Arapski elementi u BiH? Jesmo li nezahvalni prema US?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sting

#1 Arapski elementi u BiH? Jesmo li nezahvalni prema US?

Post by Sting »

Iako u BiH nije registriran niti jedan napad na američke državljane

SAD: Za put u BiH velik oprez

SARAJEVO - Američka vlada upozorila je svoje građane da moraju biti posebno oprezni ako se iz bilo kojeg razloga odluče putovati u Bosnu i Hercegovinu. Upozorenje, koje stalno vrijedi već tri mjeseca, vrlo je detaljno obrazloženo na vladinoj internetskoj stranici, a iz svega prosječan Amerikanac ne može steći nimalo ružičastu sliku o BiH. Uz napomenu da se obvezno pri dolasku u BiH jave američkom konzulatu, državljanima SAD-a sugerira se i angažiranje osobnog osiguranja tijekom boravka u toj zemlji. Kako se navodi, u BiH još postoji rizik od povremenog političkog nasilja, a pritom se posebno ističe područje istočne Bosne, gdje traje potraga za haaškim bjeguncem Radovanom Karadžićem.
Američke građane koji putuju u BiH State Department upozorava i na činjenicu da međunarodna zajednica, uključujući i američke predstavnike, nastavlja biti metom uobičajenih prijetnji. Podsjeća se i na informaciju da je zbog sigurnosnih prijetnji Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu dva puta bilo zatvarano.

Poseban problem je porast kriminala u Sarajevu i drugim urbanim centrima, kao i postojanje velikog broja neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja se presporo uklanjaju. Stoga se Amerikancima savjetuje da izbjegavaju obiteljska putovanja u BiH, te da pozorno kontroliraju kretanje svoje djece u blizini miniranih područja.

Takva upozorenja američka vlada prakticira za sve konfliktne i postkonfliktne zemlje, gdje su već zabilježeni incidenti ili gdje postoji realna opasnost po državljane SAD-a. Činjenica da do danas nije registriran niti jedan napad na američke državljane u BiH očito nije dovoljan razlog State Departmentu za povlačenje upozorenja.

Prvo da kazem da sam Bosnjak. Kao Bosnjak ne mogu i necu nikad zaboraviti ulogu SAD prilikom agresije na BiH. Jeste da su se kasno probudili ali opet ta zemlja i taj narod je jedini taj koji je pomogao BiH na pravi nacin u tesko vrijeme za Bosnjake. Fuck zbog toga ce Ameri uvijek imati kredita kod mene.

Saudijska Arabija da je htjela mogla je sa jednim saopstenjem da zaustavi rat u BiH u kojem bi proglasila privremeni embargo na isporuku nafte svijetu zbog onog sto se desavalo u BiH ili da je bar zaprijetila sa embargom na naftu za zemlje koje su pomagale Srbiji u agresiji na BiH. Medjutim nista od toga. Nakon rata oni su dosli graditi svemirske dzamije po BiH i koristiti nevolju Bosnjaka kako bi zamaglile radove kojekakvih organizacija koje su sluzile za njihove politicke ciljeve i koristiti teritoriju BiH za svoje ciljeve. Malo, malo pa nanesu kakvu stetu BiH u svijetu. Non stop se BiH spominje kao leglo bjelosvjetskog sljama i terorista. Zar je stvarno sve izmisljeno ili ima istine?

I sta se danas desava. Amerikanci i oni koji su najzasluzniji sto BiH u opste postoji i sto nije Srbija se osjecaju nesigurno u BiH. Kao Bosnjaku malo mi je to i krivo. Ne ulazeci sad u njihovu politiku u ostalim dijelovima svijeta Amerikanci su se pokazali kao bosnjacki prijatelji broj jedan. Mislim da je to za mene dovoljno.

Da li smo im prvenstveno mi Bosnjaci pokazali nezahvalnost time sto se ne osjacaju sigurno u BiH? Da li stvarno postoje arapski elementi u BiH koji su prijetnja za nase americke prijatelje u BiH? Ako postoje kako taj problem prevazici? Dupla, trodupla, petodupla kontrola dokumenata svih stranaca u BiH ukljucujuci tu Arape ali i Srbe iz Hrvatske?
alek

#2 Re: Arapski elementi u BiH? Jesmo li nezahvalni prema US?

