Napisi imena tih iz hdz, snsd, sds...ne znam, ja sam napisao ono sto sam ja vidio i cuo, mozda ima jos nacelnika osudjenika?Drvosjeca iz Dejcica wrote:U SDA, SNSD, HDZ prcijama moze sve pa i to da ratni zlocinci obnasaju visoke funkcije u policiji i vlasti. Ruku na srce Memic jos tu samo jedan u nizu i ne tako eklatantan primjer, mnogi gori od Memica su podrzani od birackog tijela tih stranaka. Takav nacin zivota je postao standard bitisanja u ovoj zemlji.Thorgerson wrote:Memić je, uz načelnika Konjica Emira Bubala (SDA klapa), jedini načelnik u BiH koji je osuđivan.
Načelnik Konjica Emir Bubalo je presudom Općinskog suda u Konjicu proglašen krivim i uvjetno osuđen na 6 mjeseci zatvora za krivično djelo prevare u službi jer je od oktobra 1998. do septembra 2000. kao načelnik Općine i poslanik u Parlamentu Federacije istovremeno naplaćivao dnevnice i putne troškove koristeći pritom službeno općinsko vozilo. Bubalo se žalio do Ustavnog suda, no bez uspjeha – presuda je pravosnažna.U junu 2006. godine Sud BiH ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, a Apelaciono vijeće Suda BiH je iste godine ovu kaznu preinačilo na kaznu zatvora od tri mjeseca.
Sredinom 2008. godine, Memića je pomilovao Haris Silajdžić, tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH, tako što mu je zatvorsku kaznu zamijenio uvjetnom kaznom u trajanju od dvije godine
Dakle, likovi imaju pravosnazne presude, osuđeni. Kako su uopste jos u politici, kakko uopste smiju obavljati tako jednu vaznu funkciju kakva je nacelnik opcine?
I sad ja trebam vjerovati u to da oni kao rade 'posteno'?
U normalnoj drzavi ovakvi kao Memic ne bi mogli bit portiri u nekoj zgradi. I ja i dalje ne kontam kakva je to (ne)sorta ljudi koja ovakvom doratu da glas. Ne znam...da mi je samo upoznati te ljude, vidjeti ih...
Narod zna!
Jebiga drug, ne mozes ti sad etikirati nekoga da je zlocinac jer je tebi ceif. Je li mi zivimo u drzavi zakona?
Nemoj mi sad nasa govna branit tim sto ima anamo jos govana. Pusti mi se te suplje.
Ko nije osudjen ne moze mu ti nametati svoj sud. Znam da ima svega, ali kazem niti ja niti ti ili bilo ko ne moze nekome stavljati etiketu dok sud ne kaze svoje. Ili cemo onda i mi na referendum sa dodikom?
Ja sam ti naveo koji su osudjeni, za sta, nije bitno, osudjeni su. To im stoji i stajat ce u biografiji zauvijek.