Apsurd SDPa

Post Reply
popajic

#51 Re: Apsurd SDPa

Post by popajic »

spokojan wrote:
popajic wrote:
spokojan wrote:. Recimo, da ja izadjem na izbore i da imamo predsjednistvo s po jednim srbinom, bosnjakom i hrvatom ... a da sam ja hrvat po nacionalnosti ... ne znam sta bi me moglo natjerati da glasam za bosnjaka ili srbina ... ponavljam sve u uvjetima ovog izbornog sistema i ovakvog ustava ...
:-)
Nacionalizam ni Torabi ne moze izlijeciti...pogana boljka,jer tjera ljude da razmisljaju i zakljucuju totalno iracionalno.
Vidis,ja ne znam sta bi mene moglo natjerati da glasam za Bosnjaka samo zato sto je Bosnjak,za Hrvata samo zato sto je Hrvat ili Srbina samo zato sto je Srbin.
Ja glasam za covjeka,patriotu,za nekoga kome je BIH na srcu,nekorumpiranog...dakle,za Komsica !(uh,a nisam Hrvat)
Majstore, ti bi bio u pravu kad i dalje ne bi bilo rezervirano jedno mjesto za Bosnjaka u predsjednistvu ... dakle ti si glasao za Komsica, a znao si da ce biti odabrani ili Bakir ili Haris ili Fahro ... i svojim glasom si samo remetio mogucnost Hrvatima na svoj izbor ...
Ma,majstore ,ja sam svakako u pravu kad po zakonu zaokruzim koga JA zelim,a ne koga mi neki mufljuski mirovni,izdajnicki sporazum kao nalaze.
Nista ja ne remetim Hrvatima.Hrvatskim nacionalistima vjerujem da remetim i nije mi mrsko :D
Ja i zelim da remetim svim nacionalistima i nakaradi zvanoj - troclano predsjednistvo !
palermo

#52 Re: Apsurd SDPa

Post by palermo »

spokojan wrote:
stari grad Visegrad wrote:Meni nisu jasni oni koji razmisljaju da bosnjak treba glasati za bosnjaka, srbin treba glasati z a srbina, hrvat za hrvata, a OSTALI za OSTALOG :lol:

Ja mislim da sam ja IZNAD nacioanlista po shvatanju zivota, blagostanja i politike. Glasam za onog sa kojim dijelim poglede o razvoju i buducnosi, sigurnosti.

Bosnjacki kandidati su bili Bakir, Haris i Fahro. Znalo se da ce jadn od njih uci u predsjednistvo.

Kad si glasao za Zeljka Komsica nisi glasao protiv ove trojice nego si samo onemogucavao Hrvatima da izaberu hrvatskog predstavnika u predsjednistvo.
Koga biste vi izabrali? Borjanu Krištu,je li tako? Da li je spomenuta Borjana Krišto marioneta Dragana Čovića koji je u jasnom savezništvu sa Miloradom Dodikom koji godinama radi na razbijanju Bosne i hercegovine? Jeste,marioneta je i zna se koju bi politiku vodila. Da li bi izbor Borjane Krišto uticao i na moj život ? Uticao bi.
Zašto meni treba biti zabranjeno boriti se za Bosnu i Hercegiovinu i sebe samoga makar i kroz glasački listić?
ultima_palabra

#53 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

U zadnjih 10tak dana kvaliteta forumanja na pdf Politika je katastrofalna... bolje je bilo pred izbore, uprkos silnim trolovima :skoljka:
spokojan

#54 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

popajic wrote: Ma,majstore ,ja sam svakako u pravu kad po zakonu zaokruzim koga JA zelim,a ne koga mi neki mufljuski mirovni,izdajnicki sporazum kao nalaze.
Nista ja ne remetim Hrvatima.Hrvatskim nacionalistima vjerujem da remetim i nije mi mrsko :D
Ja i zelim da remetim svim nacionalistima i nakaradi zvanoj - troclano predsjednistvo !
Hvala i tebi na doprinosu na temi ...
stari grad Visegrad