Post by alek »

Sting wrote:
Iako u BiH nije registriran niti jedan napad na američke državljane

Non stop se BiH spominje kao leglo bjelosvjetskog sljama i terorista. Zar je stvarno sve izmisljeno ili ima istine?
mislis da svega toga nema bilo gdje drugdje u svijetu?
a o tome ko je sta mogao uraditi, a nije ili ko je sta uradio, a nije trebao, moglo bi se raspravljati...
vratnik

Post by vratnik »

malo si siroko krenuo. kao sto gore pise, to je normalno za sva "trusna" podrucja. tako da se oko toga ne treba uzbudjivati. (a ako treba, onda nek' to rade ambasadori, to im je posao).
a sto se osiguranja tice, super, evo ja cu ih cuvati za 50 maraka.
fino bi bilo da preformulises recenicu u kojoj arapi nisu htjeli. ma nemaju kontrole nad naftom, to radi par amerikanaca i svaba skupa sa japancem u austriji, ta nafta se samo kopa kod arapa (nemaju sile). nesto kao cc well, jes' da je u bih, ali ga kontrolisu drugi (srecom).
a sto se tice napada kojih nema, fala bogu da je tako, nek' i ostane. (s izuzecem sjekirice mi nemamo puno opasnih terorista).
ziga

Post by ziga »

[size=24][/size] Arapi nisu bacili Atomsku bombu na HIROSIMU
Sting

Post by Sting »

ziga wrote: Arapi nisu bacili Atomsku bombu na HIROSIMU
Boli me qrac ali nisu ni na Beograd.
ziga

Post by ziga »

[size=24][/size] ARAPI NISU CINILI GENOCID U VJETNAMU I NIKADA NIKOGA NISU NAPADALI.
Sting

Post by Sting »

ziga wrote: ARAPI NISU CINILI GENOCID U VJETNAMU I NIKADA NIKOGA NISU NAPADALI.
Ali opet moram spomenuti Beograd.
ziga

Post by ziga »

[quote="Sting"][quote="ziga"][size=24][/size] ARAPI NISU CINILI GENOCID U VJETNAMU I NIKADA NIKOGA NISU NAPADALI.[/quote]

Ali opet moram spomenuti Beograd.[/quote][size=24][/size] ali sta ces ti na sarajevskom forumu.
majchi

Post by majchi »

Oprez sa dijeljenjem etiketa i stvaranjem predrasuda. Predrasuda prema Arapima i nekim drugim “stranim elementima” je bilo doduše i ranije, mnogo prije nego se većina svjetske populacije odlučila da ih automatski dovodi u vezu sa terorizmom. Primjer: arapski studenti u BiH prije rata. Na jednom tuzlanskom fakultetu jedan od profesora je ulazio na skoro svako predavanje sa opaskom “Arapi, Arapi, stvarate nam socijalne probleme”. Primjedba se odnosila na manji broj arapskih studenata koji su barili Bosanke a onda brisali nazad u matične zemlje ostavljajući potomstvo za sobom. Nisu svi, ali su eto od strane jednog univerzitetskog profesora svi bivali bačeni u isti koš. Isti slučaj je sa pretpostavkom da svi dolaze u našu zemlju da bi svojim pukim prisustvom ugrožavali njezinu bezbjednosnu sigurnost.

Malo me ipak iritira postavljanje teza odnosno pitanja na kraju. Iako sam pripadnik te nacionalne skupine jasno mi je da u BiH ne žive samo Bošnjaci, pa se pitam zašto bi se samo mi trebali zapitati kakva je bezbjednosna situacija u BiH? Ostaci eksploznih naprava ne ugrožavaju samo “američke prijatelje” nego prvenstveno domaće stanovništvo a naročito djecu istih. Isto važi i za porast kriminala u urbanim centrima. Pretjerana podozrivost prema arapskim i nekim drugim posjetiocima (divan primjer gore Srbi iz Hrvatske, ja dodajem Eskime iz Norveške) ne vodi ka rješenju problema. Kako da si to predstavim sa pojačanom kontrolom dokumenata? Kao da su uredni a lažni dokumenti neki problem za one koji preko Bosne krenu prema Evropi s terorističkim pobudama. Osim toga koriste li samo Arapi kojekakve humanitarne organizacije za sakupljanje važnih informacija i ostvarivanje svojih političkih ciljeva na teritoriji BiH?
Ne dolaze svi u Bosnu da bi se divili njenim prirodnim ljepotama i sa najboljim namjerama, ali se to odnosi kako na Arape tako i na Amere i druge koji dolaze sa namjerom da love u mutnom.
ziga

