Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
sarlo

#26 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sarlo »

cyprus wrote:Arapi predstavljaju bitan dio budućnosti ove zemlje... Mislim da je to neminovnost... A ja to ne posmatram ni kao dobru, a ni kao lošu stvar... Vjerovatno će to imati i pozitivnih i negativnih konotacija...
Sa strane gledano covjek stice utisak da se domace stanovnistvo protjeruje, da se stranci planski naseljavaju. Kad Bosanac kupi zemlju i gradi vikendicu sto se to ne proglasava investicijom i sto njemu opstinski organi ne izlaze u susret prilikom dobijanja raznoraznih dozvola.
Drzavno zemljiste se daje u besplatno na 99 godina?
Zasto porodicama poginulih boraca Armije nije data pomoc kod rjesavanja stmbenih pitanja nego ih se istjerivalo na ulicu.
animals

#27 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

KatarinaKosaca wrote:
animals wrote:
KatarinaKosaca wrote: Imam ja i sad gdje ici, pa ne idem. Imala sam i 92 pa.nisam otisla. Da su Svedi kupili zemlju oko Vrela Bosne bilo bi sve in ordnung :-)
Nece niko u Bosnu osim Arapa..
jel se zapitas nekada, zasto...
nemam se sta pitat....jedan susret sa salterusom mi je dosta. A ako si ovdje dosao opet prosipat svoje islamofobne bobanovsko kamenjarske ideje....od mene u skokovima pravo na 'erceg bosna forum. Tamo sve mudri ljudi, kosmopoliti koji se ne pitaju da se civilizacija zgrazava.na svastiku
Samo sam se pitao ko ce me prvi nazvati islamofobom..
Ocito imate veliki problema, kad na svaku temu i o svemu mjesate religiju..
pa jebote , ko je spomenuo Islam..
rijec je o Arapima..
ali neka, ja sam islamofob, a vi ste u klincu, jer na svaku kritiku,
vam je napad na Islam..nema veze sta se kritikuje.. :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#28 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

@animals, nije ti prvi post na forumu. Znamo se ;-)
animals

#29 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

KatarinaKosaca wrote:@animals, nije ti prvi post na forumu. Znamo se ;-)
Ne znamo se :-)
Jer pises notorne gluposti..
ja nisam Islamofob, mozda ne podnosim ni jednu religiju,
ali ovdje je rijec o Arapima i naseljavanju Bosne, sa njima..
zasto se ne naseljavaju u drugim krajevima Bosne, pitam se..
i kakve veze ja imam sa Hercegovcima i kamenjarom, matere ti..
animals

#30 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

I zaboli me vie i za Arapima i vama..
dok vas predsjednik dobri, naseljava Arape, Dodik pokusava rasturiti BiH..
sa takvom pameti ,ova drzava tone sve vise i vise..
Krastavica

#31 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Krastavica »

Nestasica maloljetnika i koza za jebatanju pa navalili ovamo , culi da osim zenskih sponzorusa imaju i muske :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

obozavam kada bosanski ljevicari brane arapske desnicare koji s nasim populistickim strankama krse sve moguce zakone

ovo sto se dogadja nije normalno
mozda gospoda drugovi s grbavice i iz socijalistickih solitra ili tirbo kapitalisticke tibre ne vbide stvari
ali na ilidzi ce osjecam kao u filmu bladeruner
dakle nigdje engelskog pardon naseg jezika sve na stranjskom plus naki naglasci sa granice s bugarskom

i moji su došli prije 50 godina s granice s bugarskom al ih je bilo 5-10 nit roda imam ovdje

ne 5000-10000 s tendencijom rasta
Hafis

#33 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Bolje da oni kupuju nego ćetnici :)
Hakiz

#34 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:@Hakiz Spanija nikad i nije imala sumu na obali, nije to Hrvatska. :mrgreen: Imala spaljenu livadu sa zutom travom i zamijenili za beton. Prakticno nista za opet neku infrastrukturnu vrijednost. Los primjer. Haj' dalje...
Nije važno kakva im je bila obala. Stvar je u tome da je sve promijenjeno a razlog zbog kojeg je promijenjeno više ne postoji. Mogli su barem maline uzgajati ako nemaju šumu, sada ne mogu ni to. Na stranu uticaj betona i uništavanja prirode na klimu.

Znam ljude koji su iz BIH otišli u Francusku, pa na more ne idu po Nicama, San Tropeima i ostalim francuskim vukojebinama, nego dolaze u Hrvatsku. Upravo zbog razlike u količinama betona i prirode.

