Arapi u Sarajevu
-
broj dva
#1951 Re: Arapi u Sarajevu
Interesuje me da li bi bila tema da Englezi,Francuzi ili Italijani kupuju vikendice. Vjerovatno ne bi, ja'l su bjeli ja'l svrsavamo na pomen njihovi uzviseni kultura. Ali opet, jeben smo mi narod, svakom manu nadjemo.
Sta mislite ima li Al-Qaide medju arapima sto dolaze (ili je to jucerasnje strasilo, sada je IDIL u modi)?
Ili su 99% jebeni turisti sto bi da pobjegnu od vrucine na par sedmica/mjeseci i svidjelo im se sto su nasli drzavu gdje nije frka biti musliman, makar u djelovima zemlje.
Sta mislite ima li Al-Qaide medju arapima sto dolaze (ili je to jucerasnje strasilo, sada je IDIL u modi)?
Ili su 99% jebeni turisti sto bi da pobjegnu od vrucine na par sedmica/mjeseci i svidjelo im se sto su nasli drzavu gdje nije frka biti musliman, makar u djelovima zemlje.
-
Dr Baltazar
#1952 Re: Arapi u Sarajevu
Ma ovdje negativno komentarišu samo oni koji nisu skontali kako ubrati euriće od Arapa 
- Thorgerson
#1953 Re: Arapi u Sarajevu
Dolaze ovdje i zapadnjaci, ali je vecina njih oni hipster torbar turisti sa satorima, koji stopiraju i bukvalno ne potrose ni 5 KM dok su ovdje. Napiju se vode, pojedu nesto, prespavaju negdje boga pitaj gdje, i onda stopiraju za dalje.
Znaci bosnjo vise voli vidjet takvog, nego arap koji ovdje plati avion, plati prevoz, plati smjestaj, plati ture da ga vodaju, shopping itd.
Jok. Bolji onaj torbar sto nema dvije funte u dzepu.
Znaci bosnjo vise voli vidjet takvog, nego arap koji ovdje plati avion, plati prevoz, plati smjestaj, plati ture da ga vodaju, shopping itd.
Jok. Bolji onaj torbar sto nema dvije funte u dzepu.
- bdzs
#1954 Re: Arapi u Sarajevu
Treba ih nekako navući na kladionice pa možda bude i pozitivnih komentaraDr Baltazar wrote:Ma ovdje negativno komentarišu samo oni koji nisu skontali kako ubrati euriće od Arapa
-
Dr Baltazar
#1955 Re: Arapi u Sarajevu
Ma jučer mi čovjek govori da ga plaćaju 300 KM dnevno za vožnju kombijem. I još se kao žali kako ga šaltaju previše sa lokacijama. Zaradi više nego za cijelu godinu u ovoj sezoni sa Arapima. Najviše se voze po Sarajevu, a znaju otići do Konjica, Travnika. I tako desetak dana. Zar to nije pozitivno ?bdzs wrote:Treba ih nekako navući na kladionice pa možda bude i pozitivnih komentaraDr Baltazar wrote:Ma ovdje negativno komentarišu samo oni koji nisu skontali kako ubrati euriće od Arapa
- Drvosjeca iz Dejcica
#1956 Re: Arapi u Sarajevu
Jok treba to sve sjebati da ljudi nemaju hljeba jesti tako da onda u svom beznađu krenu otimati od onih koji imaju. Valjda bi onda bilo pozitivno i sve potaman.Dr Baltazar wrote:Ma jučer mi čovjek govori da ga plaćaju 300 KM dnevno za vožnju kombijem. I još se kao žali kako ga šaltaju previše sa lokacijama. Zaradi više nego za cijelu godinu u ovoj sezoni sa Arapima. Najviše se voze po Sarajevu, a znaju otići do Konjica, Travnika. I tako desetak dana. Zar to nije pozitivno ?bdzs wrote:Treba ih nekako navući na kladionice pa možda bude i pozitivnih komentaraDr Baltazar wrote:Ma ovdje negativno komentarišu samo oni koji nisu skontali kako ubrati euriće od Arapa
