Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
leo karan

#976 Re: Arapi u Sarajevu

Post by leo karan »

Treba im se majki najebat. Pljuvat ih i ponizavat kao sto oni rade dole u svojim zemljama nama i slicnim ko nama.
Bolje nista nisu zasluzili. To je sljam kakav je rijetko kad pohodio ovu zemlju.
Da cujete izopacene poglede na sudbinu ovog nesretnog djecacica cija je slika preplavila svijet i ostalih nesretnika zivot bi vam se zgadio.
To zdrav razum ne moze shvatit.
Gojeni H

#977 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Ima li Arapa u Sarajevu?
mekaba

#978 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mekaba »

Kako ovdje provejava fashizam i to sasvim otvoreno i bez ikakvog stida. Kakvih morona ima u u toj BiH to je za nepovjerovati. :(
Gojeni H

#979 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Slicno nakon ubistva novinara u Parizu, kada smo vidjeli da ima muslimana medju Bosnjacima koji rade selfije za hastalom punim ica i ica, izmedju ostalog i dvolitrenjace pive, istovremeno govoreci kako su novinari samo sebi navukli belaja, isto tako smo na ovoj temi vidjeli najcrnji sovinizam, opravdan sami autori znaju cim.

Samo se nadam da su Kurty i Drvosjeca zaradili dobrih para.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#980 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

nema ih ko prije
Gojeni H

#981 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Black swan wrote:nema ih ko prije
Naravno da ih nema. Nekoliko stranica ranije u 8. mjesecu sam napisao da ce im se broj znacajno smanjiti pocetkom 9. mjeseca kada djeca krecu u skolu.
Bice da su ipak turisti, a ne osvajaci Bosne.
Gojeni H

#982 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Husein Al Masadi iz Abu Dabija u BiH je došao na godišnji odmor. Kaže da poznaje mnogo Arapa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su zainteresovani za kupovinu kuća u BiH, ali da im neće preporučiti dolazak u tu zemlju

Ušao sam u taksi, a vozač nije hteo da uključi taksimetar. Rekao mi je 'nema taksimetra'. Putovao sam po svetu, bio u Francuskoj, studirao u Velikoj Britaniji, ali nigde nisam doživeo ono što sam doživeo ovde. U mojoj zemlji žive pripadnici 160 nacija, ali niko nema problem sa vozačima taksija. Ako taksista ne koristi taksimetar, to rešava policija. Ovde to nije slučaj“, kaže Al Masadi za DW.

Nije mu se dopalo ni ponašanje pojedinih građana. „Mi smo Arapi, vernici, i moja žena je pokrivena. Dešavalo nam se da nam u restoranima dobacuju, da nas vređaju i pitaju: 'šta ćete vi u Sarajevu?' U jednom hotelu ovde na Ilidži, nisam mogao da obavim molitvu. Bilo je vreme akšam-namaza. Pitao sam mogu li da obavim molitvu u jednoj zabačenoj prostoriji, delu hodnika gde nikoga nije bilo, ali mi osoblje to nije dozvolilo. Doživeli smo i druga poniženja. Jedna prolaznica je pljunula moju ženu pred našom decom, jer joj se očito nije sviđalo to što je pokrivena“, kaže Al Masadi.

Dodaje kako zna da su mnogi Arapi zainteresirani za kupovinu nekretnina u BiH, posebno u blizini Sarajeva. „Ja sam ovde došao na godišnji odmor, sa petočlanom porodicom. Da, moji prijatelji su me zamolili da ispitam kakvo je stanje ovde, kakve su cene kuća. Bosna je zaista lepa zemlja, klima je fantastična, priroda lepa, ali nakon svega što smo doživeli, nikome ne mogu preporučiti dolazak ovde. Žao mi je, ali mislim da nikada više neću doći u BiH“, kaže on.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... id=1039535
leffe

#983 Re: Arapi u Sarajevu

Post by leffe »

To care, mojne izditira.
gnjev

#984 Re: Arapi u Sarajevu

Post by gnjev »

Pobjegli u Konjic :D Pijem kafu neki dan pored Starog mosta u 11 sati, milion stepeni u hladu. Samo vidis kombiji se parkiraju i iskacu porodice arapa . Al to su ove dnevne ture valjda im nece sjebati prirodu kao sto su kod nas na Ilidzi devastirali veliki park .
vjesticanametli

#985 Re: Arapi u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Gojeni H wrote:
Husein Al Masadi iz Abu Dabija u BiH je došao na godišnji odmor. Kaže da poznaje mnogo Arapa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su zainteresovani za kupovinu kuća u BiH, ali da im neće preporučiti dolazak u tu zemlju

Ušao sam u taksi, a vozač nije hteo da uključi taksimetar. Rekao mi je 'nema taksimetra'. Putovao sam po svetu, bio u Francuskoj, studirao u Velikoj Britaniji, ali nigde nisam doživeo ono što sam doživeo ovde. U mojoj zemlji žive pripadnici 160 nacija, ali niko nema problem sa vozačima taksija. Ako taksista ne koristi taksimetar, to rešava policija. Ovde to nije slučaj“, kaže Al Masadi za DW.

