic, tesko je za citati. U redu je mali pasos ali ne i citav post.
Italicom pisem na svakom forumu. Sorry, ali to ostaje.[/i]
cuj,a meni kazes,ja sam arognatna,kako ti samo mom finom Abaciji odgovori ,bez truna arogancije :mrgreen: :lol:
ljubav_aha

#131 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

Trasimaco wrote:
ljubav_aha wrote:ha ha ha odavno se nisam ovako nasmijala
A arogantne cure cccc... :lol:
nja nja nja :lol:
ljubav_aha

#132 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

Chmoljo wrote:gdje ima dima ima i vatre. :D

ljubav_aha + Trasimaco nja nja nja nja nja nja nja :D
aha aha aha :-) :lol:
torcida

#133 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by torcida »

osobno koristim jedan nazivnik za sve takve frikove.....jazavac u pravom smislu riječi! :D
e sad, dosta je kompleksaša koji na takav način pokušavaju prikriti neke stvari i izdići se iznad mase(?) a u biti su žešći paćenici dok na drugoj strani stvarno ima masa svijeta koja ne doživljava situaciju kad je na cesti, u svom su filmu ili im je dioptrija malo okraćala...u svakom slučaju, kompleksaše ne doživljavam niti želim imati ikakvog kontakta sa njima...pogotovo ako se koji put javi a nakon toga nosom 'para' oblake, ma zdr'aooo po kratkom postupku! :D
Trasimaco

#134 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Trasimaco »

Abacija wrote:Bilo kakav primjer.
Zar ne mislis da je malo bezze da ti sad ovdje detaljno opisujem situacije koje su btw jako neugodne? Mogao bih ti mozda na pp poslati, ali opet je i to glupo pravo. :-) Ako imas neke sumnje, tvoj problem, iako bas ne vidim razlog za to.
ljubav_aha wrote:cuj,a meni kazes,ja sam arognatna,kako ti samo mom finom Abaciji odgovori ,bez truna arogancije :mrgreen: :lol:
Zamolio bih te da me ne trpas u isti kos sa vama arogantnima. :lol: Ne znam sta si ti vidjela arogantno u mojoj izjavi kad sam se lijepo izvinio i rekao da to koristim svugdje. Cccccc... ovakvima covjek nikad ne moze ugoditi. :lol:
Abacija

#135 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Abacija »

Trasimaco wrote:
Abacija wrote:Bilo kakav primjer.
Zar ne mislis da je malo bezze da ti sad ovdje detaljno opisujem situacije koje su btw jako neugodne? Mogao bih ti mozda na pp poslati, ali opet je i to glupo pravo. :-) Ako imas neke sumnje, tvoj problem, iako bas ne vidim razlog za to.
E sto volim ove :roll: sto supljiraju bez pokrica. :mrgreen:
Trasimaco

#136 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Trasimaco »

Abacija wrote:E sto volim ove :roll: sto supljiraju bez pokrica. :mrgreen:
Kao sto rekoh, tvoj problem. :wink: Ne moze se ni ocekivati da svako ima isto misljenje.
Abacija

#137 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Abacija »

Trasimaco wrote:
Kao sto rekoh, tvoj problem. :wink: Ne moze se ni ocekivati da svako ima isto misljenje.
Niko ti ne brani da imas misljenje. Ja te samo zamolio da ga potkrijepis primjerom a ti toliko slova potrosi braneci se a do sada si mogao napisati najmanje 10 prica... :zzzz:
windom earle

#138 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by windom earle »

Kada bi se iz "arogancije ljudi bez ikakvog razloga" organizovalo takmicenje, ubjedljivo prvi bi bio Kenan Esref Rasidagic.
ljubav_aha

