popajic wrote:Biva ima i nesto izmedju ?dogovor wrote: Kod vas ili fašist ili antifašist.
Ja bih rekao da je to anakronizam 21 stoljeća.
Pomalo fasist i djelimicno antifasist
Apsurd SDPa
-
dogovor
#826 Re: Apsurd SDPa
- Bosnolog
#827 Re: Apsurd SDPa
Tudmanovi i Suskovi velikoshrvatski planeri su formirali paravojsku zvana HVO koju su finansirali,kadrovski postavljali i kontrolisali iz Zagreba,iskoristili su Bosnjake u HVO uniformama da oslobode zapadnu Hercegovinu do Neretve i zamisljene granice Banovie Hrvatske po dogoovoru iz Karadrodeva,nakon sto je trebalo osto odraditi i sa srednjom Bosnom HVO je mucki pohapsio Bosnjake koji su bili dio HVO-a i zatvorio u logore i napao ARBiH po srednjoj Bosni uz pomoc regularnih jedinica susjedne drzave Hrvatske sto je bio cin agresije na RBiH za sto postoje dokazi i dokumentovani materijala,svjedocenja hrvatskih zvanicnika i Tudmanovih pomocnika kao i presude,....dogovor wrote:SDP je apsurd anakronizam. Jedan ADPeovac ovdje optužujje i Aliju. Ako već hoćemo ne znam što je mogao bolje napraviti nalazeći se suočen s nadmoćnom vojskom JNA.popajic wrote: A SDP je imao veze sa Franjom ili Radovanom ? Je li to taj SDP-ov apsurd ?
Znam što bi SDP napravio. Prihvatio bi ponudu Miloševića da BIH ostane u sastavi krnje Jugoslavije.
Za Vaniliju: Hrvatska je pomagala Armiju BiH i u vrijeme sukoba te armije s HVO. I na Kraju znaš li za Splitski sporazum Izetbegović Tuđman po kojem je Hrvatska vojska mogla djelovati u BiH. Zahvaljujući tom sporazumu, HV je oslobodila cijelu zapadnu Bosnu,Glamoč, Drvar, Bos. Grahovo.Zahvaljujući tom sporazumu nakon Oluje HV i Armija BiH idu zajednom prema Banja Luci i na žalost to je spriječio moćni svijet.
Da je Tudman i Susakova politika bili saveznik BiH i ARBiH rat u BiH bi najvjerovatnije bio zavrsen 1993 sa slobodnom RBiH do Drine bez danasnje genocidne tvorevine i dvije trecine manje stradalih zrtava od strane velikosrpskih fasista i medusobno ubijenih u sukobu ARBiH I HVO-a kao posljedica ideje Karadordeva,.....Nama su blokirali sve dotoke oruzja i sredstava jos krajem(Oktobru)1992 nakon zarobljavanaj komande ARBiH a potom napada HVO na Prozor, kada se preslo na realizaciju plana iz Karadordeva i napade HVO-a na ARBiH skupa sa Karadzicevom VRS,.....
BiH ima pravne ali i moralne osnove da tuzi i Hrvarsku za agresiju na RBiH,obziorm da ratni zlocin ne zastarjeva i da imamo sve vise zahtjeva da se to i desi u buducnosti ukljucujuci tuzbe logoras i zrtava udruzenog zocinackog projekta tzv,HZHB sto ce se desiti nakon presude u Hagu gdje se sudi kompletnom i vojnom rukovodstvu iste
Rat protiv BiH se i dalje vodi od istih ideologija i zemlja samo drugim metodama i sedstvima,.....Josipoic sve vise postaje Tadic odnosno meksa verzija Karadordeva i nastavak hegemonistickih ideologija Cvetkovic -Macek,....Milosevic-Tudman,.....Karadzic-Boban,........Dodik-Covic,...........
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#828 Re: Apsurd SDPa
e sad te se bosnolog docepaodogovor wrote:popajic wrote:Biva ima i nesto izmedju ?dogovor wrote: Kod vas ili fašist ili antifašist.