#55 Re: Apsurd SDPa

Post by stari grad Visegrad »

spokojan wrote:
stari grad Visegrad wrote:Meni nisu jasni oni koji razmisljaju da bosnjak treba glasati za bosnjaka, srbin treba glasati z a srbina, hrvat za hrvata, a OSTALI za OSTALOG :lol:

Ja mislim da sam ja IZNAD nacioanlista po shvatanju zivota, blagostanja i politike. Glasam za onog sa kojim dijelim poglede o razvoju i buducnosi, sigurnosti.

Bosnjacki kandidati su bili Bakir, Haris i Fahro. Znalo se da ce jadn od njih uci u predsjednistvo.

Kad si glasao za Zeljka Komsica nisi glasao protiv ove trojice nego si samo onemogucavao Hrvatima da izaberu hrvatskog predstavnika u predsjednistvo.
Ja ti kazem da sam ja IZNAD nacioanlista. Komsic je bosnakohercegovacki patriota. A meni je vazna drzava.
Bakir-nije moj igrac, Haris- potrosio je vrijeme, Fahro-nesiguran --- za drzavu --> Komsic.
Da se razumijemo ja nisam glasao protiv Hrvata vec za bosanskohercegovackog patriotu.
Moje misli su: ko je najbolji trenutno za dzavu? A sto je Komsic slucakno hrvat nije bilo namjere.
DRZAVA.
1mustra

#56 Re: Apsurd SDPa

Post by 1mustra »

spokojan wrote: S druge strane ako udju u blok s SDA i tako izravnije priznaju da su bosnjacka stranka.
SDP i jest bosnjacka stranka samim time sto su multietnicka stranka. Multi znaci vise od jedan, znaci i boshnjacka, i hrvatska i srpska. Zasad su najvise bosnjacka, jer ne uspjevaju osvojit dovoljno glasova od Hrvata i Srba, al to se moze promijenit jednog dana.
spokojan

#57 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

palermo wrote: Koga biste vi izabrali? Borjanu Krištu,je li tako? Da li je spomenuta Borjana Krišto marioneta Dragana Čovića koji je u jasnom savezništvu sa Miloradom Dodikom koji godinama radi na razbijanju Bosne i hercegovine? Jeste,marioneta je i zna se koju bi politiku vodila. Da li bi izbor Borjane Krišto uticao i na moj život ? Uticao bi.
Zašto meni treba biti zabranjeno boriti se za Bosnu i Hercegiovinu i sebe samoga makar i kroz glasački listić?
Pa zar ne vidis da si izborom Komsica vise koristio Draganu Covicu nego da si glasao za bilo koga drugoga?
jarancuga

#58 Re: Apsurd SDPa

Post by jarancuga »

o borjani kristo, najbolji komentar je dao fra petar jelec....
sumiram: "borjana kristo bi bila drugi srpski clan predsjednistva",,,
ukupan text procitati na dnevnik.ba od 07.10.2010...
spokojan

#59 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

jarancuga wrote:o borjani kristo, najbolji komentar je dao fra petar jelec....
... dobro, slazem se, postenije je imati dva bosnjacka clana nego dva srpska u predsjednistvu BiH ... ali sta cemo s hrvatskim clanom?
dada-bis

#60 Re: Apsurd SDPa

Post by dada-bis »

ultima_palabra wrote:U zadnjih 10tak dana kvaliteta forumanja na pdf Politika je katastrofalna... bolje je bilo pred izbore, uprkos silnim trolovima :skoljka:
:thumbup: :run:
stari grad Visegrad

#61 Re: Apsurd SDPa

jarancuga wrote:Fra Petar Jeleč: Borjana Krišto bila bi drugi srpski član predsjedništva
Objavljeno: 07.10.2010 - 16:37
Pročitano: 2,593 puta
Zadnja promjena prije 5 weeks 3 days
Select ratingJako slaboSlaboDobroVrlo dobroOdlično
Jako slaboSlaboDobroVrlo dobroOdlično.
Your rating: None Average: 5 (14 votes)
.

