Apsurd SDPa

Post Reply
no_pasaran

#926 Re: Apsurd SDPa

Post by no_pasaran »

Mizanfil wrote:
no_pasaran wrote:
Mizanfil wrote:[quote="no_pasaran"

To je svakako tačno. Ekonomski i pravni problemi su 90% ukorjenjeni tamo gdje se mogu riješiti bez ikakvog uplitanja u pitanje ustava. Pa na tome je SDP dobio glasove i zbog toga se ponaša ovako kako se ponaša.

Nisam ja protiv komplikovanog ustava. Mislim da nam je komplikovan ustav zapravo jedina šansa.

Ali je problem što Ustav koji imamo u svojoj srži ima mehanizme koji poticanje nacionalizma čine prelahkom rabotom. Stoga je on, osim što je nefunkcionalan, još i opasan.

Mada, kađem ti, meni nije problem da ovako ostane ako se drugačije ne možemo dogovoriti. Jedino mi je imperativ ono što mi često zovemo "Evropskom klauzulom" znači da se državi omogući dovoljno dobro funkcionisanje da može sama rješavati svoje probleme. Jer bez toga nam nema prosperiteta.
Питања која су се договорили су експресно пролазила парламентарну процедуру, дакле ако се ствари договоре онда никакво ентитетско или етничко гласање није проблем! а оно што нема подршку било којег народа не треба ни да прође, ја не желим да се усвоји нешто што неће Бошњаци ли Хрвати!

А сложит ћеш се никада нити један устав није произвео мржњу и национализам!
Nije je proizveo ali postoje ustavi koji mržnju i netrepeljivost kultivišu. Naš je upravo takav.

Možda nisu ekonomske stvari (mada nisam siguran), ali su blokirane mnoge konstruktivne stvari. I to se radilo metodom da parlamentarna grupa čiji je član i predstavnik SNSD-a, jednoglasno usvoji neke prijedloge zakona, a onda ih SNSD obara u parlamentu...

Dobar primjer tu je i tekst za himnu.
no_pasaran

#927 Re: Apsurd SDPa

Post by no_pasaran »

:lol:
plain vanilla wrote:
no_pasaran wrote:
plain vanilla wrote: nikad ne reci nikad, samo nije ono tihi :D
Jest ako je Tihi glasao za SDP :D :bih:
pa rekoh ja da nije tihi :lol:

a sta znas, mozda je i tihi za sdp glasao..svijet voli pobjednike :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih:
ultima_palabra

#928 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

no_pasaran wrote:
plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Jesu se ovo Tihić i Dodik registrovali, pa pregovaraju preko sarajevo-x foruma? :-)
nikad ne reci nikad, samo nije ono tihi :D
Jest ako je Tihi glasao za SDP :D :bih:
Pa malo si me podsjetio na njega, ona dipla dogovor nema alternativu, treba razgovarati sa svima itd itd :D Fino je to, samo nema nikakve koristi niti štete od toga, realnost je malo drugačija...
Alfons Kauders

#929 Re: Apsurd SDPa

Post by Alfons Kauders »

Mizanfil wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mizanfil wrote:Ама, човјече, ти мене уопће не схваташ, односно ниси прочитао више од једног мога поста! А имам 25 година и нисма видио никог мртвог осим брата и сестре... толико о томе коме је рат нанијео неку штету...
procitao sam sasvim dovoljno da te uklopim u siroku generalizaciju u kojoj ti je ocito mjesto...

iskreno mi je zao radi tvog gubitka, ma sta ti mislio o meni... valjda bi upravo radi te tragedije trebao prvi reci da je dosta krvi i kretena na ovim prostorima i da se treba okrenuti nekim drugim stvarima...

btw. jos mi nisi odgovorio na pitanje
Управо због тог губитка се и залажем за заједнички живот али не по грађанском принципу јер би он опет довео до крви! Дакле, грађанска БиХ је пријетња које се ја плашим. Она је погодно тло за луђаке да лако могу рећи ми смо угрожениа, међутим ако нико то не може рећи онда ће бити мирна Босна!
znaci ti mislis da ce desnicari garantirati mir bolje od ljevice?

hoce...