Ja bih rekao da je to anakronizam 21 stoljeća.
Pomalo fasist i djelimicno antifasist
sto si uzivao sa mnom, uzivao si
-
dogovor
#829 Re: Apsurd SDPa
Bosnolog???????
Uvijekl sam imao respekt prema sufiksu LOG jer podrazumijeva znanost istraživanje. Kad jedna šuša uzme taj sufiks onda komedija.
Uvijekl sam imao respekt prema sufiksu LOG jer podrazumijeva znanost istraživanje. Kad jedna šuša uzme taj sufiks onda komedija.
- plain vanilla
#830 Re: Apsurd SDPa
nije lijepo tako govoriti o nekome koga ne znasdogovor wrote:Bosnolog???????
procitaj prvo sve njegove elaborate, pa onda sudi
-
dogovor
#831 Re: Apsurd SDPa
Evo što tvoj znanstvenik Bosnolog piše:plain vanilla wrote:nije lijepo tako govoriti o nekome koga ne znasdogovor wrote:Bosnolog???????
Uvijekl sam imao respekt prema sufiksu LOG jer podrazumijeva znanost istraživanje. Kad jedna šuša uzme taj sufiks onda komedija.![]()
Da je Tudman i Susakova politika bili saveznik BiH i ARBiH rat u BiH bi najvjerovatnije bio zavrsen 1993 sa slobodnom RBiH do Drine bez danasnje genocidne tvorevine i dvije trecine manje stradalih zrtava od strane.
Ovako može napisati neuka osoba s jako ukorijenjenim predrasudama.
U to vrijeme o kojem znalac govori okupirano je bilo 1/3 Hrvatske i 2/3 BiH. Kad je Hrvatska smogla snage 1995. krenila je u ofenzivu. Velimki pošteni svijet je obećao Radovanu 49% BiH i to završava priča. Izvijesti svog znanastvenika
- Bosnolog
#832 Re: Apsurd SDPa
To je sve sto imas reci u nedostatku protuargumenata na postavljeni post,.....frustracje su cudo,......dogovor wrote:Bosnolog???????
- plain vanilla
#833 Re: Apsurd SDPa
ne znam zasto ljudi ne vole pdf politika, meni je ovdje najboljedogovor wrote:Evo što tvoj znanstvenik Bosnolog piše:plain vanilla wrote: nije lijepo tako govoriti o nekome koga ne znas![]()
Da je Tudman i Susakova politika bili saveznik BiH i ARBiH rat u BiH bi najvjerovatnije bio zavrsen 1993 sa slobodnom RBiH do Drine bez danasnje genocidne tvorevine i dvije trecine manje stradalih zrtava od strane.
U to vrijeme o kojem znalac govori okupirano je bilo 1/3 Hrvatske i 2/3 BiH. Kad je Hrvatska smogla snage 1995. krenila je u ofenzivu. Velimki pošteni svijet je obećao Radovanu 49% BiH i to završava priča. Izvijesti svog znanastvenika
Bosnolog niti je moj, niti ga poznajem, ali ne treba nikoga vrijedjati, nego se lijepo argumentovano raspravljaj, to je moja poenta.
A ja sam rekla da je Hrvatska pomagala, trebao bi i ti priznati da je Franjo i odmogao.
Ali to opet nema veze sa SDP-om
I nisi mi rekao zasto hercegovci (hrvati) ne vole bosanske hrvate?
-
dogovor
#834 Re: Apsurd SDPa
Vanilija:
ne znam zasto ljudi ne vole pdf politika, meni je ovdje najbolje
Bosnolog niti je moj, niti ga poznajem, ali ne treba nikoga vrijedjati, nego se lijepo argumentovano raspravljaj, to je moja poenta.
A ja sam rekla da je Hrvatska pomagala, trebao bi i ti priznati da je Franjo i odmogao.