-A
+A...
Ako ima išta dobro u reizboru Željka Komšića, to je svakako činjenica što na njegovo mjesto nije zasjela Borjana Krišto, žena na daljinski upravljač Dragana Čovića i „snaga kojoj ne vjerujem“... Komentar na netom završene izbore i postizborne političke kalkulacije donosi fra Petar Jeleč za hercportal.com.

Hrvati složno za svoju propast

Što se tiče hrvatskog naroda, on ustrajno i dosljedno nastavlja birati svoje najveće upropastitelje i poklanjati povjerenje čovjeku i stranci koji su najodgovorniji za ono što se Hrvatima događalo svih ovih godina i što će im se i u budućnosti događati. Već sam jednom rekao kako je naš narod politički zapušten i kako je njime vrlo lako manipulirati, što su pokazali i zadnji izbori, nakon kojih će Hrvati imati sve manje moralnog prava žaliti se na političare koje su izabrali i na situaciju u kojoj se nalaze.

HDZ BiH je vodio svoju uobičajenu prljavu kampanju razbacujući se velikim svotama novca, lažnim obećanjima, blateći protivnike udbaškim metodama, potkupljujući na mnogim mjestima i same glasače, a iza sebe je kao glavnu udarnu snagu imao Večernji list i Crkvu, točnije mnoge lokalne bh franjevce i dijecezanske svećenike koji su bili u prvim redovima na predizbornim skupovima ove stranke, što još samo jednom potvrđuje tezu o velikoj odgovornosti Katoličke crkve i njezinih službenika za ovo što se događa Hrvatima u BiH. Malo je koje svetište i crkva zadnjih mjeseci ostalo pošteđeno navale visokih izaslanstava HDZ-a BiH na čelu s Borjanom Krištom i Draganom Čovićem, osim naravno onih u kojima nema većeg broja glasača i povratnika.

Web stranica HDZ-a BiH vrvila je fotografijama svećenika uslikanih pored Čovića i Borjane Krišto tijekom njihove predizborne kampanje, a političke manipulacije nije ostalo pošteđeno ni nedavno ređenje pomoćnog banjolučkog biskupa.

„Prvi u Hrvata“ je o Borjani Krišto govorio kao o ženi „koja je prije svega vjernica katolkinja i koja sve radi u okviru božanskih i ljudskih zakona“, vjerojatno kao što je i on sam kao „revni katolik i vjernik“ dosada radio udesetorostručujući u samo par godina svoje već ogromno materijalno bogatstvo, zgrnuto po svoj prilici „u okviru svih božanskih i ljudskih zakona“. HDZ BiH i lokalno svećenstvo su po ne znam koji puta bili u otvorenom dealu zbog čega nažalost nije protestirao nitko iz Katoličke crkve.

Dragan Čović ponovno slavodobitno najavljuje formiranje trećeg entiteta, na što još mogu nasjesti samo naivni glasači kojih među Hrvatima očito ima popriličan broj. U intervjuu Glasu Srpske Čović nije mogao odoljeti a da odmah ne krene s pohvalama Miloradu Dodiku i RS-u, suosjećajući s njime što Bošnjaci navodno nisu umalo izabrali i srpskog člana predsjedništva BiH.

