Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
Drinski

#201 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Joe McCarthy wrote:
Drinski wrote:
Joe McCarthy wrote:
Jedini problem ovdje je što gdje god vreće para koje pričaju arapski dođu, životni standard i cijene odu u tri pi*** materine. To se možda ne osjeća u već navedenoj Švicarskoj, ali u vukojebini poput Bosne gdje poskupljivanje hljeba za 10 feninga nosi rizik spaljivanja državnih istitucija samo maloumna budala ili izdajica kod Bošnjala to može priželjkivat.
da zabranimo svima koji imaju primanja preko 5.000 Eura (to je otprilike prosjecna plata u BIH) u godini da uđu u BIH?
Pročitaj ponovo.
OK. Da zabranimo svima koji imaju primanja preko 5.000 Eura (to je otprilike prosjecna plata u BIH) u godini da uđu u BIH i kupuju nekretnine u BIH, jer svako ko ima vise love dize cijene?
eluna

#202 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

Drinski wrote:
eluna wrote: nismo mi braća ni sa turcima ni sa arapima - ne brkajte pojmove .............. katolik kojem 1000 godina unazad svi žive i umiru u mostaru NIJE HRVAT, on je bosanac katoličke vjeroispovjesti - ali BOŠNJE ga zovu hrvatom jer nisu sposobni da spoznaju ni razlikuu prethodno navedenog, ni korist od toga da bosanci budu raznih vjeroispovjesti

rekoh neki dan jednom turčinu koji se be zove mojim bratom, pa da ponovim - NISMO BRAĆA, slični jesmo, ali braća NISMO ...... turci su ovdje 500 godina bili okupatori, dakle NISMO braća .... bosna je postojala i prije nego su je osmanlije osvojile, a bogami nastavila da postoji i poslije njih ...., nismo braća ni sa arapima iz istih razloga

AMerikanci, Britanci i Austalci pričaju istim jezikom, ali čak i tako nisu braća
ma ti ne kontas sta ti pišem.

Off topic: ja recimo mislim da bh Srbi nisu bosnaski pravoslavci, oni se tako ne izjašnjavaju, i to treba prihvatiti, mislim da bi bilo pravilnije tvrditi da su oni Srbijanci proruski orijentisani.
hajde ti fino prvo nauči razliku između srbijanca i srbina, pa će ti biti jasnije šta napisah
insomnia78

#203 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

A odakle uopste taj podatak o 20-30 000 arapa, od Dodika i Galijasevića?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Drinski

#204 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

eluna wrote:
hajde ti fino prvo nauči razliku između srbijanca i srbina, pa će ti biti jasnije šta napisah
eto, opet ne kontas sta pišem.
p.s. zasto se Bosnjacima trubi da su oni nekakvi azijati? Pa upravo stoga da bi kazali sutra, ovo nije vasa zemlja, ajd marš u Arabiju.
Dozvolićeš onda da svako onaj ko vise voli Srbiju nego BIH jeste Srbijanac.
A da je rusofil, mislim da je svima jasno.
Joe McCarthy

#205 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Joe McCarthy »

Alfons Kauders wrote:i moze li mi neko odgovoriti na prilicno banalno pitanje oko kojeg se i vrti cijela diskusija

dakle ima li dokaza da se ti ljudi ovdje kontaju naseliti, ili pak samo prave kuce za odmor... jer jebi ga, ja sam koliko toliko racionalna osoba i volim kada se u raspravi koriste cinjenice... dakle svi vi koji tvrdite da se ti ljudi ovdje naseljavaju... bi valjda trebali ponuditi dokaze za tu tvrdnju?

Ma ovo su ti "timeshare" agencije ili laički, apartmani za iznajmiti. Ghost realestate, da budemo precizni.