-
foton
#1957 Re: Arapi u Sarajevu
300KM je vozanje, a podijeli im i tri paketa Oaze za po 4KM, pa hrana, napojnice... Kombi ko svinjac poslije ture, ali u sezoni se otplati vozilo. I svi sretni. Osim forumasha naravno.Dr Baltazar wrote:Ma jučer mi čovjek govori da ga plaćaju 300 KM dnevno za vožnju kombijem. I još se kao žali kako ga šaltaju previše sa lokacijama. Zaradi više nego za cijelu godinu u ovoj sezoni sa Arapima. Najviše se voze po Sarajevu, a znaju otići do Konjica, Travnika. I tako desetak dana. Zar to nije pozitivno ?bdzs wrote:Treba ih nekako navući na kladionice pa možda bude i pozitivnih komentaraDr Baltazar wrote:Ma ovdje negativno komentarišu samo oni koji nisu skontali kako ubrati euriće od Arapa
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1958 Re: Arapi u Sarajevu
ne bojte se, arapi se ne naseljavaju
turci su ti koji dolaze da ostanu
turci su ti koji dolaze da ostanu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1959 Re: Arapi u Sarajevu
ma nekainHa nasHi su, tamam za koju godinu dvotrecinska vecina i da se zbratimimo
- muha_sa
-
emmir1
#1961 Re: Arapi u Sarajevu
Gledam sada pred BBI one kućice kao neki bazar pa prodaju svega
U svakoj kućici ili ispred nje je po nekoliko Arapa i kupuju
Gledam nekoliko slika velikih kupiše
Po BBI centru i SCC ih puno i svi bruku kesa nose
Tačno mi drago vidjet
Sada se malo upustim u priču sa njih par, juče stigli i iz Dubaia su te ostaju 2 sedmice.
Tačno mi drago vidjet
Sada se malo upustim u priču sa njih par, juče stigli i iz Dubaia su te ostaju 2 sedmice.
-
Ci-Nick
#1962 Re: Arapi u Sarajevu
Maloprije na RTL-u prilog o arapskim turistima.
Pun Garmisch Partenkirchen arapa.
Al ne rekoše ništa drugo osim da su "dobri" gosti.
Pun Garmisch Partenkirchen arapa.
Al ne rekoše ništa drugo osim da su "dobri" gosti.
- Connaisseur Karlin
#1963 Re: Arapi u Sarajevu
Da li idu u shoping zajedno,muskarci i zene? Ne,ne moras odgovoriti ,znamo da idu,ali zato u svojim drzavama imaju drugacije pravilo. Brzo se prilagode zapadnom stilu shopingovanja.emmir1 wrote:Gledam sada pred BBI one kućice kao neki bazar pa prodaju svega
Tačno mi drago vidjet
-
Dr Baltazar
#1964 Re: Arapi u Sarajevu
Ovom što je kod mene u kući ženi ukrali 1000 eura neki dan u SCC-u. On samo govori Elhamdulillah, "wife is good", "children good"Connaisseur Karlin wrote:Da li idu u shoping zajedno,muskarci i zene? Ne,ne moras odgovoriti ,znamo da idu,ali zato u svojim drzavama imaju drugacije pravilo. Brzo se prilagode zapadnom stilu shopingovanja.emmir1 wrote:Gledam sada pred BBI one kućice kao neki bazar pa prodaju svega
Tačno mi drago vidjet
Šta mislite šta bi se kod nas u ovoj situaciji desilo da hanuma zagubi lovu
- Connaisseur Karlin
#1965 Re: Arapi u Sarajevu
Nista,a sta bi trebalo biti?Dr Baltazar wrote:
Ovom što je kod mene u kući ženi ukrali 1000 eura neki dan u SCC-u. On samo govori Elhamdulillah, "wife is good", "children good"I dalje mu žena pare nosi.
Šta mislite šta bi se kod nas u ovoj situaciji desilo da hanuma zagubi lovu?