1941-1945

1992-1995

dokazali su se, nema sta...
bicebolje

#930 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

no_pasaran wrote:
Pročitaj još jednom post iznad, čini se da nisi dobro razumio.

Dakle krive su narodne vođe (trenutno je Dodik prvi među njima) jer nisu stvorile bolju atmosferu u narodu, jer se nisu ponašali kao vođe nego kao oportunisti. Kako su to uradili i još rade Bošnjački a naročito Bosanski društveni lideri. Ili kako je to uradio dobar dio Hrvatskih lidera (skoro svi osim Čovića).
Pokušao je Čavić pa je odletio sa vlasti brzinom svjetlosti.

Najlakše je političke neistomišljenike proglasiti fašistima ali zapitajte se jeste li vi ti koji su kompetentni da sudite. Kako to da se juče pola regije okupilo kod "fašista" u Banja Luci a vaši SDPovci ostali kod kuće pred televizorom ?
Hodidid

#931 Re: Apsurd SDPa

Post by Hodidid »

Mizanfil wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mizanfil wrote:Ама, човјече, ти мене уопће не схваташ, односно ниси прочитао више од једног мога поста! А имам 25 година и нисма видио никог мртвог осим брата и сестре... толико о томе коме је рат нанијео неку штету...
procitao sam sasvim dovoljno da te uklopim u siroku generalizaciju u kojoj ti je ocito mjesto...

iskreno mi je zao radi tvog gubitka, ma sta ti mislio o meni... valjda bi upravo radi te tragedije trebao prvi reci da je dosta krvi i kretena na ovim prostorima i da se treba okrenuti nekim drugim stvarima...

btw. jos mi nisi odgovorio na pitanje
Управо због тог губитка се и залажем за заједнички живот али не по грађанском принципу јер би он опет довео до крви! Дакле, грађанска БиХ је пријетња које се ја плашим. Она је погодно тло за луђаке да лако могу рећи ми смо угрожениа, међутим ако нико то не може рећи онда ће бити мирна Босна!
Jedini razlog zbog kojeg se ti bojis drzave BiH uredjene na gradjanskim principima jeste tvoja bojazan da bi se srbi u tom konceptu drzavnog i drustvenog uredjenja vremenom utopili u masu onih koji se ne osjecaju srbima. Ne bi vise bili zasebna cjelina kao sto su sad i to bi po misljenju Ekmecica, Karadzica, Cosica i da ne nabrajam dalje bio kraj za srbe.
To da bi gradjanska BiH bila arena i forum za ludjake ne vidim da ima podlogu u faktima. SR BiH bila je manje vise uredjena na gradjanskim principima 45 godina u SFRJ pa ne znam da je ikome ista falilo. Problemi su nastali kad se pocelo pricati o etnickim i nacionalnim eksluzivitetima. E tek su tu ludjaci dosli do izrazaja.

Ludjaci u gradjanskim drustvima obicno su na tretmanima poput Vrapca u Hrvatskoj.
Alfons Kauders

#932 Re: Apsurd SDPa

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:
no_pasaran wrote:

Dakle krive su narodne vođe (trenutno je Dodik prvi među njima) jer nisu stvorile bolju atmosferu u narodu, jer se nisu ponašali kao vođe nego kao oportunisti. Kako su to uradili i još rade Bošnjački a naročito Bosanski društveni lideri. Ili kako je to uradio dobar dio Hrvatskih lidera (skoro svi osim Čovića).

Najlakše je političke neistomišljenike proglasiti fašistima ali zapitajte se jeste li vi ti koji su kompetentni da sudite. Kako to da se juče pola regije okupilo kod "fašista" u Banja Luci a vaši SDPovci ostali kod kuće pred televizorom ?
ja sam maloprije jasno naveo zasto smatram te likove fasistima... nauci citati...

a ujedno nisam ni sdp-ovac... zapravo nikako ih ne volim, sto si takodjer mogao zakljuciti da si citao ono sto pisem...
bicebolje

#933 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

Alfons Kauders wrote:
ja sam maloprije jasno naveo zasto smatram te likove fasistima... nauci citati...
Pa da, TI. To sam i rekao.
Alfons Kauders