Betonske izdrkotine koje samo fiktivno dižu cijenu životnog standarda u okolini, ali samo beskičmenjački balijaneri zaluđeni nekim beduinskim bratstvom bi radije odsjekli labavu granu na kojoj sjede neko ugrozili jedinu "pan-xxx" koji ih nekako prihvaća. :D
Last edited by Joe McCarthy on 03/06/2014 12:54, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#206 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hrastov žižak »

ja radio nešto kod jednog arapa novodoseljenog, kaže dobro nam ovdje, ima zahire za kamile.
Alfons Kauders

#207 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

emko1234 wrote:
Alfons Kauders wrote:i moze li mi neko odgovoriti na prilicno banalno pitanje oko kojeg se i vrti cijela diskusija

dakle ima li dokaza da se ti ljudi ovdje kontaju naseliti, ili pak samo prave kuce za odmor... jer jebi ga, ja sam koliko toliko racionalna osoba i volim kada se u raspravi koriste cinjenice... dakle svi vi koji tvrdite da se ti ljudi ovdje naseljavaju... bi valjda trebali ponuditi dokaze za tu tvrdnju?

jer ja nisam cuo nijedan... a cijela diskusija se bazira na prici o naseljavanju... odnosno na teoriji zavjere

ako niste u stanju navesti nijedan razlog ili podatak koji bi opravdao vase bojazni... mozda bi se trebali pogledati u ogledalo i potraziti pomoc... strucnu...

e sad... moguce je da su avaz i FTV do te mjere retardirali ljude da im jednostavno ne treba nikakav dokaz da povjeruju u neku glupost, nesto kao onima u RS... razumijem i to, ali ne mozete svoje paranoicne ocjene i razne izmisljotine predstavljati kao cinjenice... sacuvajte ih za ordinaciju, jer im u ozbiljnoj diskusiji nije mjesto...

i bujrum prijavite ovaj post moderaciji - ali za mene svako ko moze vjerovati u nesto bez ikakvih dokaza bolestan i potencijalno opasan... mislim, necu da prejudiciram, ali smatram da bi takvim osobama trebalo oduzeti poslovnu sposobnost, a neke bi iz sigurnostih razloga trebalo izolovati (arapi u vikendice, ludaci u sobe s mekanim zidovima)
ti trazis dokaz?
a kakav dokaz ti imas da ce oni ovdje dolaziti samo na odmor?
daj molim te. nemoj biti smijesan.
uostalom treba li ti crtat?
ko pravi naselja za 20-30 hiljada ljudi za odmore? evo nek budu tu po 10 dana, znacii u ljetnoj sezoni u nekih 4-5 mjeseci, moze ih se smjenit i 200 000 jel? to bi znacilo da petina kuvajta ljetuje u BIH?
dobar si momak :thumbup:
drago mi je da si se prepoznao

sad potrazi pomoc... a vidim ni matematika ti nije jaca strana
eluna

#208 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

da pojasnim svoj stav - pošto evo pročitah temu

svaka investicija je dobro došla,

da mi se ne sviđa da se arapiziramo - ne sviđa mi se, ali samo iz razloga što današnji bosanci i hercegovci lagano gube ono što nas je očuvalo stoljećima, a to je sposobnost da u svoju kulturu uključuju ono što je dobro u drugoj kulturi, nego smo postali ekstremi po svakom pitanju - čim ugledamo nešto drugo i drugačije dižemo hampu i galamu i ne damo svoje ni za milimetar - to nas i jeste ostavilo u srednjem vijeku

ne zaboravite da će i ti arapi od nas naučiti neke običaje i barem neki dio kulture ........ ako ništa drugo da ne sjede sa nogama na stolu, i da ne bacaju smeće okolo
KENJAC

#209 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by KENJAC »

eluna wrote:da pojasnim svoj stav - pošto evo pročitah temu

da mi se ne sviđa da se arapiziramo - ne sviđa mi se, ali samo iz razloga što današnji bosanci i hercegovci lagano gube ono što nas je očuvalo stoljećima, a to je sposobnost da u svoju kulturu uključuju ono što je dobro u drugoj kulturi, nego smo postali ekstremi po svakom pitanju - čim ugledamo nešto drugo i drugačije dižemo hampu i galamu i ne damo svoje ni za milimetar - to nas i jeste ostavilo u srednjem vijeku

ne zaboravite da će i ti arapi od nas naučiti neke običaje i barem neki dio kulture ........ ako ništa drugo da ne sjede sa nogama na stolu, i da ne bacaju smeće okolo

... Arapi ce te naucit da ne bacas smece okolo ??? :shock: :shock: :shock:
ElRe

#210 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by ElRe »

Generalno podrzavam dolazak Arapa, Turaka u Sa. Ljudi imaju novac, trose ga u BiH, grade infrastrukturu.
Moze samo da nam bude bolje.

