http://www.bbi-centar.ba/
Moderator: anex

vakufska "se ne racuna" kao islamska. islamske banke posluju bez kamata. a bbi nece biti prva islamska banka, ona ja to vec nekoliko godina.biscanka84 wrote:hoce li BBI biti prva islamska banka u BIH ili se vakufska racuna kao islamska? ja se nesto ne razumijem u ovo
Nije, ti si vehabijaNeelix wrote:banka ne moze poslovati "bez kamata"ralika izmedju kamata koju daju na stednju i kamata na kredite je glavni izvor prihoda banke
ah jos se sjecam
Slazem se. Dobio sam jos gori epitet kada sam to isto rekao...sabanss wrote:Nije, ti si vehabijaNeelix wrote:banka ne moze poslovati "bez kamata"ralika izmedju kamata koju daju na stednju i kamata na kredite je glavni izvor prihoda banke
ah jos se sjecam
Tako su mene nazvali kada sam rekao da je svejedno sto to oni zovu trgovina umjesto kamata. Meni je isto, uzmem X, vratim X+Y. Zvali Y kamata ili trgovina, ja ga moram vratiti.
ja sam gore mislio "formalno bez kamata". ko bi radio dzaba?sabanss wrote:Nije, ti si vehabijaNeelix wrote:banka ne moze poslovati "bez kamata"ralika izmedju kamata koju daju na stednju i kamata na kredite je glavni izvor prihoda banke
ah jos se sjecam
Tako su mene nazvali kada sam rekao da je svejedno sto to oni zovu trgovina umjesto kamata. Meni je isto, uzmem X, vratim X+Y. Zvali Y kamata ili trgovina, ja ga moram vratiti.
A sta znaci formalno bez kamata?fczeljo wrote:ja sam gore mislio "formalno bez kamata". ko bi radio dzaba?sabanss wrote:Nije, ti si vehabijaNeelix wrote:banka ne moze poslovati "bez kamata"ralika izmedju kamata koju daju na stednju i kamata na kredite je glavni izvor prihoda banke
ah jos se sjecam
Ispod cijele povrsine ce biti podzemna garaza, mozda zato imas dojam da je sve namijenjeno za gradnju. Ja znam da nisu dobili dozvolu da izlaze iz gabarita stare Sarajke. Plato ce djelovati prostraniji nego prije jer se sve dovodi na isti nivo sa ulicom, sto prije nije bio slucaj.debela wrote:taj trg tj. ovaj plato ispred zgrade me malo buni. na slikama djeluje siroko i prostrano. gdje onda namjeravaju ugurati zgradu? kad pogledam gradiliste izgleda mi kao da je kompletno namjenjeno samo za gradnju.
I ja se iskreno nadam, vjeruj da mi je to prvo palo na pamet kada sam uopste cuo da ce ostavljati bilo kakav slobodan prostor.debela wrote:valjda ce biti pametni pa postaviti one (kako se zovu) metalne radi tog nepropisnog parkiranja.