Arapi u Sarajevu
- HAVANA
#1326 Re: Arapi u Sarajevu
Nisam ko sto nisam ni sto jedu lubenicu kaskom na stolicama kod recepcije hotela,sto se kupaju obucene gdje ja ronim,sto hodaju u cipelama oko bazena,sto se cjenkaju ono wtf...kosta mene 15 ,kazem eto moze najnize 16500...kaze kralj 13
Reko jarane de prevedi mu,nisam na heroinu,meni se ne zuri,tebi treba,meni ne treba.Ja imam toga sto ti trazis puno.Cuj 13
Kaze prevodioc ma pusti takvi su oni.Ok.Sad kad udje,koliko je?19700.Moze i nize za vas,insalah,ila,bila...tam ga,vam ga... 
-
mali_balon
#1327 Re: Arapi u Sarajevu
Ja sam nekoliko puta banovan zbog ljepih komenara sto se tice arapa.....Sta rec to je drugi mentalitet....njemu je njegovo najvrijednije a tvoje mu ne vrijedi ni pisljiva boba tako da ce vazda pokusati da te sjebe da te omalovrijesi.....za to se ne treba sikirati i shvatati ih licno......prst u uho i ne prodavati se jeftino....ako nesta vama vrijedi 100KM njiam zacijenite 200KM jer ce vam on odma ponuditi 50KM i nadjete se na sredini, takvi su......bio sam svjedok kada se lola u konzumu sa tetom na kasi cjenka.....
Problem sko mi sto bi gujce za marku dali....prblem su razni probisvjeti i hostapleri koji se sjate oko njih pa ih nekad opale po usima da arap ne zna jel poso ili doso taj vise pegamberu ne vjeruje......
I da, vazda isplate dogovoreno ali je problem dogovorit se
I ne bi vise banovat ce me....
Problem sko mi sto bi gujce za marku dali....prblem su razni probisvjeti i hostapleri koji se sjate oko njih pa ih nekad opale po usima da arap ne zna jel poso ili doso taj vise pegamberu ne vjeruje......
I da, vazda isplate dogovoreno ali je problem dogovorit se
I ne bi vise banovat ce me....
- drunken tiger
#1328 Re: Arapi u Sarajevu
Pa da si malo više putovao i li čitao znao bi da je to takva kultura. Kod njih se uvijek cjenka za sve živo. Šta je to čudno? Meni je više čudno to što vi mislte da smo mi centar svijeta pa da svako zna sve o nama. Nebitni smo totalno. Čudi me što ljudi ne znaju da postoje i druge kulture, drugi običaji. Serite vi koliko hoćete ali velike pare oni donose u BiH. Svi hoteli su puni, svaki od njih koji dođe kupi telefonsku karticu i prže kredit ko ludi, najmanje 20KM dnevno troše. Da ne pričam o restoranima, suvenirima, ulaznicama za turističke destinacije koje usput rečeno nemaju ama baš nikakvu ponudu kojom bi mogli zaraditi više novaca. I ti da imaš bolju ponudu u radnji i uslugu vjerovatno bi ti i kupovali. Gledamo samo kako da otmemo novac Arapima a niko ne gleda da im naplati uslugu jer ne žale platiti. Samo ne daju novac tek tako. Ali balkanski mentalitet navikao na sadaku pa neće niko da radi ništa a svi se žale i svi očekuju da će im neko tek tako nešto dati. Aha..HAVANA wrote:Nisam ko sto nisam ni sto jedu lubenicu kaskom na stolicama kod recepcije hotela,sto se kupaju obucene gdje ja ronim,sto hodaju u cipelama oko bazena,sto se cjenkaju ono wtf...kosta mene 15 ,kazem eto moze najnize 16500...kaze kralj 13Reko jarane de prevedi mu,nisam na heroinu,meni se ne zuri,tebi treba,meni ne treba.Ja imam toga sto ti trazis puno.Cuj 13
Kaze prevodioc ma pusti takvi su oni.Ok.Sad kad udje,koliko je?19700.Moze i nize za vas,insalah,ila,bila...tam ga,vam ga...
