Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
dječak sa šibicama

#3751 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by dječak sa šibicama »

Inace, Igman je odavno poznat kao lokacija sa najvecom koncentracijom ozona u Europi, tu su se prije rata pripremale brojne sportke ekipe iz Jugoslavije i svijeta, sjecam se Kameruna pred SP 1990. koji je bas na Igmanu odradio visinske pripreme i usput odigrao pripremnu utakmicu sa Sarajevom na Kosevu.

Normalna drzava, normalna vlast, davnih dana bi iskoristila tu cinjenicu i od Igmana napravila nesto, makar obnovila ono sto je postojalo prije pohoda Mladiceve armade u ljeto `93.

Medjutim nije, i sad ce Arapima prodati to blago koje Bosna posjeduje. A oni ce nam se bukvalno popisati i posrati u tanjir. I neka ce, jer braca :bih:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3752 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

:lol: :lol: :lol:
PM72

#3753 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:Inace, Igman je odavno poznat kao lokacija sa najvecom koncentracijom ozona u Europi, tu su se prije rata pripremale brojne sportke ekipe iz Jugoslavije i svijeta, sjecam se Kameruna pred SP 1990. koji je bas na Igmanu odradio visinske pripreme i usput odigrao pripremnu utakmicu sa Sarajevom na Kosevu.

Normalna drzava, normalna vlast, davnih dana bi iskoristila tu cinjenicu i od Igmana napravila nesto, makar obnovila ono sto je postojalo prije pohoda Mladiceve armade u ljeto `93.

Medjutim nije, i sad ce Arapima prodati to blago koje Bosna posjeduje. A oni ce nam se bukvalno popisati i posrati u tanjir. I neka ce, jer braca :bih:
:lol:

To za ozon je jedna od većih laži...lokacija sa najvećom koncentracijom ozona :D ali šta znaju Bošnje šta je ozon.Kontaju to je neka vrsta have što se zakači za homaru i plaho za disat'...
Hakiz

#3754 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

PM72 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Inace, Igman je odavno poznat kao lokacija sa najvecom koncentracijom ozona u Europi, tu su se prije rata pripremale brojne sportke ekipe iz Jugoslavije i svijeta, sjecam se Kameruna pred SP 1990. koji je bas na Igmanu odradio visinske pripreme i usput odigrao pripremnu utakmicu sa Sarajevom na Kosevu.

:lol:

To za ozon je jedna od većih laži...lokacija sa najvećom koncentracijom ozona :D ali šta znaju Bošnje šta je ozon.Kontaju to je neka vrsta have što se zakači za homaru i plaho za disat'...
Ako od svega napisanog jedina reakcija može biti na lažnu ili ne priču o ozonu, a prešućivanje (a šutnja je odobravanje) opasnosti da se zagadi voda kojom se snabdijeva Sarajevo, i da ostanemo bez prirode da betoniramo planine i bez ono malo drveća šta nam je ostalo to znači da ni inače branioci braće ne mogu poreći izgovorene argumente i posredno priznanje opasnosti od Arapskog "turizma" i Arapskih "investicija" .
Sanjarko

#3755 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Ja kako znam ozon je vrsta kisika koji se u gornjem sloju atmosfere Zemlje pod uticajem Suncevih zraka, svjetlosti stvara, i odavno govore da ga gubimo i da imamo rupe u tom sloju atmosfere.
insomnia78

#3756 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Ma to su one standardne socijalisticke ublehe. Najvise uglja, najvise psenice, najbolje vode, najvise ozona :lol:
Sanjarko

#3757 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ja kako znam ozon je vrsta kisika koji se u gornjem sloju atmosfere Zemlje pod uticajem Suncevih zraka, svjetlosti stvara, i odavno govore da ga gubimo i da imamo rupe u tom sloju atmosfere.
PS. "Zli Arapi zagadili Miljacku i Bosnu pa sada su i smrde kao kanalizacija."
insomnia78

#3758 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Evo jedna iz Tz.
Image
Nisu Harapi u pitanju.

