Armenija-Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Rezultat?

Pobjeda
166
83%
Nerjeseno
24
12%
Gubimo
11
5%

Total votes: 201

Gerard

#376 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Gerard »

Mislim, nije da se falim....ali sto sam strucnjak, to je cudo jedno :D
Moracu traziti vecu platu, a ovaj forum ce mi biti svjedok.
Gerard:
Bosna - Armenija 2:0
Bosna - Turska 2:1
Allahu moj, daj da bude i ovaj drugi rezultat kako sam prognozirao, kunem ti se da cu postiti jos jedan mjesec, da cu se redovno kupati posle onoga i da cu uciti sve one shartove. Kunem se da cu zekjat i vitre dati i da cu tespihati bar 2 sahata posle utakmice.
Inshallah!!!!
burek_in_space

#377 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by burek_in_space »

Dajte "bracu" da se igramooooooooooo :bih: :bih: :bih: :bih:
Distortion

#378 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Distortion »

Pjanic je za Muratovica izmislio fudbal. Meni nije jasno na osnovu cega taj Ciro drzi Muratovica u prvoj postavi kad covjek nakon jednog trka lipsa i onda ga nema 10 minuta dok ne proseta malo i ne odmori se pa onda opet isto. Cim igraju Muratopvic i Rahimic u sredini zajedno sa Ibricicem tu nema organizovane igre, kvalitetnih preciznih pasova, tecne igre na prvu. Ako Ciro misli ovako igrat protiv Turaka onda :roll:

Cim je mali Pjanic usao u igru odma se vidjelo kako ta lopta lakse i brze ide, nema tu soliranja nema drzanja lopte ko Muratovic pa dok je on primi, dok razmisli gdje da uputi loptu ode 5 sekundi. Nevjerovatno me nervira taj Muratovic a i Ciro sto ga stavlja. Spreman Bajram sa Pjanicem i Misimovicem i naravno Rahimicem u defanzivi je ono sto Ciro mora da gura, ali naravno sa formacijom 4 4 2 a ne sa 3 5 2 formacijom koju jedino mi igramo.

Pobjeda je bitna, svaka cast idemo dalje sa optimizmom da mozemo dobit turke. Sacekajmo da se zavrse tekme veceras a onda sta Bog da. Ako budemo igrali pametno, cvrsto i borbeno uz malo srece mozemo napravit dobar rezultat.

Spahic igrac utakmice!
jeza u ledja

#379 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

fakat ne kontam ni ja izjavu, cuj da igra na njegovoj poziciji (ovo za komebu)? a kojoj to poziciji? isto ko da je stajao u 16-ercu pa cekao lopte. to uopste nema smisla.

vladavic danas kritican. muratovic isto los. supic odlican, i drago mi je sto je njega ubacio, a ne begovica. cisto zato da se pokaze neki red.

dzeko slabo ali i bez toga je majstor. samo kako prima lopte to je cudo jedno.

spahic, sta reci, 'stvara' se na mjestima gdje treba pokupiti loptu. voli povuci i u napad. stvarno vrhunski igrac.
Last edited by jeza u ledja on 05/09/2009 19:32, edited 1 time in total.
diler

#380 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by diler »

Nije tanko ni malo. Skoro cijeli tim je bio u opasnosti da dobije drugi zuti i da se susi protiv Turaka. Igrali su koliko je trebalo. Jos nije igrao Miske koji je pola tima. Da je bilo malo srece moglo se sve rijesiti u prvih pola sata ali jbg. Ibricic i Spahic ubjedljivo najbolji. Vladavic osim asistencije, nista posebno. Posto su Dzeko i Ibisevic zakazali danas imam osjecaj da ce proraditi protiv Turaka.
Gerard

#381 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Gerard »

Baltazar_khan wrote:
komeba wrote: Da ja igram svaku utakmicu na njegovoj poziciji,zabio bih par golova.
Sta reci...Pjanic-Lyon,najbolji klub Francuske,igra ligu prvaka.
Ibricic-Hajduk,na 14. mjestu hrvatske lige,ne igra u Evropi.
Odavno pratim tvoje postove, i može se zaključiti da nema razlike između tebe, i Branimira Tulića :oops:

I jedan i drugi, nemate veze s vezom u sportu zvanom fudbal/nogomet!
Kako bolan jarane, pa on je bas strucnjak. Zamisli da je uocio da je rezervni igrac tima koji je ispao iz Bundes lige postigao jedan gol i te "pravilno" zahtjevao da se taj pozove u repku. Jos se i cudio kako nekome moze da ne ulijeva dovoljno povjerenja golman koji je branio 3 (TRI) utakmice za svoj tim.
jeza u ledja

#382 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

Dr.Belajsuz wrote:Čestitke igračima na pobjedi.

