Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hadzi Lojo

#376 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hadzi Lojo »

Sta ba pjenite, sto to ne serete oko Rusa po sumskoj genocidnoj tvorevini!!!!
Pa Arapa ima vise po Srbiji nego igdje, u Beogradu su i restoran otvorili!
zigzag

#377 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zigzag »

Imate pozdrav od ovog čovjeka. Kaže da vas "lajkuje"

Image
Leons

#378 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Leons »

Taj covjek gore je reakcija na zabijanje glavurde u pijesak.
Takvih ce i kod nas biti jos vise jer treba da ti liberali i progresivci dobro mozak isperu pa da ti je svejjedno ko ti u zemlju dolazi koliko ih je i sta rade.

A nama nisu. Jos.
Niemand

#379 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

Oplaka. Pomislio bi insan da smo kulturni vako citajuci zgrazavanja.

A nasa dijaspora? Fakat, sta ce iko u nekoj drugoj zemlji. Sjedi dje si se rodio. Dijasporo, kuci, reko forum.

Malo mi je iskreno nevjerovatno to primitivno razmisljanje koje danima citam ovdje. Svugdje je normalno da se stanovnistvo seli iz jednog grada u drugi, samo se u bosni i dan danas prebrojavaju koljena i krvna zrnca odkad je ko u glavnom gradu, kamoli sta drugo.

I nako usput, to niste nikad vidjeli nase balkance da vako sjede kolektivno po parkovima? Il su ono arapi nasred mosta okrenuli janje i to u bosni? Jel to neko drugi svake godine baci stolicu i razne druge kucne potrebstine nasred miljacke, pa tu stoje mjesecima, a mi se kulturno zgrazavamo, jerbo nije kultura to skloniti neg eto, ono, mi cemo rjecima lafo se zgrazavati :lol:

Nije ni vama lako. Imam osjecaj ako jedan dan ne bi mrzili nikoga, onda bi sami sebe mrzili, cisto da se ima sta mrziti.

Sjo kulture. :sax:
DaysleepeR

#380 Re: Arapi u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

ima arapa i arapa. neki dan sjedim sa čovjekom, iračanin iz Bagdada, IT stručnjak, brutalno dobro plaćen i tražen, vjernik, ne pije, ne puši, klanja redovno, itd. čovjek ne može da vjeruje koliko je kako on kaže "nindži" po Sarajevu i kako to uopšte nije dobro i kako ga je sramota jer takvi ljudi stvaraju potpuno pogrešnu sliku o arapima i islamu.

pa sad vi malo razglabajte
Niemand

#381 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

A smetajul vam indijci, sta velite o njima :D ima ih kod mene par :lol:
BHCluster

#382 Re: Arapi u Sarajevu

Post by BHCluster »

Leons wrote:Taj covjek gore je reakcija na zabijanje glavurde u pijesak.
Takvih ce i kod nas biti jos vise jer treba da ti liberali i progresivci dobro mozak isperu pa da ti je svejjedno ko ti u zemlju dolazi koliko ih je i sta rade.

A nama nisu. Jos.
Znaci odgovor je fasizam, homofobija, ksenofobija, antisemitizam, rasizam...
Niemand

#383 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

BHCluster wrote: Znaci odgovor je fasizam, homofobija, ksenofobija, antisemitizam, rasizam...
Pa odgovor je pretezno-ama, ja nisam rasista al oni su prljavi. Opet napominjem, to govori narod u ciji tramvaj se od smrada haman ne moze ni uci. :roll:
mudrac2

#384 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mudrac2 »

Niemand wrote:A smetajul vam indijci, sta velite o njima :D ima ih kod mene par :lol:
jes' to nabavio si robove?
kritichar

#385 Re: Arapi u Sarajevu

Post by kritichar »