Nečija je ciljana izmišljotina da Hercegovci ne vole Hrvata u Bosni. To je jednopstavno podvala. Nitko tko ima nacionalni osjećaj ne može voliti Željka Komšića jer je anacionalan.
Mislim da ni ti ne voliš sve Bošnjake zato što si prikovana za SDP isključivost.
Nečija je ciljana izmišljotina da Hercegovci ne vole Hrvata u Bosni. To je jednopstavno podvala. Nitko tko ima nacionalni osjećaj ne može voliti Željka Komšića jer je anacionalan.
Mislim da ni ti ne voliš sve Bošnjake zato što si prikovana za SDP isključivost.
- plain vanilla
#835 Re: Apsurd SDPa
Pa ako su spremni dati posavce da bi dobili treci (siroki sa okolinom) ne vidim ja tu mnogo ljubavidogovor wrote:Vanilija:
a ocito je komsiceva mana sto prije svega stavlja BiH, pa tek onda nacije i vjere
kad bismo svi tako gledali, gdje bi nam bio kraj
ja volim sve dobre ljude, a ne volim one zle..
-
dogovor
#836 Re: Apsurd SDPa
Zli su uviojek onmi drugi, naročito ako ni su za SDPplain vanilla wrote:Pa ako su spremni dati posavce da bi dobili treci (siroki sa okolinom) ne vidim ja tu mnogo ljubavidogovor wrote:Vanilija:
a ocito je komsiceva mana sto prije svega stavlja BiH, pa tek onda nacije i vjere
kad bismo svi tako gledali, gdje bi nam bio kraj
ja volim sve dobre ljude, a ne volim one zle..
- plain vanilla
#837 Re: Apsurd SDPa
jesam li zla prema tebi?
- Bosnolog
#838 Re: Apsurd SDPa
Ovo mozes pricati jedno djeci u obdanistu ili predskolskom uzrastu a nikako onima koji su svjedoci i ucesnici dogadaja,....Deyton je nametnut kao dio dogovora velikih sila koje su imali drugi odgovor nakon sto se Bosnjaci odbranise i krenuse da oslobode BiH,.Oluja je bila sporazumna bjezanija preseljenja hrvatskih Srba u Srbij,Vojvodinu,Deytonsku Karadzicevstinu BiH kao i Kosovo nakon sto je 1999 trebalo biti ocisceno od Albanaca i naseljeno dijelom Tudmanovih Srba i tako sacuva kolijevku i zauvijek razgranici izmedu Srbije i Hrvatske,...dogovor wrote:Evo što tvoj znanstvenik Bosnolog piše:plain vanilla wrote:nije lijepo tako govoriti o nekome koga ne znasdogovor wrote:Bosnolog???????
Uvijekl sam imao respekt prema sufiksu LOG jer podrazumijeva znanost istraživanje. Kad jedna šuša uzme taj sufiks onda komedija.![]()
Bio je plan da se BiH podijeli izmedu Srboslavije i Banovine Hrvatske ali se nametnuo problem sta uraditi sa 3.5 miliona Bosnajka koji su trebali nestati nakon uvedeng embarga na oruzje a nisu,..Franceku je nudena konfederacija Hrvatske i dijela zamisljene banovine (od dijela BiH)pederacije tih godina ali i kao dio dejtonskog daljeg rasturanja BiH al je isti skontao da bi za 30 godina na Pantovcaku demogratskim putem bio izabran Bonsjak za predsjednika Banovine Hrvatske jer bi demografija Bosnajke nacinio vecinskim stanovnistvom banovine Hrvatske,a stvaran pozadina nametanja Deytona je bila da se blokira jacanje BiH i razvoja iste i onemoguci ili uspori pretvaranje BiH u nacionalnu drzavu Bosnjaka,sto ce samo odgoditi i pomoci upravo to sto su zeljeli sprijeciti Deytonom,......Zato imamo i segregacijski ustav i glasacki sistem koji nema niti jedan demokratska zemlja svijeta u kojima vazi jedan covjek jedana glas,.....
