Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post Reply
Sargan

#1 Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by Sargan »

Dobar dan.

Sinoc sam imao priliku da sjedim u drustvu nekih ljudi koji su prozivili u zivotu puno vise neko obican covjek. Na zalost ovdje ne misilim a obilazak svijeta nego da logore koje je HVO i Hrvatska Vojska drzala u Hercegovini. Izmedju ostaloga pricalo se i o legendarnom komandantu 4. korpusa Armije BiH rahmetli Arifu Pasalicu. Njegovoj slavnoj hrabrosti, taktickim sposobnostima, istinskoj borbi za RBiH ali i preranoj i veoma misterioznoj smrti u "saobracajnoj nesreci kod Dreznice" u aprilu 1998-e godine-.

Po prici ljudi za koje znam da su bili veoma bliski sa rahmetli Pasalicem nema sumlje da je Arif ubijen u prljavoj igri uvlacenja prodanih bosnjackih dusa u guzicu velikohrvatskim agresorima. Pocelo se smjenom Sefera a izgleda nastavilo i nakon rata kada je bio Arifov red. Znam da na ovome forumu ima dosta ljudi koji puno znaju o ratnim i posljeratnim desavanjima i zato bih zamolio ako nego zna sta vise o ovome dogadjaju da napise koju recenicu.

Kako kazu stari ljudi: Nisam bio i vidio svojim ocima, tako da zelim cuti ako neko nesto vise zna o tome. Zvanicna verzija je kao da je bio pijan i zalupio sa autom. Mejdutim, ljudi sa kojima sam pricao to kategorisni odbacuju i kazu da je to bio dogovor SDA i HDZ-a da se Arif smakne sto prije nakon rata.

Kome vjerovati? Licno ne bi me iznenadilo da je Arif ubijen jer citava politika prema Hercegovini ukacuje na to ali siguran sam da ima ljudi koji su bolje upuceni u to od mene.

P.S.
Po njihovim pricama i smrt rahmetli Mustafe Hajrulahovica Talijana je isto jedna misterija ali to je druga tema.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by KatarinaKosaca »

U Seferovo doba se desio grozan zločin u Grabovici. Da je imao obraza nakon toga bi sam otišao. Sud ga je oslobodio, ali postoji nešto što se zove i moralna odgovornost komandanta Samo toliko povodom lamentacije nad Seferovom smjenom.
Sargan

#3 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by Sargan »

KatarinaKosaca wrote:U Seferovo doba se desio grozan zločin u Grabovici. Da je imao obraza nakon toga bi sam otišao. Sud ga je oslobodio, ali postoji nešto što se zove i moralna odgovornost komandanta Samo toliko povodom lamentacije nad Seferovom smjenom.
Po toj teoriji 97% srba trebalo bi trebalo da bude u Haagu.

Sefer nije tema nego Arif Pasalic. Ali ocigledno je da danas ni 30% posto "ovih pametnih i evropskih okrenutih Bosnjaka" uopste ni ne znaju ko je bio Arif Pasalic. E pa zato nam i jeste ovakako kako nam je.

P.S.
Naravno da se za zlocine u grabovici treba odgovarati. Ali nemoj mi majke ti prosipati sada ovdje suplju kako su u ratu svi bili isti. Jeli to Arif Pasalic vodio armiju BiH na bombarduje Split?
mostarac

#4 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by mostarac »

Ja cu ti samo reci da u Mostaru niko ne vjeruje u zvanicnu verziju smrti Arifa Pasalica. Ostalo probaj saznavati sam, al preko foruma ces tesko jer ti o tome na forumu sasvim sigurno niko nista nece pisati.
Geronimo81

#5 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by Geronimo81 »

Ima u toj takozvanoj nesreci puno rupa ko god ima kliker u glavi zna da je ubijen.Zasto to slabo ko zna osim da je trebao u hagu da svjedoci o mostarskom bojistu kao svijedok ali to nije docekao jer je poginuo pred polazak u hag koliko ja znam.
sehic

#6 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by sehic »

Postali smo narod koji od svakog događaja pravi slučaj.Ovdje se radi o saobraćajnoj nezgodi sa smrtnom posljedicom i to je istina.Sa njim u vozilu se nalazila i njegova supruga koja je hvala bogu preživjela.Pa ljudi moji svjedoci smo da se na našim cestama gine svakodnevno.Ne bi me začudilo kada bi neko postavio temu da je i nezgoda Crvene Jabuke namještena kada je poginuo Dražen i Buha a to je naštimala grupa kojoj su bili prijetnja.Ljudi uozbiljite se :x
Veliki Vezir

#7 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by Veliki Vezir »

I Talijan je bio slabog imuniteta.....
kmosst

#8 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by kmosst »

opste poznata metoda koju je poodavno primjenjivao jedan dobro brkati diktator: NO MAN, NO PROBLEM...
kiky

#9 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by kiky »

sve je to alijino maslo ...
Drvosjeca iz Dejcica

#10 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sta kaze Mustafa ef. Ceric na sve ovo? Ima li SNSD neki sluzbeni stav prema ovome?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Arif Pasalic- Saobracajna nesreca ili pak kukavicko ubistvo?

Post by Truba »

totalno mi je promaklo da je ovaj poginuo
baš se pitam gdje je sve ove godine u kontekstu operacije neretva 93 za svoj blog
i naletim na ovu baš gadnu sudbinu poginut u bukvalno svom dvorištu i mladosti gdje si pravio napredak u JNA ko mladić

u teorije zavjere ne bih ulazio
Post Reply