#139 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

Trasimaco wrote:
nije ljubazno reci "tvoj problem" a cijelo vrijeme pises o svom problemu,nemoj tako ;-)
Trasimaco wrote:
[Zamolio bih te da me ne trpas u isti kos sa vama arogantnima. :lol: Ne znam sta si ti vidjela arogantno u mojoj izjavi kad sam se lijepo izvinio i rekao da to koristim svugdje. Cccccc... ovakvima covjek nikad ne moze ugoditi. :lol:
ma fazon nije sto si se ti izvnio,ali zar nije nekad potrebno biti malo fleksibilan ;-) u izjavi sam cula zvuk drskosti,iskreno receno :) a sto se tice argonacije , nije ti nepoznata,jer ocevidno znas kako se sukobiti sa arognatnima , iz meni vrlo nepoznatog razloga :lol:
Trasimaco

#140 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Trasimaco »

ljubav_aha wrote:ma fazon nije sto si se ti izvnio,ali zar nije nekad potrebno biti malo fleksibilan ;-) u izjavi sam cula zvuk drskosti,iskreno receno :) a sto se tice argonacije , nije ti nepoznata,jer ocevidno znas kako se sukobiti sa arognatnima , iz meni vrlo nepoznatog razloga :lol:
Covjek mi rekao da se ja branim, sto znaci da priznaje da me napada. Vjerujem da si i ti jako ljubazna kada te neko napadne. :lol: Ali opet nisam imao nikakvu namjeru da budem drzak. Naprotiv! On hoce da ja opisujem ovdje te scene. :? Bezze skroz! :roll:

Arogancija.. Eh, sad se vrati na onaj moj prvi post u ovoj temi. Sta pise u prvoj recenici? Za mene nikad niko nije rekao da sam arogantan, dok vidis za tebe jesu. Hmmm... Kako se ponasati prema takvim ljudima? Neko ima drugi metod, ja imam ovaj. Kraj price. Mislim da si ti jako dobro shvatila i da ti je itekako poznat razlog sukoba, jer sam to vec napisao. Ovdje cu zavrsiti. Hvala ti za raspravu. Bilo mi je drago. :)
Abacija

#141 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Abacija »

Trasimaco wrote: Covjek mi rekao da se ja branim, sto znaci da priznaje da me napada. Vjerujem da si i ti jako ljubazna kada te neko napadne. :lol: Ali opet nisam imao nikakvu namjeru da budem drzak. Naprotiv! On hoce da ja opisujem ovdje te scene. :? Bezze skroz! :roll:

Arogancija.. Eh, sad se vrati na onaj moj prvi post u ovoj temi. Sta pise u prvoj recenici? Za mene nikad niko nije rekao da sam arogantan, dok vidis za tebe jesu. Hmmm... Kako se ponasati prema takvim ljudima? Neko ima drugi metod, ja imam ovaj. Kraj price. Mislim da si ti jako dobro shvatila i da ti je itekako poznat razlog sukoba, jer sam to vec napisao. Ovdje cu zavrsiti. Hvala ti za raspravu. Bilo mi je drago. :)
Ignore. :)
Trasimaco

#142 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Trasimaco »

Abacija wrote:Ignore. :)
Stvarno ne znam sta da kazem na ovo. Srce si mi slomio. :lol:
ljubav_aha

#143 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

Abacija wrote:
Trasimaco wrote: Covjek mi rekao da se ja branim, sto znaci da priznaje da me napada. Vjerujem da si i ti jako ljubazna kada te neko napadne. :lol: Ali opet nisam imao nikakvu namjeru da budem drzak. Naprotiv! On hoce da ja opisujem ovdje te scene. :? Bezze skroz! :roll:

Ignore. :)
:lol:

meni je bilo drago,jer si puno pisao,a nista nisi rekao :lol: oh,da,dobro si me nasmijao :lol: rasprava,ma nije to bila rasprava,ne znas ti kako se raspravljavam,dobro si prosao :lol: a Abaciju mi ne diraj ,jer grizem :mrgreen:
anastasija