Post by ziga »

[quote="ziga"][quote="Sting"][quote="ziga"][size=24][/size] ARAPI NISU CINILI GENOCID U VJETNAMU I NIKADA NIKOGA NISU NAPADALI.[/quote]

Ali opet moram spomenuti Beograd.[/quote][size=24][/size] ZBOG CEGA SPOMINJES BEOGRAD NISU GA AMERIKANCI BOMBARDOVALI NAMJERNO TO JE BOZIJA OSVETA ZA SARAJEVO.
privremeni

Post by privremeni »

Ne vidim u pomenutom tekstu da su sve navedene opasnosti vezali za Bosnjake.
A slika koju su dali je, nazalost objektivna.
ziga

Post by ziga »

[size=24][/size] NA OVOM SVETU NIKO NIJE SLEP' ARAPI SU ZRTVA MEDUNARODNOG TERORIZMA I NASILJA. BOLJE RECI FASIZMA. "PALESTINA---.IRAQ ITD.
airwing

Post by airwing »

Gdje se u tekstu US vlade spominju Arapi?

Je li to pokušaj autora teme da nabije kompleks Bošnjacima neučinjenog zločina. I gdje su ti Arapi.

Američka vanjska politika je sramotna za Američki narod. Ne puno bolja je bila i 1995.

Prema tome veličati američki zakašnjeli odgovor i nazivati ih največim prijateljima je glupost.

Moj prijatelj je onaj ko je oružjem branio ovu zemlju i moj narod. Moj prijatelj je Iranac i arap. Jedan je oružjem a drugi tijelom presudio moj opstanak.

Toliko.
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

airwing wrote:Gdje se u tekstu US vlade spominju Arapi?

Je li to pokušaj autora teme da nabije kompleks Bošnjacima neučinjenog zločina. I gdje su ti Arapi.

Američka vanjska politika je sramotna za Američki narod. Ne puno bolja je bila i 1995.

Prema tome veličati američki zakašnjeli odgovor i nazivati ih največim prijateljima je glupost.

Moj prijatelj je onaj ko je oružjem branio ovu zemlju i moj narod. Moj prijatelj je Iranac i arap. Jedan je oružjem a drugi tijelom presudio moj opstanak.

Toliko.
Sta rece i osta ziv! Par zar nisu bas Amerikanci ti koji su oruzjem pomlatili cetnike? Otjerase cetnike, zaustavise rat, a ona sacica terorista-arapa sto su sa tobom borili nisu nista mogli uraditi kako treba osim jedne stvari: staviti Bosnu na listu zemalja u kojoj se obucavaju teroristi.
Sting

Post by Sting »

SF-Mujo wrote: Sta rece i osta ziv! Par zar nisu bas Amerikanci ti koji su oruzjem pomlatili cetnike? Otjerase cetnike, zaustavise rat, a ona sacica terorista-arapa sto su sa tobom borili nisu nista mogli uraditi kako treba osim jedne stvari: staviti Bosnu na listu zemalja u kojoj se obucavaju teroristi.
Upravo tako. Otkad su Arapi dosli nepozvani u BiH samo BiH trpi posljedice zbog toga. Nije li vrijeme da ih se vrati kucama?
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Sting zasto volis srati??? Citam stalno Daily Warnings za drzave u koje Ameri zele putovati, pogotovo za Bosnu i nikada ne spomenu Arape. Uglavnom upozore Amere da ima slucajeve gdje se ponekad zapuca izmedju razlicitih etnickih grupa. Ali najveci problem je, kao Americka vlada navodi, MINE.

http://travel.state.gov/travel/bosnia_warning.html

Citao sam jedan clanak u novinama pod turizmom, gdje je jedna zena otisla na putovanje u Sarajevo i Mostar. Pa pisala svoje utiske kako je sve bilo fino, kako BiH nije losa zemlja za posjetiti, i nevala je da Amerikanci nemaju nicega da se boje dok su u Federaciji, ali mozda u RS mogu dobiti koju klepku ali to je to. Ali ipak zena navodi da nisu problem mine i "etnicke borbe", nego veci su problem dzeparosi po tramvaju.
alek

