Arapi u Sarajevu
- Dozer
#826 Re: Arapi u Sarajevu
Nego, zna li neko nekog Arapa koji trazi 7-8 duluma zemlje u Butmiru, da mu strovalim to 
- kritichar
#827 Re: Arapi u Sarajevu
Tu su ostaci iz bronzanog doba, džaba će ljudi kupitiDozer wrote:Nego, zna li neko nekog Arapa koji trazi 7-8 duluma zemlje u Butmiru, da mu strovalim to
-
zigzag
#828 Re: Arapi u Sarajevu
Šuti, možda je i on uključen u tajni plan naseljavanja arapa i njihovoj reprodukciji na ovim prostorima.
- Dozer
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#830 Re: Arapi u Sarajevu
gledam jučer trojica nabildanih vratovi ko u bivola 
crvene majice naglasak srbijanska wrestling
reprezentacija
ko njih smije napast
nisu arapi ali su zrnce soli u bosanskom loncu zvanom ilidža
komšijin mali, međani brak, se plaši skroz pokrivenih žena
2 godine ima il su mislili na ovog od 6
nije me zanimalo
crvene majice naglasak srbijanska wrestling
ko njih smije napast
nisu arapi ali su zrnce soli u bosanskom loncu zvanom ilidža
komšijin mali, međani brak, se plaši skroz pokrivenih žena
nije me zanimalo
- kurty
#831 Re: Arapi u Sarajevu
Ako je na "uvisenju" i ako gleda "na dole", lako ces sa timDozer wrote:Nego, zna li neko nekog Arapa koji trazi 7-8 duluma zemlje u Butmiru, da mu strovalim to
To je prvo sto traze
- Dozer
#832 Re: Arapi u Sarajevu
Znam. Ali nije. U ravnom je 
Last edited by Dozer on 25/08/2015 13:31, edited 1 time in total.
- kurty
#833 Re: Arapi u Sarajevu
Doci ce i to na redDozer wrote:Znam. Ai nije. U ravnom je
- Drvosjeca iz Dejcica
#834 Re: Arapi u Sarajevu
Radnička njemačka klasa ne ostavlja 200Eura dnevno, barem ne po Sarajevu. Ovo ti govorim iz iskustva. Oni potroše naravno ali daleko manje od 200Eura. Za Arape, barem ova klasa koja dolazi kod nas, troši više dnevno nego od prosječnog Nijemca radnika. Reći ću ti ovi koji su dolazili kod mene već su kupili zemlju i grade sebi kuću da imaju za ljeta kada dođu. Dakle to je 1 do 2 mjeseca da će je koristiti. Kada će Švabo ovdje izgraditi kuću da je korsiti 1-2 mjeseca? Nikad. Sa druge strane ta gradnja je ogroman poticaj raznim zanatlijama koji će biti uključeni u taj krug investicije, materijal, arhitekti, inžinjeri, prevoznici i na kraju budžeti od općine do države.Manu wrote:Pa ovo je odlično. Jeste da nisu ni blizu Njemcima (cca 200 EUR/dnevno), Australijancima (220 EUR ), Amerima (240 EUR) i ostalim zapadnjacima kada su na odmoru ali daj sta daš!skupljac_zeljeza wrote: I pri tome u BiH ostavljaju mnogo novca. Neki podaci govore da troše i po 150 eura po osobi dnevno, ne računajući smještaj.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/08/2015 13:43, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#835 Re: Arapi u Sarajevu
E fakat kad vidim ove 'europejce', pa jebemu majku ili samo vamo dolaze takvi ili sta...hrpa ruksaka, imam osjecaj da su od kuce i escajg ponijeli u pm... takvi ni marku ne ostave ovdje...insomnia78 wrote:Ma kak'o to, bolji je Englez s ruksakom sto spava u parku i potrosi 3 marke za dva dana
- Drvosjeca iz Dejcica
#836 Re: Arapi u Sarajevu
Narvno da nose escajg.Thorgerson wrote:E fakat kad vidim ove 'europejce', pa jebemu majku ili samo vamo dolaze takvi ili sta...hrpa ruksaka, imam osjecaj da su od kuce i escajg ponijeli u pm... takvi ni marku ne ostave ovdje...insomnia78 wrote:Ma kak'o to, bolji je Englez s ruksakom sto spava u parku i potrosi 3 marke za dva dana
-
Nokija
#837 Re: Arapi u Sarajevu
Prosjecna radnicka evropska familija na godisnji najcesce ide u all inclusive varijanti. Leti nekom evropskom avio-kompanijom, odsjeda u lancu hotela koji opet pripada nekoj evropskoj kompaniji i sve pare ostanu u evropi. Domicilno stanovnistvo u tim drzavama radi u turizmu za mizerne plata, a kompletan mali, privatni biznis ljudi u tim turistickim mjestima je propo.
