Arapske replike mobitela

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dječak sa šibicama

#1 Arapske replike mobitela

Post by dječak sa šibicama »

Vjerovatno ste culi za to, iPhone ili Samsung Galaxy 7, replika, cijene cca 150 eura.

Naravno da nije ni blizu originala, navodne karakteristike su uglavnom 1 GB rama, 16 GBrom memorije, 1,6 Ghz quad core ili octa core, kamera od 11 do 13 mpx... ono sto mene zanima, isplati li se za to dati 130-150 eura, za tu repliku, ili je to bacanje para?

Dope_Man

#2 Re: Arapske replike mobitela

Post by Dope_Man »

Sve replike su ti obicno bacanje para. Ako hoces da imas mobitel koji ce ti biti koristan bolje za cijenu replike uzeti original koji je neki middle range u ponudi proizvodjaca. Naravno, tad se ne mozes ku*citi kako imas najnoviji iphone ili galaxy, ali imas mobitel koji za male pare odlicno radi i imas zvanicno podrsku proizvodjaca jedan period (update sistema i to). Sa replikom placas izgled, a dobijes neko suhavog prozvodjaca i najjeftinije moguce komponente koji niti ima podrsku proizvodjaca niti radi kako treba.
dječak sa šibicama

#3 Re: Arapske replike mobitela

Post by dječak sa šibicama »

Ukratko, bolje je uzeti Xiami (naprimjer) nego repliku, ako sam dobro razumio.
Dope_Man

#4 Re: Arapske replike mobitela

Post by Dope_Man »

dječak sa šibicama wrote:Ukratko, bolje je uzeti Xiami (naprimjer) nego repliku, ako sam dobro razumio.
Ne mora nuzno Xiami, mada nemam nista protiv Kineza i ono sto sam cuo je da su dobri ti mobiteli, ali nisam imao priliku koristiti ih.

Prvenstveno sam mislio da to da npr. kod Samsunga Galaxy S7 nije jedini model koji oni sad prave, vec da imaju tonu drugih novih modela koje mozes uzeti npr Galaxy J, C... (sto vazi za bilo kog drugog proizvodjaca) i u tom se nadje model koji ti odgovara po budjetu i karakteristikama, a sigurno ce biti bolji od bilo kakve kopije za koju ces dati iste pare. Problem je samo sto ljudi izgleda misle da su Samsung samo pravi S i Note i nista vise.

Evo samo Samsunga ovdje, a i sve ostale proizvodjace i modele mozes naci ovdje listajuci stranicu: - http://www.gsmarena.com/samsung-phones-9.php
probook

#5 Re: Arapske replike mobitela

Post by probook »

Za 150 eur imas nov xiaomi odlicnih perfomansi i odlicnog izgleda :thumbup:
kr0 0ss

#6 Re: RE: Arapske replike mobitela

Post by kr0 0ss »

dječak sa šibicama wrote:Vjerovatno ste culi za to, iPhone ili Samsung Galaxy 7, replika, cijene cca 150 eura.

Naravno da nije ni blizu originala, navodne karakteristike su uglavnom 1 GB rama, 16 GBrom memorije, 1,6 Ghz quad core ili octa core, kamera od 11 do 13 mpx... ono sto mene zanima, isplati li se za to dati 130-150 eura, za tu repliku, ili je to bacanje para?

Pa za one kojima mobitel služi samo isključivo za telefoniranje i tipkanje poruka se i replika isplati! !!!!

Ako ti je mobitel postao jedan dio tebe onda će ti replika praviti probleme :)
Post Reply