Što ga Srbi ne zauzeše, sad ne bi bilo Arapa, a ni vas.
Drvosjeca iz Dejcica

#386 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

don vito wrote: Na stranu tvoj homofobicni ispad za koji moderacija ima razumijevanja, nego imaju li pravo glasa oni koji ne vide po 200 eura od ovakvih "turista"? A ako se slozim s tobom da lova seta ulicama i "ne poznaje granice", hoces li biti principijelan i obrisati temu koju si otvorio i odrzavas u zivotu o bojkotu Rusije. Znas, ja neki dan naplatio kamate na stednju u Sberbanci, mogu auto kupiti, dok bi na isti iznos orocen u Reiffeisen banci iz prijateljske Austrije, naplatio kamate jedva dovoljne za 7 dana u Zaostrogu. Da ne pricam o 15 feninga jeftinijem gorivu kod Wise, koliko porodica zivi od eksporta i reeksporta proizvoda u Rusiju, znacajno uvecanog zbog sankcija EU.
A sloboda govora? Ja zaboravio da to vazi samo kada se blati islam i muslimani, oprosti do mene je.

Naravno da necu obrisati jer Rusija direktno radi protiv moje domovine i tu cinjenicu nikakva para i kamata izbrisati ne moze. Opet ljudi sami odlucuju gdje i kako ce uloziti svoj novac isto kao i Arapi gdje i kako ce ljetovati. Iskreno cisto sumnjam da je toliko kamata razlika izmedju RZB i SB ali eto ostavljam te da sanjas svoj nedosanjani san. Samo jedna hint da imas u vidu, velika kamate su obicno znak da banci ne ide bas najbolje. Sve najbolje.
Niemand

#387 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

mudrac2 wrote:
Niemand wrote:A smetajul vam indijci, sta velite o njima :D ima ih kod mene par :lol:
Jok, zamisli, komsije :D Normalni ljudi, osim cudnog engleskog :D
a sacu ti prijaviti post, nije to fino tako. :gunjastajl:
madner

#388 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Ja sam narucio dvije Filipinke, kazu braca Arapi da ne kostaju previse a rade ko doksa.
mudrac2

#389 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mudrac2 »

Niemand wrote:
mudrac2 wrote:
Jok, zamisli, komsije :D Normalni ljudi, osim cudnog engleskog :D
a sacu ti prijaviti post, nije to fino tako. :gunjastajl:
sjooooo, si ti neki opasan lik.
Niemand

#390 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

A prvo izbriso sa profila ono "rasista", pa onda narucio. Ccc.
:o :D
Drvosjeca iz Dejcica

#391 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Gojeni H wrote:
hAZNADAR wrote:
Gojeni H wrote:

Gospodja sa metalnim (nekada i zlatnim ukrasom) na licu je ocigledno (onima koji poznaju taj svijet) iz starije generacije bivsih beduinskih plemena.
Beduinskim zenama je to nakit.
Ljudi izasli na piknik. Fakat, u cemu je problem?
Nije problem u nakitu, ovoj bezazlenoj familiji sto opusteno teferici,.. opcenito izdvojenim slucajevima.

Ali kada covjek pogleda generalnu sliku vecine Arapa sto nam dolaze - ne moze a da ne primijeti da je u pitanju najzaguljeniji sloj drustva. Znam silu Arapa i imam mnogo prijatelja,.. vecina izgleda kao i mi, oblaci se i ponaaa kao mi, ima jako mnogo skolovanih i kultivisanih,...

Ali 99% ovoga sto se sece po Bosni je probran zaguljen sloj ljudi. Uglavnom ista slika,.. glava porodice sa bradom i trbusinom, zena skroz pokrivena i mnogo djece,.. i prilicno bahato ponasanje i nedostatak obzira koji se osjeti i na pikniku i saobracaju.

Bio sam skoro na Prokoskom jezeru kod Fojnice, dragulj bosanske prirode,...
Hebote kao da sam bio u Teheranu neposredno poslije revolucije. Uz sav respekt kojeg imam prema drugacijem stilu oblacenja, zivota, navikama, kulturi,.... toliko zena u crnom skroz pokrivene bauljaju oko jezera - da izgleda prilicno neprirodno i jezivo.