Otvoreno je ponovio svoju poznatu rečenicu kako Hrvati u formiranju trećeg entiteta neće postavljati pitanje integriteta teritorija RS-a, koju uvažava kao realnu činjenicu. Izdaja Hrvata i vlastite domovine BiH je, kako je to dobro primijetio Ivan Šarčević, glavna konstanta politike HDZ-a BiH svih ovih dvadeset godina vlasti. Čović sve probleme Hrvata u BiH lukavo i lažno svodi na problem reizbora Željka Komšića. To pitanje i mogućnost takvog izbora se svakako treba što prije riješiti u sljedećim ustavnim promjenama, ali je od njega za Hrvate kudikamo važnije pitanje sveobuhvatne reorganizacije države, pitanje statusa Bosanske Posavine, rješavanje kriminala i pljačke koja se uvelike događa na teritoriju (stvarnog trećeg entiteta) gdje već toliko godina vlada „stožerna stranka“, pitanje urušavanja političke kulture, ljudskih i moralnih vrednota u politici, društvu i ekonomiji, u zdravstvu, školstvu, medijima i na ostalim područjima života. Dragan Čović i njegov HDZ su razbili svaku mogućnost zajedničkog nastupa i dogovora hrvatskih stranaka i on se kudikamo bolje slaže s Miloradom Dodikom nego s bilo kojim drugim hrvatskim političarom.

Ako se kojim slučajem ovih dana ne dogodi nekakvo čudo s glasačkim listićima koji trebaju doći iz inozemstva, za potpredsjednika RS-a iz „reda hrvatskog naroda“ srpskim glasovima će biti izabran „Dodikov Hrvat“ Emil Vlajki, snažni i otvoreni podržavatelj velikosrpske politike i branitelj lika i djela Slobodana Miloševića.

Dragan Čović o tomu naravno nije prozborio ni riječi, jer ne smije remetiti idilu s Dodikom, nego svu svoju razbijačku energiju usmjerava na Federaciju i na Bošnjake. Na tu nedosljednost konstantno ukazujem – s jedne strane se samo govorio o problemu Komšić, a s druge strane se potpuno šuti o kudikamo većemu problemu biranja tzv. hrvatskih kadrova u RS-u koji su mahom izabrani voljom M. Dodika i srpske politike. Šuti se o činjenici da vlasti RS-a rade neviđene opstrukcije onome malome broju povratnika u RS-u, što nisu htjele obnoviti nijednu kuću od Doboja do Bosankog Broda premda su ih porušile na tisuće.

Sve se to događa zato što za Čovića i HDZ bosanski Hrvati u RS-u, Posavini i Krajini ne predstavljaju apsolutno ništa što je potvrdio i ovim svojim zadnjim intervjuom Glasu Srpske. Umjesto brige za Hrvate na čitavom teritoriju BIH, Čović sve svoje snage usmjeruje isključivo na antagoniziranje Hrvata i Bošnjaka i sekundiranje velikosrpskoj politici, na isti način kao što je to radio jedan od njegovih prethodnika - Mate Boban.

Za formiranje trećeg entiteta na način na koji ga želi i predstavlja Dragan Čović ne postoji nijedan potreban preduvjet i oni koji još uvijek vjeruju Čoviću da će to napraviti u velikoj su zabludi. Kao što Čović navodno „zna“ kako je 99,9 % Bošnjaka glasalo za Komšića, tako je izračunao i kako je i preko 90% Hrvata za treći entitet. Jest da mu ti podaci „malo“ proturječe s nedavnom anketom koju je među Hrvatima proveo njegov Večernji list i u kojoj je pisalo da je 51% Hrvata za treći entitet, pa ne bi bilo loše da posegne za svojim uređivačkim ovlastima i u novoj naručenoj anketi u Večernjaku taj broj zaokruži na nekih 99,9% glasova, kad već toliko voli okrugle brojke.

