Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
Moderator: Chloe
- bandolero
#1 Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
Pozdrav svim forumašima.
Radim neki pilot prjekat i nastojim da dođem do informacije kada je završena izgradnja RTV doma u Sarajevu. Međutim, ne mogu da dođem do informacije, pa vas sve molim da mi pomognete, ukoliko znate infotmaciju, da je podijelite samnom.
Unaprijed hvala!
Radim neki pilot prjekat i nastojim da dođem do informacije kada je završena izgradnja RTV doma u Sarajevu. Međutim, ne mogu da dođem do informacije, pa vas sve molim da mi pomognete, ukoliko znate infotmaciju, da je podijelite samnom.
Unaprijed hvala!
-
neki
#2 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
Znam da je radjen u dvije faze, a treca i posljednja nikad nije ni izvedena.
Prva faza krajem 70tih napravljen je niski dio uz bulevar, druga pred olimpijadu kad je izgradjen visi dio. Treca faza je predvidjala gradnju nebodera od 15ak spratova pored mosta preko Miljacke..
Prva faza krajem 70tih napravljen je niski dio uz bulevar, druga pred olimpijadu kad je izgradjen visi dio. Treca faza je predvidjala gradnju nebodera od 15ak spratova pored mosta preko Miljacke..
-
breuer
#3 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
MIlan Kušan i Branko Bulić su odgovorni projektanti...eto za početak...
-
breuer
#4 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
i još nešto veoma bitno: Kate Upton nikad nije posjetila 'sivi dom'!
- bandolero
#5 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
Super. Hvala Vam na trudu. Dobio sam informaciju da je druga faza završena 1983. godine. Iskreno se nadam da je to tačan podatak..
-
Cober
#6 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
Namjenski zbog Olimpijade..
- Dupli_skalp
#7 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
zna li se kad će?breuer wrote:i još nešto veoma bitno: Kate Upton nikad nije posjetila 'sivi dom'!
prosto jedva čekam da je sretnem.
-
breuer
#8 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
hmm....vjerovatno nikadeyesburn wrote:zna li se kad će?breuer wrote:i još nešto veoma bitno: Kate Upton nikad nije posjetila 'sivi dom'!
prosto jedva čekam da je sretnem.
- Dupli_skalp
#9 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
eh šteta... čeljade za poželjet
u svakom smislu...
-
breuer
#10 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
zbog nje bih pol mijenjaoeyesburn wrote:eh šteta... čeljade za poželjetu svakom smislu...
a sad ozbiljno - ako te zanima stilska interpetacija rtv doma, ne bi smio zanemariti brutalističke tokove zrelog modernog doba...sa korijenima u francuskoj i jakim razvojem u britaniji....pogledati imena charles edouard janerret i npr. iz britanije bracni par smithsons
čisto da se uspiješ odvojiti od površnog sagledavanja istog, jer na 'prvu' svi znamo kakve konotacije izaziva
- Dupli_skalp
#11 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
otvarača teme možda više zanima arhitektura i stil gradnje sivog doma, dok mene ipak mnogo više zanima kate upton 
-
breuer
#12 Re: Arhitektura Sarajeva - RTV Dom
mene zanima obojeeyesburn wrote:otvarača teme možda više zanima arhitektura i stil gradnje sivog doma, dok mene ipak mnogo više zanima kate upton