Bujrum svim Arapima dobre volje u BiH,... ali ne moraju biti doktori i umjetnici, intelektualci,.. nek su barem prosjecni Arapi - ovo sto dolazi u Bosnu je dno dna i socijalno, i kulturno.
Jesi li nekada bio u Zaljevu? Ovako se oni oblace i dole, apsolutno nikakve razlike nema.
To sto gospoja ispod abaje nosi par stotina/hiljada maraka u zlatnim lancima i narukvicama je drugi par cipela.

Ja vidim problem u tvojoj percepciji. Da li te neko od njih dira, pravi ti probleme? I meni se ne svidja idiot koji je lancem spojio mindjusu i pirsing na nosu kao rasplodni bik, ali mi ne smeta. Ako hoce da bude vo, sta ja imam s tim?
:thumbup: Tako lucidan post.
madner

#392 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Konkurencija je takva da sam izgubio titulu. Mala je ovo zemlja kakvih rasista ima.

Uglavnom oko 100$ bi trebale kostat i kazu da izadju izmedju 20$ i 30$ mjesecno za odrzavanje.
Niemand

#393 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

Ja sve cekam hocel ko napisati a dje su troskovi sapuna, al jok. Na kraju ce Niemand ispasti rasista :roll:
bjelave

#394 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bjelave »

Gojeni H wrote: Izvini, ali ja ne kontam ni odakle si krenuo, ni gdje ides. :?:

Kome su problem arapski penzioneri koji bi zeljeli, hipoteticki, ostati par mjeseci u Bosni u svojim kucama? Ista situacija s Britancima u Spaniji ili Francuskoj.
Malo ce se odmarati, malo potrositi para i to je to.

Dakle, provlaci se na temi teza da Arapi dolaze da nas preuzmu, da dobiju drzavljanstvo, ali se malo zastane da se otvoreno ne kaze da su to sve teroristi i da im nije mjesto kod nas. Posteno bi bilo da islamofobi to i otvoreno kazu. Ovo se ne odnosi na tebe.
Pokazali smo da ljudima iz Zaljeva ne pada na pamet da traze bosansko drzavljanstvo.
Pokazali smo da ih po Zapadnoj Evropi docekuju rasirenih ruku, ne zato sto ih vole, vec sto vole njihove pare ... a, ovi imaju i trose.

Sta bi tek bilo da neko predlozi da se primi 5000 ljudi iz Sirije i da im se obezbijedi stanovanje, hrana i drzavljanstvo? Cisto zato sto je neko isto obezbijedio stotinama hiljada Bosnjaka negdje drugo.

Nismo mogli gledati ocima Podrinjce, nas narod, a da gledamo sirijsku sirotinju.
Merhamet - rijec bosanskog jezika preuzeta iz mitoloskih prica. Merhamet ne postoji ... barem u Bosni.

Ovi ljudi donose pare, nikoga ne diraju, i opet smetaju.
Pod 1)Dobro a kontas li odakle si ti krenuo i kud srljas?Drugima poturas pitanja koja si sam postavio a pri tome ne nudis odgovore.

Pod 2) Otkud ti pravo da ti nekoga ovdje etiketiras. Na osnovu koje moje tvrdnje izvlacis takav zakljucak?
Prostacki i primitivno je lijepiti etikete bez pokrica.

Pod 3) Naseljavanje znatnog broja stranog stanovnistva, drugacije kulture,obicaja, jezika u svakom drustvu izaziva potrese. Interesuje me da li bi bio ovako euforican da se ovdje naseljavaju Kinezi, Rusi, Indijci ili Nijemci?

Ocito je da dio Arapa ovdje kupuje imovinu te stoga nije u pitanju obicni turizam. Nije jos uvijek jasno koliko je masovna ta pojava jer se vlasti time ne bave, niti daju bilo kakve podatke.

Moguce i da nije previse masovna pojava i da nema potrebe za dramatiziranjem ali mi to jos ne znamo.

Dakle, potpuno je legitimno raspravljati o tome sta ce to znaciti za Bosnu ako se ovdje privremeno ili trajno naseli par desetina hiljada Arapa, nije jasno o kojoj cifri se radi, koji bastine drugaciju kulturu, tradiciju, jezik.Potpuno je irelevantno da li ce oni ovdje boraviti bez ili sa bh pasosem.