Onda i ne čudi zajedništvo i dobar duh.

Džeko je, kao što sam i ranije tvrdio ispao iz forme i u Wolfsbrugu i u reprezentaciji. Ne zaslužuje da igra. Muslimović se više bori i bolje igra za reprezentaciju. Ovo nema veze sa penalom, to se može svakome desiti.
Supić jako loš.
Jahić nije na svojoj poziciji.
Jadno. Jos jednom.
elSaik

#383 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by elSaik »

jeza u ledja wrote:

Džeko je, kao što sam i ranije tvrdio ispao iz forme i u Wolfsbrugu i u reprezentaciji. Ne zaslužuje da igra. Muslimović se više bori i bolje igra za reprezentaciju. Ovo nema veze sa penalom, to se može svakome desiti.
Supić jako loš.
Jadno. Jos jednom.
Ma pusti ga. Nije on doktor, on je pacijent.
metar_drva

#384 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by metar_drva »

Supić jako loš.
glup ti je komentar do fosne
Baltazar_khan

#385 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Baltazar_khan »

jeza u ledja wrote: Jadno. Jos jednom.
Imam osjećaj da belajsuza srce više vuče prema Turcima, a manje prema "zmajevima" :roll:
diler

#386 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by diler »

Nego sto su nam armenci zvizdali na himnu?
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#387 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by A1fa »

diler wrote:Nego sto su nam armenci zvizdali na himnu?
Bojkotuju je, vise im se svidja ,,jedna si jedina'' :D
burek_in_space

#388 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by burek_in_space »

Zavaravanje Turaka da su se naoshtrili da nas zavale i dobiju premije. :D
jeza u ledja

#389 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

Zato sto ne vole Johna Belushija. :D
Van Halen

#390 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Van Halen »

pirmin wrote:
alphonse kauders wrote: Bajramović- igrao samo 5 minuta, uspio dobiti žuti:)
Kralj :bih: , pored Misketa meni najdrazi igrac. :thumbup:

A sad u osvetu za 500 godina potlacenosti! :D :bih:
Tako je Zurbriegene :D , sad osveta!
pike

#391 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by pike »

U kolko turci igraju?
Van Halen

#392 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Van Halen »

Gerard wrote:Mislim, nije da se falim....ali sto sam strucnjak, to je cudo jedno :D
Gerard:
Allahu moj, daj da bude i ovaj drugi rezultat kako sam prognozirao, kunem ti se da cu postiti jos jedan mjesec, da cu se redovno kupati posle onoga i da cu uciti sve one shartove. Kunem se da cu zekjat i vitre dati i da cu tespihati bar 2 sahata posle utakmice.
Inshallah!!!!
Još kad bi naučio ijekavicu, bio bi pravi :D
alphonse kauders

#393 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by alphonse kauders »

jeza u ledja wrote:
Zato sto ne vole Johna Belushija. :D

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :sax: :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#394 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Kao sto rece Svabo prije utakmice u studiju Hayata, najveci problem i nase reprezentacije i nase zemlje su upravo oni ljudi koji cekaju bilo kakav kiks da bi likovali i govorili "jesam li ja rekao". Ali na srecu njih malo i nikada ih nece biti vise od onih kojima srce duplo brze tuce kada igra nasa reprezentacija. I najcesce oni su prekaljeni strucnjaci u bilo kojem sportu mada od aktivnog bavljenja sportom imaju samo par pregledanih sportskih prenosa.
@komeba Nemanja Supic ne igra nigdje pa veceras nije imao niti jedan kiks. To sto neko negdje igra i ima tek 18 godina ne znaci da pod obavezno mora igrati medju prvih 11 reprezentacije. Pjanic je je zaista jedan fudbaski biser ali je tehnicar a to su igraci koji rijetko ginu na terenu, uklizavaju i imaju fizicke predispozicije za borbu prsa u prsa. Pjanicevo vrijeme ce doci kao sto je doslo i Misketovo odlaskom Barbareza kao sto ce doci i Stilicevo. Ibricic je veceras odigrao upravo onako kako je trebao da odigra a to je da ga ima svuda plus zabio je gol pored dva nasa spica koja igraju u Bundesligi. Ibricic je borac takve igrace treneri vole.Muratovic je isti takav iako je Pjanic bolji i od jednog i od drugog sto se tice tehnickih rjesenja. Ako je jedna Armenija mogla na tom stadionu dobiti Portugal, Poljsku, jedva su izgubili od Turske, uzeli bod Srbiji znaci da je nasa pobjeda cista kao suza.
Moje iskrene cestitke svim igracima i starom trenerskom vuku Ciri Blazevicu na rutinskoj pobjedi i nastavku jurisa na prvo ili drugo mjesto. Zenica ce u srijedu da gori u to sam siguran od glasova nasih navijaca i ja od srca zelim da poslije te utakmice gori i citava BiH, pogotovo ako bude srece pa Belgija nekim cudom veceras pobjedi Spaniju.
Meni je puno srce jer sad slusam navijacku himnu BH Fanaticosa i lagano me zaboli za sve te kvazi-strucnjake i one koji uzivaju u svakom kiksu ove drzave.
Gerard

