AQUAPARK Fojnica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#26 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by Toto »

hakazvaka wrote:terme su s razlogom skupe.
ova voda u fojnici nije vidila 28 stepeni...

bili su moji starci gore sad ovaj vikend, izdrzali pola sata i vratili se odmah nazad (a nisu starohani :D ).
naime, voda je bila jako hladna :D
nijedna od "atrakcija" nije funkcionisala, osim onih jakih tuseva u vodi, za masazu, pod kojim su se instantno stvorila 4 covjeka :D
pored toga, bazen se nalazi u nekom naselju, okolo je samo parking.
parking se placa.

da bi usli unutra, prosli su torturu rovljenja stvari! (mislim da se ovo vise nigdje ne radi :roll: )

:run:
ne mozes ni u bojleru vodu ugrijat za pola sata a ne u onolkom bazenu :D :D
melac

#27 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by melac »

Splinter wrote:vidim po gradu reklame dnevna karta za odrasle 6KM, a porodicna 16KM...
super, za razliku od lopovskih slovenaca koji drze terme ovo drzi nas covjek i zaista su cijene za nase uslove...
jbt za terme karta 14KM a ja za 20 mogu otici na more :-) :-)
samo ne znam kako se neki nas ne sjeti da u sarajevu napravi ovako cudo po istoj cijeni slovenacki jadovi bi zacas propali...
nego jel` ko isao, moze li se hrana unositi?? ovo se onome ko zivi u sarajevu isplati jedino ako ide u porodicnom aranzmanu, do fojnice ima tacno 53km...
Nemaš potrebu unositi hranu, kada ima sve unutra za kupiti :D
I Aquareumal drže više ljudi, a s nekim udjelom i Reumal, koji je gotovo pa u vlasništvu ISlamske Zajednice. :-D
melac

#28 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by melac »

The 51st State wrote:
limun_junior wrote:
Optimist wrote:Po meni jedna od najbitnijih stvari je temperatura vode. Pise li igdje koja je temperatura, ili ako ne kakva je voda? ( za ove sto su bili) :)
Voda u bazenima je termalna fojnička voda čija je temperatura 28 stepeni celzijusa pripremljena u skladu sa DIN standardima.
zar fojnicka banjska voda nije radioaktivna do odredjenog stepena te da u njoj nije preporucljivo boraviti vise od sat-dva dnevno?
Jeste radioaktivna, ali se nakon dan-dva odležavanja radioaktivnost smanji na razinu ne škodljivu ljudima.
limun_junior

#29 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by limun_junior »

vazi wrote:ja sam bila prije petnaestak dana i bilo je usper :thumbup:

voda odlicna s tim sto je, navodno, pola banjska a pola obicna voda upravo zbog visoke radioaktivnosti banjske vode (radon) ...Voda je bila topla i sve super, mozda su malo bazeni plitki ...mozda su mogli napraviti jedan bazen za "odrasle" :razz:

sve u svemu utisak je vise nego zadovoljavajuci, svaka cast i samo naprijed :thumbup:
u planu je gradnja olimpijskog bazena iznad apartmana;)
CharlesBukowski

#30 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by CharlesBukowski »

U Aquaparku sam bio prije mjesec dana. Moj dojam je da oni imaju jos da uce. Apartmani iznad Aquaparka su preskupi... dva dana u Trogiru su jeftinija nego dva dana u apartmanskom naselju u Fojnici. Sto se vode u bazenu tice, napisali su da je njena temperatura 28 stepeni, ali meni je bila hladna tj. sigurno nije bila 28 stepeni. U bazenima postoji jakuzi koji ne radi - moras cekati da se prelije voda pa da on pocne da tu vodu vraca preko jakuzija ponovo u bazen. To ce se desiti samo ako je puno ljudi u bazenu. Dakle, dva dana sam se kupao, a nisam mogao "isprobati" jakuzi. Imate nocno i dnevno kupanje. Dnevno je 6KM, a nocno 5KM. Takodjer, iznajmljivanje lezaljke je 4KM. Sto se tice puta do Fojnice... nisam zadovoljan. Cesta je slabasna i pitanje je koliko se isplati dolaziti npr. iz Sarajeva, kad imas Terme ispred nosa.
vazi