Sto bi Komsic reko. Samo me nemojte o ozonu. Hocete o ozonu da pricamo... Ma hajte molim vas
Sanjarko

#3759 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Ma to su one standardne socijalisticke ublehe. Najvise uglja, najvise psenice, najbolje vode, najvise ozona :lol:
Ma nemaju pojma da uz sve to ide i zagadzenje. Oni bi industriju itd., ali bez zagadzenja itd. Pa poljuprivreda zagadzuje samo tako planetu i sve a nije industrija. Jos nemaju pojma o indeksu iskoristivosti resursa. Ne sjecam se koliki je za Bosnu. Uglavnom kako se sjecam neiskoristeno pravo.
Sanjarko

#3760 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Evo jedna iz Tz.
https://i.imgur.com/0s8AARM.jpg
Nisu Harapi u pitanju.

Sto bi Komsic reko. Samo me nemojte o ozonu. Hocete o ozonu da pricamo... Ma hajte molim vas
Jb ga. Nema o ekologiji nista skoro nigdje od skola do zakonodastva. A i oni koji i hoce nemogu jer nema kanti itd. Evo kod nas u kvartu bile kante godinama na odredzenom mjestu i neki se genijalac sjeti da ih ukine i da sada citav kvart koristi 4 kante kod druge zgrade.

Bilo 8 kanti kod dvije zgrade a sada 4 i ima kod drugih zgrada po 2, 3 kante koje su i prije tu bile.

Znaci nekada narod sticajem okolnosti i prisiljen da baci negdje smece radi neke situacije.
Matzan

#3761 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Možda je mislio reći da je @O'zone sa Igmana.
Maraschino

#3762 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Maraschino »

Haj neka smo i ozon na Igmanu otkrili.
Nije cudo sto bas Arapi idu na Igman. Jednostavno zele da nas uguse...a usput da nas gledaju sa visine.
Ricken

#3763 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Ricken »

Fudo Bosna wrote:
Gojeni H wrote:
Fudo Bosna wrote:
Ovo sam cuo od vise osoba koje rade sa Arapima...

A ti upotrijebi zdravu logiku. Da li je tebi logicno da porodica srednje klase , utrosi svu ili vecinu svoje ustedjevine , 50 ili 100 hiljada km, kupi kucu van ili u planski izgradjenom naselju , kupi npr, 20 dunuma zemlje, i sve to "malehnih" pet sati leta od Saudije ili Katara?

Da li bi se ti, kao povremeni turista i da imas solidne love usudio uloziti npr 100 hiljada km hiljadama kilometara daleko od BIH a tu kanis boraviti 7 ili 10 dana u godini?

Cista logika i logican zakljucak, a Arapi u Bosni tu buducu nakanu i ne kriju !

Upotrijebio zdravu logiku, sad je upotrijebi ti molim te.

Saudijaca u Bosni nema ni za lijeka, osim profesionalnih konvertera. :D
Kataraca ce biti sve manje zbog situacije u regionu Zaljeva.
Najvise je ljudi iz Emirata odnosno Kuvajta.
Crna Gora i Gruzija im sada daju vizu na ulazu (visa on arrival).
After opening a Montenegrin embassy in Abu Dhabi this past year, the Montenegrin government has focused on strengthening the bilateral relationship between the two countries in the areas of tourism, transportation and investments. As confirmed by the embassy, early this year the Montenegrin government made a decision to abolish all visa requirements for UAE citizens and facilitate the traveling procedures for all travellers coming from the UAE.

http://www.portomontenegro.com/en/porto ... e-citizens

Dakle, tendencija drugih je da im daju jos povoljnije uslove od onih koje im nudimo mi.

Logika ...
Kao drzavljanin Kuvajta dobijas 4 hiljada dinara (14 000 $) kao emirov poklon kad se ozenis. Dobijas stambeni kredit koji otplacujes pod takvim uslovima da su ga Amerikanci nazvali "kredit - zauvijek".
Stancas djecu i dobijas 50 KD (175 $) mjesecno za svako dijete. Na kraju godine, ako na budzetu ostane nekih para, emir to velikodusno podijeli. 2006. god. im podijelio po 2000 KD-a (7000 $).
Neces posao obicnih smrtnika, vec sa nekompletiranom srednjom skolom trazis posao na nekom opstinskom salteru, policiji, vojsci, ... i uglavnom ti se udovolji.
I sve ovo samo nemoj pricati protiv emirske porodice (Al Sabah).