Post by alek »

Sting wrote:
SF-Mujo wrote:

Nije li vrijeme da ih se vrati kucama?
terorizma ima na sve strane i uvijek je nekako 'obojen'. ipak mislim da postoje jake predrasude o arapima. a o 'njihovom vracanju kuci'... nekako mi se ne svidja sklop recenice, zvuci surovo, ko deportacija. uopste mi je diskusija 'amerikancima bismo se trebali zahvaliti, arape vratiti kuci' suluda, pa sve i da obrnes situaciju.
bosniaque

Post by bosniaque »

bas ste pametni neznam sta to jedete kad ste tako plaho pametni, kazite mi jeli vi spavate ili ste bez ociju ako ste bez ociju onda barem usi imate da cujete, CITAV SVIJET KRITIZIRA AMERICKU VANJSKU POLITIKU I SADA SE NASLA GRUPICA BOSANCEROSA DA STANU NA STRANU AMERIKE I DA SE ZAHVALJUJU AMERICI STO JE ZAUSTAVILA AGRESIJU NA BOSNU I HERCEGOVINU NAKON 250'000 HILJADA UBIJENIH BOSNACA I HERCEGOVACA ALI NAJVISE BOSNJAKA, KAZITE VI MENI AKO SU NAM BILI PRAVI PRIJATELJI ZASTO SU NAM NABILI EMBARGO NA UVOZ ORUZJA, ZASTO SU CEKALI NA 250'000 MRTVIH tek kada je ARMIJA BiH dobila oruzje od IRANA i sta mislite da su one bombe sto su ameri bacali oko sarajeva chetnike i diljem bosne i hercegovine mislite da je to dzaba bilo za nas, nije bosancerosi nije te bombe je neko platio da bi se bacile na chetnike, hmmmmm a ko bi to mogo da plati tesko pitanje jelda? :?

i ako mislite da je amerika prijatelj bosne i hercegovine, zasto ne hapse onoga 2 krmka sto mirno hodaju po balkanu a mozda cak i u ameriku idu a malo posjete chetnike u chikagu, najbolje je hajte ba u irak branite interese USA kao sto su kako vi kazete teroristi dosli da brane interese muslimana u bosni!!! :zzzz:
topmir

Post by topmir »

Hvala amerima na pomoci, jeste da je bilo prilicno kasno ali ipak su pomogli. Da smo cekali pomoc od Evrope sad ne bi bili u prilici da se zajebavamo po ovom forumu jer nas jednostavno ne bi bilo!!!.
cowboy

Post by cowboy »

bosniaque wrote:bas ste pametni neznam sta to jedete kad ste tako plaho pametni, kazite mi jeli vi spavate ili ste bez ociju ako ste bez ociju onda barem usi imate da cujete, CITAV SVIJET KRITIZIRA AMERICKU VANJSKU POLITIKU I SADA SE NASLA GRUPICA BOSANCEROSA DA STANU NA STRANU AMERIKE I DA SE ZAHVALJUJU AMERICI STO JE ZAUSTAVILA AGRESIJU NA BOSNU I HERCEGOVINU NAKON 250'000 HILJADA UBIJENIH BOSNACA I HERCEGOVACA ALI NAJVISE BOSNJAKA, KAZITE VI MENI AKO SU NAM BILI PRAVI PRIJATELJI ZASTO SU NAM NABILI EMBARGO NA UVOZ ORUZJA, ZASTO SU CEKALI NA 250'000 MRTVIH tek kada je ARMIJA BiH dobila oruzje od IRANA i sta mislite da su one bombe sto su ameri bacali oko sarajeva chetnike i diljem bosne i hercegovine mislite da je to dzaba bilo za nas, nije bosancerosi nije te bombe je neko platio da bi se bacile na chetnike, hmmmmm a ko bi to mogo da plati tesko pitanje jelda? :?
i ako mislite da je amerika prijatelj bosne i hercegovine, zasto ne hapse onoga 2 krmka sto mirno hodaju po balkanu a mozda cak i u ameriku idu a malo posjete chetnike u chikagu, najbolje je hajte ba u irak branite interese USA kao sto su kako vi kazete teroristi dosli da brane interese muslimana u bosni!!! :zzzz:
Nije Amerika nabila embargo, vec Savjet bezbjednosti, sa Britanijom i Francuskom na celu. Amerikanci nisu mogli insistirati da sami interveniraju, jer Europa pocetkom rata u BIH im nije dozvolila da se umijesaju. Sjecate li se Mitteranda, i njegovog spektakularnog dolaska u Sarajevo, kada je prakticno spasavao Srbe od intervencije?? Klinton je nasao nacin da prevazidje tako sto je uspjesno lobirao kod europskih sila da zazmire na nasu nabavku oruzja preko Hrvatske. Jel' mislis da je to bilo moguce bez americkog lobija? Bez obzira koliko para su nam islamske zemlje dale, te pare nisu vrijedile nista bez americke podrske.