Ja to zamišljam ovako:

Došli kod nas Arapi vidjeli zelenilo, oišli u prirodu i vidjeli kako je lijepo, prijatno svježe usred avgusta, lako se diše. I onda kupili tu prirodu, posjekli šume, izgradili apartmanska naselja, šoping centre itd. I jednog dana, poslije 5 ili 10 godina kažu "Nije ni ova Bosna kao što je nekad bila, nema više one svježine, one šume, sve beton, vrućina. Hajdemo mi odavde (u Albaniju, Rumuniju, bilo gdje).

I mi ostanemo i bez Arapa i bez šume sa betonom u kojem više nikoga nema jer naši ljudi nemaju novca za to.

To će biti na kraju.

Osim ako nisu skontali da im u njihovim zemljama za oko 100 godina više nema života zbog klimatskih promjena, pa gledaju gdje da se presele. Kao što se mi nadamo da ćemo osnovati kolonije po drugim planetama kada Zemlja bude neuslovna za život.

A u tom slučaju, nema više ni Bosne, ni Bošnjaka koji vole vidjeti dopičnjak više nego se janjetine najesti (kao što neko reče).

Kako god okreneš, neće na dobro.
Hafis

#35 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Sarajmen wrote:Četnici ne kupuju, oni kradu i otimaju tuđe.
Svašta. Hoćeš reći kruh u prodavnici plaćaju bokserom a benzin na crpki palicom preko leđa. Valjda su čuli za novac.
Šala mala. Kažem ja, bolje je i crnog arapina za susjeda nego ćetnika. Pa makar se i ne razumjeli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

jos jednom se potvrdilo koji su srbi vizionari svaka im cast
1996 snijeg do koljena bjeze u traktorima i pita voditelj sto idete
necu da nam djeca uce arapski i turski
prorocke vrijeci
zavezi zavezljaj zaboravi zavicaj

samo je prblem sto srpski narod ima mnogo kukavicijih jaja pa ce i u rs zbog lose ekonomije poceti prodavati zemlju
cujem vec je jedan hotel zaplatio u istocnom
za tri milijuna ga kupise
medjutim ne bi me cudilo kad dopizdi u vojkovicima kad krenu s motikama na ogradjene vile i zgrade
naviklo krasti za komuzma i rata :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

@hakiz, ja upravo i mislim da su klimatske promjene i globalno zagrijavanje glavni povod naseljavanja. Medjutim, isto tako nespormo je da.smo.mi.toliki kokuzi, siromasni,bjadni i gladni da izmedju investicije i prirode moramo izabrati prvo,.mada, mislim, da nije tako drasticno kako predstavljas. Niti spanci mogu saditi maline na spaljenoj travi (pogledati unutrasnjost) niti cemo mi ostati bez syabla i sjenke
mO k3

#38 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mO k3 »

Hafis wrote:
Sarajmen wrote:Četnici ne kupuju, oni kradu i otimaju tuđe.
Svašta. Hoćeš reći kruh u prodavnici plaćaju bokserom a benzin na crpki palicom preko leđa. Valjda su čuli za novac.
Šala mala. Kažem ja, bolje je i crnog arapina za susjeda nego ćetnika. Pa makar se i ne razumjeli.
Sta vele oni tvoji sa kamenjarskog foruma :) ???
Isto sto i ti ?
Hafis

#39 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

I ja mislim da su klimatske promjene koje se dešavaju u svijetu prouzročile kupnju zemlje oko Sarajeva od strane Arapa.
Bit će da su arapski znanstvenici poslije dugogodišnje analize i sondiranja brojnih destinacija u svijetu donijeli zaključak da klima i vremenske prilike u i oko Sarajeva imaju statistički značajnu povezanost s jedinstvenim blagotvornim djelovanjem na prosječan arapski organizam. I što si rekao keks - eto ih.
HAVANA

#40 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Doso bi i ja na ilidzu kad bi mogo kupit 1 m2 na vrelu bosne po 75km. :oops:
prog321

#41 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by prog321 »

Hafiz opet u kontranapadu. :-D
Normalno da je Arapima ljepse biti medju drugim muslimanima nego recimo u Bugarsku ili Srbiju da se sele.
Klima je najveci razlog, ali su Bosnjaci uglavnom SDA, itekako lobirali da bi oni izabrali BiH.
HAVANA

#42 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

A glede teme :D Dobro ko turisti ,i nikako drugacije.
Hafis

#43 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

prog321 wrote:Hafiz opet u kontranapadu. :-D
Normalno da je Arapima ljepse biti medju drugim muslimanima nego recimo u Bugarsku ili Srbiju da se sele.
Klima je najveci razlog, ali su Bosnjaci uglavnom SDA, itekako lobirali da bi oni izabrali BiH.
Što bi rekli stari ljudi u Kamerunu: Similis simili gaudet.
Meni je lijepo čuti da je ljudima drago što oni dolaze, donose kapital i dobro se uklapaju u sredinu i slažu s mjesnim pučanstvom.