Dakle, ja samo ukazujem na situaciju u kojoj su moguci (kazem moguci a ne tvrdim da su izvjesni) konflikti izmedju domace populacije i naseljenika iz zaljeva koji dolaze iz izrazito rigidnih drustava. Jeli rasizam tvrditi da su drustva u kojima se lgalno i legitimno javno kamenuje, bicuje i sjeku ruke po trgovima rigidna?

Bojim se da jedan dio ljudi koji nisu svjesni rizika koje nosi ova situacija ili nisu svjesni svoje kulture i naroda ili su pak panislamisti koji smatraju da Bosnjaci i ne trebaju da imaju ikakvakav identitet, kulturu osim islama i to zaljevske varijante u kojoj vehabijsko ucenje jeste dominantan pravac.A to je zapravo nasilje nad tradicionalnim bosanskim islamom.
Dakle, rijec je s jedne strane o ljudima koji su militantni primitivci a s druge strane o lakovjernim koji ne shvacaju potencijalne opasnosti.
Drinski

#395 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drinski »

svako ko dolazi u BIH se mora pridrzavati zakona BIh tako da je i ta prica o kamenovanju i sl. glupostima ofirna.
BHCluster

#396 Re: Arapi u Sarajevu

Post by BHCluster »

Niemand wrote:
BHCluster wrote: Znaci odgovor je fasizam, homofobija, ksenofobija, antisemitizam, rasizam...
Pa odgovor je pretezno-ama, ja nisam rasista al oni su prljavi. Opet napominjem, to govori narod u ciji tramvaj se od smrada haman ne moze ni uci. :roll:
Znaci do tolikog smo nivoa prosvjetljenja dosli da koristimo neciju losu higijenu da opravdamo ovo sto sam vec naveo?
Hadzi Lojo

#397 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hadzi Lojo »

kritichar wrote:Što ga Srbi ne zauzeše, sad ne bi bilo Arapa, a ni vas.
Nama trebaju braca i Arapi i Ceceni , svi koji su oprave muskarcine, koji se ne boje poginuti braneci kao prvo svoju obitelj pa onda drzavu i obraz i ponos.
Jebote, silovali nam majke i sestre, iznenadili nas ko najvece debile, razbjezali se po svijetu ko najkveci cigani i jos mantramo o nekoj supljoj gandijevskoj filozofiji!

Nesta se papci stide, sta ce Evropa reci, pa supci jedni otidjite u EU pa ce te vidjeti burki u Amsterdamu , vise nego sto je ikad bilo u Bosni!
breuer

#398 Re: Arapi u Sarajevu

Post by breuer »

Hadzi Lojo wrote:
kritichar wrote:Što ga Srbi ne zauzeše, sad ne bi bilo Arapa, a ni vas.
Nama trebaju braca i Arapi i Ceceni , svi koji su oprave muskarcine, koji se ne boje poginuti braneci kao prvo svoju obitelj pa onda drzavu i obraz i ponos.
Jebote, silovali nam majke i sestre, iznenadili nas ko najvece debile, razbjezali se po svijetu ko najkveci cigani i jos mantramo o nekoj supljoj gandijevskoj filozofiji!

Nesta se papci stide, sta ce Evropa reci, pa supci jedni otidjite u EU pa ce te vidjeti burki u Amsterdamu , vise nego sto je ikad bilo u Bosni!
Čečenima i Arapima su domovine Čečenija i neka od arapskih pripizdina i njih bi srčano branili ne sumnjam, što se Bosne tiče, nju mogu samo uzeti u odbranu u okviru Hilafeta kakvog, što opet govori o skrivenim namjerama pojedinih mumina...
madner

#399 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Jah braca Ceceni da su mogli mobilizovati pola % Bosne jos bi bili nezavisni.

Sto ne mogu lozenja na objektivno inferiorne levate.
Niemand

#400 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Niemand »

BHCluster wrote: Znaci do tolikog smo nivoa prosvjetljenja dosli da koristimo neciju losu higijenu da opravdamo ovo sto sam vec naveo?
A kojeg prosvjetljenja? :D
Locked