Armenija-Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Rezultat?

Pobjeda
166
83%
Nerjeseno
24
12%
Gubimo
11
5%

Total votes: 201

elSaik

#526 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by elSaik »

cyprus wrote:Eto, napravili smo još jedan korak ka baražu. :bih:

Ja ne mogu shvatiti neke likove nikako. Kako je ova igra bila ispod očekivanja? 0:2, promašen penal i još par 100%-tnih prilika, bez najboljeg igrača, protiv reprezentacije koja stvarno rijetko gubi domaće utakmice, igrači pod ogromnim pritiskom itd. i opet neko se nađe da kaže da smo loše odigrali i ispod svih očekivanja :-) :-) :-) . E, pa ja ne znam kakva su vaša očekivanja bila (možda 5-6 komada, bez da Armenci dođu u posjed lopte), ali ja sam se itekako pribojavo da nećemo pobjedit. Ovo što sam vidio me haj u najmanju ruku zadovoljilo, čista rutina. Mislim ništa spektakularno i sjajno, ali onaj ko očekuje od reprezentacije u svakoj utakmici nešto spektakularno nema pojma o fudbalu. Ovo kako smo mi odigrali danas je odlika velikih ekipa. Ovi što sad kukaju i pljuju isto bi to radili i da se kojim slučajem plasiramo u Južnu Afriku. Ko da već gledam rečenice tipa: "...bolje da se nismo plasirali, nego da nas brukaju ovakom igrom...". Ko da Brazil, Španija, Njemačka, Engleska, Italija uvjek oduševljavaju igrom. Ali daleko je to, o tom potom, aBd :) ...
Mislim da je ovo prvi put da potpisujem tvoje viđenje neke fudbalske utakmice. :mrgreen: :thumbup:

PS Da, i ja se slažem da neće biti 3:0 protiv Turske, bit će 3:1. :mrgreen: :thumbup:

Već sam rekao da je bolje imati na klupi Štilu i Pjanića pa njih ubacivati, nego umjesto njih ubacivati Ibričića. :mrgreen: Nije Ćiro budala, ljudi moji, zna on vrlodobro šta radi. ;-)
branimir stulic

#527 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by branimir stulic »

vala ako ce nam priganica prenositi utakmice pomislim da je bolje da se ne plasiramo. ja konja majko moja mila.
Sezam

#528 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Sezam »

cyprus wrote:Eto, napravili smo još jedan korak ka baražu. :bih:

Evo zamislimo da je Muratović ušao na klupu, a Pjanić počeo utakmicu. Šta bi bilo sredinom drugog poluvremena, kada naša igra redovno gubi na dinamičnosti? Naravno, treba osvježit ekipu. Kako? Uvođenjem Muratovića kao džokera (???) :-) :-) . Ovako je ulazak Pjanića bio pun pogodak i osvježenje za našu ekipu. Isto važi i za Muslimovića. Naravno, to ne mora važit za svaku utakmicu, jer različiti protivnici zahtjevaju različitu taktiku, ali u ovoj utakmici je to super zamišljeno.

Dakle, u srijedu idemo da osiguramo baraž :bih: :bih: :bih:
Konacno neko ko razumije osnove fudbalske taktike :bih:
van Basten

#529 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by van Basten »

tanka igra, a opet pobjeda... odlika velikih ekipa... i mi počeli tako... neka, samo nek se skupljaju bodovi.
Uvijek može bolje, ali eto... ne kritikuje se previše kad rezultati maze.
A bilo bi tu materijala za kritike, ali onda bi se odmah našli dušebrižnici da zaključe kako je "još jedan sir Alex našao se da pametuje treneru svih trenera (sic!) "
udrch

#530 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by udrch »