To bi ti u nas rođo jako teško išlo...nedostaje nam taj istinski kosmopolitizam i ta urođena srdačnost i otvorenost k nečemu novom i nepoznatom.
prog321

#44 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by prog321 »

Ja bih prihvatio i Četnika da umjesto kame dodje sa punim džepovima. Pa krs ocisti i nešto sagradi. Zaposli ljude. Wtf. Odkad smo svi ovako izbirljivi?
Znam ljude u hotelskoj industriji koji kukaju Arapi ovakvi i onakvi a zaboravljaju da bez njih ne bi vjerovatno ni imali posao :-)
HAVANA

#45 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Moj hafise...kad bi ti bano i trehno ko mom jaranu 800 milja za objekat...iselio bi ti odma ko i on. :D Sve fol vice ne bi ja a eno ga sad kez od uha do uha.S mora na planinu,s pive na janjetinu...Tako i ja lajem a sutra da mi dodju slozio bi im ga do jaja da mogu. :D Ha ja,nije moje da brinem o tim stvarima.Ima drzava pa nek regulise.Ovo je cirkus i nigdje ovako ne moze.Al bosna ko bosna. :roll:
Haman

#46 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haman »

Neko rece da " mozemo ostati bez suma".Ne mi mozemo ostatibez zemlje, jer ionako zivimo na 22-23% teritirije BiH. Neko rece "da ne vidimo krajnji cilj". Vidimo kako da ne vidimo. Vise necemo da se tucemo sa komsijama hriscanima ili kriscanima, sad slijedi medjumuslimanski rat. Vec imamo vehabije koje neko plaho finansira, a sad imamo i Arape koje opet neko plaho finansira a zna se i ko, to su oni koji vire iz one stvari bas onima koju su nam priredili poslednji rat, zbog koga smo rasuti po citavom svijetu. To je nacin da oni koji placaju ove i dalje ostanu na vlasti a Bosnjacima se zna, ginuti, bjezati sirom svijeta.
Neki ce reci " pa nije to lose". Mozda kako za koga ali tezak je zivot u tudjoj zemlji, ili kako mi jednom prilikom rece jedan mladji covjek iz Livna. " Da sam znao kako ovi nasi zaradjuju pare, vjerujte mi da od njih nikad ne bih popio ni jednu kafu". On je kafu pio jer nije znao kako ono dolaze do novca a kad je spoznao, onda je rekao ovo sto je rekao.
Moze neka dama hvaliti Arape, jer to je dobra prilika da nadje djuvegiju, sobzirom da je nasa mladost izginula u poslednjem ratu, ali biti njihova hanuma nije lako. To su sasvim drugi pogledi na brak i porodicu i odnose u braku. Znaju to mnoge hanume ali o tome sute.
Za naftom je potraznja sve manja i manja. Tu su napredne tehnologije dolaska do energije, pa ni Fahdova dzamija nece biti centar za dijelejnje para, jer uskoro nece imati ni za njih.Kratko receno sasvim drugi svijet. Radio sa sa njima i dobro ih poznajem.
šestiverbalnimesija

#47 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by šestiverbalnimesija »

prog321 wrote:
sarlo wrote:
prog321 wrote:Jebote, ljudi dodju sa novcem da kupe sebi imovinu u BiH. I to problem ?
Sta bi bilo da dodju sa 5ero dijece i traze socijalu ?? :-D
U zemljama Golfa Bosanac ne moze doci i kupiti nekretninu, ne moze osnovati firmu, ne moze nista. Takvi su dolje zakoni.
Prema principima medjunarodnih odnosa treba da vaze reciprocna pravila.
Otidji dolje i vidi kako se postupa sa strancima.
Licno nemam nista protiv bilo kakvih stranaca. Samo treba da postoje pravila koja svi moramo postovati.

