Armenija-Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Rezultat?

Pobjeda
166
83%
Nerjeseno
24
12%
Gubimo
11
5%

Total votes: 201

bruce lee

#176 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by bruce lee »

Dado dijasporitus wrote:
bruce lee wrote:
bulevarmostar wrote:
balkaniyum.tv i Videosport.com. Rezolucija je bolja na ovom drugom (750 kbps). Na ovim se placa. Atdhe.net bi trebalo da ima djaba.
videosport i ja preporucujem! :thumbup:
Takodjer videosport. :thumbup: Gledao sam Belgija-BiH i slika je bila odlicna, nema prekidanja. Nakon jednog vremena i zaboravio sam da je internet feed. Jedino sto je malo tuzno bez komentatora ali ako gledas sa rajom sasvim je OK.
nadjes negdje los snimak sa tonom i pustis u pozadini uz sliku videosport.. ;-) nije optimalno rjesenje, ali prihvatljivo.
PriNc_ba

#177 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by PriNc_ba »

eh ev mene opet s mojim jednim snom :D tek sam maloprije povezao san sa ovom tekmom :D

naime sanjao sam evroviziju, kvota na armeniji 4 (ja odigram na njih), na BiH 1.5 (odigram i na nas) i naravno prodjem ja al je armenija imala vise bodova od nas :) i imali su super nastup xD svi njihovi predstavnici koji su zivi a koji su ih predstavljali su pjevali na toj evroviziji iako mislim da armenija je tek zadnjih godina pocela sa tim al et bilo ih je puno uglavnom i sminka je bio nastup ( kontam nesh ne bi bilo lose mozda i kod nas to uraditi samo izostaviti ninu prsesa hhahahhah ). eh s obzirom na kvote iz tekme i iz sna kontam da nije to mozda neki znak da cemo zijaniti :( jer su nam pravo puno pobjegli u polufinalnoj veceri navodno su tad prikazivali neke bodove :D
kako god odigrat cu ja jedan na markicu na armeniju i jos par nekih visokih kvota mozda se ubode. al prognoziram 1-2 za nas :)

i btw severina je predstavljala hrvatsku sa pjesmom eee mojj kike budalike uvijek ces biti budalike sa muzikom iz neke pjesme od bijelog dugmeta koje se citav dan pokusavam sjetiti al ne ide xD

et ... valjda nece post biti okarekterisan kao offtopic :D hahhahhah
Djokej

#178 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Djokej »

_dreamer_ wrote:
Djokej wrote:joj na ovom forumu sve sami selektori, hebo sir alexa... frajer popljuva cjelu repku u jednom tekstu.. bas me zanima koga bi on pozvo kad su svi losi.
ako te zanima evo odmah cu ja tebi odg... pozvao bih ove iste jer nemamo boljih. :D
ali nije poenta mog posta to da su pozvani pogresni vec da nasi igraci nisu u proslogodisnjoj formi i da samim time ne treba bradom parati oblake nego se spustit na zemlju i maksimalno potruditi da sve bude na kraju ok... moramo ici do daske u svakoj utakmici i jedino tako cemo doci do rezultata... uostalom, vidjeli smo protiv irana kako igramo kad nam se igraci stede i bjeze od duela.

Sjeti se kakva se bruka desila protiv Rijeke, pa smo opet izasli na kraj sa Belgijancima. Ovo su trenutno najbolji igraci koje imamo, pa se moramo uzdati u njih. Bar zbog toga sto smo svi bili jedno kad su mlatnuli Belgiju. :bih: Pozz
udrch

#179 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by udrch »

_dreamer_ wrote:na mnogim forumima se vec danima cita ista prica, rasturicemo armence, turci ce goriti u paklu zenice itd itd... no kako se utakmice primicu sve sam manje i manje optimistican...

prije svega, zabrinjavaju me nebuloze cirolinija.. da je trener kojem se mozes ulizivanjem uslepati u ekipu, to sam znao... ali ocekujem, da kada je kvalitet ipak ocigledan, da kvalitetniji igrac ipak igra umjesto ulizivaca... mislim, ne tvrdim da mu se neko ulizuje odnosno ne, mislim prvenstveno na njegove miljenike tipa muratovic, ibricic... mozda je muratovic karakteran covjek, ljudina i sve to, ali zar da on ima prednost nad zlatanom bajramovicem na zadnjem veznom... pa to muratovicu nije ni prirodna pozicija... a bajramovic je klasa od igraca, iako je duga pauza bila, ostao je osjecaj i kvalitet u njemu, vidjelo se na svim njegovim utakmicama... nadalje, eto corbic ce braniti izgleda protiv armenije... kojim zaslugama? mislim, svaka povratna lopta ka njemu je za bismille jer covjek ne zna izbit loptu, malo je rec... i ovako mi izgleda trom i nepokretan... ali i njega je ciro ocigledno zgotivio... begovic s druge strane je tek dosao vjerovatno je ono malo povucen, sutljiv i pokusava da odradi svoj posao... ko zna, mozda se i varam, ali mi se cini da ce corbic na go.

