Arapi uzvraćaju udarac

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
crnoplavo

#1 Arapi uzvraćaju udarac

Post by crnoplavo »

Image
Nakon što je u zemlji izlazećeg sunca (Japanu) krajem februara završena izradnja najviše samonoseće kule na svijetu visoke 643 metra, vladar Dubaia Muhamed bin Rašid Al Maktum je u intervjuu za dnevni list Al-Ittihad izjavio da je započeo konsultacije sa predstavnicima kompanija iz Južne Koreje i Belgije, kako bi u što skorije vrijeme započeli sa planiranjem gradnje nove najviše samonoseće kule u Dubaiu.
Šejh Rašid je za spomenuti list izjavio:"Cilj nam je učiniti Dubai okupljalištem svijetskog džet-seta, i dobrim dijelom smo u tome i uspjeli. Svi neboderi koje smo izgradili i koje ćemo tek izgraditi su ponos arapskog čovjeka i spomenik njegovoj invetivnosti i domišljatosti."
Dubai je dom najvišeg nebodera na svijetu Burj Khalifa visokog 829 metara. Ukupna cijena izgradnje cijelog kompleksa bila je 20 milijardi dolara.
31.12.2010 sa nebodera Burj Khalifa je održan najveći novogodišnji vatromet na svijetu.
Novogodišnji vatromet sa nebodera Burj Khalifa je već postao magnet za brojne turiste iz okolnih arapskih zemalja.
(The Gulf Today)
ElRe

#2 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by ElRe »

Juce na nekoj TV slusam da se i u Kini nazire pocetak krize vezan za nekretnine. Navodno, sve ih se vise gradi, a uglavnom su (polu)prazne. Jednostavno vise nema interesanata (potraznje). Ocekuje se drastican pad cijena.

Mislim da ce se slicno desiti i u AD.
Eborg

#3 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by Eborg »

Koliko mi je poznato Dubai ionako zjapi poluprazan glede tih silnih poslovnih zgrada.

Ne znam da li su zaustavili i gradnju no trebat će im dosta dosta vremena na ovakvom vaktu da popune i to što su do sada izgradili.
detroit-mercy

#4 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by detroit-mercy »

Eborg wrote:Koliko mi je poznato Dubai ionako zjapi poluprazan glede tih silnih poslovnih zgrada.

Ne znam da li su zaustavili i gradnju no trebat će im dosta dosta vremena na ovakvom vaktu da popune i to što su do sada izgradili.
Zar nije ona velika firma bila pred bankrotom. Mislim da je Dubai jedan veliki napuhani balon koji ce prije ili poslije puknuti.
Eborg

#5 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by Eborg »

Ne znam, recesija je nastupila u krivi momenat za Dubai no mislim da jos imaju dobru sansu u tome.
cindrlimindrli

#6 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by cindrlimindrli »

crnoplavo wrote: Svi neboderi koje smo izgradili i koje ćemo tek izgraditi su ponos arapskog čovjeka i spomenik njegovoj invetivnosti i domišljatosti
...a za svaki slucaj
crnoplavo wrote:započeo konsultacije sa predstavnicima kompanija iz Južne Koreje i Belgije
:lol:
lajkujMe

#7 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by lajkujMe »

Arapi uzvracaju udarac ali samo u ko ce biti veci ovisnik mmf'a, ovakve budalastine nicemu ne sluze kad nema niko da ih koristi. A para i para kostaju...
sinuhe

#8 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by sinuhe »

Ljudi vole bling-bling pa se nije ni cuditi tim kulama(od pijeska) upravo u arabiji.
Gray

#9 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by Gray »

sinuhe wrote:Ljudi vole bling-bling pa se nije ni cuditi tim kulama(od pijeska) upravo u arabiji.

Image
sinuhe

#10 Re: Arapi uzvraćaju udarac

Post by sinuhe »

E svasta :lol:
Post Reply