Arkan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FindingNemo

#1 Arkan

Post by FindingNemo »

moj prof. na faksu je rekao da je Zeljko Raznjatovi Arkan zapravo Albanac :? ...ali ja u to nisam bas sigurna pa ako nesto neko zna...sapnite...stvarno me interesuje je li to tacno iako sumnjam u tu cinjenicu (prof. je malo na zivcima, ne zamjerite mu :-) ).
Drumer

Post by Drumer »

Ja znam samo da nije mrtav, a to da li je albanac ili ne nemam pojma..
Frutek

Post by Frutek »

Drumer wrote:Ja znam samo da nije mrtav, a to da li je albanac ili ne nemam pojma..
A otkud ti znas da nije mrtav :-?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Možda zbog toga što je bio slastičar po vokaciji ? :D :D
Đe je Nemo ? :D :D Dobar film :oops: :D
Drumer

Post by Drumer »

Frutek wrote:
Drumer wrote:Ja znam samo da nije mrtav, a to da li je albanac ili ne nemam pojma..
Zivi mi u komsiluku, a posto su svi uvjereni da je mrtav niko i ne sumnja da je to on...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Drumer wrote:
Frutek wrote:
Zivi mi u komsiluku, a posto su svi uvjereni da je mrtav niko i ne sumnja da je to on...
Meni stara pricala da je zivio na Batvi prije 40tak godina... :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D ja ne vjerujem :oops: da je to baš tako :oops: :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

manijak1 wrote::oops: :D ja ne vjerujem :oops: da je to baš tako :oops: :D
To moja mater laze ?! :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nije dobro vidjela :oops: :D :D
Frutek

Post by Frutek »

Drumer wrote:
Frutek wrote:
A gdje to ti zivis?
armin00

Post by armin00 »

I kod mene u komsiluku zivi Elvis... doduse nije Presley al je ipak Elvis ;)
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

Duško Mandić :?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Drumer wrote:
Frutek wrote:
De jel se ti zezas ili? Koji komsiluk i kako ga zovete. Imal Bosnjaka i uopce Bosanaca. Ako ima sto ga nepresretnete i -------- Profesionalno ako uradite nece vas hapsit.
Frutek

Post by Frutek »

mr__bosnjak wrote:
Drumer wrote:
Frutek wrote: A otkud ti znas da nije mrtav :-?
De jel se ti zezas ili? Koji komsiluk i kako ga zovete. Imal Bosnjaka i uopce Bosanaca. Ako ima sto ga nepresretnete i -------- Profesionalno ako uradite nece vas hapsit.
A eto to ti je bošnjačka psiha...da je neki nacista se doselio pored jevreja i da ovi znaju da je to on, mrak bi ga pojeo...ne bi ni znao šta ga je snašlo...pravo je čudo što smo uopšte opstali s ovakvim mentalitetom...
rumenko

Post by rumenko »

samo se javljam da kazem da je tema vise nego glupa...kriminalac i nacista je ubijen k'o pasce kosto je i zasluzio i sad lafo ko Nemo pocinje misteriozno temu o tom smradu ...ziv je al' u qrcu....jaaaj suplje.....
Frutek

Post by Frutek »

rumenko wrote:samo se javljam da kazem da je tema vise nego glupa...kriminalac i nacista je ubijen k'o pasce kosto je i zasluzio i sad lafo ko Nemo pocinje misteriozno temu o tom smradu ...ziv je al' u qrcu....jaaaj suplje.....
Slažem se rumenko. I ja mislim da je ovo šuplja da je preživio, al ovo nije prvi put da čujem da svijet misli da je živ. Pola moje raje isto ovako misli, ljudi jednostavno ne vjeruju da je ubijen, misle da je tolko bio lukav da se skloni negdje, sve iscenira, itd. Džaba se raspravljat s ljudima, ko tako misli, nek misli...
Mr_M

Post by Mr_M »

Arkan je mrtav, tu nema nikakve sumnje. Ubili su ga nejgovi kompanjoni mafijasi.
A koliko ja znam on je rodjen u Sloveniji.
rashid