Nije mu se dopalo ni ponašanje pojedinih građana. „Mi smo Arapi, vernici, i moja žena je pokrivena. Dešavalo nam se da nam u restoranima dobacuju, da nas vređaju i pitaju: 'šta ćete vi u Sarajevu?' U jednom hotelu ovde na Ilidži, nisam mogao da obavim molitvu. Bilo je vreme akšam-namaza. Pitao sam mogu li da obavim molitvu u jednoj zabačenoj prostoriji, delu hodnika gde nikoga nije bilo, ali mi osoblje to nije dozvolilo. Doživeli smo i druga poniženja. Jedna prolaznica je pljunula moju ženu pred našom decom, jer joj se očito nije sviđalo to što je pokrivena“, kaže Al Masadi.

Dodaje kako zna da su mnogi Arapi zainteresirani za kupovinu nekretnina u BiH, posebno u blizini Sarajeva. „Ja sam ovde došao na godišnji odmor, sa petočlanom porodicom. Da, moji prijatelji su me zamolili da ispitam kakvo je stanje ovde, kakve su cene kuća. Bosna je zaista lepa zemlja, klima je fantastična, priroda lepa, ali nakon svega što smo doživeli, nikome ne mogu preporučiti dolazak ovde. Žao mi je, ali mislim da nikada više neću doći u BiH“, kaže on.

al usra ovaj arap.....cuj pljunula. Ma mrs vise....
Gojeni H

#986 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

corrida33 wrote: Ni onaj "udrch" ti nije ravan. :-D
Opet ti? Hajde uzmi tablete i zaobidji me.
iz zadnje klupe

#987 Re: Arapi u Sarajevu

Post by iz zadnje klupe »

Šta su Egipatski Arapi mislili o Arapima turistima iz zemalja Golfa daleke 1993. godine, zanimljivo
http://articles.chicagotribune.com/1993 ... o-tourists

Šta je Salzburg poduzeo po pitanju arapskih turista (pogledati komentare na članak )

http://www.dailymail.co.uk/travel/artic ... urkas.html
iway

#988 Re: Arapi u Sarajevu

Post by iway »

vjesticanametli wrote:
Gojeni H wrote:

al usra ovaj arap.....cuj pljunula. Ma mrs vise....
tekst je sa b92 i u originalnom tekstu stoji da neko pod navodnicima uči bosanski jezik. Pa šta ima stavljat pod navodnike učenje nekog jezika? Ističe i loš engleski jezik kuvajćana, fol pljuvanje. Ma daj ba, to su priče koje pričaju nezreli klinci nakon raskida tzv. veze pa sad da bi što više nablatiti ovog drugog. Š
mehoxy

#989 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mehoxy »

Na ovom forumu vecina fura nekakvu toboznju toleranciju ali ipak na ovakvim temama ne mogu odolit a da ne pokazu svoje pravo lice...
VjecitiStudent

#990 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Jeste li ikada maštali da sebi kupite komadičak zemlje oko Sarajeva i onda povremeno pobjegnete od zagađenja, buke, kriminala, ...?
Prestanite sanjati, što prije, sva zemlja je rasprodata mešetarima. Evo koliko je zemlje kupila samo jedna od tih kompanija, u samo jednom selu kod Sarajeva.

Image
r_faruk

#991 Re: Arapi u Sarajevu

Post by r_faruk »

prodao sam i ja svoju zemlju i to agenciji, oni ce onda preprodati.
prodao sam je jer su mi sve unistavali na toj zemlji, ne arapi nego nasi ljudi.
unisti li mi ogradu, napravili put (i ako postoji put sa dvije strane zemljista, daleko bolji od ovoga koji su oni napravili), polomili su mi sve vocke, a orahe su iskopali i odnijeli, cak su mi i travu krali :-), te posjekli neke tresnje koje su godinama tu bile...
VjecitiStudent

#992 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Garant Rakovica i okolina.
r_faruk

#993 Re: Arapi u Sarajevu

Post by r_faruk »

Osenik, iza pazarica
broj dva

#994 Re: Arapi u Sarajevu

Post by broj dva »

VjecitiStudent wrote:Jeste li ikada maštali da sebi kupite komadičak zemlje oko Sarajeva i onda povremeno pobjegnete od zagađenja, buke, kriminala, ...?
Prestanite sanjati, što prije, sva zemlja je rasprodata mešetarima. Evo koliko je zemlje kupila samo jedna od tih kompanija, u samo jednom selu kod Sarajeva.