Mi mozemo biti sretni sto nemamo infrastrukturu za turizam tog tipa. Ovako ima ljudi koji su se upustili u taj poso pa mogu obezbjediti svojoj porodici solidnu egzistenciju.
Mi mozemo biti sretni sto nemamo infrastrukturu za turizam tog tipa. Ovako ima ljudi koji su se upustili u taj poso pa mogu obezbjediti svojoj porodici solidnu egzistenciju.
- HAVANA
#838 Re: Arapi u Sarajevu
Ja mu ne bi prodo kad bi mi osamsto hiljada dao.Dozer wrote:Nego, zna li neko nekog Arapa koji trazi 7-8 duluma zemlje u Butmiru, da mu strovalim to
- Dozer
- Doda37
#840 Re: Arapi u Sarajevu
maraka ili euraHAVANA wrote:Ja mu ne bi prodo kad bi mi osamsto hiljada dao.Dozer wrote:Nego, zna li neko nekog Arapa koji trazi 7-8 duluma zemlje u Butmiru, da mu strovalim to
- HAVANA
#841 Re: Arapi u Sarajevu
Jebi ti to,meni jaran slozio za 800 milja sto nije konto ni prodati,nit je zavrsio,zaglavio,ne moze dalje...Eno ga isto srecko sreckovic,kez od uha do uha.Dahno,radi,zajebaje se...
Vazda ga zajebajem kad ga vidim,dje si,kakav si za posudit? 
- kurty
#842 Re: Arapi u Sarajevu
Do sada sam od njih najvise puta cuo:HAVANA wrote:Ja mu ne bi prodo kad bi mi osamsto hiljada dao.Dozer wrote:Nego, zna li neko nekog Arapa koji trazi 7-8 duluma zemlje u Butmiru, da mu strovalim to
"How much".... "Buy it"
"Buy something for you"
Arapin trazi od mene da napravim projekat da preda u opcinu, da se malo utegne i asfaltira seoski put... cca 100 000KM je vrijednost radova, on sve placa samo da opstina odradi dokumentaciju... I kolebaju se... Govorim im ja "ljudi dragi, pred izbore izadjite pred mjestane i kazite da ste vi sve platili"
Kad prc Milojka.. Hoce na kaficu
a ni ostali mjestani nisu bas odusevljeni idejom za novi asfalt... Jbg, nadam se da je razlog sto su vec mnogo puta izvarani
- HAVANA
#843 Re: Arapi u Sarajevu
Kurty bolan,nisi mi dugo na kafi bio.
Povedi te svoje,ima svasta.
Slozicemo im i ovo dozerovo ,jebaji ga.Brdo cemo napravit. 
- kurty
#844 Re: Arapi u Sarajevu
Mislim da cu voditi dva gradilista dole iza Ilidze, jedan bas za arape, pa cu ti svracati... Sa "rajom"...HAVANA wrote:Kurty bolan,nisi mi dugo na kafi bio.Povedi te svoje,ima svasta.
Spremi nam samo serdžada
opet da, po pitanju teme kazem... Cuo sam da ih ima svakavih, ali ovi sa kojima radim, za koje radim i sa kojim sam imao priliku saradzivati su
-
hAZNADAR
#845 Re: Arapi u Sarajevu
Ocito nisi posjetio arapski svijet.mekaba wrote:Cuj Arapi prljavi,nekulturni,ne vaspitani........ a mi kao europski narod bez mahane?? Pa u rijekama ima vishe sporeta nego po kucama, po parkovima klupe nemogu prenociti , javni wc-i potop, 100 000 objekata u regiji Sarajevo nema dozvolu nego su izgradjeni na crnjaka, pogledaj samo na sta lice zgrade sa onim cuvenim ogradjivanjem balkona gdje to svako na svoj nacin radi. Poslije rata su sami sebi mijenjali drvenariju pa sad imash na zgradi stanove koji imaju 6 prozora a komsija iznad samo 2 a onaj ispod zazido ciglom i ostavio samo jedan prozorski otvor. U haustorima svaki stan ima blindirana vrata i ni jedna nisu ista.Boje od bijelih ,bordo,braon pa sve do pink. Montaznih nazovi objekata po gradu na svakom cosku a po izgledu bi se mogli komotno smjestiti negdje u Kandahar. Pola stanovnistva krezavo a po mostovima tushe grudnjake,gace,cekere........ Da bi realno covjek stvorio sliku o nama treba da ode na stadion Grbavica i sve ce mu se samo kazati. Pa nashi grmalji po olimpijskim planinama prave objekte od BETONA haman ko "cuvena" TIBRA. Arapi nekulturni hahahaha , eto mi smo kulturni u PM.
A i to sto nadrobi ga pretjera,.. nemam uopce namjeru istrazivati broj sporeta po domacinstvima i traziti od tebe dokaze da u rijekama ima vise.
Kao i ostale gluposti.
