dogovor wrote:plain vanilla wrote:dogovor wrote:Velike li si činjenice navela. Na ovim prostorima kolaju strahovite laži bez ikakvog utemeljenja, tako je hrvatskim ljevičarima i ostalim mrziteljima Hrvatske (tu spada i BiH SDP) sve kriv Tuđman.
Tema je apsurd SDP-a, a ne ugrozenost Hrvata od austrougarske do danasnjih dana. Nisi rekao nista o cemu bi se dalo diskutovati.
Franjo Tudjman, da je htio. mogao je pomoci Bosni i Hercegovini, i sad ne bi ni postojala RS..ali on je htio drugacije, tako da sigurno snosi dio krivice.
ali to nije tema, kao sto vidis u naslovu
Čini mi se da se ovdje brišu postovi.
Mene upozoravaš na temu a sama je se ne držiš. Izbrisan mi je post u kojem sam naveo da je Hrvatska Tuđman pomagao BiH za vrijeme rata pa nas sada optužuje i Radovan iz Haaga da je preko Hrvatske stizalo oružje za BiH Armiju.
Pa ti nikako da dodjes do vremena SDP-a
Nemoj biti nervozan.
Da, pomagao, prije sukoba HVO s ABiH..a, onda spektakl
Ako ti ne smatras Franju za jednog od odgovornih za polozaj Hrvata danas, ja tu nista ne mogu, ti nastavi da zmiris i krivis samo SDP.
Nisam nikad rekla da je samo on odgovoran, ali on je u tom momentu imao takvu moc, da je tad pozvao Hrvate da brane BiH, umjesto sto ih je pozvao u Hrvatsku i nahuskao na Bosnjake, danas smo mogli imati sasvim drugaciju situaciju..gdje bi Hrvati , bez obzira na njihov broj, imali itekakvu moc.
Ali ovako nikad necemo doci do vremena SDP-a