Pricas nonsense.
Naravno da mozes kupiti nekretninu kod Arapa.
Dubai i okolina vecim dijelom prosperiraju zbog toga.

http://www.wikihow.com/Buy-Property-in-Dubai
Nije tacno. Ne moze se kupiti zemlja kod Arapa, svugdje. U Dubaiu postoje free hold zone u kojima mozes kupiti, zemlju i nekretnine.
Sto je mali prostor, za velicinu Emirata. Neki dijelovi Dubaia su free hold, ostalo je lease hold. Tj mozes kupiti zemlju na preiod do 99 godina. Na lease hold podrucijima mogu samo GCC nacionalnosti kupovati tj posjedovati. Ista je stvar i sa osnivanjem firme. U free hold zoni mozes osnovati firmu i biti vlasnik. U svim ostalim lokalac ti mora biti vecinski vlasnik 51 %. Ti radis on ti potpisuje papire, vodi se na njega i uzima procenat od tvog poslovanja. Ovo je samo za Dubai posto je on najotvoreniji. Cisto sumljam da u ostalim Emiratima moze ikako, sem lease hold..
S tim da to nije pravna drzava, s pravima ko u Evropi. Nego monarhija. Tako da mogu sutra ukinuti free hold zone. Ako budu htjeli.
Boravisnu vizu ove mozes dobiti samo ako kupis nekretninu u iznosu ne manjem od 1 milion dirhama oko 250000 ojra. Kao investitor da otvoris kompaniju sa velikim depozitom. Ili da ti kompanija u kojoj radis napravi boravisnu dozvolu. Ili kao turista. S tim da nema nikakvih prava, socijalno penziono i sl. Radis dokle mozes, poslije toga noga u guzicu.. Mozes ostati ali da platis.
Samo da dam mali doprinos temi, kako Arapi posluju. Pa pravite paralele kako mi..
Lincoln-Burrows

#48 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Lincoln-Burrows »

Doseljavaju oko Sarajeva i neka, uvijek je bilo svakome po njegovim željama.
Mene više brine što ne doseljavaju i drugi bogataši, pa nije valjda da su samo Arapi
elita. Šta fali Norvežanima?
prog321

#49 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by prog321 »

šestiverbalnimesija wrote:
prog321 wrote:
Naravno da mozes kupiti nekretninu kod Arapa.
Dubai i okolina vecim dijelom prosperiraju zbog toga.

http://www.wikihow.com/Buy-Property-in-Dubai
Nije tacno. Ne moze se kupiti zemlja kod Arapa, svugdje. U Dubaiu postoje free hold zone u kojima mozes kupiti, zemlju i nekretnine.
Sto je mali prostor, za velicinu Emirata. Neki dijelovi Dubaia su free hold, ostalo je lease hold. Tj mozes kupiti zemlju na preiod do 99 godina. Na lease hold podrucijima mogu samo GCC nacionalnosti kupovati tj posjedovati. Ista je stvar i sa osnivanjem firme. U free hold zoni mozes osnovati firmu i biti vlasnik. U svim ostalim lokalac ti mora biti vecinski vlasnik 51 %. Ti radis on ti potpisuje papire, vodi se na njega i uzima procenat od tvog poslovanja. Ovo je samo za Dubai posto je on najotvoreniji. Cisto sumljam da u ostalim Emiratima moze ikako, sem lease hold..
S tim da to nije pravna drzava, s pravima ko u Evropi. Nego monarhija. Tako da mogu sutra ukinuti free hold zone. Ako budu htjeli.
Boravisnu vizu ove mozes dobiti samo ako kupis nekretninu u iznosu ne manjem od 1 milion dirhama oko 250000 ojra. Kao investitor da otvoris kompaniju sa velikim depozitom. Ili da ti kompanija u kojoj radis napravi boravisnu dozvolu. Ili kao turista. S tim da nema nikakvih prava, socijalno penziono i sl. Radis dokle mozes, poslije toga noga u guzicu.. Mozes ostati ali da platis.
Samo da dam mali doprinos temi, kako Arapi posluju. Pa pravite paralele kako mi..
Ne možeš napisati da nisam u pravu i onda potvrditi moje riječi :-)
Rekao sam da investitori mogu kupiti imovinu. I to je prilično svagdje na arapskom poluostrvu. Radnici su druga priča. Oni nisu investitori. Kod nas Arapi ne dolaze kao radnici.
I u Saudijskoj Arabiji od 2012e investitori mogu kupiti nekretnine. Naravno moraju ispuniti određene financijske uslove kao i svagdje drugo.
animals

#50 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Lincoln-Burrows wrote:Doseljavaju oko Sarajeva i neka, uvijek je bilo svakome po njegovim željama.
Mene više brine što ne doseljavaju i drugi bogataši, pa nije valjda da su samo Arapi
elita. Šta fali Norvežanima?
Sta ce Norvezani..sto si Islamofob :D
Locked