#31 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by vazi »

@bukowski, sve to stoji, medjutim, ovo je ipak lijep pomak za nasu zemlju. slazem se da imaju jos jako puno da nauce, ali polaaaaakoooo, dje ba zapelo:)
ako si smjesten u aprtmanima, cini mi se ne placas bazene, to ide uz nocenje?

mogli bi razviti medjunarodni banjski turizam, ali izgleda da to njima nije cilj ni razvojna strategija. za sad grade i "ulazu" 8-)
melac

#32 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by melac »

limun_junior wrote:
vazi wrote:ja sam bila prije petnaestak dana i bilo je usper :thumbup:

voda odlicna s tim sto je, navodno, pola banjska a pola obicna voda upravo zbog visoke radioaktivnosti banjske vode (radon) ...Voda je bila topla i sve super, mozda su malo bazeni plitki ...mozda su mogli napraviti jedan bazen za "odrasle" :razz:

sve u svemu utisak je vise nego zadovoljavajuci, svaka cast i samo naprijed :thumbup:
u planu je gradnja olimpijskog bazena iznad apartmana;)
Kako će ga izgraditi iznad Apartmana, kada će ionako sve se skrkati odogore na Apartmansko naselje.
Bazen će graditi negdje drugo, po prilici gdje je ona hala od nekadašnjeg YuFo stila.
jedna tamo

#33 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by jedna tamo »

neko već napisa slovenci su fakat dno, mislim po cijeni a inače je bazen super i pred nosom mi je sigurno bih išla češće da je neka razumna cijena npr 5 KM = 3 sata i dosta .....
a u fojnicu moram otić vidim po komentarima da je ok...
NoriDeNoir

#34 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by NoriDeNoir »

Evo ja sutra planiram da odem malo do Fojnice da vidim kako to izgleda - na jedan dan kupanja.
Ima li ko sta novog za dodat sto bi bilo od koristi prije donosenja konacne odluke ici ili ne ici :D
sarajevsko_pivo

#35 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by sarajevsko_pivo »

Imali sunca sutra?
NoriDeNoir

#36 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by NoriDeNoir »

Pa valjda ima, cini mi se da su rekli sutra da ce biti vrucine... ali poznavajuci nase meteorologe moguce je svasta :lol:
iceman ze

#37 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by iceman ze »

Ima li nekih novina (cijene, usluge, sadrzaji), ovo sve na temi se ubudjavilo..... :D
Gologuzija

#38 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by Gologuzija »

iceman ze wrote:Ima li nekih novina (cijene, usluge, sadrzaji), ovo sve na temi se ubudjavilo..... :D

smjestaj u apartmanima je katastrofa, prljavo i neuredno , sve se raspada a jos i preskupo. nebi nikom preporucio da ide u fojnicu.
mirzarb

#39 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by mirzarb »

Preporučujem odlazak očnom ljekaru.
Smještaj je perfektan i sve je puno, ne bi bilo puno da ne valja :D
Iza se gradi hotel sa 5 zvijezda , a grade ga domace firme :)
Hrana super.
Bazen eto mogo bi bit malo topliji ali stalno ima raje i baš je fino. A i nije skupo..

Što se tice fojnice uopšte, ne moze se nac smjestaj ni za lijeka.