Zasto bi gradjanin Kuvajta napustio ovakve uslove i dosao da zivi u Bosnu?

Koliko balija znamo koji bi ne vjeru i naciju, vec i rodjenu majku prodali za ovakve uslove?
Ljudi bolan sebe na forumu ubjedjuju da su otisli u poznato njemacko mjesto ubesrgatenmenshtaten radi baleta, a ne iskljucivo radi nekog eura za pranje svapske guzice. Fudo, dovranisi se. :D Materijalizam je bozanstvo drustva 21. vijeka, osim onih rijetkih najsretnijih, naravno.

*Za svaku pohvalu je tvoja ljubav prema domovini.

Hajde se ti malo devranisi, mucni glavom, osim ako nisi od onih sto lupetaju iz dijaspore a veze nemaju sta se dogadja u Sarajevu i Bosni, pa onda skontaj sta pisem.

Iz Saudije redovno imas letove, osim ako se Rijad, " ne nalazi u Saudiji", dakle u strukturi tih turista :izet: iz zemalja zaliva, imas znatan broj Saudijaca, inace, u KSA sam bio vise puta i jos prije nekoliko godina se pricalo , kada komuniciras sa njihovim ljudima da je kriza, da postaje sve vruce, da nafte nestaje, da ce se poceti naseljavati u Evropu!

Njima, a pogotovu; Kuvajcanima, Kataranima , stanovnistvu UAE i slicno, muslimanski dio BIH, dodje kao, " El Dorado".

Oni to i ne kriju , znam nekoliko vrlo ozbiljnih osoba koji vodaju Arape po Sarajevu, cak me jedna poznanica upoznala sa dvojicom burazera, zena zna arapski, oni su kupili bruku imovine u Sarajevu, a dosli su kao predhodnica svoje familije predprosle godine, ove godine su se vec "udomacili", i na njihovu i preporuku drugih Arapa ove godine dolaze jos masovnije i sve vise kupuju.

Sta ih interesuje, evo iskustvo sa sijela od preksinoc?
Kolegica nasa ih vodila u Ahatovice, gledali zemlju, radi se o drugim grupama Arapa, htjela im malo popricati o tragediji i zlocinu tamo, odvesti ih i u Srebrenicu?
Njih nasa istorija NE INTERESUJE, hoce zelenilo, da ima, po mogucnosti rijeka ili potok ili izvor u blizini, da nije preskupo...

Ona ih pita , sto ce Vam, zasto ne idete u hotel , zasto ne zakupite, oni kazu mi smo predhodnica, mi imamo nijjet , da se za nekoliko godina postepeno doseljavamo ovdje...

To nije izolivan slucaj, to kaze svaki drugi arapski "turista" koji kupuje zemlju, a neki sute i nece da pricaju o razlogu kupovine ?!

Sad opet upotrijebi logiku, to je za njihov pojam srednja klasa, bi li ti kupio nekretninu od 100 hilj km, samo da bi heftu ili 10 dana bio na godisnjem, 5000 km daleko od svoje Domovine, i ne stanes na tome,dovedes dogodine jos 20 clanova familije, a i oni hoce da kupe, je li to samo "turizam" ili je to uvod u naseljavanje?

Dakle, ne lupetam odokativno, znam licno nase ljude iz Sarajeva, bio na sijelu preksinoc kod zene sa svojima, koja zivi od tih turista, znam sta kupuju u Rajvosa i okolini, znam da to nisu male garsonjerice, za 7 ili 10 dana boravka ...

