Kako je rekao Murad Hofman bivši ambasador Njemačke u Alžiru:" Da sam prvo upoznao muslimane ne bih nikada primio islam".
Znači, savjet da svi gledamo ljude kroz islam, a ne islam kroz ljude. Svakako se to odnosi na sve ideologije.
Arduana se ne oblači po islamskim propisima, iako njen hidžab koji nosi na glavi ima svoju težinu u njenom outfitu, i daje joj islamski miris.
Ako pitate relevantne institucije u Islamskoj zajednici, prije svih fetva-i-emina prof. dr. Enesa Ljevakovića, reći će vam da njeno odijevanje nije u potpunosti ispunjeno. Još nešto, nisam primjetio da je ona na tv hayatu toliko zakopčana, ali sam primjetio

da nosi uske pantalone, otkriven joj je vrat, rukuje se sa muškarcima, šminka, čak se izjašnjava da je neki znak u horoskopu, što sve pokrivene žene ipak ne bi smjele.
Mislim da je tema totalno promašena, i da Arduana ne predstavlja nikakav autoritet među muslimanskim ženama, a ni ostalim muslimanima vjernicima, što ne znači da je treba mrziti ili nipodaštavati!
Mislim da je ovo još jedan slab pokušaj da se u ova islamofobična vremena, pokuša biti u folu!
Vidjela žaba da se konji kuju pa i ona digla nogu!