http://forum.klix.ba/arapska-naselja-o ... 25970.htmlImam nekakvu zemlju u blizini Ilijaša, naslijedio od dede. Rijetko idem tamo, možda jednom dva puta godišnje. O zamlji se brini stariji rođak, koji je vlasnik parlecele do moje. Rđak me izneda zove i kaže da zemlju obilaze neki nepoznati ljudi, raspituju se ko su vlasnici i koliko zemlja košta.
Kažu da rade za Arape koji tu žele da prave svoje naselje.
WTF???
Ja pojma nemam koliko ta zemlja vrijedi niti sam pretjerano rasploložen da je prodam. Planirao sam tu posaditi voćnjak i lupiti montažnu kućicu. Ne volim da mi se bilo ko takav mota okolo, no ljudi dolaze i raspituju se.
Ko su oni i zašto ih šalje?
Par kilometara od mije parcele nalazi se selo Mrakovo. Tu bi navodno trebala da počne izgradanj naselja za Arape. U ilijaškom selu Bioča također bi trebalo da se gradi naselje za Arape.
Prije godinu dana mi je na forumu poručivano da foliram, pretjeruje, izmišljam, da sam ksenofob, da mrzima sve Bošnjačko i da ne volim braću Arape...Da će braća Arapi u vukojebini izmešu Breze i Ilijaša izgraditi luksuzno naselje gdje će bogate porodice iz Perzijslpg zaljeva dolaziti na odmor i rado trošiti svoje dolare.
Sve trče.
Nakon godinu dana, to "luksuzno naselje" izgleda ovako

Kuće koje se mogu opisati kao srednja žalost, infrastruktura koje nema ni u tragovima, izoliranost od civilizacije...Tu bi navodno trebala doći arapska elita... Hoće al u žutom
Pošto elita neće doći, ko će se naseliti u mjesta kao što su Popovići by Ilijaš...