- HAVANA
#1329 Re: Arapi u Sarajevu
Jebi ga,nisam puno putovao al sto proputovah ovih 20 i kusur zemalja jos nigdje ne vidjeh da stranci mogu kupovati toliku zemlju pod ovim uslovima i na ovaj nacin.Haj nek u berlinu sjedne na recepciju ,raskriza lubenicu i kasiko je kusa ,nek pliva pored mene komplet obucena,nek hoda u cipelama po bazenu...Mogu i dolaze al zna se red,ne moze ovako i na ovaj nacin.
- drunken tiger
#1330 Re: Arapi u Sarajevu
E vidiš da si i tu nemaš prave informacije. Samo firme mogu kupovati zemlju i kuće kod nas, barem što se tiče arapskih zemalja. Arapi koji kupuju kuće naprave ugovor s bh. državljaninom koji je suvlasnik kuće. Dakle ne kupuju tek tako. S drugim zemljama, recimo s Malezijom imamo ugovor o reciprocitetu, koliko mi kod njih kupimo toliko oni mogu kod nas.HAVANA wrote:Jebi ga,nisam puno putovao al sto proputovah ovih 20 i kusur zemalja jos nigdje ne vidjeh da stranci mogu kupovati toliku zemlju pod ovim uslovima i na ovaj nacin.Haj nek u berlinu sjedne na recepciju ,raskriza lubenicu i kasiko je kusa ,nek pliva pored mene komplet obucena,nek hoda u cipelama po bazenu...Mogu i dolaze al zna se red,ne moze ovako i na ovaj nacin.
- HAVANA
#1331 Re: Arapi u Sarajevu
Ne trebas meni o tim stvarima.Ja ti to u 3 ujutro mogu izbiflat glat.Ne pricam ja o tome.
- Rubaija
#1332 Re: Arapi u Sarajevu
A bi li prodao da je rekao - dobro, evo 600?HAVANA wrote:Dobro reko, 600 000 maraka...Jesi ti luuuud![]()
skupo.
Sve ima svoju cijenu. Nekom je 60,000 ko tebi tih 600. Zato i prodaju.
- HAVANA
#1333 Re: Arapi u Sarajevu
Cuj bi li,da se ne foliramo,naravno da bi.Drzava je ta koja treba da brine o granici i mjeri...Rubaija wrote:A bi li prodao da je rekao - dobro, evo 600?HAVANA wrote:Dobro reko, 600 000 maraka...Jesi ti luuuud![]()
skupo.
- oldtajmer
#1334 Re: Arapi u Sarajevu
e jbg sad ispadas onda licemjer,ovamo im hebes sve po spisku ali bi rado da obezbijedis svoju porodicu sa njihovim parama(da se razumijemo,nemam ništa sa arapimaHAVANA wrote:Cuj bi li,da se ne foliramo,naravno da bi.Drzava je ta koja treba da brine o granici i mjeri...Rubaija wrote:A bi li prodao da je rekao - dobro, evo 600?HAVANA wrote:Dobro reko, 600 000 maraka...Jesi ti luuuud![]()
skupo.
puno love arapi ostave ovdje,kako god
- HAVANA
#1335 Re: Arapi u Sarajevu
Moje je da radim,zaradjujem i normalno je da cu kupiti i prodati sve sto mogu.Drzava je ta koja treba da regulise sve oblasti sta moze a sta ne.Nase da postujemo te zakone i da uklapamo poslovanje sa mogucnostima.Ovako bez reda,kao i u svemu ostaje puno prostora za svakakve budale.A ja cu ih uzet gdje god mogu.
