Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
oldtajmer

#1651 Re: Arapi u Sarajevu

Post by oldtajmer »

Neregistrirani wrote:Image
e jbg tula pretjerujes ga,vidim i ja matorog pedofila kako se navaletno nabacuje curicama na trolebuskoj stanici dok one pokusavaju da pobjegnu od njega,pa ga zatjeram u pm i zamisli nije turista vec nas covjek

Nakon Konzuma u Livnu i Mepasa u Mostaru, ponovo klanjane na javnom mjestu, ovoga puta ispred tržnog centra IVKA u Posušju. Kako prenosi Poskok. info osoba koja je klanjala raspitivala je se o mjestu u kojem se nalazi te kako doći do Neuma. U međuvremenu su se klanjali na javnom mjestu.
mucki provokatori,pored stotinu dzamija u posusju oni nasli da klanjaju ovako :evil:
El Mumin

#1652 Re: Arapi u Sarajevu

Post by El Mumin »

Neka braće Arapa. Bujrum, Bujrum...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1653 Re: Arapi u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Uvrede, i neprihvatljiv nacin komunikacije.” -mjesec-
» kamberovic cikma
KB9

#1654 Re: Arapi u Sarajevu

Post by KB9 »

al stvarno ne kontam ta klanjanja po trznim centrima i slicno, u cemu je fazon?
hAZNADAR

#1655 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

KB9 wrote:al stvarno ne kontam ta klanjanja po trznim centrima i slicno, u cemu je fazon?
Egzibicionizam i foliranje.
Isto kao kada neki dijasporci namjerno da se cuje galame na losem njemackom i glume nesto.

Arapi ovom slucaju su skontali da su dosli medju domoroce koji bi trebali kao da se oduseve javnim klanjanjem. Koliko vidim neke i jesu.
united bosnae

#1656 Re: Arapi u Sarajevu

Post by united bosnae »

hAZNADAR wrote:
KB9 wrote:al stvarno ne kontam ta klanjanja po trznim centrima i slicno, u cemu je fazon?
Egzibicionizam i foliranje.
Isto kao kada neki dijasporci namjerno da se cuje galame na losem njemackom i glume nesto.

Arapi ovom slucaju su skontali da su dosli medju domoroce koji bi trebali kao da se oduseve javnim klanjanjem. Koliko vidim neke i jesu.
:thumbup:
Hakiz

#1657 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hakiz »

El Mumin wrote:
insomnia78 wrote:I onda za koju godinu, ovako
ImageImageImage

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ako Bog da...
Pa, moglo bi se lako desiti da prizivanjem boga da ovakve stvari proširi prije prizoveš ljude da konačno širom Evrope izaberu na vlast Marine Le Pen, Gerda Wildersa i slične.
Hakiz

#1658 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hakiz »

forum_selektor wrote:
Tekfirisko glasilo. Njima i jest u interesu da ih bude sto vise.
Kontekst.
Cherry-Cherry

#1659 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

Hakiz wrote: Pa, moglo bi se lako desiti da prizivanjem boga da ovakve stvari proširi prije prizoveš ljude da konačno širom Evrope izaberu na vlast Marine Le Pen, Gerda Wildersa i slične.
I desit će se i ne treba ih kriviti.
Hakiz

#1660 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hakiz »

Cherry-Cherry wrote:
Hakiz wrote: Pa, moglo bi se lako desiti da prizivanjem boga da ovakve stvari proširi prije prizoveš ljude da konačno širom Evrope izaberu na vlast Marine Le Pen, Gerda Wildersa i slične.
I desit će se i ne treba ih kriviti.
Ugledaće se na Mađare.
Smrcak15

#1661 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Smrcak15 »

Tjerati turiste koji ostavlja stotine eura u drzavu je maloumnost do bezsvijesti. Dok god ostavljaju pare u drzavi neka ih.
SkyLimit

#1662 Re: Arapi u Sarajevu

Post by SkyLimit »

Ja bio na Panonskom jezeru u Tuzli i neka se žena dere, doziva malog sina: "Milane!", "Milane!" a ja se sledio, jednostavno mi paralo uši, čuj Milane, ja sam se od Srba odvikao, sad mi je egzotično kad čujem za nekog u mom prisustvu, kao kad prvi put vidiš crnca.

Hoću reći, možete misliti kako mi je kad vidim Arapa. Priznajem, imam predrasude i ksenofobičan sam. Ne poznajem strane kulture niti ih želi upoznati, mogao bih živjeti da ne vidim nikog osim Bošnjaka 1000 godina.
El Mumin

#1663 Re: Arapi u Sarajevu

Post by El Mumin »

Baš mrzite Arape xD
Danguba

#1664 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Danguba »

SkyLimit wrote:Ja bio na Panonskom jezeru u Tuzli i neka se žena dere, doziva malog sina: "Milane!", "Milane!" a ja se sledio, jednostavno mi paralo uši, čuj Milane, ja sam se od Srba odvikao, sad mi je egzotično kad čujem za nekog u mom prisustvu, kao kad prvi put vidiš crnca.

Hoću reći, možete misliti kako mi je kad vidim Arapa. Priznajem, imam predrasude i ksenofobičan sam. Ne poznajem strane kulture niti ih želi upoznati, mogao bih živjeti da ne vidim nikog osim Bošnjaka 1000 godina.
:-) :-)

Imam osjecaj da bi se isti momenat iselio iz te zemlje.

Kamo srece da nas i drugi posjecuju i donose svoju kulturu i obicaje.

Fali mi BiH kakva je nekada bila ali ja ne odlucujem o tome. Ljudi su sami izabrali svoje sudbine(vecina)...