Ako je neko gledao tekmu Ukrajina - Andora 5:0 vidio bi da i Andorci znaju igrati fudbal, zaprijetiti, napraviti akciju, dobro se braniti i sl. svejedno što to rezultat demantira..ništa Ukrajina nije bila sigurnija na svom terenu od nas u Armeniji..samo što su oni iskoristili svoje penale, a imali su ih 3 komada..a i ostala dva gola su dali nazor, iz prekida..
Mi smo dali dva komada iz lijepih akcija, a onaj drugi Muslimovićev je vjerovatno gol postignut iz najbolje akcije od svih koji su sinoć igrali..pogledajte malo kako su se drugi patili, samo se čeka greška protivnika..
A osim ova dva gola iz dvije lijepe akcije, imali smo još najmanje tri iste takve..
Još da su naši igrali bar 50% svojih mogućnosti gdje bi nam bio kraj..
Ali ovako je najbolje, bolje to ostaviti za srijedu i protiv Turaka odigrati 150% i to pod Misketovom palicom..
BiH - Turska 4: 1..
Haaaaaaaaajmooo Boooosnoooooooo... :thumbup: :bih:

P.S. Mene brate nasikira Francuska, zbog naše guzate sreće, ako ne bude niko gori od njih, mislim da će nam oni bit protivnici..
Edin H.

#531 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

Last edited by Edin H. on 06/09/2009 12:53, edited 2 times in total.
Murat Sabanovic

#532 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Murat Sabanovic »

ono sto sam sinoc vidio je bilo ispod mojih ocekivanja!!!reprezentacija koja misli ici na mundijal ne smije sebi dozvoliti ondakvu nervozu /paniku protiv znatno slabijeg protivnika u zavrsnoj fazi kvalifikacija.razocaran sam izdanjem naseg napada,veznog reda a i dobrane.jedini igraci vrijedni pohvale su ibricic(matchwinner),spahic i supic.no idemo dalje!!!
rezultat je bitan i to treba da nas ohrabruje,jer protiv antifudbalera iz turske mozemo da stavimo tacku na ove kvalifikacije.mada i nerijeseno je jako dobar rezutat.
i turci i mi smo pod pritiskom!!!turci ,zato moraju svaku utakmicu da pobijede ,a mi zato sto se nalazimo po prvi puta u ulozi favorita za 2 mjesto.u srijedu cemo vise znati...do tada razmisljajmo pozitivno i nemojmo se petljati u trenerske poslove ,jer o tome nemamo pojma!!
Djokej

#533 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Djokej »

Supic- imo je par dobrih intervencija, 2 male greške, mada nije imao puno posla, prodat ce njega njegov Ćiro
Jahić- neugodno iznenađenje nam je priredio Jahić, ni sjenka onog momka u Belgiji, jedno pet puta je hladno ispo
Nadarevic- na visini zadatka u zracnim duelima, mozda je imao jedan propust
Spaha- navikli smo od njega da gledamo ovako sigurne predstave, pravi kapiten
Salihovic- igro je koliko je trebao, obavio zadatke, ali smo navikli da vidimo vise od njega
Vladavic- izgledao je svjeze, mora popraviti centarsut desnom nogom jer se sve nesto namjesta na lijevu
Rahimic- pravi koljač, uzimo je svaku loptu koju je mogo, u defanzivi odličan
Murat- u defanzivi bez greške, rastrčan, u napadu ne može meda na kašiku
Ibričić- odličan u napadu, smije stati na loptu, dobar pregled igre, strijelac, mada je trebo sutat penal
Ibišević- odradio je posao jer je izborio penal, osjeti se da je u golgeterskoj krizi
Džeko- pomalo nonšalantan, mogao iskoristiti par prilika iz igre, penal, al eto iskupio se asistencijom i pokazao da moze i dodat
Miki- ha je uso preletio armence ko čunjeve :D brz, okretan, odličan dribling
Bajramovic- lav na terenu, dobio je zuti po mom misljenju nepotrebno
Muslimovic- ne voli ove Armence nikako, nije mu puno trebalo da obavi ono sto Džekson i Iba nisu cjelu utakmicu
salle_eh1986

#534 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by salle_eh1986 »

Za sve one koji nisu upoznati sa sistemom kvalifikacija, one koji misle da najbolja druga ide direktno ili već kako drugačije...
Sa stranice Fife:
Play-off dates confirmed

The dates for the play-off matches for the 2010 FIFA World Cup South Africa™ have been confirmed.