- Gojeni H
#1336 Re: Arapi u Sarajevu
Cim ti pocne te folove ti ga samo odjebi ali kulturno, bez ljutnje, emocija, ...HAVANA wrote:Uostalom i da jeste, moras znati kako se ponasa i ophodi sa ljudima.Trebam ti se naguzit sto imas para,nabij ih zeni u prkno.
Znaju oni dobro gdje sta mogu. Nece sigurno u Becu to kurcenje prosipat'.
Istini za volju, oni imaju tu furku na cjenkanje, ali ne cjenjka se on ni u svojoj zemlji u Spinney's-u ili slicnom marketu, ili u TH-u u Dubai soping centru.
I kao sto sam govorio i na pocetku teme ... samo im novce uzimat'. Mi imamo sume, planine, rijeke, oni imaju novce. Svako dobar ...
Meni jedino godra sto nam je drzava brza pa nasima naplacuju poreze ...
- HAVANA
#1337 Re: Arapi u Sarajevu
Ma ne lajem ja nikad,nisam bas tolika budala.U trgovini moras biti ljubazan i nasmijan.Jedino ako je bas bezobrazan i ima taj stav koji mrzim,ne samo kod njih.Podcijenjivacki,nadmen,ponizavajuci...Al i onda kazem dovidjenja, prijatno,napusti objekat...
-
Dr Baltazar
#1338 Re: Arapi u Sarajevu
Može to i za 250 eura dnevno. Ako znaš i imaš prostor dobarmirsek wrote:Kod mene u komsiluku izdaju stan za 150 KM dnevno bila u njemu jedna ili 9 osoba koliki mu je kapacitet tj. koliko stan ima lezaja.Thorgerson wrote:Jeftinije je jer niko od ovih nasih koji to rade ne placaju porez. Ne znam kako je to vani uredjeno, ali ce se morati i ovdje urediti.fakat wrote:
U svijetu je vec neko vrijeme popularan trend iznajmljivanja stanova umjesto hotelskih soba, jeftinije je tako plus dobijas vise nego u hotelskoj sobi (frizider, rerna, ves masina, itd.).
Pa ne mozes ti raditi hotelske usluge i pri tome ne placati 0 poreza. Gdje to ima? Ili puknuti neki pausalni porez ili nesto.
Valjda inspekcija malo i to proceslja, po Sarajevu raja sad to masovno radi. Renta stan, ogromne cifre se tu vrte. Skontaj da je dan 50-60 KM u Centru, po osobi. Raja izlazi i po 3000-4000 KM mjesecno, plati rezije, cistacicu i fina cifra ostane. A porez. Ma jebo porez. I onda sere po drzavi.
Zanima me ako izdavac placa porez a podstanari krse kucni red i mir, da li se to moze sankcionisati nekako da mu se zabrani takav nacin izdavanja stana ?
Da li se izdavac stana mora stan preregistrovati u poslovni prostor ako hoce da ga koristi na taj nacin tj. kao neku vrsta mini hostela ?
Amin da što duže ostanu
- oldtajmer
- Rubaija
#1340 Re: Arapi u Sarajevu
E, to!HAVANA wrote:Cuj bi li,da se ne foliramo,naravno da bi.Drzava je ta koja treba da brine o granici i mjeri...Rubaija wrote:A bi li prodao da je rekao - dobro, evo 600?HAVANA wrote:Dobro reko, 600 000 maraka...Jesi ti luuuud![]()
skupo.
Nego, imaj srca - snizi malo cijenu.