Zapamti da je OHR u BiH sa primarnim ciljem zastite i odbraane nametnute Deytonske ludacke kosulje i ocuvanja Dabicevstine jer bi odlaskom OHR-a BiH bila oslobodena od iste preko noci,.......Problem sadasnjih frustracija Dodikovih Dabicevaca republikosumljaka koji svojom politikom najvise doprinose upravo suprotno od onog sto su planirali i zagovaraju sve godine jer im se rezultati gusenja BiH ne svidaju,....Dusmani su planirali i mislili da gusenjem Bosnjaka te otezavanjem njihovog ekonomskog razvoja, reintegracije BiH kroz plansko i sistematsko opstruiranje povratka protjeranih iz genocidom stvorenog Ausvica i blokada svih odluka na drzavnom nivou a te odluke i negacija BiH je dala resultate zbog kojih su frustrirani a vremnom ce sve vise pjeniti.
Ti ocito gledas iskrivljenu sliku da li iz neznanja ili zlobe ne zelim ulaziti u to niti cu te vrijedati zbog toga kao sto to ti cinis,.....
-
dogovor
#839 Re: Apsurd SDPa
Nisi simpatična si.plain vanilla wrote:jesam li zla prema tebi?
- plain vanilla
#840 Re: Apsurd SDPa
eto, takvi smo mi sdp-ovcidogovor wrote:Nisi simpatična si.plain vanilla wrote:jesam li zla prema tebi?
dokle god si dobar, dobra sam i ja
to je moj moto: svakome po zasluzi
a kako se neko zove, koje je vjere, nacije..to nista ne znaci
nekad covjek, treba se zapitati, sta ako je zamijenjen u bolnici, npr..ako je bas druge vjere ili nacije, da li bi onda mrzio "svoje"
mi smo kap u svemiru, tako se trebamo i ponasati
ovo kaze mesic, bivsi predsjednik matice:
Stjepan Mesić kaže da Srbija i dalje nije doživjela katarzu u odnosu na devedesete, ali da se to nije dogodilo ni u Hrvatskoj
- Da je Tuđman ostao živ, svakako da bi trebao završiti u Haagu. Nije mogao Milošević sam sa sobom dijeliti Bosnu i Hercegovinu. Tuđman je bio impresioniran Slobodanom Miloševićem i njegovim uspjesima u osvajanju prostora - kaže Mesić.
Last edited by plain vanilla on 27/11/2010 23:29, edited 1 time in total.
-
cikafe
#841 Re: Apsurd SDPa
ahhh... svjez fasizam... u 22:46!spokojan wrote:plain vanilla wrote:Pa da ste vi, koji sada placete za "gradjanstvom" SDP-a, glasali za SDP, ne bi se ovo desilo![]()
Nego se sad brinu svi za SDP, a kad je trebalo glasati, glasali su za "svoje"
Slazem se s tobom plain vanilla. Tko zna, mozda sam ja i glasao za SDP?!
Ipak, pokusavam biti realan. Ljudska priroda je takva kakva jest. Realna definicija je da je SDP bosnjacka gradjanska stranka. Recimo kao sto su HNS ili SDP hrvatske gradjanske stranke u Hrvatskoj. Medjutim to je maksimum.
- plain vanilla
#842 Re: Apsurd SDPa
gdje ti vidis fasizam?cikafe wrote:ahhh... svjez fasizam... u 22:46!spokojan wrote:plain vanilla wrote:Pa da ste vi, koji sada placete za "gradjanstvom" SDP-a, glasali za SDP, ne bi se ovo desilo![]()
Nego se sad brinu svi za SDP, a kad je trebalo glasati, glasali su za "svoje"
Slazem se s tobom plain vanilla. Tko zna, mozda sam ja i glasao za SDP?!
Ipak, pokusavam biti realan. Ljudska priroda je takva kakva jest. Realna definicija je da je SDP bosnjacka gradjanska stranka. Recimo kao sto su HNS ili SDP hrvatske gradjanske stranke u Hrvatskoj. Medjutim to je maksimum.