In Europe, all nine group winners will qualify directly for the FIFA World Cup. The eight best second placed teams will contest play off matches to decide the four teams which will join the group winners on in South Africa.

The play-offs will be played over two legs on 14 and 18 November 2009. The draw for these matches will be conducted on Monday 19 October 2009 in the Home of FIFA in Zurich.
http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... place.html
madner

#535 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Ja sam prijatno iznenadjen da nismo kiksali.

Ne znam koja je to reprezentacija razvalila Armeniju kod kuce? Golman mi se svidio, imao je jedan mali kiks, ali inace je bio siguran. Daje cvrstinu odbrani.
windfucker

#536 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by windfucker »

leo karan wrote: ciro jebivjetar
:D
Nemoj da koristis moje ime u svrhe opisa drugh ljudi! :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#537 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by -LIBERO- »

Evo upravo je Hayat najavio da ce vjerovatno pokrenuti tuzbu protiv sa-x,jer je ovaj portal preuzimao LIVE prenos,tj.njihov signal i postavio na index stranicu il' tako nesto.

Neznam bas detalje,ali sam vidio da su ovi sa Hayata naostreni na SA-x,moguce bas jer su bili bas "pozitivni" komentari na njihovu sportsku redakciju :lol: :thumbup:

:sax:
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#538 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Halleluhwah »

Ne trebaju tužiti Sa-x, već stranicu koja je pružala besplatan streaming. A takva je tužba borba protiv vjetrenjača.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#539 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by A1fa »

Halleluhwah wrote:Ne trebaju tužiti Sa-x, već stranicu koja je pružala besplatan streaming. A takva je tužba borba protiv vjetrenjača.
p0drinjac

#540 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by p0drinjac »

Pridruzite se novoj grupi na facebook-u gdje trazimo bolje komentatore u narednim utakmicama jer komentator na jucerasnjoj utakmici protiv Armenije je bio katastrofa...

http://www.facebook.com/group.php?gid=127247577971
BSn

#541 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by BSn »

Halleluhwah wrote:Ne trebaju tužiti Sa-x, već stranicu koja je pružala besplatan streaming. A takva je tužba borba protiv vjetrenjača.

Pusti ba one s Bayata. Nije zvaka za..., pa tako ni TV. ;) :D
domi

#542 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by domi »

Nije bilo lijepo za oci, ali bitna je pobjeda. Drago mi je sto smo napredovali, nekad smo bili zadovoljni i kad izgube, ali pod uslovom da se trude, e to su bila kokuzna vremena. Spahic me je prijatno iznenadio juce, iako ga ne gotivim bas previse, mislim da mu je juceresnja tekma bila jedno od boljih izdanja u reprezentativnom dresu. Ne znam sto dosta raje kudi Muratovica, prvih 15-20 :D minuta bio je jedan od boljih na terenu. Ibisevic izgarao na terenu, trebao mu je Ciro dati da puca penal, a nije ga trebao ni zamijeniti. Dzeko, ko da nije bio prisutan, kontam da mu nije kakva treba zaokupirala misli!? Trebalo ga je zamijeniti. Ibricic dobar, cak sta vise vrlodobar :D . Supic ok, ali treba imati u vidu da ljudi nisu imali prave prilike ispred gola, sav njihov napad se svodio na sutanje sa 20+ metara itd.

Sve u svemu, kad se sjetimo da smo u ovakvim utakmicama redovno gubili bodove, mozemo biti i vise nego zadovoljni.

Sto se Turaka tice, treba krenuti ostro i na prvu, nametnuti nasu igru i zabiti im 3 gola u prvih 28 minuta utakmice. Onda laganini privesti Arkadase kraju tekme i poslati ih na ljetovanje naredne godine.
pirmin

#543 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by pirmin »

domi wrote: Onda laganini privesti Arkadase kraju tekme i poslati ih na ljetovanje naredne godine.
...u Hrvatsku da se pate k`o i mi. :D :D
Post Reply