I sta sad neko ocekivao od Amerike, da protiv pro-srpske Europe dodju i biju nas rat?

Zasto se mi uposte osjecamo tako specijalnim pa uvijek kazemo kako su trebali doci ranije? Ili kako oni MORAJU uhapsiti ratne zlocince, kao da je Karadzic komandovao zlocincima u Coloradu ili Nevadi??

Normalno da im moramo biti zahvalni, bez obzira na njihove trenutacnu, veoma agresivnu, spoljnu politiku. Nasa situacija je specificna, ne smijemo se identifikovati sa Saudijskom Arabijom, pa zaboga nasa muslimanska populacija pripada zapadnom miljeu, nemamo nista zajednicko s arapima!! Pa cak i islam koji praktuju (Wahabbi) je nama stran, nastao tokom njihove revolucije protiv Otomanske imperije.

To je bio nas rat, i hvala svima koji su pomogli. Ja, kao pripadnik Armije BIH tokom rata, sam vise nego zahvalan americkoj intervenciji. Jer da je nije bilo, pod komandom papka u mojoj brigadi ja bih zavrsio kao topovsko meso.
Ne zelim da budem pogresno shvacen, rat u Iraku je besmislen, no mi Bosanci moramo prvo i prije svega povesti racuna o svojim, ne o tudjim problemima. A to znaci i biti prijatelj s Amerikancima, zasto ne?
Sting

Post by Sting »

bosniaque wrote:bas ste pametni neznam sta to jedete kad ste tako plaho pametni, kazite mi jeli vi spavate ili ste bez ociju ako ste bez ociju onda barem usi imate da cujete, CITAV SVIJET KRITIZIRA AMERICKU VANJSKU POLITIKU I SADA SE NASLA GRUPICA BOSANCEROSA DA STANU NA STRANU AMERIKE I DA SE ZAHVALJUJU AMERICI STO JE ZAUSTAVILA AGRESIJU NA BOSNU I HERCEGOVINU NAKON 250'000 HILJADA UBIJENIH BOSNACA I HERCEGOVACA ALI NAJVISE BOSNJAKA, KAZITE VI MENI AKO SU NAM BILI PRAVI PRIJATELJI ZASTO SU NAM NABILI EMBARGO NA UVOZ ORUZJA, ZASTO SU CEKALI NA 250'000 MRTVIH tek kada je ARMIJA BiH dobila oruzje od IRANA i sta mislite da su one bombe sto su ameri bacali oko sarajeva chetnike i diljem bosne i hercegovine mislite da je to dzaba bilo za nas, nije bosancerosi nije te bombe je neko platio da bi se bacile na chetnike, hmmmmm a ko bi to mogo da plati tesko pitanje jelda? :?

Nije li ono Irak podrzavao Srbiju i Milosevica dok su klali Bosnjake po Bosni?

Nemoj se truditi toliko vidis da ti cijelu teoriju razbijem sa jednom recenicom.

Boli me qrac za Irak kao sto je i njih bolio za nas i Bosnu.

Sjecas se Tarika Aziza u Rimu i izjave?