Post by rashid »

Potvrdzujem da je rodzen u Sloveniji :-) Vir
zlata

Post by zlata »

Mozda su Raznjatovici rodom Albanci...jer je ogroman broj Crnogoraca...i muslimana i pravoslavaca, albanskog porijekla. Narocito...Plav, Gusinje! :-) Mislim da je Djilas isto bio rodom Albanac. Ako se ne varam...citala sam negdje....
rajvosa

Post by rajvosa »

BEOGRAD - Željko Ražnatović Arkan (1952), iz Beograda, smrtno je ranjen u glavu u subotu oko 17.15 sati u holu ekskluzivnog hotela "Interkontinental".

Od zadobijenih rana preminuo je posle sat i 35 minuta za operacionim stolom na odeljenju reanimacije Urgentnog centra u Beogradu.

U pucnjavi je na licu mesta ubijen Beograđanin Milenko Mandić (1956), rođen u Žabljaku, dok je Ražnatovićev poznanik Dragan Garić (1953) iz Beograda, rođen u Gnjilanu, izdahnuo u Urgentnom centru, sat i 15 minuta posle ranjavanja.

Na Arkana i njegovo društvo, koji su još od 15 sati sedeli u hotelu, pucao je za sada nepoznati napadač iz automatske puške "hekler". Tokom policijskog uviđaja u "Interkontinentalu" o pucnjavi su kružile razne varijatne.

Kako "Glas" saznaje, napadač je sam, sa skrivenim oružjem ušao na glavni ulaza hotela i uputio se ka dnu levog dela hola. Prema ranama na Arkanovom telu, ubica je najverovatnije žrtvama prišao veoma blizu.

U pravcu Ražnatovića i Mandića, njegovog nekadašnjeg najboljeg prijatelja, ispalio je najpre jedan hitac, koji je, kako svedoče očevici, pogodio Arkana u oko, a potom su usledili rafali.

To su reporterima glasa potvrdili gosti hotela koji su se u trenutku pucnjave zatekli u holu.

Rafali su presekli Mandića, smrtno pogodila Ražnatovića u oko, usta i slepoočnicu, dok je aktivni pripadnik Saveznog MUP-a Garić teško ranjen.

Pretpostavlja se da je neko od žrtava uspeo da izvuče oružje i uzvrati vatru, jer je ubica, prema rečima svedoka, uspeo da pobegne sa mesta zločina. Neki od očevidaca tvrde da je likvidator u pucnjavi teško ranjen i da je, povlačeći se ka glavnom ulazu, neprestano pucao iz "heklera". Drugi, međutim, tvrde da je čovek koji se povlačio bio policajac Garić.

Ubica pobegao crvenim "golfom"?

Posle krvavog pira, napadača je ispred hotela čekao autombil. Kako "Glas" saznaje, on je uleteo u crveni "golf 4" ili crvenu "tojotu karolu" sa troje vrata. Automobilom je nestao ka autoputu Beograd-Zagreb, gde mu se gubi svaki trag. Za sada se ne zna da li je policija na osnovu izjava očevidaca uspela da načini foto robot ubice, a svedoci iz hotela su, uglavnom, novinarima tvrdili da napadača nisu videli jer su u opštoj panici i pucnjavi legli na pod.

U nastalom opštem metežu gošća "Interkontinentala" je pala u nesvest, dok je jedna žena povredila nogu. Ubica je za sobom ostavio više od dvadeset čaura, ostao je takođe i krvavi trag na pločniku ispred ulaza u "Interkontinental".

Čini se da je ubistvo Željka Ražnatovića Arkana dobro isplanirano. Ubica je, sve na to ukazuje, dobro poznavao Arkanovo kretanje. Po svoj prilici Arkan se osećao sigurnim u "Interkontinentalu", pošto pored i oko njega nije bilo veliko obezbeđenje.

Zna se, međutim, da su ranije, čak i kada je sedeo po baštama beogradskih kafića, za susednim stolom sedeli telohranitelji, dok je dvadesetak metara dalje obavezno bilo još nekoliko momaka, opremljenih komunikacionim sredstvima.

