Nije je proizveo ali postoje ustavi koji mržnju i netrepeljivost kultivišu. Naš je upravo takav.Mizanfil wrote:Питања која су се договорили су експресно пролазила парламентарну процедуру, дакле ако се ствари договоре онда никакво ентитетско или етничко гласање није проблем! а оно што нема подршку било којег народа не треба ни да прође, ја не желим да се усвоји нешто што неће Бошњаци ли Хрвати!no_pasaran wrote:Mizanfil wrote:[quote="no_pasaran"
To je svakako tačno. Ekonomski i pravni problemi su 90% ukorjenjeni tamo gdje se mogu riješiti bez ikakvog uplitanja u pitanje ustava. Pa na tome je SDP dobio glasove i zbog toga se ponaša ovako kako se ponaša.
Nisam ja protiv komplikovanog ustava. Mislim da nam je komplikovan ustav zapravo jedina šansa.
Ali je problem što Ustav koji imamo u svojoj srži ima mehanizme koji poticanje nacionalizma čine prelahkom rabotom. Stoga je on, osim što je nefunkcionalan, još i opasan.
Mada, kađem ti, meni nije problem da ovako ostane ako se drugačije ne možemo dogovoriti. Jedino mi je imperativ ono što mi često zovemo "Evropskom klauzulom" znači da se državi omogući dovoljno dobro funkcionisanje da može sama rješavati svoje probleme. Jer bez toga nam nema prosperiteta.
А сложит ћеш се никада нити један устав није произвео мржњу и национализам!
Možda nisu ekonomske stvari (mada nisam siguran), ali su blokirane mnoge konstruktivne stvari. I to se radilo metodom da parlamentarna grupa čiji je član i predstavnik SNSD-a, jednoglasno usvoji neke prijedloge zakona, a onda ih SNSD obara u parlamentu...
Dobar primjer tu je i tekst za himnu.