Arduana Kurić i divna Afrika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ahmmed

#26 Re: Arduana Kurić i divna Afrika

Post by Ahmmed »

Compact wrote:Kako je rekao Murad Hofman bivši ambasador Njemačke u Alžiru:" Da sam prvo upoznao muslimane ne bih nikada primio islam".
Znači, savjet da svi gledamo ljude kroz islam, a ne islam kroz ljude. Svakako se to odnosi na sve ideologije.
Arduana se ne oblači po islamskim propisima, iako njen hidžab koji nosi na glavi ima svoju težinu u njenom outfitu, i daje joj islamski miris.
Ako pitate relevantne institucije u Islamskoj zajednici, prije svih fetva-i-emina prof. dr. Enesa Ljevakovića, reći će vam da njeno odijevanje nije u potpunosti ispunjeno. Još nešto, nisam primjetio da je ona na tv hayatu toliko zakopčana, ali sam primjetio :D da nosi uske pantalone, otkriven joj je vrat, rukuje se sa muškarcima, šminka, čak se izjašnjava da je neki znak u horoskopu, što sve pokrivene žene ipak ne bi smjele.
Mislim da je tema totalno promašena, i da Arduana ne predstavlja nikakav autoritet među muslimanskim ženama, a ni ostalim muslimanima vjernicima, što ne znači da je treba mrziti ili nipodaštavati!
Mislim da je ovo još jedan slab pokušaj da se u ova islamofobična vremena, pokuša biti u folu!
Vidjela žaba da se konji kuju pa i ona digla nogu!

Pretpostavljam da cijeniš šejha Jusufa Kardawija...I njegovo djelo "Razumijevanje prioriteta".....

Nemam pretenzije proglašavati bilo koga autoritetom među muslimankama i muslimanima, ali sam ubijeđen da Arduana ne može niti jednoj mladoj osobi biti loš primjer....U kontekstu islama, osoba koja klanja, posti, koja se pristojno ponaša, koja je pristojno odjevena,koja je pristojna prema drugim ljudima, koja i ne pokušava da nas ubjeđuje da je upravo ona mjera islamskih stvari,ne može slati pogrešnu poruku....Šta više....

A o samoj temi, ne znam šta bih rekao....
Ahmmed

#27 Re: Arduana Kurić i divna Afrika

Post by Ahmmed »

Compact wrote:Kako je rekao Murad Hofman bivši ambasador Njemačke u Alžiru:" Da sam prvo upoznao muslimane ne bih nikada primio islam".
I ovo je rekao Muhammed Assad/Leopold Weiss, autor čuvene knjige "Put u Mekku" ;-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Arduana Kurić i divna Afrika

Post by mIRCerka »

Tema o Arduani je vec bila, nacin na koji diskutujete je totalno neprimjeren.
Ako mozete nastaviti normalnim tonom, super, ako ne, postoji opcija zakljucavanja teme.
Na vama je kako cete nastaviti.
Lijep pozdrav,
mIRCi
lahor

#29 Re: Arduana Kurić i divna Afrika

Post by lahor »

Daj bolan zakljucajte ovo....ne vidim nikakvog razloga da se raspravlja o tome sta ce koja javna licnost obuci...Arduan lijepo izgleda sta god da obuce i treba zanu ostaviti na miru.....
Locked