Armija RBIH vs POPIS 2013

Locked
Havatar

#201 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

respo wrote: a sta su sada? i koje su vjere bili tada ti bosnjaci a koje su vjere sada?
Sto se tice toga da Bosnjaci danasnji nemaju veze sa sradnjovjekovnim Bosnjacima posto su "izdali vjeru pradjedovsku" kako onda Persijanci imaju veze sa predislamskim Persijancima, kako Turci imaju veze sa onim predislamskim , kako Arapi imaju veze. Isto tako je cudno kako Italijani imaju veze sa Rimljanima koji su bili mnogobosci , ista stvar je i sa Francuzima , Njemcima , Hrvatima , Srbima i svim narodima ali po ovim "urbanim a neopterecenim" ( ustvari opterecenim Bosnjacima) samo za Bosnjake vaze druga pravila :oops: .
talić

#202 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by talić »

Havatar wrote:
respo wrote:
mobile9 wrote: Niko nije rekao katolicima i pravoslavcima da su samo muslimani Bošnjaci i da je taj naziv rezervisan samo za njih. To ustvari i jeste njihova zla zavjera kao Bošnjacima se nazivaju samo muslimani ajde "stvorimo" novu naciju "bosanci" gdje ćemo i mi biti s vama i kada dođe popis oni se izjasne kao što trube 20 godina a zalupani iz reda Bošnjaka će postati manjina kada se izjasne kao bosanci i tako naštetiti svome narodu i osramotiti se žestoko pred palim Šehidima za ovu Zemlju i doprinjeti krvničkim željama dušmana da se u BIH uči srpski jezik, hrvatski ne može jer oni nemaju šansi.
ako je musliman = bosnjak jel moras govoriti katolicima i pravoslavcima da su samo muslimani bosnjaci?
Bosnjak = musliman ,krscanin, ateista, agnostik , Srbin = pravoslavac, Hrvat = katolik
Da je tako ja bi se izjasnio kao Bošnjak ali,...... islamski poglavari i SDA su diskvalifikovali pojam "Bošnjak" prisvajajući ga iskuljučivo za muslimane islamske vjeroispovjesti.
Zato Bosanac,.. ako želimo građansku državu vrijeme je za neposluh nacionalistima.
Tako i samo tako ćemo jednog dana biti svi Bosanci.
Last edited by talić on 14/09/2013 20:55, edited 1 time in total.
Bodkin

#203 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Bodkin »

talić wrote:
Havatar wrote: Bosnjak = musliman ,krscanin, ateista, agnostik , Srbin = pravoslavac, Hrvat = katolik
Da je tako ja bi se izjasnio kao Bošnjak ali,...... islamski političari i SDA su diskvalifikovali pojam "Bošnjak" prisvajajući ga iskuljučivo za muslimane islamske vjeroispovjesti.
Zato Bosanac
,.. ako želimo građansku državu vrijeme je za neposluh nacionalistima.
:thumbup:
respo

#204 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by respo »

mobile9 wrote: Nipošto. Bošnjak može biti i katolik i pravoslavac koji je ovdje rođen i osjeća BIH svojom domovinom. Neznam što se ovolika frka diže oko svega. Mene ne zanima šta kaže cerić i ekipa. Ja sam Bošnjak, Musliman ( ovo vas najviše intersuje :skoljka: ), govorim Bosanskim jezikom.
e vidis to nije tako jer je 1993 referendumom odluceno da je bosnjak =musliman
to je tako usvojeno i tako je sve dok oni sami to ne promijene al sve su prilike da to nece nikad promijeniti

ni mene ne zanima sta kaze dejton al je realnost takva da ti on kroji sudbinu
cindrlimindrli

#205 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote:
talić wrote:
Havatar wrote: Bosnjak = musliman ,krscanin, ateista, agnostik , Srbin = pravoslavac, Hrvat = katolik
Da je tako ja bi se izjasnio kao Bošnjak ali,...... islamski političari i SDA su diskvalifikovali pojam "Bošnjak" prisvajajući ga iskuljučivo za muslimane islamske vjeroispovjesti.
Zato Bosanac
,.. ako želimo građansku državu vrijeme je za neposluh nacionalistima.
:thumbup:
A ko vama dvojici brani da kazete islamskim :-) politicarima da Bosnjak nije njihovo privatno vlasnistvo
pa da ga sebi prisvajaju, jasno stavite svima do znanja da ste i vi Bosnjaci.
Krushna mrva