Bosanskohercegovački Miami :D
Gologuzija

#40 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by Gologuzija »

mirzarb wrote:Preporučujem odlazak očnom ljekaru.
Hrana super.
Bazen eto mogo bi bit malo topliji ali stalno ima raje i baš je fino. A i nije skupo..

trebas ti ocnom da ides?
cuj nije skup? garant ti babo radi u bh telekomu pa tako pricas.
Gologuzija

#41 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by Gologuzija »

Religious Fantastic wrote:
Hrana super.

hahahah e yebi ga sad...čuj beha maJaMY :run:

Inače, za one koji ne znaju dimenzije Fojnice su 800X400 metara. Ne znam samo gdje će uspjeti utrpati taj hotel sa 5 ***** I kome ga grade?! U stvari, već sam se nagledao tih sa 4 i 5 zvjezdica koji su svoje * dobili od kantonalnih turističkih zajednica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ja sam bio u tim apartmanima neki dan . Niko se nije ni udostojio da sredi apartman od gostiju koji su prije bili. posteljina prljava, limenke pive svuda i raznoraznih otpadaka i sl.......
mirzarb

#42 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by mirzarb »

Ja ti kazem, jedna od uspjesnijih investicija u BiH.
Hotel se već gradi tako da nije ubleha, Image
Eto pogledaj kako bi to trebalo izgledati.

Definitivno sam se iznenadio kad sam otisao tamo.. Kao i svi ostali posmatr'o sam fojnicu kao "otišle babe i dede da banjaju noge" al ljudi gaze i ubijaju pare.
To što svi više vole bacat pare slovencima ili njemcima to je druga stvar. Naše ljude treba podržat a ne biti ljubomoran.
Svi kapaciteti tamo su puni, reumal sa 1000 mjesta = pun .. svi apartmani puni.
I to ne samo u aqua reumalu, vec i u ostalim manjim i vecim smjestajima po fojnici.

Keep up the good work :)

@gologuzija- slucajno se desilo, pa šta? Zovneš recepciju i trazis drugi apartman.. Da ne pricam sta se meni po "elitnom ljetovalistu" Alanya u Turskoj u hotelu desilo.
Pa šta? Greška, ljudi isprave. Eh ako nece da isprave to je problem i onda dođi i blati ih po forumu..
karanana

#44 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by karanana »

ja sam bio prije par godina i apartmani su bili super. cisti, osoblje veoma usluzno i veoma ljubazno. da li se sta promijenilo ne znam. ne bi me zacudilo. ali ne krivim osoblje nego krivim bagru koja dolazi u te apartmane. i voda je prehladna. ja sam bio sredinom jula i nisam usao u bazen koliko je voda hladna. fol pise 28 stepeni. garantujem da je bila ispod 20.
riki-sa

#45 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by riki-sa »

[quote="mirzarb"]Ja ti kazem, jedna od uspjesnijih investicija u BiH.
Hotel se već gradi tako da nije ubleha, Image
Eto pogledaj kako bi to trebalo izgledati.

Definitivno sam se iznenadio kad sam otisao tamo.. Kao i svi ostali posmatr'o sam fojnicu kao "otišle babe i dede da banjaju noge" al ljudi gaze i ubijaju pare.
To što svi više vole bacat pare slovencima ili njemcima to je druga stvar. Naše ljude treba podržat a ne biti ljubomoran.
Svi kapaciteti tamo su puni, reumal sa 1000 mjesta = pun .. svi apartmani puni.
I to ne samo u aqua reumalu, vec i u ostalim manjim i vecim smjestajima po fojnici.

Keep up the good work :)

@gologuzija- slucajno se desilo, pa šta? Zovneš recepciju i trazis drugi apartman.. Da ne pricam sta se meni po "elitnom ljetovalistu" Alanya u Turskoj u hotelu desilo.
-Prije par dana sam posjetio Fojnicu,ono maksuz da vidim sta se gradi,a i da cujem licno od ljudi koji investiraju sta oni kazu,sta nude.Obisli smo zajedno i objekat u izgradnji,vidili smo sve sta ce i gdje biti,od recepcije,liftova,kafana bazena,turskih kupatila,masaza..do apartmana...ljudi su dosta susretljivi,dobro pripremljeni za brojna pitanja....ostavio sam sam sebi prostora do proljeca da razmislim,ali mislim da za 3.100 km/plus porez 5 posto oko 150 km/ne mozes vise dobiti.
7 Dana kupis i dobijes da koristis nesto do kraja zivota,a kasnije i tvoja djeca,sudski ovjereno....kazu ljudi da su i oni prepisali ideju,jos nigdje nije propalo.
Inace isli smo radni dan,Fojnica po prilicno ziva,narocito onaj dio oko Reumala,bazena i apartmana...lijepo ko neki mali gradic na moru....
ZEKI-RIKI

#46 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by ZEKI-RIKI »

Hrana super.