https://www.theguardian.com/uk-news/201 ... ?CMP=fb_gu
-
Hakiz
#1341 Re: Arapi u Sarajevu
Pa, zato kada odeš u neku zemlju u kojoj je kultura cjenkati se, ti se cjenkaš. Prihvatiš kao gost kulturu domaćina. Ali, isto tako očekueš da i on kada dođe prihvati kulturu mjesta u koje je došao.drunken tiger wrote: Pa da si malo više putovao i li čitao znao bi da je to takva kultura. Kod njih se uvijek cjenka za sve živo. Šta je to čudno? Meni je više čudno to što vi mislte da smo mi centar svijeta pa da svako zna sve o nama. Nebitni smo totalno. Čudi me što ljudi ne znaju da postoje i druge kulture, drugi običaji. Serite vi koliko hoćete ali velike pare oni donose u BiH. Svi hoteli su puni, svaki od njih koji dođe kupi telefonsku karticu i prže kredit ko ludi, najmanje 20KM dnevno troše. Da ne pričam o restoranima, suvenirima, ulaznicama za turističke destinacije koje usput rečeno nemaju ama baš nikakvu ponudu kojom bi mogli zaraditi više novaca. I ti da imaš bolju ponudu u radnji i uslugu vjerovatno bi ti i kupovali. Gledamo samo kako da otmemo novac Arapima a niko ne gleda da im naplati uslugu jer ne žale platiti. Samo ne daju novac tek tako. Ali balkanski mentalitet navikao na sadaku pa neće niko da radi ništa a svi se žale i svi očekuju da će im neko tek tako nešto dati. Aha..
Jer, ako ćeš prihvatati i kulturu tamo gdje ideš i prihvatati kulturu onih koji dođu kod tebe, onda si tuđi podanik.
Troše. I onda ako ćemo prihvatiti skoro sve od nekoga samo zato što taj neko ostavlja novac, onda smo kurve. Dajemo da nas navlače samo zato što plaćaju.
Neka njih. Uđe u radnju ti ga dočekaš sa dobar dan ili selamom, izvolite šta treba, mogu li pomoći. Kada dođe vrijeme za plaćanje, pošteno mu naplatiš. I to je sve. Zašto bi oni trebali imati bolii status od turista koji dođu na primjer iz Koreje, Njemačke ili ko zna odakle sve ne? Svima isto.
A to što se za njih grade čitava naselja u BiH. Pa, sa jedne strane oni to plate. Super, eto love. Samo da se ne desi za jedno 5, 10 ili 20 godina da se uhvatimo za glavu i skontamo da smo taj njihov novac mi preskupo platili.
Nečim drugim.
Možda kulturom?
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1342 Re: Arapi u Sarajevu
moRel neko napisati njihove agencije za nekretnine u Sa ?
- supercali
#1343 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu
I ja tebiL u c i f e r wrote:على الرغم من الأعداء
my life is based on true story
-
ing-ecc
#1344 Re: Arapi u Sarajevu
Al diyar real estate i Gulf real estateheat wrote:moRel neko napisati njihove agencije za nekretnine u Sa ?
- heat
#1345 Re: Arapi u Sarajevu
ing-ecc wrote:Al diyar real estate i Gulf real estateheat wrote:moRel neko napisati njihove agencije za nekretnine u Sa ?
idem Him pisati
-
ing-ecc
#1346 Re: Arapi u Sarajevu
KojO te selo njihovo zanima, Dobrosevici, S.kolonija, Osenik.... Nemoj da bi kupio kucicu njihovu

- O'zone
- Globalni moderator
#1347 Re: Arapi u Sarajevu
Imao neke goste i odemo danas na Vrelo Bosne....nigdje našeg čovjeka sami arapi, prostrli ljudi one čilime što su donijeli ili neke stazice, pune kofere dovukli šerpi i tepsija, jedu, piju, uživaju u onom zelenilu i vodi prosto vidiš na njima da su očarani
Djeca se igraju, vozaju bicikla.....
Prije toga bili na Brusu ista stvar mada gore ima i naše raje ali za par sekundi dođe par kombija i minivanova i sve se promjeni
Odmah skočiše oni pred njih, iznajmljivanje bicikala, šta ćeš pojst popit....
BTW gore su pravo dobro sredili onaj Brus kao izletište i još ga nastavljaju raditi.
Svratili do Pina na kafu i zamislite šta....opet ima arapa, bosonoga djeca trčakraju po restoranu
....