treca stvar sto me brine su ibisevic i dzeko... ko je gledao utakmice (al objektivno a ne kroz bh naocale, posmatrajuci svoje dijamante i zmajeve) bundeslige mogao je primjetiti da su nam napadaci u bedaku zescem... iskreno, dzeko mi je poceo toliko sa svojim ponasanjem ici na zivce da je to nevjerovatno... momak koji nikad, apsolutno nikad nije bio sebican (izuzev mozda jedne ili dvije utakmice pred kraj prosle sezone), pokusava jako cesto nekakve prodore kroz tri-cetiri igraca pa se onda provali... ok, proslo mu je jednom ili dvaput (protiv bajerna recimo) ali to nije to.. to nije vise onaj igrac koji se stavljao u sluzbu wolfsburga. tada je bio definitivno najbolji. ne znam koliko je do novog trenera i novog sistema ali se ne cini dobro. takodjer je postao jako nervozan i svako malo se svadja i gestikulise... opet bubice, on je sad kao zvijezda pa je svaki duel s njim najmanje faul... mislim, vrhunski je igrac samo zato sto se trudi i bori i grize i radi svoj posao a ne mahala sa sudijom... ako mu to oduzmes, nestaje ta njegova klasa..

ibisevic s druge strane nema problema sa sebicnoscu ali se stedi do te granice u duelima da je to presmijesno.. pa mislim da ima jedan od najlosijih skorova kad su dobijeni dueli napadaca u pitanju, u bundesligi... jednostavno uzas. ja ne znam jel to posljedica povrede i tog podsvjesnog straha, ali ovaj ibisevic kojeg smo do sad gledali u ovoj sezoni nije za prve postave. u napadu, u zavrsnici je mlitav i neprecizan, krasi ga sve ono sto ga je krasilo one sezone kad je u hoffenheimu bio predmet zafrkancije.. sada naravno ima veliki kredit kod navijaca i svi ocekuju da dodje barem dijelom u staru formu ali se ne zivi od proslosti pa ce tako i ibi morati da podigne svoju formu, da se naostri ili mu ne gine klupa u hoffenheimu... salihovic mi ove godine takodjer ne izgleda dobar, ali nije tako kriticno.. mislim da od njega ne treba ocekivati u reprezentaciji velike stvari, ima i on odredjenu klasu ali su mu mane sto je spor i sto desnom nogom ne zna prakticno nista. samim time je sebe strasno limitirao kao igraca...

sve u svemu, trudim se da budem kritican i da raja malo uoci i slabe strane nasih igraca a da ne bude nosena euforijom ili necim... mi smo jos uvijek reprezentacija koja svoju snagu treba da gradi na pozrtvovanoscu i timskom igrom jer nemam mnogo klasnih individualaca... upravo najvise o tome mozemo nauciti od turaka i nadam se da cemo imati odgovor na to njihovo oruzje...
Pa čovječe ja srtučniju analizu u svom živou nisam vidio :D ..koji ti ono bješe? :D
Pa daj mi reci molim te rezultat kad sve znaš, da odigram kladionicu i da se malo popravim :D ..
Gigant nema govora..pogotovo ovo za Salihovića, kapitena Hoffa.. :thumbup:
BSn

#180 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by BSn »

Neki ovdje potcjenjuju Armeniju. To je selekcija koja je bodove otkidala nekim ekipama koje su standardne na EP-ima, ili SP-ima. Price tipa "zgazit cemo Armeniju, jer kakva su to oni fudbalska sila?!", ne pije vode, jer kakva je to BiH fudbalska sila?!

BiH nema niti jedan ubiljezen nastup na bilo kojoj medjunarodnoj fudbalskoj smotri (EP, SP).

Plus, forma nekih prvotimaca u BiH selekciji nije kao proslogodisnja. Doduse, neki igraju bolje... Ipak, s razmisljanjem o laka 3 boda u Armeniji, kuci cemo se vratiti s laka 3 gola, ali u Supicevoj/Begovicevoj mrezi.