Na prosla vremena treba zaboraviti. Moramo se prilagoditi novim uslovima.

Imam prijatelja koji Arapima nudi raznorazne usluge, tipa sredjivanje papira, iznajmljivanje automobila, dame "za pratnju" i od tog posla odlicno zivi. Ljudi ne pitaju za cijenu.
Objektivni navijac

#211 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Objektivni navijac »

ElRe wrote:Generalno podrzavam dolazak Arapa, Turaka u Sa. Ljudi imaju novac, trose ga u BiH, grade infrastrukturu.
Moze samo da nam bude bolje.

Na prosla vremena treba zaboraviti. Moramo se prilagoditi novim uslovima.

Imam prijatelja koji Arapima nudi raznorazne usluge, tipa sredjivanje papira, iznajmljivanje automobila, dame "za pratnju" i od tog posla odlicno zivi. Ljudi ne pitaju za cijenu.
Znaci vi ste neki krimosi :? :D
eluna

#212 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

KENJAC wrote:

bošnjo - ne bi taj pročitao pravilno, ma ni sva nafta azije ga ne bi na to natjerala
hizo ramidovic

#213 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hizo ramidovic »

KENJAC wrote:

ne, nego cemo, ko biva, mi njih nauciti lijepim obicajima i kulturi...jadna li im majka ako su na to spali
karanana

#214 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by karanana »

od bosnja ce nauciti da ne bacaju smece?
insomnia78

#215 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

Niko ne odgovori odakle tacno informacija o broju useljenika:D?

RtrnOfSalisbury

#216 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by RtrnOfSalisbury »

morebit da nase vlasti planiraju ko onomad milosevic sa galenikom: e od danas svi ti ugovori o kupovini i prodaji ne vaze ...
hizo ramidovic

#217 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hizo ramidovic »

insomnia78 wrote:Niko ne odgovori odakle tacno informacija o broju useljenika:D?

od dzevde galijasevica.
sumnjas u istinitost?
Danguba

#218 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Danguba »

Hafis wrote: Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilazi 8)
opce poznato da vas osim zmija sve zaobilazi. :D
OldMayor

#219 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by OldMayor »

Alfons Kauders wrote: mudo si moje ti objasnio

osnovne stvari - nisi objasnio ODAKLE UOPSTE TA IDEJA da se ti ljudi ovdje nastanjuju, a ne ljetuju

jer ne vidim da hrvati i crnogorci traze od rusa, poljaka i britanaca da nauce pricat nas kad dole dodju, a vala ni kad kupe kucu

mislim fakat krasan koncept - koji ce KURAC nas ugostitelj uciti arapski i engleski, kada oni trebaju nauciti BOSANSKI kad dodju ovdje na odmor... uistinu revolucionaran koncept, trebamo ga prodat dalmatincima, jer ja svake godine gledam kako njihovi klinci od 20tak godina pricaju na solidnom engleskom, njemackom a vala i italijanskom... umjesto da turistima kazu da nauce HRVATSKI
Je li ti, a i svi ostali FAKAT vjerujete u to da oni dolaze ovdje na odmor. Dajte ljudi molim vas. :roll:
Ti poredis jedne Doglode ili nekakvu sumetinu u Pazariću sa npr. Dubrovnikom ili Budvom. :roll:

Pored toliko ljepota na svijetu, sto u muslimanskim zemljama, sto u nemuslimanskim, pored toliko jos boljih klima ne..., arap nece tamo, on hoce u Bosnu. I hoce u Bosnu u sto vecu sumu da se zabije, da ga niko ne vidi.