#395 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Gerard »

Distortion wrote:Pjanic je za Muratovica izmislio fudbal. Meni nije jasno na osnovu cega taj Ciro drzi Muratovica u prvoj postavi kad covjek nakon jednog trka lipsa i onda ga nema 10 minuta dok ne proseta malo i ne odmori se pa onda opet isto. Cim igraju Muratopvic i Rahimic u sredini zajedno sa Ibricicem tu nema organizovane igre, kvalitetnih preciznih pasova, tecne igre na prvu. Ako Ciro misli ovako igrat protiv Turaka onda :roll:

Cim je mali Pjanic usao u igru odma se vidjelo kako ta lopta lakse i brze ide, nema tu soliranja nema drzanja lopte ko Muratovic pa dok je on primi, dok razmisli gdje da uputi loptu ode 5 sekundi. Nevjerovatno me nervira taj Muratovic a i Ciro sto ga stavlja. Spreman Bajram sa Pjanicem i Misimovicem i naravno Rahimicem u defanzivi je ono sto Ciro mora da gura, ali naravno sa formacijom 4 4 2 a ne sa 3 5 2 formacijom koju jedino mi igramo.

Pobjeda je bitna, svaka cast idemo dalje sa optimizmom da mozemo dobit turke. Sacekajmo da se zavrse tekme veceras a onda sta Bog da. Ako budemo igrali pametno, cvrsto i borbeno uz malo srece mozemo napravit dobar rezultat.

Spahic igrac utakmice!
Muratovic je igrac koga bi svaka reprezentacija pozeljela ali je cinjenica da se ne moze protiv prirode i mjesto na kojem igra u reprezentacije je tako da ga iscrpi sto je Ciro na vrijeme uocio. On recimo za razliku od Rahimica pored zadnjoveznih zadataka cesto ide i naprijed, te je tako kod prvog gola probio armensku odbranu i omogucio Vladavicu pas za Ibricica. Jednom je fantasticno Dzeku ostvio u 100% situaciji, imao nekoliko vrlo dobrih pasova sa desne strane prema Salihovicu skroz lijevo koji je dolazio iz pozadine. U drugom poluvremenu je poceo previse da grijesi. Definitivno, igrac koji nam treba u ovim kvalifikacijama, a onda bi mu se trebalo zahvaliti. Pjanic je drugi tip igraca i oni jedan drugog na terenu ne iskljucuju, potrebna su obojica. Ipak, veoma tesko je izabrati cetvoricu od sestorke Rahimic, Muratovic, Pjanic, Misimovic, Ibricic, Salihovic.
Inace ja sam ocekivao da ce Salihovic izrasti u velikog fudbalera...nekako mi stagnira.
Gerard

#396 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Gerard »

Van Halen wrote:
Gerard wrote:Mislim, nije da se falim....ali sto sam strucnjak, to je cudo jedno :D
Gerard:
Inshallah!!!!
Još kad bi naučio ijekavicu, bio bi pravi :D
Kako bolan "kad bi naucio", pa nisam ti ja Sandzaklija.
dallton

#397 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by dallton »

ko stavi onog novog komentatora na hayat?

izgleda da je frajer toliko negativan da bi se i dalaj lama iznervirao
diler

#398 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by diler »