#144 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by anastasija »

sgsaray wrote:Ne znam da li sam jednina,mada sumnjam - ali arogancija ljudi me iznenađuje svaki dan. Baš kada pomislim ma ništa me više ne može iznenanaditi a ono pljussss! :? Ne znam šta se dešava sa ljudima koji se danima pozdravljaju sa mnom a onda jednog dana samo okrenu glavu ili pređu ulicu na drugu stranu???? :run: Ne kontam zaista????
Ima li još ovakvih slučajeva ili sam možda 'jedinstvena'! :roll:
Nisi jedina, ima takvih slucajeva jos. Ljudi se menjaju nagore.... Odlepe sta li. Sta da ti pricam, devojka sa kojom sam isla u srednju i na faks i s kojom sam izlazila sada prolazi pored mene na ulici da mi ne kaze ni cao. Mislila sam da sam mozda nesto rekla uradila pogresno ma kakvi. I drugima to radi. Olos klasican. Gadno je kad dodjes na neko mesto i pocnes foliranciju.
Chmoljo

#145 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

anastasija wrote:
sgsaray wrote:Ne znam da li sam jednina,mada sumnjam - ali arogancija ljudi me iznenađuje svaki dan. Baš kada pomislim ma ništa me više ne može iznenanaditi a ono pljussss! :? Ne znam šta se dešava sa ljudima koji se danima pozdravljaju sa mnom a onda jednog dana samo okrenu glavu ili pređu ulicu na drugu stranu???? :run: Ne kontam zaista????
Ima li još ovakvih slučajeva ili sam možda 'jedinstvena'! :roll:
Nisi jedina, ima takvih slucajeva jos. Ljudi se menjaju nagore.... Odlepe sta li. Sta da ti pricam, devojka sa kojom sam isla u srednju i na faks i s kojom sam izlazila sada prolazi pored mene na ulici da mi ne kaze ni cao. Mislila sam da sam mozda nesto rekla uradila pogresno ma kakvi. I drugima to radi. Olos klasican. Gadno je kad dodjes na neko mesto i pocnes foliranciju.
ma dobro. ja se pitam koliko tu ima "alijenacije". :) mora li baš uvijek biti samo bezobrazluk i neodgoj?
pjegica

#146 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by pjegica »

Često me pozdravi neko za koga bi se zaklela da ga nikad nisam vidjela u životu. Nije mi problem "odzdraviti" jer kontam da me je zamijenio sa nekim ili sam zaboravila ko je. Pozdravljaju me i ljudi s kojima nisam neki prijatelj. Uvijek i ja njih pozdravim. Pozdravim svaki put kad vidim nekoga koga poznajem. Kad vidim da mi sa smiješkom ide u susret, kada me neko poznat gleda u oči usput pa sve i da ne znam tačno o kome je riječ. Ima ljudi i koji se pozdrave kad sjedaju pored mene u gradskom prevozu, koji se pozdrave u prolazu iako se nikad nismo vidjeli ali dijelimo istu zgradu, poslovni prstor, naučnu instituciju.
Mislim da nije sve baš tako crno. Pozravljam se istim intenzitetom kojim sam se pozdravljala ranije.

I da, sad mi se baš često dešava da me neko od raje iz osnovne ili srednje škole jednostavno ignoriše. Prođe dignute glave, pravi se da me ne vidi ili se fol zagleda u neki izlog dok prolazim. I iskreno, svejedno mi je. S kim sam dobra sa njim pijem kafu, kad me zaustave sa velikim osmjehom stanem i popričam, čak i sa onima koje nisam gotivila dok smo dijelili istu učionicu. Dešavalo mi se čak i da sjedimo u istom kafiću i da nema šanse da me ne primjete, pa se opet prave da me ne vide. Neću ništa forsirati, ako me ne vole, nemam ih razloga tjerati da me zavole.
Opet kažem, dokle god ima ljudi koji će me pozdraviti po svaku cijenu, nemam se razloga brinuti zbog onih koji me ignorišu.
metal_rules_cura