...tako, Arapi Welkom, Kinezi Welkom, Aboridzani Welkom... :D
hAZNADAR

#1665 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

El Mumin wrote:Baš mrzite Arape xD
Ma jok ba, imamo nesto sto sto postujemo i sto je tebi vjerovatno tesko shvatiti. To se zove identitet jarane.
Bolje 100% Bosnjak Ili Bosanac, negoli losa arapska kopija.
Kada preispitas svoj odnos i osjecaje prema bosnjackoj islamskoj tradiciji, nas stil zivota gdje je konzumacija alkohola normalna, cure u minjacima koje spominjes, zagrljene parove,... znaces sam gdje si i koliki procent cega.

Neka Arapa, kao i ostalih turista i useljenika. Ali standarde postavljamo mi. Niko ne moze zabraniti folirantima da klanjaju po parkovima, prave ruglo od sebe a ne nas. Ali mozemo to barem protumaciti kako treba.

Prije vise godina sam upratio diskusiju na islambosni gdje se prica svodila kako su nam Arapi zenidbenim vezama oplemenili krv. Skroz ozbiljno. Znaci, nije problem u Arapima koji se sire koliko mogu - problem je ocigledno kod nas.
Hakiz

#1666 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hakiz »

hAZNADAR wrote:
El Mumin wrote:Baš mrzite Arape xD
Ma jok ba, imamo nesto sto sto postujemo i sto je tebi vjerovatno tesko shvatiti. To se zove identitet jarane.
Bolje 100% Bosnjak Ili Bosanac, negoli losa arapska kopija.
Kada preispitas svoj odnos i osjecaje prema bosnjackoj islamskoj tradiciji, nas stil zivota gdje je konzumacija alkohola normalna, cure u minjacima koje spominjes, zagrljene parove,... znaces sam gdje si i koliki procent cega.

Neka Arapa, kao i ostalih turista i useljenika. Ali standarde postavljamo mi. Niko ne moze zabraniti folirantima da klanjaju po parkovima, prave ruglo od sebe a ne nas. Ali mozemo to barem protumaciti kako treba.

Prije vise godina sam upratio diskusiju na islambosni gdje se prica svodila kako su nam Arapi zenidbenim vezama oplemenili krv. Skroz ozbiljno. Znaci, nije problem u Arapima koji se sire koliko mogu - problem je ocigledno kod nas.
Upravo tako.
insomnia78

#1667 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Image

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1668 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

vidjeni u luiksoru u is
jedu pizu iz drughog restorana u kaficu :thumbup: :bih:
Connaisseur Karlin

#1669 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

KIseljak12 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Prosao sam kroz 11 razlictih drzava u zadnjih 20 godina i vidio istu stvar. Otidji na jug amerike pa reci nekome da nema pravo da se pomoli bogu gdje god hoce i kako hoce. Sve dok tvoja molitva nije povezana direktno sa drzavnom vladom nema problema. To je drzavni zakon, kao sto je drzavni zakon ako homo brak zeli da mu napravis kolac to moras uraditi, nije bitno sta ti Isus i Muhamed govore o takvim stvarima.

Ja sam vidio razno razne ljude kako se mole svom bogu na otvorenom. Jedino sto me zacudilo sto sam primjetio i muslimane, jer sam mislio da bi samo mogli imati probleme u danasnjem vremenu.
Daj mi konkretne primjere sa Juga i religijske pravce,da i to proanalizriamo. Hvala

Prolsa sam vise od 11 SAD drzava,pa nisam nista vidjela ili sam mozda nesto propustila!?

Nije bas s Juga, nego je s Times Squarea, al valjda moze proci.

Ne moze proci,sorry. :) Pisemo o potpuo drugacijem primjeru. :-D
cyprus

#1670 Re: Arapi u Sarajevu

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Ja bio na Panonskom jezeru u Tuzli i neka se žena dere, doziva malog sina: "Milane!", "Milane!" a ja se sledio, jednostavno mi paralo uši, čuj Milane, ja sam se od Srba odvikao, sad mi je egzotično kad čujem za nekog u mom prisustvu, kao kad prvi put vidiš crnca.

Pa, ono što u današnjem vaktu nedostaje zaista jeste iskrenost...
Lopov-eliminator

#1671 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Lopov-eliminator »

Kao turisti - da.
Kao uvlakaci u domace stanovnistvo - ne.
zavezata-vreca

#1672 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zavezata-vreca »

Black swan wrote:vidjeni u luiksoru u is
jedu pizu iz drughog restorana u kaficu :thumbup: :bih:
Sa krmecom sunkom garant
Naslovnica

#1673 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Naslovnica »

cyprus wrote:

Pa, zar nije Milan Bošnjak pravoslavne vjeroispovijesti?
:mrgreen:
Opal_89

#1674 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Opal_89 »

Za njihov boravak, dolazak, turizam ovdje jesam i to podrzavam, ali za masovnu prodaju zemljista nisam. Pa brate dragi skupljas 10 god. da kupis zemlju i na kraju je nemas gdje kupiti, sve rasprodato :mrgreen:
A za javni namaz, to je kod njih sasvim normalno, klanjaju na cestama, livadama, u sred trznog centra, na aerodromu... valjda ljudi kontaju ima i ovdje muslimana, shvatit ce. Naravno, nas Bosnjo to ne shvata i smeta mu. :bih: (ma uostalom sta se ima kome pravdati i gledati hoce li ko shvatiti, ako ti se klanja a nisi blizu dzamije, taman da se popne na krov svog auta pa klanja, sta to ima kome smetati?)
Bodkin

#1675 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Bodkin »

cyprus wrote:

Kakvih se pacijenata nakupilo u ovoj napacenoj drzavi jebote..
Locked