Samo hrabro, cvrsto i ozbiljno! :bih:
zalizani

#181 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by zalizani »

Roditeljska pažnja, ako su u pitanju mlađi forumaši. :lol:

Image

:-) :D
hamdija

#182 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by hamdija »

Sta ste se us**ali ko grlice, ako nece pobijediti armeniju koga ce nema tu nikakvog opustanja, znaju da je sljedeca protiv turske biti il ne biti ovo se mora pobijediti i takav ce biti i pristup.Druga je stvar sad kad smo 4 boda ispred turske i igramo protiv autsajdera nego dosad kad smo negdje 4 i igramo protiv takvih ekipa a molimo Boga da ovi ispred nas kiksaju.

Ja sam rahat odgledao utakmicu protiv armenije kuci kad smo igrali sto je prava rijetkost kad gledam nasu repku zato sto znam da smo daleko kvalitetniji od njih , tako ce biti i sad.Ocekujem sigurnu pobjedu, al zato me je strah turske jer ce oni ici na sve ili nista, igrati na pobjedu 90 minuta jer nemaju sta izgubiti i tu ce sitnice odlucivati.

Sve u svemu da remiziram :-D sigurna pobjeda protiv armenije i daj Boze da konacno se stvari poklope i izvucemo bod/pobijedimo turke i u jednoj odlucujucoj utakmici pokazemo kvalitet i mentalitet i konacno dodjemo do baraza
Bosanski_kralj

#183 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Bosanski_kralj »

test01 wrote:
jutarnji wrote:
test01 wrote:ne vjerujem u bosanski nogomet.
Ooo, merhaba Fabio, sta ima kod tebe, e nek` si nam i ti navratio.
pa da, doso da vidim koliko falite bosnu nakon pobjede u belgiji?

bosnu koja ne moze da pobjedi najslabiju ekipu na svijetu, ovcije otoke.
I to kakve pobjede.
:bih:
sarajevsko_pivo

#184 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by sarajevsko_pivo »

Vidi Salihovica obrio noge:D
Smurff

#185 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Smurff »

U petak (04.09.2009) u 17:00 popnite se nagdje visoko gdje vjetar nece imati problema da dodje do vas (stablo bez grana, balkon bez ograde).
Cim osjetite malo jace nalete vjetra skinite gace i pocnite da piskite. Dakle ako zapisate glavu ili ledja primit cemo dva gola od armenije, ako pak urin bez vecih problema padne na tlo koje je daleko ispod vas 3 gola zabijamo.
Za preciznije informacije o duelu protiv armenije i ucincima pojedinih igraca morate odrediti da li urin pada lijevo, desno ili tece ka nebu.

Lijevo - dzeko zabija
Desno - salihovic iz slobodnjaka
Tece ka nebu - nemanja supic nece pogrijesiti

Ciro zna, Ciro na osnovu gore navedenog postavlja taktiku za odlucujuce nam susrete jer ljudi CIRO ZNA.

Dakle ako sutra u 17:00 shvatite da je previse dugo cekati naredna 24 sata da saznate neke pikanterije o duelu Armenija - BiH posluzite se cirinim metodama
hamdija

#186 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by hamdija »

Na fifinoj stranici stoji da utakmica pocinje u 18:00 po nasem vremenu ?????????????
Adi_vp

#187 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Adi_vp »

hamdija wrote:Na fifinoj stranici stoji da utakmica pocinje u 18:00 po nasem vremenu ?????????????
Ma taman krenula u 00:00 to nam je najmanje bitno,puni plijen je najbitniji u sto ne sumnjam sekunde jedne.Ako je neko za kladjenja kakvog...bujrum :D a onda Turkie kuci...
zecko_kupuz

#188 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by zecko_kupuz »

zalizani wrote:Roditeljska pažnja, ako su u pitanju mlađi forumaši. :lol:

Image

:-) :D
Ma vidi Hrgović, nema hajra za njega na terenu, pa ga uzeo malo...drke drke džons. :-D
Još ovaj čeznutljivi pogled ka svježe depiliranom Salihoviću, uh uh.
bulevarmostar

#189 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by bulevarmostar »

Posti Hrgu na miru. Nije njemu Ramazan.
vatana

#190 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by vatana »

Hocel prenosit Hayat na satelitu, da iko zna?
kmosst

#191 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by kmosst »

bice prijenos, TV Hayat preko satelita, nesto slicno kao protiv Belgije, vec u 16:00 bice prvi izvjestaji , prijenos utakmice pocinje u 18:00 (nazalost bez Marjana)...ovu informaciju sam dobio putem maila od TV Hayat, nakon moga upita...
Stari

#192 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Stari »

Izvinjavam se sto ovako upadam ...molio bih za pomoc....

Nisam pretplatnik TV Hayat ... i nemam izgleda nikakav drugi nacin za pogledati tu utakmicu osim tog videosporta ili tog drugog ..balkaniuma ili kako se vec zove....Rado bih platio i nije do para problem ...imam sav potreban pribor: kompjuter i sirokopojasni prikljucak na internet.... i mezu i pice .