#934 Re: Apsurd SDPa

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa da, TI. To sam i rekao.
pa sta, covjek koji pravda ubijanje djeteta od 2 mjeseca i govori kako pokolj 8000 ljudi nije zlocin po tebi nije fasista?

vrati se onda jos par postova prije pa vidi koliko me boli kurac za tvojim misljenjem... :D
popajic

#935 Re: Apsurd SDPa

Post by popajic »

Mizanfil wrote:
Jesam li nesto propustio ili je u tvojoj glavi doslo do zamjene teza?
Gradjansko uredjenje je pogodno tlo za ludake ??? Po toj logici moramo bjezati od EU jer je to unija ludaka,gdje krv samo sto nije pala.
Nas je nacionalno vjerski princip ufurao u rat,raselio, podijelio, unistio.Zar bas danas svi, ama bas svi ne zapomazu o ugrozenosti.Zar je danas Bosna mirna ?
Corto Maltese

#936 Re: Apsurd SDPa

Post by Corto Maltese »

bicebolje wrote:
no_pasaran wrote:

Pobjedniku nema ko da piše.
bicebolje

#937 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

Alfons Kauders wrote:
pa sta, covjek koji pravda ubijanje djeteta od 2 mjeseca i govori kako pokolj 8000 ljudi nije zlocin po tebi nije fasista?

vrati se onda jos par postova prije pa vidi koliko me boli kurac za tvojim misljenjem... :D
Iako te boli k za mojim mišljenjem ja ću ti odgovoriti mada nema potrebe jer ti si dovoljan samom sebi. Čovjek koji pravda i govori takve stvari nije fašista nego budala. Da spustimo na niži nivo, budala poput lika koji govori da Lenon nije ubijen već da su ga odnijeli vanzemaljci.
Alfons Kauders

#938 Re: Apsurd SDPa

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:
Alfons Kauders wrote:

Iako te boli k za mojim mišljenjem ja ću ti odgovoriti mada nema potrebe jer ti si dovoljan samom sebi. Čovjek koji pravda i govori takve stvari nije fašista nego budala. Da spustimo na niži nivo, budala poput lika koji govori da Lenon nije ubijen već da su ga odnijeli vanzemaljci.
ok, eto nije fasista, vec budala... zasto bi ja trebao na bilo koji nacin uvazavati njegove politicke stavove, kao i stavove onih koji su glasali za njega?

zato jer ih je vise? ili zato sto su, kako sam kazes, budale?
bicebolje

#939 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

Alfons Kauders

Ukratko. Zato što ti želiš da živiš sa njima a ne oni sa tobom. Zato što je tebi ineteres cjelovita BiH a ne njima. Alternativa tome je raspad ili rat, treće nema. E zato i Fahro i Tihić i Zlaja ovih dana skakuću oko Dodika a Lepi odmara u Turskoj. Ne vole oni Srbe a bogami ni Hrvate ali moraju jer ako bi išli kao ti linijom manjeg otpora i sve neistomišljenike nazvali fašistima ubrzo bi se desio raspad ili rat ili bi poput Haris bili izolovani.
Tražili ste gledajte. Suživot jednakopravnih naroda. Narodi ne razmišljaju isto, naprotiv totalno suprotno.
Alfons Kauders