#206 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

Havatar wrote:Bosnjak = musliman ,krscanin, ateista, agnostik , Srbin = pravoslavac, Hrvat = katolik
Kad ovakvo nesto procitas postaje ti jasno da je agresivno lupanje iz SDA tabora ostavilo posljedice. Ja sam siguran da ti sad sam ne bi znao objanisniti sta je sta.
Ljudi moji mi smo jedna jedina bosanska nacija, shvatite da su razlike medju svima nama nevidljive u odnosu na druge regionalne i konfesionalne razlike kod drugih ozbiljnijih nacija koje imaju svijest o drzavi. Etnicitet je takodje jedan, to jest ubleha je da je vjerska razlika = etnicitet
Havatar

#207 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

To je suprotno gradjanskoj drzavi posto umjesto da svi drzavljani budu Bosanci i da to bude ime za sve njene gradjane Bosanci postaju mala etnicka skupina . Dobro je da se izjasnimo kao Bosnjaci zato sto je to tradicionalno ime naseg naroda a i time cemo pokazati nacionalnu svijest i popis ce biti jos jedan argument za pravljenje drzave koja ce biti funkcionalna a ako se ljudi budu izjasnili tako da se umanji stvarni broj Bosnjaka onda ce ti podatci iz popisa biti korisceni i protiv BIH i protiv naseg naroda.
MuaDib

#208 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by MuaDib »

Našu Armiju, posebno u Sarajevu krasila je borba za život kakav smo do tada živjeli, borba za zajedništvo i multietničnost, borba za slobodu glavnog grada, borba za slobodu Bosne i Hercegovine, borba za civilizacijske vrijednosti.
Sve dok se neki nisu dosjetili da prave muslimansku fildžan državu, pod okriljem revitlizovanog bošnjaštva, što je državi izbilo građanske adute iz ruku i dovelo do daleko nepovoljnijeg mirovnog sporazuma, zasnovanog na prihvatanju etničkog razbijanja države.
Sada kad su bošnjački ideolozi shvatili da im ta prevara nije uspjela u njihovom ataru, da Bosanci nisu utihnuli i da se bude ovaj put kao neetnička grupa koja svoj identitet isključivo povezuje sa imenom države, a ne vjerskim ili etničkim porijeklom. I koja ima potencijal da poništi rezultate izdaje bošnjačkih ideologa, digla se kuka i motka.
Ne zbog Bošnjaka da se razumijemo, već zbog pozicija moći, jer rast Ostalih, zbog porasta Bosanaca i Hercegovaca, sigurno znači gubitak pozicija i što je najopasnije otvara vrata sekularistima u društevno politički sistem, narušava utemeljenost konstitutivnosti i postaje najbolji dokaz da je konstitutivnost, ništa drugo do fino upakovana diskriminacija.
Liga Rojalista

#209 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Liga Rojalista »

Bošnjaci su starosjedioci Bosne.
cindrlimindrli

#210 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:Ljudi moji mi smo jedna jedina bosanska nacija, shvatite da su razlike medju svima nama nevidljive u odnosu na druge regionalne i konfesionalne razlike kod drugih ozbiljnijih nacija koje imaju svijest o drzavi
Odlicno, a sad trk u Banjaluku i Siroki da ljudima tamo objasnis kako je BiH njihova drzava i da su pripadnici bosanske
nacije.
pemanapemani

#211 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by pemanapemani »

Havatar wrote:To je suprotno gradjanskoj drzavi posto umjesto da svi drzavljani budu Bosanci i da to bude ime za sve njene gradjane Bosanci postaju mala etnicka skupina . Dobro je da se izjasnimo kao Bosnjaci zato sto je to tradicionalno ime naseg naroda a i time cemo pokazati nacionalnu svijest i popis ce biti jos jedan argument za pravljenje drzave koja ce biti funkcionalna a ako se ljudi budu izjasnili tako da se umanji stvarni broj Bosnjaka onda ce ti podatci iz popisa biti korisceni i protiv BIH i protiv naseg naroda.
BiH šteti to što je na popisu izjednačeno narodno i nacionalno, a ne to što će se određeni postotak stanovništva izjasniti kao Bosanci.
Bosancima, ljudima koji se isključivo identificiraju sa BiH je nametnuto da postanu etnička grupa izjednačavanjem dva pojma.

