Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#1626 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
L u c i f e r wrote:
ama to su njihove vjerske slobode

aman zaman

sve naki staljini u pm
Slucajno poznajemo tu vjeru i mi. Egzibicionizam na javnim mjestima nije vjera.
Da im usput dopustimo nosanje tabuta glavnom dzadom uz urlanje i pucanje u zrak - eto vjerska sloboda. Ili obrezivanje djevojcica, bracne veze izmedju amidzica, ..?

A usput da dovedemo i iranske turiste da se grupno na glavnoj dzadi udaraju po glavi i ledjima do krvi na siitski praznik. Pravoslavnima da umjesto u crkvi stuju u parku kosti nekog sveca. Hindusima da na obali Miljacke spaljuju pokojnike? Itd. Sirok je spektar vjerskih sloboda, Samo zavisi u kojem podneblju. A u nasem slucajno znamo gdje se obavlja namaz. Ko voli nek izvoli. Ko ne - sretan mu put.
A slucajno znam da ovaj egzobicionizam po nasim javnim mjestima izaziva podsmijeh tamo odakle dolaze. Pa ih ti i dalje brani.
Samo ih nemoj u istom terminu :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ripicipi

#1627 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:
El Mumin wrote: Problem je tebi sve u vezi muslimana kako vidim.Udahni duboko, uzmi orbit, riješi se stereotipa...
Koliko vidim, prije ce biti da si se ti okitio titulom branitelja i tumaca. Koliko si do sada izbrojao munafika, komunjara i islamofoba da mi je samo znati.
Ne bi me iznenadilo da i po komzumiranju Orbita za Ili protiv - krenes naznacavati protivnike islama.
Ma cim je on napisao "a ne smetaju ti gole zene po Bascarsiji", znao sam koliko je sati, jos "el mumin" i slika je jasna :-)
rajv0sa

#1628 Re: Arapi u Sarajevu

Post by rajv0sa »

hAZNADAR wrote:
L u c i f e r wrote:
ama to su njihove vjerske slobode

aman zaman

sve naki staljini u pm
Slucajno poznajemo tu vjeru i mi. Egzibicionizam na javnim mjestima nije vjera.
Da im usput dopustimo nosanje tabuta glavnom dzadom uz urlanje i pucanje u zrak - eto vjerska sloboda. Ili obrezivanje djevojcica, bracne veze izmedju amidzica, ..?

A usput da dovedemo i iranske turiste da se grupno na glavnoj dzadi udaraju po glavi i ledjima do krvi na siitski praznik. Pravoslavnima da umjesto u crkvi stuju u parku kosti nekog sveca. Hindusima da na obali Miljacke spaljuju pokojnike? Itd. Sirok je spektar vjerskih sloboda, Samo zavisi u kojem podneblju. A u nasem slucajno znamo gdje se obavlja namaz. Ko voli nek izvoli. Ko ne - sretan mu put.
A slucajno znam da ovaj egzobicionizam po nasim javnim mjestima izaziva podsmijeh tamo odakle dolaze. Pa ih ti i dalje brani.
Samo da ispravim, iranci se ne udaraju, to je ajatolah zabranio fetvom. Udaraju se uglavnom iračani, a kako je irak zemlja blagostanja i prospireteta tesko da bude turista iz te zemlje :D
Al se sa ostalim slažem.
insomnia78

#1629 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Sektašu

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
rajv0sa

#1630 Re: Arapi u Sarajevu

Post by rajv0sa »

Hehe, to je in :mrgreen:
Krokodajl

#1631 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Krokodajl »

A šta ćemo sa Arapima šiitima :oops: jesu i oni welcome to Bosnia and have a nice holiday ?
belfy

#1632 Re: Arapi u Sarajevu

Post by belfy »