Zena ta konkretno zaradjuje od njih , ali kaze da je to brine, da se to sa kupovinom vise otelo svakoj kontroli, i ona nije jedina osoba u Sarajevu koju znam i koja to tvrdi, i usput , Bosnjak sam i nemam neki "amonizitet' prema islamu ili arapskoj naciji... :D
Da 100% tačno, u Saudiji je ogromna kriza. Finansijski problemi su značajni, a nafte sve manje. Čak planiraju i uvođenje europksih poreza. Tako da ima Fudina itekako.
HAVANA

#3764 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Uh kralj te jebo sta ih je,sinoc po carsiji malo hodo. :shock: Ako su turisti,neka ih.Gluho bilo da ostanu samo oni sto ih sinoc sretoh. :cry: A turcina i radnji to je posebna prica.Uzimaju jednu po jednu...Jbg ga,rade ljudi.Nece nasi uhljupi.Jedva krempitu spucah,nemas gdje sjest a caj ide ko halva,sve u onoj staklenoj casici...Gazda se prilagodio,sve mu konobarice umotane...a prokocka boga oca :lol: ako nije presto...Dobacih nekako do havane i pive,vamo redom caj,kafa i more onih govana sto puse.Ruzu pusi,sto,kako,zbog cega...nemam pojma.Malo mi cudna carsija.Drugacija neka vremena...Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci... :kontrabas: Ja se nadam...Raznovrsnost i sarenilo svega,od ljudi do nacina zivota je uvijek bila super stvar u sarajevu.Ako se stopi u jedno...pusimo ga.U dobroj mjeri je vec popuslic.
realna do boli

#3765 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by realna do boli »

Sjeca li se neko najezde Kineza...mozda i ove prodze ceif za neko vrijeme.
Hakiz

#3766 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

realna do boli wrote:Sjeca li se neko najezde Kineza...mozda i ove prodze ceif za neko vrijeme.
Pije nekoliko straica na ovoj temi sam baš to napisao. Kako su Kinezi skontali da ovdje nema hajra i otišli onako naglo kao što su došli, to bi se lako moglo desiti i sa Arapima.

Caveat: Samo, sa Kinezima naši muslimanski "Dobrice Ćosići" i "Ilije Garašanini" nisu imali interes, sa Arapima može biti drugačije. Islamska linija...
Šunj

#3767 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Šunj »

Hakiz wrote:
realna do boli wrote:Sjeca li se neko najezde Kineza...mozda i ove prodze ceif za neko vrijeme.
Pije nekoliko straica na ovoj temi sam baš to napisao. Kako su Kinezi skontali da ovdje nema hajra i otišli onako naglo kao što su došli, to bi se lako moglo desiti i sa Arapima.

Caveat: Samo, sa Kinezima naši muslimanski "Dobrice Ćosići" i "Ilije Garašanini" nisu imali interes, sa Arapima može biti drugačije. Islamska linija...
Kinezi su dosli zbog love, trgovine i sverca, a pitanje je sa kojim ciljevima Arapi dolaze.
insomnia78

#3768 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

U vjeru mema prisile. Mirno spavajte
Matzan

#3769 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Šunj wrote:
Hakiz wrote:

Kinezi su dosli zbog love, trgovine i sverca, a pitanje je sa kojim ciljevima Arapi dolaze.

Jeftiniji kurbani.
moonca

#3770 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by moonca »

Dolaze na svoje, izgleda. :zoka:
insomnia78

#3771 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Ostavio im Alija u amanet? I njima? Pa zar nije Turcima i šijetinama?
Rugafet

#3772 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Alija je uvijek bio siroke ruke prema burazerima, nema tu mjesta cudjenju
damirovich

#3773 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by damirovich »

insomnia78 wrote:U vjeru mema prisile. Mirno spavajte
Tak je, a one sablje na islamskoj zastavi su tu onako jer bas lijepo izgledaju, nista drugo
Šunj

#3774 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Šunj »

damirovich wrote:
insomnia78 wrote:U vjeru mema prisile. Mirno spavajte
Tak je, a one sablje na islamskoj zastavi su tu onako jer bas lijepo izgledaju, nista drugo
Sta je onda ovo:
Ustaštvo u Hercegovini: Deca nosila majice "Crne legije" | R
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3775 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

eno mi razreda ondje sam išao u školu

narod dole kolokvijalno jeste desno i ustaško domobranski nastrojen

ali forumašima je najveći problem što se djeca ne slikaju s majicama s koljačima iz "69. udarne proleterske brigade" koji su na širokom spalili više manje 25 fratara nakon što su ih zatvorili u kriptu
Locked