Image
........
U cemu je problem ?? Legalna prodaja, legalna kupovina. Ako nije legalno, neka policija radi. Ako se narodu ne svidja to sto je legalno, neka zakon mjenja.
Ne kontam vise ovu frku u vezi arapa, bi li smetalo da srbijanci kupuju zemlju ? Sandzaklije ? Amerikanci ? Playboy modeli ?
Kontam da se nekom ne svidjaju neki aspekti arapske kulture (meni prvom) ali pljuvati po svim arapima na osnovu neki stereotipa je maloumno i rasisticki.
VjecitiStudent

#995 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Sve bi to bilo "legalno" da se ovih mjeseci u Kantonu i općinama užurbano ne mijenjaju zakoni o građenju, kojima će se dopustiti da se gradi po vodozaštitnim zonama, zaštićenim područjima, šumskom zemljištu, poljoprivrednom zemljištu, itd. itd. itd.
A sve zarad dobiti općinskih načelnika, njihovih stranaka i s njima povezanih građevinskih kompanija.
The BEN10

#996 Re: Arapi u Sarajevu

Post by The BEN10 »

broj dva wrote:
VjecitiStudent wrote:Jeste li ikada maštali da sebi kupite komadičak zemlje oko Sarajeva i onda povremeno pobjegnete od zagađenja, buke, kriminala, ...?
........
U cemu je problem ?? Legalna prodaja, legalna kupovina. Ako nije legalno, neka policija radi. Ako se narodu ne svidja to sto je legalno, neka zakon mjenja.
Ne kontam vise ovu frku u vezi arapa, bi li smetalo da srbijanci kupuju zemlju ? Sandzaklije ? Amerikanci ? Playboy modeli ?
Kontam da se nekom ne svidjaju neki aspekti arapske kulture (meni prvom) ali pljuvati po svim arapima na osnovu neki stereotipa je maloumno i rasisticki.
Kao vjernik naravno da ne mogu pisati protiv arapa na bazi bilo kakvih predrasuda (vjerske, rasističke i sl), ALI:
problem je u ovome što govori @Vječiti - cijene zemljišta i kuća su skočile drastično. Jednostavno običan insan teško da može naći to dvoje po nekim realnim cijenama. Ima običnih ljudi koji bi htjeli živjeti u kući ili imati eto plac za vikendicu, ali jednostavno su cijene barem za 30% otišle gore. Eto, to mi je lično problem.
mali_balon

#997 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mali_balon »

The BEN10 wrote:
broj dva wrote:
........
Kao vjernik naravno da ne mogu pisati protiv arapa na bazi bilo kakvih predrasuda (vjerske, rasističke i sl), ALI:
problem je u ovome što govori @Vječiti - cijene zemljišta i kuća su skočile drastično. Jednostavno običan insan teško da može naći to dvoje po nekim realnim cijenama. Ima običnih ljudi koji bi htjeli živjeti u kući ili imati eto plac za vikendicu, ali jednostavno su cijene barem za 30% otišle gore. Eto, to mi je lično problem.
Zato oni mogu tebe gledati kao obicnog psa i lopova. Pogotovu smradovi iz zaljevskih zemalja
JThomas

#998 Re: Arapi u Sarajevu

Post by JThomas »

šta god neki islamofob ili "islamofob" sve najcrnje i najgore mislio o arapinu, ne može biti gore od onoga što arapin misli o njemu :-D
Haj_Halve

#999 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Haj_Halve »

Same generalizacije. Trenutno zivim u jednoj od tih zaljevskih zemalja i znam prilican broj lokalaca koji nemaju predrasude o drugima. Naravno, ima ovdje primitivaca, svugdje ih ima, a Bosanci pogotovo nemaju prava da sude drugima po tom pitanju. Sve zavisi od odgoja. Ne vidim da osim Arapa iko drugi bas zuri da nesto kupi u BiH-investicije idu u susjedne zemlje. Znam, kriva je vlast, svakakvi Bakiri, Radoncici ,Docici, znaci svi stari izgovori. Svima nesto fali osim vama. Gledajuci ksenofobicne stavove nekih ljudi na ovoj temi, tesko je izbjeci zakljucak da je BiH u qrcu koji jeste jer narord stvarno ne zasluzuje bolje, cast izuzecima. Cak je i dijaspora pocela da izbjegava BiH u sirokom luku jer mnogi ne osjecaju da su dobrodosli u BiH.

Ljudi ovdje me pitaju da im pomognem pri kupovini zemljista u BiH,neki bi otvorili i ponekakav obrt - ali ako je 2% ovog foruma prikaz slike i prilike vis-à-vis stavova prema Arapima, onda zajebi to.
broj dva

#1000 Re: Arapi u Sarajevu

Post by broj dva »

VjecitiStudent wrote:Sve bi to bilo "legalno" da se ovih mjeseci u Kantonu i općinama užurbano ne mijenjaju zakoni o građenju, kojima će se dopustiti da se gradi po vodozaštitnim zonama, zaštićenim područjima, šumskom zemljištu, poljoprivrednom zemljištu, itd. itd. itd.
A sve zarad dobiti općinskih načelnika, njihovih stranaka i s njima povezanih građevinskih kompanija.
--
To je vec problem nase korupcije ( i naseg presutnog odobravanja) korupcije, opet nemq veze sa arapima.
Locked