Cuj odakle mi ideja, pa jel oni ljetuju citave godine? Gdje zivis ti bgt? Vidjet ces sad kad ti popis bude, kolko ce ih bit. Samo je pitanje kako su se izjasnili. Jaran mi je radio popis, vidio ih je na desetine, da sam se i ja iznenadio. I vidi cuda znaju engleski, znaju svoj arapski, ali ne znaju bosanskog beknut.

I odakle tebi ideja majke ti da su oni ovdje turisticki? Zna se brate ako si turista sta radis, rezervises hotel i uzivas. Sigurno ne pravis kucu u nekakvoj zabiti u toj zemlji.

Gdje onda ostavljaju oni te silne pare? Daj mi statisticki pokazatelj o porastu tog turizma. Arapi i turci su izuzetno teski ljudi pri kupovini. Znam jer sam radio s njima. Znaci nit ce ti ostavit pare po restoranima, nit ce kupovat suvenire, nit ce placat hotele - pa o kakvim mi onda turistima pricamo?

Ovo o jeziku ste totalno fulili. Niko o tome ne prica. Nego govorim o ovima sto se skoluju. Dosli su ovdje i izgradili sebi turske univerzitete na kojima se ne govori ni B od bosanskog.

I to isto mislim i za engleski, ali je fazon sto je engleski fakticki univerzalni jezik. A koji ce mi djavo arapski ili turski? Znaci odem ja vani i kolka je sansa da cu se sa nekim sporazumjeti na arapskom ili turskom jeziku? To bi bilo isto ko da ucim ne znam portugalski jezik, il bubam norveski.
OldMayor

#220 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by OldMayor »

Joj nasih ljudi naivnih majko draga.
Cuj neka arapa, neka ostavljaju pare. :lol:

Pa vidi se da niste radili sa tim ljudima i da nemate pojma o kakvim skrtcima se radi. O profesionalnosti da ne govorim, jer je nema.

Mi cemo imati iste probleme koje imaju i zapadne zemlje, koje su pustale emigrante. I sad su u belaju, jer 50% tih emigranata nosi sa sobom svoje obicaje iz svojih vukojebina.

Vjerujte mi, debele probleme cemo mi imati zbog ovoga. Ionako smo oznaceni kao leglo terorizma.

A ja svaki dan prodjem pored barem dva naselja koja se prave za te arape, kuvajcane. I nije to suplja prica, doci ce njih. Nece ih biti 500k ko sto kaze traktordjija, ali ce ih doci dovoljno da prave probleme.

Ko da nije dosta sto mi sami sebe ne mozemo, daj nam jos. A sve za sta? Da bi bosnjo klepio koju marku kroz taksu, da bi se uvukao u dupe arapu kontajuci da ce mu ovaj dat koji dolar.

E moje naivne bosnje... :roll:
muha_sa

#221 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by muha_sa »

Fact wrote:Ako to ljetovanje Arapa u BiH znači da će sa sobom nazad kući ponijeti neke od tekovina modernog društva koje će usvojiti ovdje,onda sam svakako za izgradnju vikendica.Krajnje je vrijeme da ti ljudi izađu iz srednjeg vijeka. :oops:
jebeš njih, veci je belaj što imamo komšije koji žive u 1389-oj.
Danguba

#222 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Danguba »

OldMayor wrote: Je li ti, a i svi ostali FAKAT vjerujete u to da oni dolaze ovdje na odmor. Dajte ljudi molim vas. :roll:
Ti poredis jedne Doglode ili nekakvu sumetinu u Pazariću sa npr. Dubrovnikom ili Budvom. :roll:

Pored toliko ljepota na svijetu, sto u muslimanskim zemljama, sto u nemuslimanskim, pored toliko jos boljih klima ne..., arap nece tamo, on hoce u Bosnu. I hoce u Bosnu u sto vecu sumu da se zabije, da ga niko ne vidi.