Ceca bila u butiku?

Očevidaca atentata u "Interkontinentalu" je bilo, ali se mnogi od njih kriju, dok drugi ne žele da govore. Ipak, saznali smo da je, dok je ubica prosipao rafale u holu hotela, Arkanova supruga Svetlana-Ceca Ražnatović bila u svom butiku u "Interkontinentalu". Društvo joj je pravila sestra Lidija. Takođe, čuli smo da su Ceca i Lidija ranjenog Arkana, uz pomoć još nekih ljudi, ubacile u kola i prevezle do Urgentnog centra, gde su lekari više od sat vremena pokušavali sa reanimacijom. Rane na glavi, međutim, bile su smrtonosne.

Reporteri "Glasa" su, pošto je saopšteno da je Arkan podlegao povredama, ispred Urgentnog centra ugledali Svetlanu Ražnatović na bolničkim kolicima...

Saznali smo, takođe, da je Arkan u hotel došao sa vozačem, koji je, po običaju, ostao ispred džipa, dok je Ražnatović u hotelu imao sastanak sa Mandićem i Garićem, koji su se godinama poznavali.

Arkanov otac Veljko Ražnatović, pukovnik JNA i proslavljeni oslobodilac Prištine, potomak je slavnog bratstva Ražnatovića sa Cetinja. S početka Drugog svetskog rata većina Ražnatovića prišla je partizanima, pa su tako i dve tetke pokojnog Željka Ražnatovića nosile prvoboračku spomenicu.

Iako rođen u Brežicama, u Sloveniji, a odrastao u Zagrebu i Pančevu, Arkan nikada nije zaboravio odakle potiče. Oni koji ga znaju iz dečačkih dana kažu da je često sa ponosom isticao svoje crnogorsko poreklo.

Kao osamnaestogodišnjaka majka Slavka i otac Veljko problematičnog Željka šalju u Pomorsku školu u Kotor. Arkan se tamo nije dugo zadržao. Već posle desetak dana sa trojicom drugara beži preko Jadrana pravo u Italiju.

Pošto se početkom osamdesetih godina vratio iz inostranstva, Arkan je svoje teškom mukom zarađene novce dobrim delom ulagao diljem crnogorskog primorja. Brzo se pojavljuje kao suvlasnik ekskluzivnog kazina na Svetom Stefanu, a jedan je i od prvih zakupaca Jadranskog sajma u Budvi. Priča se da su baš "crnogorski" poslovi Arkanu doneli prvi veći kapital kojima je kasnije krenuo da stvara svoju imperiju.

Da dodam i ovo kad vec govna spominjete

Jebo mu pas mater cetnicku

AmirAga

Post by AmirAga »

KOPILE VLASKO NEKA GORI VJECNO U PAKLU...
FindingNemo

Post by FindingNemo »

prvo ljudi moja namjera nije bila da se raspitujem da li je ziv ili ne, apsolutno me ne zanima iako se nadam da nije...mislila sam ukoliko neko slucajno zna da li je BIO Albanac ili ne. malo mi je cudno da jeste pa sam mislila prozboriti sa drugima o tome ali se zajebah, posteno.... :(
FindingNemo

Post by FindingNemo »

zlato hvala na pomoci jer takve stvari ne znam... :) hvala i ostalima vezano za mjesto rodjenja....
Nesferatu

Post by Nesferatu »

E, to ti je taj kvalitet edukacije u BiH.

Nego, sto ti nisi pitala profesora na faxu, jeli njega placaju da vam prica o Arkanu il' ono to volonterski od srca radi....I ako on to volunterski, sto nije volunterski od 1992-1995 pokusao da Arkana vrati njegovoj pravoj naciji Albanskoj. A, vas pokusao nauciti nesto, s cim mozes zaraditi kruh a ne slom zivaca.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

FindingNemo,

ako se taj tvoj profesor zove Besim Spahić, lista njegovih "Albanaca" puno je duža :D

Među njima je i George Bush,oliti Đerđ Buši,što bi profesor Spahić rekao :)
Post Reply