L u c i f e r wrote:
Ripicipi wrote:
L u c i f e r wrote: Dobro druze ateisto, ti si ocigledno rekao zasto ti ovo ne smeta, a to je jer provicira ove/one...
Ja fakat ne kontam kako jednom ateisti ne smeta da mu sutra u tramvaju ili autobusu klanjaju, ako nije razlog provokacija, ali to ti je "argument" ono bas...
eno maloprije sam na temi usa fan page postavio test liberalnosti/konzervatizma

ispado extra liberalan, što i jesam

sve što nikog ne ugrožava, nikome ne treba da smeta

a ti nikako da kažeš zašto ti smeta

iskreno mislim da moj nacional detektor fercera malo kad ga okrenem prema tebi, al haj...
eto, sad on ispade extra liberal. sto onda ne uze i titulu extra pedera. :P
Connaisseur Karlin

#1633 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Pa nije tvoja mahala izgovor da se moze tako ponasati u cijeloj SAD. :D

Naravno da se mjenjaju pravila ponasanja,zato mi je bilo nelogicno da pises o nekakvoj ugorzenosti necijih prava. :-)

Klanjanje ,ako se ne moze obaviti na jednoj lokaciji,moze se kasnije klanjati. Zato ne vidim zasto se pravi tolika frka da se mora klanjati svaki put,ako se sve moze nadoknaditi kasnije,Vidis, pravilo za propusteno i nadoknadjeno klanjanje vec postoji. ;-)
Prosao sam kroz 11 razlictih drzava u zadnjih 20 godina i vidio istu stvar. Otidji na jug amerike pa reci nekome da nema pravo da se pomoli bogu gdje god hoce i kako hoce. Sve dok tvoja molitva nije povezana direktno sa drzavnom vladom nema problema. To je drzavni zakon, kao sto je drzavni zakon ako homo brak zeli da mu napravis kolac to moras uraditi, nije bitno sta ti Isus i Muhamed govore o takvim stvarima.

Ja sam vidio razno razne ljude kako se mole svom bogu na otvorenom. Jedino sto me zacudilo sto sam primjetio i muslimane, jer sam mislio da bi samo mogli imati probleme u danasnjem vremenu.
Daj mi konkretne primjere sa Juga i religijske pravce,da i to proanalizriamo. Hvala

Prolsa sam vise od 11 SAD drzava,pa nisam nista vidjela ili sam mozda nesto propustila!?
Connaisseur Karlin

#1634 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

KIseljak12 wrote:
Pa zamsili da postane svakodnevnica da trenutno ode klanjati 100 osoba u shoping centru svaki dana oko podne: sad je taj broj izuzento nizak,ali ako bi postao svakodnenica,pa da istu naviku prihvate i muslimani, Bosnjaci u BiH,zamisli kako bi izgledalal takva situacija?

Iako nisam musliman, reci cu elhamdullilah pa Bosnjaci svaki dan, i to njih vise stotina ode klanjati u soping centar, koji je prepoznao poslovnu priliku u prilagodjavanju potreba svojih musterija pa je odvojio mesdzid za svakoga ko na idje, pogledati pod BBI.ma
A van BBI. :D
Capajebo

#1635 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Capajebo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Capajebo wrote:Ja Arape nesto ne volim, ali reko bi covjek da mi zivimo k'o u Svicarskoj pa tek tako mozemo nekoga zatjerati u 3pm :-)
Baš me čudi da ne voliš Arape, onda sam sasvim siguran da obožavaš Turke. :lol:
E Turke vec ne podnosim, mada mi je Erdogan :thumbup: :kiss: :lol:
KIseljak12

#1636 Re: Arapi u Sarajevu

Post by KIseljak12 »

smijesni_ste wrote:Vidjeli bi ovu toleranciju i "neka rade šta hoće" da se dva oskudno obučena gaya ljube na istom mjestu ;-)
Ja se jednako zalazem za prava gejeva da se ljube na javnom mjestu, kao i pravo vjernika da klanjaju, pravo hare krisnama da mantraju, pravo djevojkama da se oblace u dopicnjake.

Licno nisam fan ni jedne od tih grupa, zeludac mi ne podnosi kad vidim dva muskarca u klincu, ali mi to ne daje za pravo da njima uskracujem pravo na slobodu koja je u zakonskim okvirima.