Zašto ne stoji narodnost/etnička pripadnost i nacionalnost/državljanstvo?

Tada bi moja narodnost bila - ne izjašnjava se, a nacionalnost- Bosanskohercegovačka.
Ovako ću biti etnički/nacionalni Bosanac.

P.S. Nisam "labilni" Bošnjak i nemam muslimanski porodični background, čisto da se patrijoti ne zabrinu.
Krushna mrva

#212 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

MuaDib wrote:Našu Armiju, posebno u Sarajevu krasila je borba za život kakav smo do tada živjeli, borba za zajedništvo i multietničnost, borba za slobodu glavnog grada, borba za slobodu Bosne i Hercegovine, borba za civilizacijske vrijednosti.
Sve dok se neki nisu dosjetili da prave muslimansku fildžan državu, pod okriljem revitlizovanog bošnjaštva, što je državi izbilo građanske adute iz ruku i dovelo do daleko nepovoljnijeg mirovnog sporazuma, zasnovanog na prihvatanju etničkog razbijanja države.
Sada kad su bošnjački ideolozi shvatili da im ta prevara nije uspjela u njihovom ataru, da Bosanci nisu utihnuli i da se bude ovaj put kao neetnička grupa koja svoj identitet isključivo povezuje sa imenom države, a ne vjerskim ili etničkim porijeklom. I koja ima potencijal da poništi rezultate izdaje bošnjačkih ideologa, digla se kuka i motka.
Ne zbog Bošnjaka da se razumijemo, već zbog pozicija moći, jer rast Ostalih, zbog porasta Bosanaca i Hercegovaca, sigurno znači gubitak pozicija i što je najopasnije otvara vrata sekularistima u društevno politički sistem, narušava utemeljenost konstitutivnosti i postaje najbolji dokaz da je konstitutivnost, ništa drugo do fino upakovana diskriminacija.
To je to
Krushna mrva

#213 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:Ljudi moji mi smo jedna jedina bosanska nacija, shvatite da su razlike medju svima nama nevidljive u odnosu na druge regionalne i konfesionalne razlike kod drugih ozbiljnijih nacija koje imaju svijest o drzavi
Odlicno, a sad trk u Banjaluku i Siroki da ljudima tamo objasnis kako je BiH njihova drzava i da su pripadnici bosanske
nacije.
Kako je tuzna tvoja pozicija. Ti se rugas tome, ako je tako, sto drzava lose stoji u Sirokom Brijegu, ali mi zato nudis alternativu u obliku Cerica i uticaja uleme na drzavu i na misljenje, mijenjanja jezika...?
Treba razbucati te vase torovske talove, na isti taj trik ste dosta dugo prolazili, ali eto svemu dodje kraj, pa i vasim ublehama. Svaki Bosanac je glas za drzavu, svaki Bosnjak je ili nastavak dosadasnjeg propadanja ili direktno pravljenje fildzana. Pa ti nastavi
zateznistub

#214 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by zateznistub »

MuaDib wrote:Našu Armiju, posebno u Sarajevu krasila je borba za život kakav smo do tada živjeli, borba za zajedništvo i multietničnost, borba za slobodu glavnog grada, borba za slobodu Bosne i Hercegovine, borba za civilizacijske vrijednosti.
E bravo!
cindrlimindrli

#215 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:
cindrlimindrli wrote:
nacije.
Kako je tuzna tvoja pozicija. Ti se rugas tome, ako je tako, sto drzava lose stoji u Sirokom Brijegu, ali mi zato nudis alternativu u obliku Cerica i uticaja uleme na drzavu i na misljenje, mijenjanja jezika...?
Treba razbucati te vase torovske talove, na isti taj trik ste dosta dugo prolazili, ali eto svemu dodje kraj, pa i vasim ublehama. Svaki Bosanac je glas za drzavu, svaki Bosnjak je ili nastavak dosadasnjeg propadanja ili direktno pravljenje fildzana. Pa ti nastavi
Ma nema problema, znao sam da neces, al' eto.
zateznistub

#216 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by zateznistub »

cindrlimindrli wrote:
nacije.
Posto ste "vi" sve ukakili, mi moramo to sve popraviti, al nejse, bude to, ne brini...
Krushna mrva