-
Hakiz
#1966 Re: Arapi u Sarajevu
Pa dobro, ima i tamo svijeta kojem se ne sviđaju pravila po kojim moraju živjeti, ali nije dobro za zdravlje i život buniti se. Pa trpe jer moraju, a kada odu negdje, malo se oslobode.Connaisseur Karlin wrote:Da li idu u shoping zajedno,muskarci i zene? Ne,ne moras odgovoriti ,znamo da idu,ali zato u svojim drzavama imaju drugacije pravilo. Brzo se prilagode zapadnom stilu shopingovanja.emmir1 wrote:Gledam sada pred BBI one kućice kao neki bazar pa prodaju svega
Tačno mi drago vidjet
-
Hakiz
#1967 Re: Arapi u Sarajevu
Ali, to svi rade. Takvo ponašanje je karakteristika svima. I Nijemci lakše prelaze ulicu na crveno ili bacaju otpad na ulicu u BiH nego u Njemačkoj. Ljudi se svuda u svijetu ponašaju kako mogu. U BiH mnogima prolazi ono što im ne bi prolazilo drugdje. Ne samo Arapima.Connaisseur Karlin wrote:Da,zene skidaju marame nakon prelaska granice,to nije nista novo.Hakiz wrote:Pa dobro, ima i tamo svijeta kojem se ne sviđaju pravila po kojim moraju živjeti, ali nije dobro za zdravlje i život buniti se. Pa trpe jer moraju, a kada odu negdje, malo se oslobode.Connaisseur Karlin wrote:
Da li idu u shoping zajedno,muskarci i zene? Ne,ne moras odgovoriti ,znamo da idu,ali zato u svojim drzavama imaju drugacije pravilo. Brzo se prilagode zapadnom stilu shopingovanja.
Ali moje poenta je bila: Oni selektivno biraju sta ce promjeniti kad predju preko crte,a koje navike ce zadrzati! U BiH znatno lakse prakticiraju klanjanje bilo gdje,dok u Hrvatskoj se nije desavalo tako nesto. Zasto ne klanjaju javno na ulicama,parkinizima ili centirma u HR ili SLO?
- Connaisseur Karlin
#1968 Re: Arapi u Sarajevu
Pa to i jeste uzrok problema: Drzava BiH sebi dozvoljava takve probleme,jer ne prakticira zakone . Ko se u BiH pridrzava bilo kojeg zakona?Hakiz wrote:Ali, to svi rade. Takvo ponašanje je karakteristika svima. I nijemci lakše prelaze ulicu na crveno ili bacaju otpad na ulicu u BiH nego u Njemačkoj. Ljudi se svuda u svijetu ponašaju kako mogu. U BiH mnogima prolazi ono što im ne bi prolazilo drugdje. Ne samo Arapima.Connaisseur Karlin wrote:Da,zene skidaju marame nakon prelaska granice,to nije nista novo.Hakiz wrote: Pa dobro, ima i tamo svijeta kojem se ne sviđaju pravila po kojim moraju živjeti, ali nije dobro za zdravlje i život buniti se. Pa trpe jer moraju, a kada odu negdje, malo se oslobode.
Ali moje poenta je bila: Oni selektivno biraju sta ce promjeniti kad predju preko crte,a koje navike ce zadrzati! U BiH znatno lakse prakticiraju klanjanje bilo gdje,dok u Hrvatskoj se nije desavalo tako nesto. Zasto ne klanjaju javno na ulicama,parkinizima ili centirma u HR ili SLO?
- rajv0sa
#1969 Re: Arapi u Sarajevu
Joj veceras na Ilidzi, razbacili sofru na sred livade kod hotela kristal, pa onda mjesta gdje je ono mračno samo vidiš iskaču likovi i 2 do 3 žene, djeca sa biciklima udaraju koga stignu, piče na onom mostiću prema hotelima, a ne mogu se 2 čovjeka mimoić kako treba, bošnje bogaraju, ma nmg opisat to treba dozivit
. Ima svakavih, fakat vidi se da ima ljudi kojima je ovo bijeg, cure sa kežual hidžabima, našminkane, bogami i lijepih ima. Tako da sam podijeljen malo, no ipak očekujem ponovo optužbu da sam islamofob, mada mislim da je I ovo pokazatalj da je to više stvar kultura a ne religije, pa godinama su tu turci, koji imaju svojih nekih mahana, ali su se uklopili koliko toliko. Jednostavno sudar kultura, mislim da je ovakva situacija tokom cijele godine a ne par ovih ljetnih mjeseci, incidenti bi bili neminovnost.
- O'zone
- Globalni moderator
#1970 Re: Arapi u Sarajevu
Unesite kontrolu u komunikaciji sa sugovornicima!
TEMA JE ARAPI U SARAJEVU!
Svakodnevna nacionalistička prepucavanja ostavite za drugih tema
TEMA JE ARAPI U SARAJEVU!