#940 Re: Apsurd SDPa

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:Alfons Kauders

Ukratko. Zato što ti želiš da živiš sa njima a ne oni sa tobom. Zato što je tebi ineteres cjelovita BiH a ne njima.
oni su potpisali da zele... srbi jednom, hrvati dvaput... i jedni i drugi pod pritiskom zg i bg... :D sto tad lijepo nisu rekli da nece da zive u bih? :D i sto nisu franjo i slobo rekli narodu kako ce crkavati od gladi pod sankcijama zato jer ivo iz sirokog i jovo s pala nece da zive s tuuurcima? :D
Alternativa tome je raspad ili rat, treće nema.
ovo sto sad imamo je to "trece" druze... osvrni se oko sebe... a to prvo i drugo idu zajedno... ako ti mislis da je rat bolji, to je tvoj problem... meni nije :-)
E zato i Fahro i Tihić i Zlaja ovih dana skakuću oko Dodika a Lepi odmara u Turskoj. Ne vole oni Srbe a bogami ni Hrvate ali moraju jer ako bi išli kao ti linijom manjeg otpora i sve neistomišljenike nazvali fašistima ubrzo bi se desio raspad ili rat ili bi poput Haris bili izolovani.
i kakve sad ja veze imam sa zlajom, harisom i klempom? ne razumijem te bas najbolje...
Tražili ste gledajte. Suživot jednakopravnih naroda. Narodi ne razmišljaju isto, naprotiv totalno suprotno.
kao sto sam vec rekao, poslije jebanja nema kajanja... a mene ne zanimaju narodi vec pojedinci... nisam iz afrike pa da se furam na plemena i slicne gluposti... mene zanimaju pare i dobar zivot, a iskreno zaboli me neka stvar ako ce u sirokom i banjaluci furati srednji vijek, nosati zastave i spaljivati vjestice... njihov izbor - trazili ste gledajte... vise mi smetaju psi koji laju u ulici, a evo idem na spavanje... :-)
luckypot

#941 Re: Apsurd SDPa

Post by luckypot »

Ukratko. Zato što ti želiš da živiš sa njima a ne oni sa tobom. Zato što je tebi ineteres cjelovita BiH a ne njima. Alternativa tome je raspad ili rat, treće nema. E zato i Fahro i Tihić i Zlaja ovih dana skakuću oko Dodika a Lepi odmara u Turskoj. Ne vole oni Srbe a bogami ni Hrvate ali moraju jer ako bi išli kao ti linijom manjeg otpora i sve neistomišljenike nazvali fašistima ubrzo bi se desio raspad ili rat ili bi poput Haris bili izolovani.
de momak malo napravi update tih prevazidjenih srpskih teorija...evo da ti pomognem:
1. zabluda broj jedan : "bošnjaci hoće da žive zajedno pa prema tome moraju nekome da zanose muda u krivinama "

činjenica broj 1 : a) bošnjaci NE ŽELE da žive "zajedno" jer se zajednićki život gradi s civiliziranim osobama, a ne sa srbima ...b) bošnjaci DEFAKTO NE ŽIVE zajedno sa nekakvom gomilom srba jer su ovi zadnji u banja luci i bijeljini, a bogami ni sa hrvatima jer nikoga na bijelom svijetu ne interesuje nešto što se zove široki brijeg ili još gore duvno ...dakle posljednje dvije kategorije mogu komotno što se mene tiče postaviti slike raše k. na sve zidoveu zgradama ili mahati hrvatskim zastavama odsad pa dovijeka, nikoga neće boliti neka stvar radi toga...i na kraju c) bošnjake interesuje bolje život za sebe a njihov bolji život NI NA KOJI NAČIN ne zavisi od toga šta srbi i hrvati misle

2. zabluda broj dva "bošnjake samo interesuje bih, prema tome moraju da se bore oko rs-a"

činjenica broj 2 : bošnjaci su BiH odbranili u ratu i dalje GRADJENJE BIH NE TREBA DA IH ZANIMA, pogotovo ne nekakvi državni nivoi vlasti, a još manje rs sa svojim babama i djedovima, jer ne treba da ulažu svoju energiju u HRANJENJE potencijalnih ubica ...nikad niko za vjeki vjekov od bošnjaka ne mora živjeti u rsu jer tamo nema NIŠTA osim gomile bića u plemenskom statusu razvoja...dakle to će ostati u granicama BIh , ali mi danas od toga nemamo nikakve ekonomske a kamoli neke druge koristi...

rata neće biti jer to mz ne može dozvoliti iz razloga što bi srbi bili brzinski još jednom nokautirani i bježali brže i gore nego iz hrvatske, o raspadu takodje nema govora...ukratko držite to što imate koliko dugo možete, stisnite se oko jednog i po grada, i nadajte se da će se medjunarodna situacija promjeniti tako ćete postići nešto više - a kad vam neko obeća da ćete nešto dobiti, tada ćemo nastaviti drugo poluvrijeme ovog malog fajta protiv ove ljudske i moralne bijede koja je sposobna samo za otvaranje konclogora, silovanja i klanje djece ...za ostalo vi niste sposobni, takva vam je priroda
Prpa.ba