Ne volim vidjeti trebice koje nose malo siri pojas umjesto suknje, sise na izvolte, a stikle ko stule u cirkusu, pa opet mi to ne daje za pravo da im uskracujem pravo da oblace sta hoce dok ne krse zakon.

Da se ne zalazem jednako za sve slobode svih tih grupa, bio bih licemjer i ne bih imao pravo traziti da ljudi postuju moje slobode i prava npr. da u vecinski muslimanskom gradu u sred ramazana na carsiji tucem pive.
KIseljak12

#1637 Re: Arapi u Sarajevu

Post by KIseljak12 »

Jack Be Nimble wrote:
Pa nije tvoja mahala izgovor da se moze tako ponasati u cijeloj SAD. :D

Naravno da se mjenjaju pravila ponasanja,zato mi je bilo nelogicno da pises o nekakvoj ugorzenosti necijih prava. :-)

Klanjanje ,ako se ne moze obaviti na jednoj lokaciji,moze se kasnije klanjati. Zato ne vidim zasto se pravi tolika frka da se mora klanjati svaki put,ako se sve moze nadoknaditi kasnije,Vidis, pravilo za propusteno i nadoknadjeno klanjanje vec postoji. ;-)
Prosao sam kroz 11 razlictih drzava u zadnjih 20 godina i vidio istu stvar. Otidji na jug amerike pa reci nekome da nema pravo da se pomoli bogu gdje god hoce i kako hoce. Sve dok tvoja molitva nije povezana direktno sa drzavnom vladom nema problema. To je drzavni zakon, kao sto je drzavni zakon ako homo brak zeli da mu napravis kolac to moras uraditi, nije bitno sta ti Isus i Muhamed govore o takvim stvarima.

Ja sam vidio razno razne ljude kako se mole svom bogu na otvorenom. Jedino sto me zacudilo sto sam primjetio i muslimane, jer sam mislio da bi samo mogli imati probleme u danasnjem vremenu.
Daj mi konkretne primjere sa Juga i religijske pravce,da i to proanalizriamo. Hvala

Prolsa sam vise od 11 SAD drzava,pa nisam nista vidjela ili sam mozda nesto propustila!?

Nije bas s Juga, nego je s Times Squarea, al valjda moze proci.

L u c i f e r

#1638 Re: Arapi u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

KIseljak12 wrote:
smijesni_ste wrote:Vidjeli bi ovu toleranciju i "neka rade šta hoće" da se dva oskudno obučena gaya ljube na istom mjestu ;-)
Ja se jednako zalazem za prava gejeva da se ljube na javnom mjestu, kao i pravo vjernika da klanjaju, pravo hare krisnama da mantraju, pravo djevojkama da se oblace u dopicnjake.

Licno nisam fan ni jedne od tih grupa, zeludac mi ne podnosi kad vidim dva muskarca u klincu, ali mi to ne daje za pravo da njima uskracujem pravo na slobodu koja je u zakonskim okvirima.

Ne volim vidjeti trebice koje nose malo siri pojas umjesto suknje, sise na izvolte, a stikle ko stule u cirkusu, pa opet mi to ne daje za pravo da im uskracujem pravo da oblace sta hoce dok ne krse zakon.

Da se ne zalazem jednako za sve slobode svih tih grupa, bio bih licemjer i ne bih imao pravo traziti da ljudi postuju moje slobode i prava npr. da u vecinski muslimanskom gradu u sred ramazana na carsiji tucem pive.
:thumbup: :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1639 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Capajebo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Capajebo wrote:Ja Arape nesto ne volim, ali reko bi covjek da mi zivimo k'o u Svicarskoj pa tek tako mozemo nekoga zatjerati u 3pm :-)
Baš me čudi da ne voliš Arape, onda sam sasvim siguran da obožavaš Turke. :lol:
E Turke vec ne podnosim, mada mi je Erdogan :thumbup: :kiss: :lol:
Turkofilu jedan... :mrgreen:
azurna_obala

#1640 Re: Arapi u Sarajevu

Post by azurna_obala »