Ima li kakav link da se gleda Turska, a da nije sa justintv..
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#399 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by A1fa »

hrasno38 wrote:Kao sto rece Svabo prije utakmice u studiju Hayata, najveci problem i nase reprezentacije i nase zemlje su upravo oni ljudi koji cekaju bilo kakav kiks da bi likovali i govorili "jesam li ja rekao". Ali na srecu njih malo i nikada ih nece biti vise od onih kojima srce duplo brze tuce kada igra nasa reprezentacija. I najcesce oni su prekaljeni strucnjaci u bilo kojem sportu mada od aktivnog bavljenja sportom imaju samo par pregledanih sportskih prenosa.
@komeba Nemanja Supic ne igra nigdje pa veceras nije imao niti jedan kiks. To sto neko negdje igra i ima tek 18 godina ne znaci da pod obavezno mora igrati medju prvih 11 reprezentacije. Pjanic je je zaista jedan fudbaski biser ali je tehnicar a to su igraci koji rijetko ginu na terenu, uklizavaju i imaju fizicke predispozicije za borbu prsa u prsa. Pjanicevo vrijeme ce doci kao sto je doslo i Misketovo odlaskom Barbareza kao sto ce doci i Stilicevo. Ibricic je veceras odigrao upravo onako kako je trebao da odigra a to je da ga ima svuda plus zabio je gol pored dva nasa spica koja igraju u Bundesligi. Ibricic je borac takve igrace treneri vole.Muratovic je isti takav iako je Pjanic bolji i od jednog i od drugog sto se tice tehnickih rjesenja. Ako je jedna Armenija mogla na tom stadionu dobiti Portugal, Poljsku, jedva su izgubili od Turske, uzeli bod Srbiji znaci da je nasa pobjeda cista kao suza.
Moje iskrene cestitke svim igracima i starom trenerskom vuku Ciri Blazevicu na rutinskoj pobjedi i nastavku jurisa na prvo ili drugo mjesto. Zenica ce u srijedu da gori u to sam siguran od glasova nasih navijaca i ja od srca zelim da poslije te utakmice gori i citava BiH, pogotovo ako bude srece pa Belgija nekim cudom veceras pobjedi Spaniju.
Meni je puno srce jer sad slusam navijacku himnu BH Fanaticosa i lagano me zaboli za sve te kvazi-strucnjake i one koji uzivaju u svakom kiksu ove drzave.
Zar stvarno mislis da i oni koji ne klimaju glavom na svaku glupost i na svaki apsurd ne skacu od radosti kad damo gol i kad pobjedjujemo?? Malo ti je ta prica ofucana i megalomanska. ;-) Meni je npr. pun qurac ofucanih fraza kad nam svaki put ,,malo fali'' i zbog toga nikad necu presutjeti neke nelogicnosti. Moje neko licno vidjenje pred ovu utakmicu se podudarilo eto sa Cirinim, ali tek nakon sto je spori i tromi Muratovic zamijenjen Pjanicem, a Ibisevic Muslimovicem. Niko ne kritikuje ovu selekciju zato sto je ne voli, vec iz losih iskustava u poslijednjih 14 godina, jer se pored trenutne slike tabele nase grupe i mjesta kojeg zauzimamo, u KONCEPCIJI RADA izgleda nista nije promijenilo, no necu vala barem veceras sebi da kvarim raspolozenje ovim crnjacima ;)
pirmin

#400 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by pirmin »

hrasno38 wrote:Kao sto rece Svabo prije utakmice u studiju Hayata, najveci problem i nase reprezentacije i nase zemlje su upravo oni ljudi koji cekaju bilo kakav kiks da bi likovali i govorili "jesam li ja rekao".
Svaka drzava je prepuna "selektora" koj likuju nakon svake greske najbolje 14ke.
Nije to samo kod nas.Ja pratim njemacki i austrijski fudbal i mogu da konstatujem da kod nas igraci jos dobro i prodju kakav je to slucaj u ovim zemljama.

A jos da ne spominjemo one vatrenije temperamente. :-)
Mene je nasa repka x-puta do sada razocarala tako da sada prije svakog duela prerastam u najcrnjeg pesimistu.
Ako me demantuju i hrabro(!) odigraju kazem svaka cast, skinem kapu. :bih:

Evo i sad sam pred ku... pardon Turke :D pesimista kad se samo sjetim Istambula i prepickaste igre nasih turista.
Ipak, nadam se da ce me demantovati i razvaliti zenicku bracu! :D :bih:
Post Reply