#147 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by metal_rules_cura »

pjegica wrote:Često me pozdravi neko za koga bi se zaklela da ga nikad nisam vidjela u životu. Nije mi problem "odzdraviti" jer kontam da me je zamijenio sa nekim ili sam zaboravila ko je. Pozdravljaju me i ljudi s kojima nisam neki prijatelj. Uvijek i ja njih pozdravim. Pozdravim svaki put kad vidim nekoga koga poznajem. Kad vidim da mi sa smiješkom ide u susret, kada me neko poznat gleda u oči usput pa sve i da ne znam tačno o kome je riječ. Ima ljudi i koji se pozdrave kad sjedaju pored mene u gradskom prevozu, koji se pozdrave u prolazu iako se nikad nismo vidjeli ali dijelimo istu zgradu, poslovni prstor, naučnu instituciju.
Mislim da nije sve baš tako crno. Pozravljam se istim intenzitetom kojim sam se pozdravljala ranije.

I da, sad mi se baš često dešava da me neko od raje iz osnovne ili srednje škole jednostavno ignoriše. Prođe dignute glave, pravi se da me ne vidi ili se fol zagleda u neki izlog dok prolazim. I iskreno, svejedno mi je. S kim sam dobra sa njim pijem kafu, kad me zaustave sa velikim osmjehom stanem i popričam, čak i sa onima koje nisam gotivila dok smo dijelili istu učionicu. Dešavalo mi se čak i da sjedimo u istom kafiću i da nema šanse da me ne primjete, pa se opet prave da me ne vide. Neću ništa forsirati, ako me ne vole, nemam ih razloga tjerati da me zavole.
Opet kažem, dokle god ima ljudi koji će me pozdraviti po svaku cijenu, nemam se razloga brinuti zbog onih koji me ignorišu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Odlican post! :wink:
anastasija

#148 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by anastasija »

Chmoljo wrote:
ma dobro. ja se pitam koliko tu ima "alijenacije". :) mora li baš uvijek biti samo bezobrazluk i neodgoj?
Pa ne znam koliko se to onda moramo otudjiti da ni cao ne kaze na ulici... I nije da me nije videla, prosla je na pola metra od mene. :) Ovo je vec stvar licne kulture. Meni su te stvari neshvatljive. Bio si s nekim drugar gotovo deset godina i na kraju ni cao. :x
Chmoljo

#149 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

anastasija wrote:
Chmoljo wrote:
Pa ne znam koliko se to onda moramo otudjiti da ni cao ne kaze na ulici... I nije da me nije videla, prosla je na pola metra od mene. :) Ovo je vec stvar licne kulture. Meni su te stvari neshvatljive. Bio si s nekim drugar gotovo deset godina i na kraju ni cao. :x
ma dobro, to kada si se s nekim intenzivno družio to je druga priča. ja sam na početku govorio o likovima iz mog razreda u srednjoj sa kojima nisam u četiri godine izmijenio ni riječ.
tako sam takve likove vidio u kafiću. ja za jednim oni za drugim stolom. "jao vidi njega što se ufuro. neće ni da se pozdravi." dobro, ne bi mi ništa ni bilo i da sam se pozdravio, ali ja ne volim pretvaranje i glumu. zašto da ih pitam kako su kada me savršeno boli briga kako su, kao i njih za mene.

ali, također, znaju mi se desiti i blentave situacije. evo ja sam npr. se deset godina bavio sportom, kad još na to dodaš neke druge aktivnosti kojima sam se bavio, pa onda cijeli period školovanja to je masa ljudi. i sad, recimo, idem ja ulicom, a neki lik čeka da obratim pažnju na nj. i pozdravim. međutim, ja ga se i ne sjetim i on konta da sam smrad. kasnije nekad, opet ista situacija, samo što skontam lika i pozdravim ga, a on prođe pored mene kontajući: "ko te *ebe sad." :D :lol:
anastasija

#150 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by anastasija »

A to je kad znas puno ljudi. Ko bi sve popamtio. najbolji su meni sto pridju u gradu uroljani udave te sa pricom, znaju sve o tebi bolje nego ti sam i naredni dan ni cao. :D
Post Reply