Drvosjeca iz Dejcica

#1641 Re: Arapi u Sarajevu

Ovaj put ovo glasilo islamista pogađa u sridu što bi rekli, kome pravo kome krivo. :oops:
emmir1

#1642 Re: Arapi u Sarajevu

Post by emmir1 »

Zadovoljan sam sa arapskim turistima, nadam se da će naredne godine doći u duplom broju

Vidim hoteli puni, restorani puni, odem do tržnih centara svi nose po 5 kesa

Bujrum
Drvosjeca iz Dejcica

#1643 Re: Arapi u Sarajevu

emmir1 wrote:Zadovoljan sam sa arapskim turistima, nadam se da će naredne godine doći u duplom broju

Bujrum
Eh da, a kažu ka Nijemci troše puno novca...Arapi rekao bih troše 3 puta više i to nemilice. :-)
El Mumin

#1644 Re: RE: Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by El Mumin »

hAZNADAR wrote:
El Mumin wrote: Problem je tebi sve u vezi muslimana kako vidim.Udahni duboko, uzmi orbit, riješi se stereotipa...
Koliko vidim, prije ce biti da si se ti okitio titulom branitelja i tumaca. Koliko si do sada izbrojao munafika, komunjara i islamofoba da mi je samo znati.
Ne bi me iznenadilo da i po komzumiranju Orbita za Ili protiv - krenes naznacavati protivnike islama.
Vjeruj mi, orbit će ti pomoći...
El Mumin

#1645 Re: RE: Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by El Mumin »

Ripicipi wrote:
hAZNADAR wrote:
Ma cim je on napisao "a ne smetaju ti gole zene po Bascarsiji", znao sam koliko je sati, jos "el mumin" i slika je jasna :-)
Razotkrio si me! Dolazim iz pustinjske zemlje Arabije i ovdje u Bosni ću sa porodicom početi novi život!
Bravo, Bravo, Bravo!!!
Prpa.ba

#1646 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

emmir1 wrote:Zadovoljan sam sa arapskim turistima, nadam se da će naredne godine doći u duplom broju

Bujrum
Jedino sto je relevantno na ovoj temi. Bujrum Arapima kao gostima, a sto da ne kao i odredjenom broju imigranata dokle god nauce jezik ili koriste engleski, te ispunjavaju sve uvjete koje ova drzava postavlja apropos integracije i asimilacije u bosanskohercegovacku tradiciju i kulturu. :thumbup:
drndalo

#1647 Re: Arapi u Sarajevu

Post by drndalo »

Malo neki to preidealiziraju... O prici o zamjeni arapskih para necu nadaleko, ali je pojednostavljena do boli... Ni u vecini drugog svijeta te valute nisu uobicajeno konvertibilne, niti je iznosenje istih iz tih zemalja u iole vecoj kolicini dozvoljeno... Sifra: Kuvajtski dinari koje je Sadam pokrao... Da su kuvajcani uhvatili koga s tim kako pokusava da ih naplati, po kratkom bi ga postupku nagradili sabljom...

Znam i za ljude koji su odradjivali poslove u Kuvajtu, bili placeni u dinarima, regularno, povoljno po kursu... Nisu znali da ce morati da ih tamo i zamijene (u $ naravno, jer je domaca valuta), i to obicno na aerodromu ako se nisu ranije raspitali, a na aerodromu najgori kurs, pa onda im honorar ispadne 6-7-8-10% manji od dogovorenog... Porez na budale...

Mi smo eto glupi i neposteni, a oni su zlatni i blazeni... :run:
Bodkin

#1648 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Bodkin »

Stare mi sta ispisase ljudi o arapima, rekao bi covjek ljudi idu okolo i daju pare dzaba dok su uz to najljubazniji i najposteniji ljudi na svijetu ali ih iz nekog razloga svi mrze i hoce da ih zajebu. Ludilo
Neregistrirani

#1649 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Neregistrirani »

Image
forum_selektor

#1650 Re: Arapi u Sarajevu

Post by forum_selektor »

Tekfirisko glasilo. Njima i jest u interesu da ih bude sto vise.
Locked