Mada je cinjenica da kod nas ipak ima dio tog istocnjackog mentaliteta. Sto je posebno primjetno zadnjih godina gdje se uz arapsku muziku i hranu udomacuje i arapska filozofija zivota. A to je dokolicarenje i ljenost.
Arapi nisu nekulturni i nevaspitani,.. - ali u Evropu je zadnjih decenija dosao upravo taj sloj drustva. Isto kao nasi gastarbajteri nekada davno sto su asfalt prvi put vidjeli u Minhenu. Skolovani, kulturni, jednom rjecju normalni Arapi su uvijek izabirali zivjeti u domovini i tu praviti porodicu, karijeru,...
Nepismen i neprosvjecen svijet je isao vani jer je satnica za nize poslove bila veca nego kod kuce, plus socijala. Svi sa planom da to bude privremeno da zarade i vrate se bogati kuci - i vremenom zaglavili tu gdje su dosli. Ljudi koji se ne mogu integrisati ni u zivot u gradu u zemlji iz koje dolaze a kamoli u Evropi. Isto kao i mnogi papci kod nas sto svoje navike nisu promijenili ni trunku ni dvije decenije poslije preseljenja u grad.
I to je poenta. Arapi su skroz OK generalno, imam prijatelja,... ali ovo sto dolazi u Evropu je uglavnom nekultivisani sljam koji je toliko zaguljen i zarobljen u svom mentalitetu i tradiciji da se nece nikada kultivisati. Neka Arapa i kod nas ali radije prosjecnih umjesto probranog sljama.
I na kraju - ocito nisi imao Arape za komsije. Mislim na ove prosjecne neobrazovane sto dolaze u Evropu. Pa bi poslije bacanja smeca kroz prozor, smrada okolo, bahate i bezobzirne voznje autom ne ponekad vec stalno, glasne muzike u po noci i galame, mobanja tvoje djece i skakanja cijele odrasle rulje kada se usprotivis, sikaniranja cura, agresivnosti i kurcenja(nevjerovatno ali svaki dan), utjerivanja straha i tebi i drugima da okreces glavu na stosta, i pogledima na tebe sa visoka punim gadjenja i mrznje 24 sata na dan,.... - pozelio ipak ovu nas bosanski domaci primitivizam cak i u preuvelicanom obliku kojeg si nadrobio.
Jer neotesani Balkanci su uz sve svoje mane - mala macad u odnosu na neotesane Arape.
- insomnia78
#846 Re: Arapi u Sarajevu
kurty wrote:Mislim da cu voditi dva gradilista dole iza Ilidze, jedan bas za arape, pa cu ti svracati... Sa "rajom"...HAVANA wrote:Kurty bolan,nisi mi dugo na kafi bio.Povedi te svoje,ima svasta.
Spremi nam samo serdžada![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
opet da, po pitanju teme kazem... Cuo sam da ih ima svakavih, ali ovi sa kojima radim, za koje radim i sa kojim sam imao priliku saradzivati su![]()
![]()
![]()
- HAVANA
#847 Re: Arapi u Sarajevu
Okle mi serdzada,imam onih podmetaca iz auta.
Ma nacu i serdzadu ako su parali i platise,ima u punice cilim ako treba,perzijaner.
- Dino777
#848 Re: Arapi u Sarajevu
Kuvajcani dobijaju 5.000 dolara po svakom clanu porodice od svoje vlade da dodju kod nas 
- Danguba
#849 Re: Arapi u Sarajevu
kurty brate, kojom brzinom se sire...im'o bi i ja nesto za tusiti al' u drugom kantonu...kurty wrote:Doci ce i to na redDozer wrote:Znam. Ai nije. U ravnom je![]()
![]()
- choxnox
#850 Re: Arapi u Sarajevu
Upravo to, "bolji je Svabo (ili bilo koji drugi "Europejac") koji bude ovdje 5 dana i pri tome potrosi maks. 100 EUR jer svi su sa rusacicima i hrane se sendvicicima, nego Arap koji ostavi stotine, a neki i hiljade EUR" i to sve samo zato sto "su Arapi prljavi". E ba, ko se nasao Arapima prigovarati u vezi cistoceinsomnia78 wrote:Ma kak'o to, bolji je Englez s ruksakom sto spava u parku i potrosi 3 marke za dva dana
Pa mi kao narod po pitanju higijene bi zabacali i deponiju otpada. Od okolisa nam nista nije kako treba, puno je smeca, korita rijeka su puna plasticnog otpada koji se nece razgraditi ni za 500 godina, parkovi su olicenje "nekulture", a zidovi (bilo koji) su idealna povrsina za ispisati "A+M=
Imamo super priliku da napravimo promociju drzave i pri tome masno naplatiti ove dolaske kojih je svake godine ocito sve vise i vise, al glupi Bosnjo se postavio kao da ima alternativu pa si umislio da moze birati kakvi turisti da dolaze
Sto je jos najgore toliko smo glup narod da ni ne kontamo koliko smo glupi. Al bas ono...