- Bosnolog
#843 Re: Apsurd SDPa
Na BHTV- Pejakovic imase sada svoj vaz,legende BiH zauvijek ostaju legende,....... 
Last edited by Bosnolog on 27/11/2010 22:59, edited 1 time in total.
- vee-jay
#844 Re: Apsurd SDPa
dogovor wrote: Znam što bi SDP napravio. Prihvatio bi ponudu Miloševića da BIH ostane u sastavi krnje Jugoslavije.
sta ti je neobrazovanost... cinjenica koja najlakse radja predrasude, mrznju i nacionalizam...
-
Korisničkoime
#845 Re: Apsurd SDPa
Pa što odmah nisi rekao da si u Njemačkoj e moj "dogovor" ja sam mislio da si ti ovdje i da sa nama svima dijeliš ovu mizeriju i bijedu da su ti neke stvari pred očima a ti patriota iz Deutschlanda iz uređene pravne države u kojoj imate privilegiju da živiš, tako je lako biti patriota kad ne osjetiš posljedice patriotizma na svojim leđima.dogovor wrote:Ti hoćeš sadašnje vrijeme a tražiš krivca u prošlosti.plain vanilla wrote:Lijepo je da znas sta bi bilo kad bi bilo.
Jesam li ja rekla da je Alija nevin u svemu tome? Ja sam rekla da je Franjo imao moc..koju nazalost nije znao iskoristiti
A hocemo li doci do danasnjeg vremena, ostarjet cu skroz![]()
![]()
Odakle si ti..da vidimo s koje strane dolaze frustracije
Ako ti je ba što važno ja sam u Njemačkoj.
Da, uglavnom za sve SDP-ovce i Alija je kriv i Tuđman i Karadžić i Milošević ne svi isto i nisu svi činili iste greške ali se svaki ogrešio i o svoj narod i o druge narode.
Da, nema ništa između fašiste ili antifašiste, nacionaliste ili antinacionaliste, ili si jedno ili drugo.
Što se tiče partizanskih filmova e tu ti je HRT neprikosloveni predvodnik u regionu, jedan za drugim puštaju.
Prvi presjednik ratne vlade RBiH je bio Zlatko Lagumdžija SDP-ovac, da taj bi zaista napravio dogovor sa Miloševićem.
Nego moj Deutscland dođi nam ba malo živi kod nas 5-6 godina da vidiš patritizam kako funkcioniše na dijelu.
Niko ne mrzi Hercegovce prije će biti obrnuto
-
dogovor
#846 Re: Apsurd SDPa
Voljeni moji Izgleda ja sam crna ovca zato što ni sam SDP pa je svima važno gdje živim. Nisu svi BiHovci u Deutschlandu zato što su htjeli, mnogi su zato što ni su imali gdje. Vi koji još uvijek dijelite ljude na fašiste i antifašiste niste sposobni za komunikaciju. Možda bi Tuđman svršio u Haag ali zato ne drug Tito, vrhuška njegove JNA Kadijević, Adžić i co. Tebi je Haag mjerilo pravde.Korisničkoime wrote:Pa što odmah nisi rekao da si u Njemačkoj e moj "dogovor" ja sam mislio da si ti ovdje i da sa nama svima dijeliš ovu mizeriju i bijedu da su ti neke stvari pred očima a ti patriota iz Deutschlanda iz uređene pravne države u kojoj imate privilegiju da živiš, tako je lako biti patriota kad ne osjetiš posljedice patriotizma na svojim leđima.dogovor wrote:Ti hoćeš sadašnje vrijeme a tražiš krivca u prošlosti.plain vanilla wrote:Lijepo je da znas sta bi bilo kad bi bilo.
Jesam li ja rekla da je Alija nevin u svemu tome? Ja sam rekla da je Franjo imao moc..koju nazalost nije znao iskoristiti
A hocemo li doci do danasnjeg vremena, ostarjet cu skroz![]()
![]()
Odakle si ti..da vidimo s koje strane dolaze frustracije
Ako ti je ba što važno ja sam u Njemačkoj.