Ako ima išta dobro u reizboru Željka Komšića, to je svakako činjenica što na njegovo mjesto nije zasjela Borjana Krišto, žena na daljinski upravljač Dragana Čovića i „snaga kojoj ne vjerujem“, jer bismo tada, da parafraziram samog predsjednika HDZ-a BiH, umjesto jednoga imali dva srpska člana u predsjedništvu Bosne i Hercegovine, koja bi se onda natjecala u zaštititi Republike Srpske koju Čović tako ustrajno i dosljedno brani i hvali, te bi tom svojom aktivnošću mogao ozbiljno ugroziti i samoga Dodika i postati najpopularnijim političarom u manjem bh entitetu.
Last edited by stari grad Visegrad on 14/11/2010 23:07, edited 2 times in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#62 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

stari grad Visegrad wrote:
Ja ti kazem da sam ja IZNAD nacioanlista. Komsic je bosnakohercegovacki patriota. A meni je vazna drzava.
Bakir-nije moj igrac, Haris- potrosio je vrijeme, Fahro-nesiguran --- za drzavu --> Komsic.
Da se razumijemo ja nisam glasao protiv Hrvata vec za bosanskohercegovackog patriotu.
Moje misli su: ko je najbolji trenutno za dzavu? A sto je Komsic slucakno hrvat nije bilo namjere.
DRZAVA.
bas tako, ne glasas protiv hrvata, glasas za najboljeg od ponudjenih
zao mi je sto ise hrvata nije prepoznalo kvalitete komsica

a usput nadam se, da ce se pojaviti neki hrvatski politicar na sceni, koji ce svaki dan hrvatima truniti kako je BiH njihova domovina, kako se ne trebaju boriti za novu teritorijalnu jedinicu (siroki sa sirom okolinom) nego za cijelu bosnu
i hercegovinu

covic koji otpisuje posavinu i hrvate u rs je bolji od komsica za hrvate? :? to mi nikako nije jasno
jarancuga

#63 Re: Apsurd SDPa

Post by jarancuga »

spokojan wrote:
jarancuga wrote:o borjani kristo, najbolji komentar je dao fra petar jelec....
... dobro, slazem se, postenije je imati dva bosnjacka clana nego dva srpska u predsjednistvu BiH ... ali sta cemo s hrvatskim clanom?

kad se hdz i njegove junose potrude da vrate na hiljade protjeranih hrvata iz posavine, mozda budu imali dovoljno glasova...
spokojan

#64 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

stari grad Visegrad wrote: Ako ima išta dobro u reizboru Željka Komšića, to je svakako činjenica što na njegovo mjesto nije zasjela Borjana Krišto, žena na daljinski upravljač Dragana Čovića i „snaga kojoj ne vjerujem“... Komentar na netom završene izbore i postizborne političke kalkulacije donosi fra Petar Jeleč za hercportal.com.
ako ...
palermo

#65 Re: Apsurd SDPa

Post by palermo »

spokojan wrote:
palermo wrote: Koga biste vi izabrali? Borjanu Krištu,je li tako? Da li je spomenuta Borjana Krišto marioneta Dragana Čovića koji je u jasnom savezništvu sa Miloradom Dodikom koji godinama radi na razbijanju Bosne i hercegovine? Jeste,marioneta je i zna se koju bi politiku vodila. Da li bi izbor Borjane Krišto uticao i na moj život ? Uticao bi.
Pa zar ne vidis da si izborom Komsica vise koristio Draganu Covicu nego da si glasao za bilo koga drugoga?
Zašto sam mu pomogao ? Zato što ćeš ti od sada glasati za Čovića? To je tvoj izbor,tužna činjenica je da i bez moje pomoći Dragan Čović pobjeđuje.
spokojan

#66 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

palermo wrote:
spokojan wrote:
Zašto sam mu pomogao ? Zato što ćeš ti od sada glasati za Čovića? To je tvoj izbor,tužna činjenica je da i bez moje pomoći Dragan Čović pobjeđuje.

Ne pobjedjuje samo Covic, nego i Dodik i Tihic i Lagumdzija ...

Nitko od njih istinski svojim potezima i retorikom ne doprinosi osnazivanju ove nase napacene BiH ...