Pravi prijatelji se poznaju u nevolji. US je jedina bila koja nam je pomogla i to treba cijeniti. Prvo US pa svi onda ostali. Njihova vanjska politika je njihova vanjska politika i sta s tim ima 2 miliona Bosnjaka iz BiH?
BECHO

Post by BECHO »

Sve Arape nazad odakle su dosli a sa njima zajedno i one sa trofrtaljkama i djedomrazovskim bradicama kao i one Bosanke koje su se udale za njih i hodaju zamotane k'o sarme po BiH! Sto se tice ovih sto palamundre o Iraku, Palestini i ostalim vukojebinama, savjetujem im nek se i oni presele tamo u te teroristicke zemlje zajedno sa ovim gore spomenutim jer ti isti su razmijenjivali oruzje sa cetaljima dok su troprstasi ubijali i klali bosnjacki narod! Trebamo Amerima spomenik da dignemo a ne da se hvatamo Iraka i onih tamo koji me interesuju isto onoliko kao i proizvodnja lopti u Pakistanu! Hajmo sad, razmislite malo o ulozi 'muslimanske' nam brace u proteklom ratu pa mozda i poredate kockice na pravo mjesto! Long Life Amerika!!! :-)

P.S. Sting, odlicna analiza! ;)
Sting

Post by Sting »

BECHO wrote:Sve Arape nazad odakle su dosli a sa njima zajedno i one sa trofrtaljkama i djedomrazovskim bradicama kao i one Bosanke koje su se udale za njih i hodaju zamotane k'o sarme po BiH! Sto se tice ovih sto palamundre o Iraku, Palestini i ostalim vukojebinama, savjetujem im nek se i oni presele tamo u te teroristicke zemlje zajedno sa ovim gore spomenutim jer ti isti su razmijenjivali oruzje sa cetaljima dok su troprstasi ubijali i klali bosnjacki narod! Trebamo Amerima spomenik da dignemo a ne da se hvatamo Iraka i onih tamo koji me interesuju isto onoliko kao i proizvodnja lopti u Pakistanu! Hajmo sad, razmislite malo o ulozi 'muslimanske' nam brace u proteklom ratu pa mozda i poredate kockice na pravo mjesto! Long Life Amerika!!! :-)

P.S. Sting, odlicna analiza! ;)
Evo ja cu ti reci njihovu ulogu. Njihova uloga je bila u toku rata da se Bosnjaci proglase islamskim ratnicima i djihadlijama kako bi ih se kompromitovalo u svijetu i kako bi Europa stala na stranu Srba i kako bi se onda lakse klalo Bosnjake. Nije li ono i Izetbegovic izjavio da su oni dosli nepozvani u BiH? Inace kako su u sred rata dosli do polozaja Armije BiH? To je i bila nakana Milosevica. Poslije rata ostvaruju svoje ciljeve. Pokusavaju napraviti isturena mjesta Arabije u BiH. Umjesto da se oni integriraju u BiH kao stranci oni integriraju BiH.

Uglavnom ja jedino vidim rjesenje u oduzimanju drzavljanstva. BiH vec par godina ima samo stete od takvih u BiH. Nema toga koji BiH ne povezuje sa terorizmom i ako Bosnjaci veze nemaju o tome.

Ko danas u BiH moze garantovati da kakva budaletina bradata nece napraviti sranje u svijetu iz BiH?
airwing

Post by airwing »

SF-Mujo wrote:
Sta rece i osta ziv! Par zar nisu bas Amerikanci ti koji su oruzjem pomlatili cetnike? Otjerase cetnike, zaustavise rat
Amerikanci su uništili par mostova i infrastrukture trećeg ranga-nestrateških ciljeva.

Ništa i apsolutno ništa drugo.

Tok rata i potpisivanje Daytona je ishodovala Armija BIH kao i politička situacija koja je umnogome bila promjenjena sa pojavom dalehkometnih raketa z-z na Visočkom aerodromu. A nisu bile Američke. :)

Ne, nisu. Amerikanci su avion prethodno "spustili" na Pulski aerodrom. Ostatak priče možeš saznati kada se vratiš iz dalehke US u svoje selo i oslobodiš se malograđanske opčinjenosti američkim snom :-?

O ulozi Arapa u BH ratu donekle se slažem sa Stingom ali i dalje odajem "tribute to" istima jer su došli ovdje kada su neki od "govornika" na ovoj temi odlazili a i sada su podalehko. :D
Post Reply