#217 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

pemanapemani wrote: P.S. Nisam "labilni" Bošnjak i nemam muslimanski porodični background, čisto da se patrijoti ne zabrinu.
Zabrinuce se da ne odes u tzv. Srbe ili tzv Hrvate. Pa dzamijasima bas odgovara da takvi kao ti ne-muslimanskog backgrounda budu Bosanci. To je najjadnije u cijeloj toj Cericevoj haoticnoj kampanji
barpy

#218 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by barpy »

zateznistub wrote:
cindrlimindrli wrote:
nacije.
Posto ste "vi" sve ukakili, mi moramo to sve popraviti, al nejse, bude to, ne brini...
Ko "vi"?? Tipicno komunisticko naprdjivanje o tome da su svi krivi za rat.. :-)
cindrlimindrli

#219 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by cindrlimindrli »

zateznistub wrote:
cindrlimindrli wrote:
nacije.
Bjezi, ne zajebaji :lol:
Krushna mrva

#220 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote: Ma nema problema, znao sam da neces, al' eto.
Prije svega ko si ti da postavljas takva pitanja? Mozda hocu, mozda sam bio? Samo vidim da se za tebe i ne pistavnlja pitanje, ti si davnih dana "prezalio" Banjaluku
cindrlimindrli

#221 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:
Prije svega ko si ti da postavljas takva pitanja? Mozda hocu, mozda sam bio? Samo vidim da se za tebe i ne pistavnlja pitanje, ti si davnih dana "prezalio" Banjaluku
Cuj, ko sam ja? Pa je l' ja tebe pitam ko si ti kad trubis kako sam izmisljena nacija?

Sto bih je prezalio, pa jos je u sastavu BiH, samo da ti i slicni nagovorite anamo njih da budu Bosanci i zavole BiH, i eto
ga. Idila.
zateznistub

#222 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by zateznistub »

barpy wrote: Ko "vi"?? Tipicno komunisticko naprdjivanje o tome da su svi krivi za rat.. :-)
Za rat se zna ko je kriv, meni pogotovo to ne treba niko govoriti, dobro sam ga osjetio na sopstvenoj kozi.

Za raspadanje Bosne i Hercegovine je sasvim druga prica i tu "bosnjacka" politika itekako ima svoje prste.
barpy

#223 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by barpy »

Krushna mrva wrote:
Covjek vam fino kaze, otidjite u Banja Luku, Zvornik, Visegrad ili Sekovice te Siroki, Capljinu ili Medjugorje pa trunite o tome o cemu trunite po Sarajevu, Tuzli, Zenici, mogu misliti kako bi vas lijepo primili.
Pa ljudi prave halabuku oko natpisa na cirilici, halo prave haos, proteste i demonstracije zbog jebenog pisma! A jos su u EU. Zajednici koja navodno garantuje svacija prava i slobode. :-)
Mozda si ti i bio u BL ili Sirokom, mozda ces i biti, no jedno je sigurno, da prica koju prosipate medju Bosnjacima po SA,Tz,Ze u BL i Sirokom nece nikad proci..
MuaDib

#224 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by MuaDib »

barpy wrote:
Krushna mrva wrote:
Covjek vam fino kaze, otidjite u Banja Luku, Zvornik, Visegrad ili Sekovice te Siroki, Capljinu ili Medjugorje pa trunite o tome o cemu trunite po Sarajevu, Tuzli, Zenici, mogu misliti kako bi vas lijepo primili.
Pa ljudi prave halabuku oko natpisa na cirilici, halo prave haos, proteste i demonstracije zbog jebenog pisma! A jos su u EU. Zajednici koja navidno garantije svacija prava i slobode. :-)
Mozda si ti i bio u BL ili Sirokom, mozda ces i biti, no jedno je sigurno, da prica koju prosipate medju Bosnjacima po SA,Tz,Ze u BL i Sirokom nece nikad proci..
Prvo treba ojačati bazu, nemojte nas učiti strategiji vidimo dokle je vaša dogurala :mrgreen:
Havatar

#225 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

zateznistub wrote:
barpy wrote: Ko "vi"?? Tipicno komunisticko naprdjivanje o tome da su svi krivi za rat.. :-)
Za rat se zna ko je kriv, meni pogotovo to ne treba niko govoriti, dobro sam ga osjetio na sopstvenoj kozi.

Za raspadanje Bosne i Hercegovine je sasvim druga prica i tu "bosnjacka" politika itekako ima svoje prste.
Nema imaju isti oni koji su je etnicki cistili u zadnjem ratu
Locked