Bio sam i sam iznenazden sa hotelom koji se gradi,i to se dobro gradi...i to 5 zvjezda...i za veca mjesta od Fojnice,to bi bilo veliko.....apartmani izgledaju divno sa vana,nisam ulazio unutra.....
Planiram otici ponovo....zanimljivo je ovo,kupis jednom-a koristis zauvjek.....baci te na razmisljanje...
mirzarb

#47 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by mirzarb »

Drago mi je da je neko realan :)
vazi

#48 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by vazi »

ZEKI-RIKI wrote:
Hrana super.

Bio sam i sam iznenazden sa hotelom koji se gradi,i to se dobro gradi...i to 5 zvjezda...i za veca mjesta od Fojnice,to bi bilo veliko.....apartmani izgledaju divno sa vana,nisam ulazio unutra.....
Planiram otici ponovo....zanimljivo je ovo,kupis jednom-a koristis zauvjek.....baci te na razmisljanje...
Upravo tako, baci te na razmisljanje...

Ko u ovoj krizi ima tolike pare da ulaze u apartmansko naselje pa onda u ovaj hotel 8-)

ko ili sta stoji iza svega ovoga, je li isplativo ili ne?

Ima li neko s foruma ko je vec ulozio u te projekte ili da neko zna nekoga pa da nam moze reci malo vise o svemu ovome, meni nesto suhveli :D
lajkujMe

#49 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by lajkujMe »

Nije da se kurcim ali ovo sto nasi zovu aqua park je meni smjesno :-)

Po meni Aqua park mora da sadrzi sljedece osnovne elemente:

Generalni bazen da bude veci od olimpijskog, duplo veci ili jos veci od olimpijske norme, ne mora biti pravih linija.

Olimpijski bazen standardne velicine s stazama.

Bazen s tornjem za skakaonice

Bazen za malu djecu i neplivace (manjih dimenzija)

Generalni bazen treba biti razlicitih obilika (ali ne ekstremno) s raznim dubinama. Trebao bi sadrzavati tobogan ili vise njih. Bazen bi trebao da bude mnogo velik kao 2 ili vise olimpijskih bazena.

Olimpijski bazen standardni olimpijski s trakama nista fensi. Moze imati dodatak na jednom kraju kao Bazen s skakaonicama kao prirodni nastavak bazena.

Bazen s tornjem za skakaonice, znate kako oni izgledaju s 4 daske za skakanje 1 metar, 3 metra, 5 metara i 10 metara, dubina bazena 5 do 6 metara. Same dimenzije bazena nisu prevelike dovovljno prostora da se rade nesmetani skokovi.

Bazen za malu djecu to jest bazen za zagrijavanje manjih dimenzija vrlo plitak.

Ovo pricam iz iskustva da ne zvucim sad dream on... Zivio sam neko vrijeme u Austriji i tamo bazena ima bruku, svaki manji grad (10.000 na vise) ima svoj bazen koji su po velicini i kvaliteti usluge mnogo jaci od npr Aqua park Terme a usluzuje grad od 10.000 i okolina mala mjesta :-) i jos rade ekstra.