Samo

Ne znam kako se to radi.....Bio sam otisao tamo na taj www videosport i popunio sam obrazac za registraciju ... samo opet nesto nece ...

Ima li iko ovdje ko je to ranije radio da mi to podrobnije objasni ...sto detaljnije to bolje...jer ja nisam bas narocito inteligentan kad se radi o kompjuterima ...a osim toga sam i star pa neke stvari koje su vama mladjima trivijalne ...meni predstavljaju frku do neba.

De budite zlatni kao sto ste to oduvijek bili
klixober

#193 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by klixober »

Ciro odlucio da ce Supic braniti protiv Armenije :-)

Nema nista protiv Supica,naprotiv,postao mi je drag i simpatican,ali zar je moguce da nam brani golman koji vec dva mjeseca nije branio u sluzbenoj utakmici i koji nema uopste kluba,umjesto golmana iz najjace lige na svijetu koji je ove sezone branio vec 3 puta... :-)

Opet menadzerska posla da se proda igrac...
vee-jay

#194 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by vee-jay »

komeba wrote:Ciro odlucio da ce Supic braniti protiv Armenije :-)

Nema nista protiv Supica,naprotiv,postao mi je drag i simpatican,ali zar je moguce da nam brani golman koji vec dva mjeseca nije branio u sluzbenoj utakmici i koji nema uopste kluba,umjesto golmana iz najjace lige na svijetu koji je ove sezone branio vec 3 puta... :-)

upravo tako :-?
BarbaDue

#195 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by BarbaDue »

kada ce Cirohito objaviti prvih jedanaest? jel danas..
Abacija

#196 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Abacija »

Stari wrote:Izvinjavam se sto ovako upadam ...molio bih za pomoc....

Nisam pretplatnik TV Hayat ... i nemam izgleda nikakav drugi nacin za pogledati tu utakmicu osim tog videosporta ili tog drugog ..balkaniuma ili kako se vec zove....Rado bih platio i nije do para problem ...imam sav potreban pribor: kompjuter i sirokopojasni prikljucak na internet.... i mezu i pice .

Samo

Ne znam kako se to radi.....Bio sam otisao tamo na taj www videosport i popunio sam obrazac za registraciju ... samo opet nesto nece ...

Ima li iko ovdje ko je to ranije radio da mi to podrobnije objasni ...sto detaljnije to bolje...jer ja nisam bas narocito inteligentan kad se radi o kompjuterima ...a osim toga sam i star pa neke stvari koje su vama mladjima trivijalne ...meni predstavljaju frku do neba.

De budite zlatni kao sto ste to oduvijek bili
@Stari, druze... moras nam dati malo vise detalja sta to nece. Ali ja vec pretpostavljam da nece zbog browsera. Ja npr. ne mogu gledati na Mozzili a mogu na Internet Exploreru. Probaj sa IE pa nam javi.

Pozdrav :)
Abacija

#197 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Abacija »

vee-jay wrote:
komeba wrote:Ciro odlucio da ce Supic braniti protiv Armenije :-)

upravo tako :-?
I ja se slazem, ali Ciro je siguran u pobjedu pa zato forsira Supica.

Ali skoro pa sam siguran da ce Begovic braniti protiv Turske. Cak bi se opkladio po 7 dana bana u to!!! :D
pirmin

#198 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by pirmin »

Da nam je makar jedna ovakva zvijer u odbrani
http://www.youtube.com/watch?v=D1iu3dDkM3s

...lakse bih spavao.
Ovako imam neki vrlo gadan osjecaj da je kraj snova ako ne sutra, onda u srijedu. :-?
Timotije

#199 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by Timotije »

videosport i ja preporucujem! :thumbup:[/quote]
Slazem se, samo sam prosli put imao zestokih problema jer sa uplatio samo jednu utakmicu (Belgija-BiH)! Nisam mogao otvoriti nema sanse, pa sam se iznervirao i uplatio ponovo sve za ca. 8 Eura.
zecko_kupuz

#200 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina

Post by zecko_kupuz »

U novinama piše da utakmicu igramo u formaciji 5-4-1, a na nekim sajtovima 4-4-2. Negdje stoji da susret počinje Muratović umjesto Ibiševića (Džeko sam u napadu), a negdje da će se za mjesto u vezi boriti Pjanić i Muratović (u slučaju dva napadača). Svako svoje kolo vodi. :-)
Pa, dobro, ipak su i Pjanić i Muratović, a i Ibričić u sjajnoj formi. Teško, bogami teško. :-D
Post Reply