A ako cemo posteno ... najkorektnije u tom smislu radi Tihic ...
no_pasaran

#67 Re: Apsurd SDPa

Post by no_pasaran »

mahalik wrote:
dada-bis wrote:još se nije formirala vlast a ne zna se ni kad će, SDP je protresao svojom pobjedom sve nacionaliste :lol: :lol: :lol: :lol: niko ne spava od muke :lol: :lol: aaaaaaj trese mi se foteljaaaaa :-?

i da ništa ne urade bolje nego što su ovi uhljupi uradili zdnjih 20 godina, ja sam zadovoljna gledajući ih kako pate :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
to care :bih: :bih: :bih:
drmat će sdp još dugo BiH
tek su počeli sa zemljotresima
da vidimo hocel nam biti KISLA MI JE GLOOVA
Milina gledat nacionaliste kako se grle od straha pred građanskom državom i njenim sudom :D

Vako su i prije rata :D Svi zagrljeni bježali od građana, a onda narodu pričali dušmanske priče.

Ne razumijem kako ovo funkcioniše da ih foliraju i furaju nacionalizmom i mržnjom, a da se istovremeno grle kad neko spomene mir i normalan život. Baš mi taj mentalni sklop ne ide u glavu.

Kako god, dobro je dok strahuju, mora da ima nekog hajra :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
mr.gugl

#68 Re: Apsurd SDPa

Post by mr.gugl »

vjerovatno niko od vas do sad nije pomislio na to da ce vam za otprilike 20 godina biti dijete zaklano i prije toga silovano, radi ovakvih rasprava. toliko mrznje sirite, toliko rasprava i odbacivanja, da nije ni cudo sto svako malo bude rat. ma kakav rat, masakar i genocidi i cudesa. pitam se ima li iko u ovoj Bosni i Hercegovini da se osjeca cisto bosancem i hercegovcem, a ne onako kako su mu rekli da se mora zvati ili da ne kaze da je bosanac i hercegovac, koji ipak ne moze bas "one anamone". neko ko se deklarise kao hrvat, zna sta je najbolje za njega, ali posto su i tzv. bosnjaci vidjeli da je to dobro, on to vishe nece. odbija da mu bude dobro, po svaku cijenu, jer ce i komsiji biti isto tako. a zar nije bolja varijanta da nekako skonta da njemu bude loshe, ako ce ovom "baliji" da bude jos gore ("majku li him njihovu, oni ce meni utrpavati Zeljku, jebo hin on, izdajica majku mu njegovu. jes, jes sve govori da je bosanac, a dze smo mu mi nasi? " :roll: )? kasnije, kad izbije belaj, svi skupa placu jer 10 godina ne mogu spojiti tijela svoje dijece i jer ne mogu izbaciti iz glave scene silovanja njihovih sestara i svega ostalog.
spokojan

#69 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

Kad se svi glasovi u BiH uzmu u obzir mislim da je SDP dobio potporu manje od 20% glasaca. Uzmemo li da su sve druge stranke koje su dobile ista znacajniji postotak glasova na izborima nacionalisticke (HDZ, SNSD, SDS, SDA ...) i te stranke cine skoro 80% glasacke potpore odnosno potpore gradjanima ...

Kako netko realan moze pomisliti da je taj koncept primarno gradjanskog pobijedio.

Sto prije pogeldamo istini u oci i sto se realnije budemo gledali u ogledalo vece su sanse da dodjemo do boljeg sutra ...

Zavaravanje sigurno ne pomaze ...