Svakodnevna nacionalistička prepucavanja ostavite za drugih tema
-
Hadzi Lojo
#1971 Re: Arapi u Sarajevu
Otidjite u Austriju pa pogledajte kako austrijanci gotive Arape!
Ovo mi lici na one godine kada su nam dolazili studenti iz arapskih zemalja i studirali po Sarajevu!
Puno je nasih balija zaziralo od njih, valjda se bojeci sta ce partija reci ili ti komsija nemusliman!
Ako su im izdali stan onda su gledali da ih po svaku cijenu oderu za nikakvu uslugu!
Pa sta se sada bojite, neka turista nek dolaze, ko prekrsi zakon ima policija i sud koji bi trebao da vazi za svakoga!
Dok vi serete o Arapima u okupirani dio BiH se naselilo na hiljade ruskih kriminalaca i dobrovoljaca!
Ovo mi lici na one godine kada su nam dolazili studenti iz arapskih zemalja i studirali po Sarajevu!
Puno je nasih balija zaziralo od njih, valjda se bojeci sta ce partija reci ili ti komsija nemusliman!
Ako su im izdali stan onda su gledali da ih po svaku cijenu oderu za nikakvu uslugu!
Pa sta se sada bojite, neka turista nek dolaze, ko prekrsi zakon ima policija i sud koji bi trebao da vazi za svakoga!
Dok vi serete o Arapima u okupirani dio BiH se naselilo na hiljade ruskih kriminalaca i dobrovoljaca!
- pici
#1972 Re: Arapi u Sarajevu
bilo je u titino vrijeme araBa usaraJvu kolko hos al to su bili studenti, vecinom studirali medicinu... ovo sada je expanzija nekakvih nindji i bradonja, i nedo bog da ih pogledasH poprijeko, oni mogu tebi sve rec ti njima nista, donjeli su sa sobom svoje obicaje i namecu ih ovdasnjim muslimanima, cak sta visHe groze se visHe nasHim muslimana neg cjafira aman zaman becka skola dok su oni pravilni i izvorni... meni to tukne na one arijevce...
- pici
#1973 Re: Arapi u Sarajevu
uzmesH djozluke za blizinu i et sve ko suzaMentalna Higijena wrote:sve je ok što si napisao ali ti je KRKANSKI pravopis ne može se čitat.pici wrote:bilo je u titino vrijeme araBa usaraJvu kolko hos al to su bili studenti, vecinom studirali medicinu... ovo sada je expanzija nekakvih nindji i bradonja, i nedo bog da ih pogledasH poprijeko, oni mogu tebi sve rec ti njima nista, donjeli su sa sobom svoje obicaje i namecu ih ovdasnjim muslimanima, cak sta visHe groze se visHe nasHim muslimana neg cjafira aman zaman becka skola dok su oni pravilni i izvorni... meni to tukne na one arijevce...
- zateznistub
#1974 Re: Arapi u Sarajevu
Svjež je, nadoći će u vožnji...pici wrote:uzmesH djozluke za blizinu i et sve ko suzaMentalna Higijena wrote:sve je ok što si napisao ali ti je KRKANSKI pravopis ne može se čitat.pici wrote:bilo je u titino vrijeme araBa usaraJvu kolko hos al to su bili studenti, vecinom studirali medicinu... ovo sada je expanzija nekakvih nindji i bradonja, i nedo bog da ih pogledasH poprijeko, oni mogu tebi sve rec ti njima nista, donjeli su sa sobom svoje obicaje i namecu ih ovdasnjim muslimanima, cak sta visHe groze se visHe nasHim muslimana neg cjafira aman zaman becka skola dok su oni pravilni i izvorni... meni to tukne na one arijevce...
- ¤ jelena ¤
#1975 Re: Arapi u Sarajevu
Možda zvući suludo, al ja mislim da bi mi trebali da se družimo s tim nakim Arapima
pa fino...oni ljeti kodnas, a onda mi zimi kodnjih...u istom broju.
Jel bio neko od vas zanovu godinu u Saudijskoj Arabiji? Kakva je klima tamo zimi ito...
pa fino...oni ljeti kodnas, a onda mi zimi kodnjih...u istom broju.
Jel bio neko od vas zanovu godinu u Saudijskoj Arabiji? Kakva je klima tamo zimi ito...