#942 Re: Apsurd SDPa

Post by Prpa.ba »

Sad ce te on ubijediti kako ti ipak jesi za suzivot, kako obozavas Srbohrvate bez obzira na historiju, kako ti je najveca zivotna zelja sluziti njima, davati im radna mjesta po multikulti Sarajevu, Tuzli i ostalim gradovima, i titrati im oko muda ne bi li se nedajboze naljutili i rekli da navijaju za Srbohrvatsku u fudbalu. :lol: :lol:
nosara

#943 Re: Apsurd SDPa

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
bicebolje wrote:
no_pasaran wrote:

Pobjedniku nema ko da piše.
Sta ima, nepotrebni... :D

Tvoja komicna "politicka" opcija nije uspjela da ti obezbijedi ni ravnopravno mjesto na obicnom forumu... :lol:
bicebolje

#944 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

Prpa.ba wrote:Sad ce te on ubijediti kako ti ipak jesi za suzivot, kako obozavas Srbohrvate bez obzira na historiju, kako ti je najveca zivotna zelja sluziti njima, davati im radna mjesta po multikulti Sarajevu, Tuzli i ostalim gradovima, i titrati im oko muda ne bi li se nedajboze naljutili i rekli da navijaju za Srbohrvatsku u fudbalu. :lol: :lol:
Bože sačuvaj, znamo mi svi jako dobro koliko se narodi u BiH vole ali političari su ti koji prenose želje naroda. Složićemo se da svi bošnjački političari od rata pa do danas favorizuju priču o suživotu naroda i eurointegraciji. Ja nisam čuo još ni jednog koji je rekao da se bori za bošnjačku BiH ili da je protiv eurointegracija. Do sada se ta ljubav iskazivala preko MZ i CNNa. "Mi njih volimo, oni nas ne vole. Mi hoćemo da živimo sa njima a oni se odvajaju u torove i njima njihovi pune glave nekakvim nacionalnim pričama." i sl. Sad polako dolazi vrijeme da se ta ljubav iskazuje direktno jer MZ stoji po strani i kaže "Eto vas pa se dogovarajte".
Zlaja i Dodik, verzija 1: "Mi vas volimo " - "Mi više volimo braću iz SDSa" - "Ali mi vas volimo i želimo suživot naroda" - "Da vidim šta nudiš ?"
Zlaja i Dodik, verzija 2: "Vi ste fašisti" - "Ajde goni se u..."

Sa druge strane ni jedan srpski političar se ne zalaže za suživot naroda ili potencira eurointegracije. Srpska Republika Srpska na prvom mjestu pa sve ostalo. Ustav BiH je takav da se uopšte ne trebaju obazirati na BiH i Sarajevo. Niti moraju svojim glasačima ispunjavati iluzorna obećanja poput apsurdnog SDP-a koji proglasi pobjedu "Građana BiH" pa ide Dodiku na noge a oko HDZa šeta danima.
ultima_palabra

#945 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

Ko ti je to slagao? Ne volimo vas i ne želimo živjeti s vama... ja recimo želim živjeti sa Srbima, ali onima koji su ostali u Sarajevu, Tuzli, Zenici, itd... ne sa podržavateljima genocida. Ako vam nije pravo, uvijek se možete otcijepiti :D
bicebolje

#946 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

Alfons Kauders wrote:

Ukratko. Zato što ti želiš da živiš sa njima a ne oni sa tobom. Zato što je tebi ineteres cjelovita BiH a ne njima.
oni su potpisali da zele... srbi jednom, hrvati dvaput... i jedni i drugi pod pritiskom zg i bg... :D sto tad lijepo nisu rekli da nece da zive u bih? :D i sto nisu franjo i slobo rekli narodu kako ce crkavati od gladi pod sankcijama zato jer ivo iz sirokog i jovo s pala nece da zive s tuuurcima? :D
Alternativa tome je raspad ili rat, treće nema.
ovo sto sad imamo je to "trece" druze... osvrni se oko sebe... a to prvo i drugo idu zajedno... ako ti mislis da je rat bolji, to je tvoj problem... meni nije :-)
E zato i Fahro i Tihić i Zlaja ovih dana skakuću oko Dodika a Lepi odmara u Turskoj. Ne vole oni Srbe a bogami ni Hrvate ali moraju jer ako bi išli kao ti linijom manjeg otpora i sve neistomišljenike nazvali fašistima ubrzo bi se desio raspad ili rat ili bi poput Haris bili izolovani.
i kakve sad ja veze imam sa zlajom, harisom i klempom? ne razumijem te bas najbolje...
kao sto sam vec rekao, poslije jebanja nema kajanja... a mene ne zanimaju narodi vec pojedinci... nisam iz afrike pa da se furam na plemena i slicne gluposti... mene zanimaju pare i dobar zivot, a iskreno zaboli me neka stvar ako ce u sirokom i banjaluci furati srednji vijek, nosati zastave i spaljivati vjestice... njihov izbor - trazili ste gledajte... vise mi smetaju psi koji laju u ulici, a evo idem na spavanje... :-)
Ima života i nakon potpisa. I za jedne i za druge i za treće.

Pa to sam i ja rekao. Alternativa ovom oko nas je rat ili raspad/unitarizacija. Rat nikad i nikom ne može biti bolji.

Navodim ti ih kao primjer.

Hoćeš reći ne zanimaju te kolektivna prave već individualna. Individualna prava u BiH su na visokom nivou a za pare i dobar život se moraš sam snaći. Ako te ne zanimaju kolektivna prava ne trebaš vrijeđati ljude koje zanimaju.
bicebolje

#947 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

ultima_palabra wrote:Ko ti je to slagao? Ne volimo vas i ne želimo živjeti s vama...
Ovo "vas" mi nije baš jasno ? Ako me persiraš onda ti odgovaram da mene ne trebate voliti jer ja imam ljude koji me vole. Pretpostavljam da misliš na Srbe i Hrvate a to će ti odgovoriti dvije najveće bošnjačke stranke.
Na osnovu programa SDP BiH osnovni ciljevi i zadaci SDP BiH su:

-izgradnja BiH kao demokratske države ravnopravnih naroda Bošnjaka, Hrvata, Srba i svih ostalih građana i građanki koji u njoj žive
Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), obraćajući se građanima na predizbornom skupu u Bosanskom Šamcu poručio je da SDA želi i da će se uvijek zalagati za državu ravnopravnih naroda, saopćeno je iz stranke.
Ako se zalažeš za ravnopravnost onda moras slušati zahtjeve strana kojih se tiče ravnopravnost. Ravnopravnost se ne može diktirati.
ultima_palabra

#948 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

Pročitaj još jednom šta sam napisao, mislim da ne može biti jasnije.
madner

#949 Re: Apsurd SDPa

Post by madner »

bicebolje wrote: Ima života i nakon potpisa. I za jedne i za druge i za treće.

Pa to sam i ja rekao. Alternativa ovom oko nas je rat ili raspad/unitarizacija. Rat nikad i nikom ne može biti bolji.

Navodim ti ih kao primjer.

Hoćeš reći ne zanimaju te kolektivna prave već individualna. Individualna prava u BiH su na visokom nivou a za pare i dobar život se moraš sam snaći. Ako te ne zanimaju kolektivna prava ne trebaš vrijeđati ljude koje zanimaju.
Kako si izmjerio nivo individualnih prava a kako kolektivnih i sta je referenca?
bicebolje

#950 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

ultima_palabra wrote:Pročitaj još jednom šta sam napisao, mislim da ne može biti jasnije.
Pročitaj ti još jednom stavove SDP i SDA. Oni se za razliku od tebe ne zalažu za suživot ravnopravnih naroda na teritoriji sa bošnjačkom većinom već na teritoriji cijele BiH. Još nisam čuo za stranku koja dijeli tvoje stavove (bar ne javno).
Post Reply