Cuj odakle mi ideja, pa jel oni ljetuju citave godine? Gdje zivis ti bgt? Vidjet ces sad kad ti popis bude, kolko ce ih bit. Samo je pitanje kako su se izjasnili. Jaran mi je radio popis, vidio ih je na desetine, da sam se i ja iznenadio. I vidi cuda znaju engleski, znaju svoj arapski, ali ne znaju bosanskog beknut.

I odakle tebi ideja majke ti da su oni ovdje turisticki? Zna se brate ako si turista sta radis, rezervises hotel i uzivas. Sigurno ne pravis kucu u nekakvoj zabiti u toj zemlji.

Gdje onda ostavljaju oni te silne pare? Daj mi statisticki pokazatelj o porastu tog turizma. Arapi i turci su izuzetno teski ljudi pri kupovini. Znam jer sam radio s njima. Znaci nit ce ti ostavit pare po restoranima, nit ce kupovat suvenire, nit ce placat hotele - pa o kakvim mi onda turistima pricamo?

Ovo o jeziku ste totalno fulili. Niko o tome ne prica. Nego govorim o ovima sto se skoluju. Dosli su ovdje i izgradili sebi turske univerzitete na kojima se ne govori ni B od bosanskog.

I to isto mislim i za engleski, ali je fazon sto je engleski fakticki univerzalni jezik. A koji ce mi djavo arapski ili turski? Znaci odem ja vani i kolka je sansa da cu se sa nekim sporazumjeti na arapskom ili turskom jeziku? To bi bilo isto ko da ucim ne znam portugalski jezik, il bubam norveski.
dok je teme da se malo zajebavamo :D

prvo, je li ti vjerujes uopste u ovo??? pa tek onda koliko, sta i gdje??? :-)
Danguba

#223 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Danguba »

muha_sa wrote:
Fact wrote:Ako to ljetovanje Arapa u BiH znači da će sa sobom nazad kući ponijeti neke od tekovina modernog društva koje će usvojiti ovdje,onda sam svakako za izgradnju vikendica.Krajnje je vrijeme da ti ljudi izađu iz srednjeg vijeka. :oops:
jebeš njih, veci je belaj što imamo komšije koji žive u 1389-oj.
:thumbup:

:lol: :lol:

ili ovi sto su se ufurali velikoeuropejci... :D
Fact

#224 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

To su uglavnom izbjeglice iz Sirije.Oni dobivaju naše državljanstvo tako što se praktički udaju za,religijom zaslijepljene,djevojke islamske vjeroispovijesti.Naravno da su došli da ostanu,kakve vikendice i gluposti.E sada mi ne znamo ništa o njima.Moguće je da su neki od njih i ratni zločinci iz Sirije koji su se pokupili kad je trebalo.Taman će se uklopiti sa ovim našim,domaćim kolegama.
Samo baš gledam kupuju kuće kod Kiseljaka i tu će biti nekoliko porodica.E sad debelo su se zahebali,teško da će(za razliku od Sarajeva) tu prolaziti neki njihovi nazadni običaji,ali eto.
Meni su simpatični,neka ljudi.Kad je bal nek' je maskenbal.
muha_sa

#225 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by muha_sa »

Fact wrote:To su uglavnom izbjeglice iz Sirije.Oni dobivaju naše državljanstvo tako što se praktički udaju za,religijom zaslijepljene,djevojke islamske vjeroispovijesti.Naravno da su došli da ostanu,kakve vikendice i gluposti.E sada mi ne znamo ništa o njima.Moguće je da su neki od njih i ratni zločinci iz Sirije koji su se pokupili kad je trebalo.Taman će se uklopiti sa ovim našim,domaćim kolegama.
Samo baš gledam kupuju kuće kod Kiseljaka i tu će biti nekoliko porodica.E sad debelo su se zahebali,teško da će(za razliku od Sarajeva) tu prolaziti neki njihovi nazadni običaji,ali eto.
Meni su simpatični,neka ljudi.Kad je bal nek' je maskenbal.
koliko ratnih zlocinaca, što osudjenih što nikad procesuiranih, slobodno šparta ovom zemljom, ovi su mala maca.
Locked