Bio sam na 5-6 takvih bazena jedan me posebno impresionirao ali ne sjecam se gdje je tacno bio jbg bio sam klinac tada najvise mi se svidjelo sto ima mnogo zelenila, ne kao kod nas beton i tu lezi, ne samo malkice oko bazena betonirano sve ostalo fino pokosena trava s zivom ogradom i drvecem i slicno da covjek moze da se fino ispruzi i osjeti miris zelenila i hlora :lol: svidza mi se taj miris nesto xd

Najvise na tom bazenu mi se svidio posebni bazen za skakaonice koji nije bio ukopan u zemlju nego je gradjen u vis kao kuca. Naime to je radjeno zbog toga sto su ugradili velika 3 metarska ili cak veca stakla i tako se vidi sve ispod povrsine pa kad ljudi skoce s skakaonica to izgleda mnogo mocno. Jos kad se majmunises pa zaronis i pravise se da si delfin ili ajkula pa kao zivotinja pridjes staklu i radis ludosti :D :D :D

Da pokazem samo na sta mislim:

Image

Image

itd itd itd
CaneBos

#50 Re: AQUAPARK Fojnica

Post by CaneBos »

lajkujMe wrote:Nije da se kurcim ali ovo sto nasi zovu aqua park je meni smjesno :-)

Po meni Aqua park mora da sadrzi sljedece osnovne elemente:

Generalni bazen da bude veci od olimpijskog, duplo veci ili jos veci od olimpijske norme, ne mora biti pravih linija.

Olimpijski bazen standardne velicine s stazama.

Bazen s tornjem za skakaonice

Bazen za malu djecu i neplivace (manjih dimenzija)

Generalni bazen treba biti razlicitih obilika (ali ne ekstremno) s raznim dubinama. Trebao bi sadrzavati tobogan ili vise njih. Bazen bi trebao da bude mnogo velik kao 2 ili vise olimpijskih bazena.

Olimpijski bazen standardni olimpijski s trakama nista fensi. Moze imati dodatak na jednom kraju kao Bazen s skakaonicama kao prirodni nastavak bazena.

Bazen s tornjem za skakaonice, znate kako oni izgledaju s 4 daske za skakanje 1 metar, 3 metra, 5 metara i 10 metara, dubina bazena 5 do 6 metara. Same dimenzije bazena nisu prevelike dovovljno prostora da se rade nesmetani skokovi.

Bazen za malu djecu to jest bazen za zagrijavanje manjih dimenzija vrlo plitak.

Ovo pricam iz iskustva da ne zvucim sad dream on... Zivio sam neko vrijeme u Austriji i tamo bazena ima bruku, svaki manji grad (10.000 na vise) ima svoj bazen koji su po velicini i kvaliteti usluge mnogo jaci od npr Aqua park Terme a usluzuje grad od 10.000 i okolina mala mjesta :-) i jos rade ekstra.

Bio sam na 5-6 takvih bazena jedan me posebno impresionirao ali ne sjecam se gdje je tacno bio jbg bio sam klinac tada najvise mi se svidjelo sto ima mnogo zelenila, ne kao kod nas beton i tu lezi, ne samo malkice oko bazena betonirano sve ostalo fino pokosena trava s zivom ogradom i drvecem i slicno da covjek moze da se fino ispruzi i osjeti miris zelenila i hlora :lol: svidza mi se taj miris nesto xd

Najvise na tom bazenu mi se svidio posebni bazen za skakaonice koji nije bio ukopan u zemlju nego je gradjen u vis kao kuca. Naime to je radjeno zbog toga sto su ugradili velika 3 metarska ili cak veca stakla i tako se vidi sve ispod povrsine pa kad ljudi skoce s skakaonica to izgleda mnogo mocno. Jos kad se majmunises pa zaronis i pravise se da si delfin ili ajkula pa kao zivotinja pridjes staklu i radis ludosti :D :D :D

Da pokazem samo na sta mislim:

Image

Image

itd itd itd
Prvo ti je tacno.
Drugo, moram te ispraviti, nije generalni, nego glavni bazen, termin generalni nidje veze sa kontekstom recenice.
Trece, vecina nas zna sta Aqua park u sustini podrazumijeva, no u ovoj zemlji je Aqua park to sto imamo, a i to nam je previse jer opet letimo na (dobro)susjedni Jadran. :-)
Post Reply