Jbga ljudi uživaju pa kako god.
Čak su se i ovi gosti koji su bili kod mene, Europejci
sjebali kako je prelijepo kod nas i nije im jasno zašto mi ne iskorištavamo te kapacitete više te su odmah počeli sa planiranjem kako da opet dođu ovdje na par dana....
Jbga svima valja osima nama...
Prije toga bili na Brusu ista stvar mada gore ima i naše raje ali za par sekundi dođe par kombija i minivanova i sve se promjeni
BTW gore su pravo dobro sredili onaj Brus kao izletište i još ga nastavljaju raditi.
Svratili do Pina na kafu i zamislite šta....opet ima arapa, bosonoga djeca trčakraju po restoranu
Čak su se i ovi gosti koji su bili kod mene, Europejci
- heat
#1348 Re: Arapi u Sarajevu
ing-ecc wrote:KojO te selo njihovo zanima, Dobrosevici, S.kolonija, Osenik.... Nemoj da bi kupio kucicu njihovu![]()
Al diyar real estate - ovi neJmaju maila u Sa
- Drvosjeca iz Dejcica
#1349 Re: Arapi u Sarajevu
Upravo tako! Na žalost nismo svjesni kakvu zemlju imamo, kakvo bogatstvo u prirodi imamo. Arapi neće odnijeti zemlju u koferima, problem je prvo u nama pa onda u ostalima.O'zone wrote:Imao neke goste i odemo danas na Vrelo Bosne....nigdje našeg čovjeka sami arapi, prostrli ljudi one čilime što su donijeli ili neke stazice, pune kofere dovukli šerpi i tepsija, jedu, piju, uživaju u onom zelenilu i vodi prosto vidiš na njima da su očaraniDjeca se igraju, vozaju bicikla.....
Prije toga bili na Brusu ista stvar mada gore ima i naše raje ali za par sekundi dođe par kombija i minivanova i sve se promjeniOdmah skočiše oni pred njih, iznajmljivanje bicikala, šta ćeš pojst popit....
Svratili do Pina na kafu i zamislite šta....opet ima arapa, bosonoga djeca trčakraju po restoranu....
Čak su se i ovi gosti koji su bili kod mene, Europejcisjebali kako je prelijepo kod nas i nije im jasno zašto mi ne iskorištavamo te kapacitete više te su odmah počeli sa planiranjem kako da opet dođu ovdje na par dana....
- sadie_forever
#1350 Re: Arapi u Sarajevu
staa je toliko lijepo bogati ne precjenjujmo se,bila sam svugdje,nisi vidio svicarsku prirodu ...bjezi ba u bosni samo ova brda,nigdje ni sa cimDrvosjeca iz Dejcica wrote:Upravo tako! Na žalost nismo svjesni kakvu zemlju imamo, kakvo bogatstvo u prirodi imamo. Arapi neće odnijeti zemlju u koferima, problem je prvo u nama pa onda u ostalima.O'zone wrote:Imao neke goste i odemo danas na Vrelo Bosne....nigdje našeg čovjeka sami arapi, prostrli ljudi one čilime što su donijeli ili neke stazice, pune kofere dovukli šerpi i tepsija, jedu, piju, uživaju u onom zelenilu i vodi prosto vidiš na njima da su očaraniDjeca se igraju, vozaju bicikla.....
Prije toga bili na Brusu ista stvar mada gore ima i naše raje ali za par sekundi dođe par kombija i minivanova i sve se promjeniOdmah skočiše oni pred njih, iznajmljivanje bicikala, šta ćeš pojst popit....
Svratili do Pina na kafu i zamislite šta....opet ima arapa, bosonoga djeca trčakraju po restoranu....
Čak su se i ovi gosti koji su bili kod mene, Europejcisjebali kako je prelijepo kod nas i nije im jasno zašto mi ne iskorištavamo te kapacitete više te su odmah počeli sa planiranjem kako da opet dođu ovdje na par dana....