Da, uglavnom za sve SDP-ovce i Alija je kriv i Tuđman i Karadžić i Milošević ne svi isto i nisu svi činili iste greške ali se svaki ogrešio i o svoj narod i o druge narode.
Da, nema ništa između fašiste ili antifašiste, nacionaliste ili antinacionaliste, ili si jedno ili drugo.
Što se tiče partizanskih filmova e tu ti je HRT neprikosloveni predvodnik u regionu, jedan za drugim puštaju.
Prvi presjednik ratne vlade RBiH je bio Zlatko Lagumdžija SDP-ovac, da taj bi zaista napravio dogovor sa Miloševićem.
Nego moj Deutscland dođi nam ba malo živi kod nas 5-6 godina da vidiš patritizam kako funkcioniše na dijelu.
Slažem se s tobom Korisničkoime da je HRT gori od FTV. To je zato što je ustrojen od strane hrvatskog SDP Račan a Sanader ga ni je mijenjao.
Mislio sam da je moja prijateljica Vanilija nešto suptilnija osoba ali vidim čvrsto je uz slijednike Titine partije, koja ju je učila demokraciji. Mi na ovom forumu samo Chatamo a ona je, siguran sam, po zadatku ili Partije ili moderatora.
Ipak lijep pozdrav.
- plain vanilla
#847 Re: Apsurd SDPa
dogovor wrote:Korisničkoime wrote:Voljeni moji Izgleda ja sam crna ovca zato što ni sam SDP pa je svima važno gdje živim. Nisu svi BiHovci u Deutschlandu zato što su htjeli, mnogi su zato što ni su imali gdje. Vi koji još uvijek dijelite ljude na fašiste i antifašiste niste sposobni za komunikaciju. Možda bi Tuđman svršio u Haag ali zato ne drug Tito, vrhuška njegove JNA Kadijević, Adžić i co. Tebi je Haag mjerilo pravde.dogovor wrote:
Pa što odmah nisi rekao da si u Njemačkoj e moj "dogovor" ja sam mislio da si ti ovdje i da sa nama svima dijeliš ovu mizeriju i bijedu da su ti neke stvari pred očima a ti patriota iz Deutschlanda iz uređene pravne države u kojoj imate privilegiju da živiš, tako je lako biti patriota kad ne osjetiš posljedice patriotizma na svojim leđima.
Slažem se s tobom Korisničkoime da je HRT gori od FTV. To je zato što je ustrojen od strane hrvatskog SDP Račan a Sanader ga ni je mijenjao.
Mislio sam da je moja prijateljica Vanilija nešto suptilnija osoba ali vidim čvrsto je uz slijednike Titine partije, koja ju je učila demokraciji. Mi na ovom forumu samo Chatamo a ona je, siguran sam, po zadatku ili Partije ili moderatora.
Ipak lijep pozdrav.
eh, ko kaze da smo izgubili smisao za humor
nisam bas toliko stara da sam stigla biti u titinoj partiji
- ultima_palabra
#848 Re: Apsurd SDPa
dogovor wrote:Slažem se s tobom Korisničkoime da je HRT gori od FTV. To je zato što je ustrojen od strane hrvatskog SDP Račan a Sanader ga ni je mijenjao.
-
dogovor
#849 Re: Apsurd SDPa
SDP je slijednica Titine Partije.
To je isto. Je li Lagumdžija ikada rekao nešto ptoriv Tite i Titine partije?
- plain vanilla
#850 Re: Apsurd SDPa
ajde bolan u buducnost, okani se proslostidogovor wrote:SDP je slijednica Titine Partije.
pa jeste, kad je pricao protiv tudjmana, to je i protiv partije
pusti se sta je bilo, bitno je sta ce biti
iz kojeg si dijela bih..nisi rodjen u deutschland