U pilećoj pašteti Argeti, koja nosi oznaku halal certifikata potrebnog za prodaju u islamskim zemljama, njemački institut za hranu otkrio je svinjsko meso i kosti.
Njemačke muslimane, posebno tursku zajednicu u toj zemlji ogorčila je vijest kako je Njemački institut za hranu otkrio da u pilećoj pašteti Argeti ima svinjskog mesa i kostiju. Naime, ta pašteta, proizvođača Droge Kolinska, nosi oznaku certifikata halal potrebnog za prodaju u islamskim zemljama. Oznaka znači i to da u njoj ne smije biti ni traga svinjetini.
Iz Droge Kolinska, navodi srpska agencija Tanjug, odgovaraju da nije riječ o pašteti od svinjetine nego o dodatku pašteti?! Najzanimljivije je to što se Drogine paštete sa certifikatom halal proizvode uglavnom u Sarajevu, njihovom bosanskom pogonu! Pašteta Argeta je jedan od najvažnijih proizvoda slovenskog poduzeća i najprodavaniji namaz u Sloveniji, BiH, Makedoniji i na Kosovu.
Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
- alen_zenica
- Fair Life
#2 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
Treba reagirati dok ne bude prekasno...

- alen_zenica
#3 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
slovenacki ambasador. jel???
- Fair Life
#4 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
Kako da jok...alen_zenica wrote:slovenacki ambasador. jel???
Pojeli pastetu i vidi sta im se desilo.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#5 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
Zasto jesti "Argetu", kad ima ...... cokolade, ....

-
ajde_vise
#6 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
alen_zenica wrote:U pilećoj pašteti Argeti, koja nosi oznaku halal certifikata potrebnog za prodaju u islamskim zemljama, njemački institut za hranu otkrio je svinjsko meso i kosti.
Njemačke muslimane, posebno tursku zajednicu u toj zemlji ogorčila je vijest kako je Njemački institut za hranu otkrio da u pilećoj pašteti Argeti ima svinjskog mesa i kostiju. Naime, ta pašteta, proizvođača Droge Kolinska, nosi oznaku certifikata halal potrebnog za prodaju u islamskim zemljama. Oznaka znači i to da u njoj ne smije biti ni traga svinjetini.
Iz Droge Kolinska, navodi srpska agencija Tanjug, odgovaraju da nije riječ o pašteti od svinjetine nego o dodatku pašteti?! Najzanimljivije je to što se Drogine paštete sa certifikatom halal proizvode uglavnom u Sarajevu, njihovom bosanskom pogonu! Pašteta Argeta je jedan od najvažnijih proizvoda slovenskog poduzeća i najprodavaniji namaz u Sloveniji, BiH, Makedoniji i na Kosovu.
da?
- travar
#7 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
Zato postoji Akova, pa ko neće da rizikuje, bujrum.
Ne pamtim kad sam zadnji put uzeo Argetu.
Mada me to malo čudi ako već imaju certifikat.
Ne pridaji previše pažnje prethodnim i komentarima koji vjerovatno slijede.
Ne pamtim kad sam zadnji put uzeo Argetu.
Mada me to malo čudi ako već imaju certifikat.
Ne pridaji previše pažnje prethodnim i komentarima koji vjerovatno slijede.
- Topla voda
#8 Re: Argeta stavlja svinjetinu u halal pastete
sta sam puta na sehuru zaklo argetu