(a da ne raspravljamo o upitnosti sdp-ovog gradjanskog koncepta)
spokojan

#70 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

mr.gugl wrote:vjerovatno niko od vas do sad nije pomislio na to da ce vam za otprilike 20 godina biti dijete zaklano i prije toga silovano, radi ovakvih rasprava. toliko mrznje sirite, toliko rasprava i odbacivanja, da nije ni cudo sto svako malo bude rat. ma kakav rat, masakar i genocidi i cudesa. pitam se ima li iko u ovoj Bosni i Hercegovini da se osjeca cisto bosancem i hercegovcem, a ne onako kako su mu rekli da se mora zvati ili da ne kaze da je bosanac i hercegovac, koji ipak ne moze bas "one anamone". neko ko se deklarise kao hrvat, zna sta je najbolje za njega, ali posto su i tzv. bosnjaci vidjeli da je to dobro, on to vishe nece. odbija da mu bude dobro, po svaku cijenu, jer ce i komsiji biti isto tako. a zar nije bolja varijanta da nekako skonta da njemu bude loshe, ako ce ovom "baliji" da bude jos gore ("majku li him njihovu, oni ce meni utrpavati Zeljku, jebo hin on, izdajica majku mu njegovu. jes, jes sve govori da je bosanac, a dze smo mu mi nasi? " :roll: )? kasnije, kad izbije belaj, svi skupa placu jer 10 godina ne mogu spojiti tijela svoje dijece i jer ne mogu izbaciti iz glave scene silovanja njihovih sestara i svega ostalog.
upravo suprotno ... sutnja i tabuiziranje nacionalnih tema za vrijeme sfrj je mozda jedan od razloga zbog kojih se desio taj mracni scenarij ...
vee-jay

#71 Re: Apsurd SDPa

Post by vee-jay »

SDP

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
stari grad Visegrad

#72 Re: Apsurd SDPa

spokojan wrote:upravo suprotno ... sutnja i tabuiziranje nacionalnih tema za vrijeme sfrj je mozda jedan od razloga zbog kojih se desio taj mracni scenarij ...
slazem se s ovom izjavom. :bih:
Komrad

#73 Re: Apsurd SDPa

Post by Komrad »

spokojan wrote: upravo suprotno ... sutnja i tabuiziranje nacionalnih tema za vrijeme sfrj je mozda jedan od razloga zbog kojih se desio taj mracni scenarij ...
Nije tacno krajem osmadesetih i pocetkom devedesetih doslo je te uplitanja nacionalnog u sve pore drustva
muzika, sport, kultura...
lazareve kosti itd..

samo potenciranje nacionalnog u svemu ali bas svemu doslo je do ovoga sto imamo danas
bicebolje

#74 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

popajic wrote:
NightSkyWalker wrote:Za SDP glasaju vecinom bosnjaci. U Hercegovini i RS-u je SDP samo na izbornim listicima i nigdje vise.
Za SDP ,vjerovao ili ne,glasaju prvenstveno - gradjani !
A ti građani žive sasvim slučajno na teritoriji sa bošnjačkom većinom ?
dada-bis wrote:još se nije formirala vlast a ne zna se ni kad će, SDP je protresao svojom pobjedom sve nacionaliste :lol: :lol: :lol: :lol: niko ne spava od muke :lol: :lol: aaaaaaj trese mi se foteljaaaaa :-?

i da ništa ne urade bolje nego što su ovi uhljupi uradili zdnjih 20 godina, ja sam zadovoljna gledajući ih kako pate :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sve ? Kako je to SDP protresao nacionaliste u RS i Hercegovini ? Koliko su glasova tamo osvojili ?
stari grad Visegrad

#75 Re: Apsurd SDPa

Komrad wrote:
spokojan wrote: upravo suprotno ... sutnja i tabuiziranje nacionalnih tema za vrijeme sfrj je mozda jedan od razloga zbog kojih se desio taj mracni scenarij ...
Nije tacno krajem osmadesetih i pocetkom devedesetih doslo je te uplitanja nacionalnog u sve pore drustva
muzika, sport, kultura...
lazareve kosti itd..

samo potenciranje nacionalnog u svemu ali bas svemu doslo je do ovoga sto imamo danas
Tu imas dva puta:
1.zloupotreba nacioanalizma
2.upoznavanje i razgovori o razlicitostima i o tome "sta te muci"
Post Reply