Šeha wrote:
Ja sam jedan od onih Apple freakova koji Apple stavljaju na prvo mjesto upravo zbog cinjenica. Nisam volio Apple dok ga nisam poceo koristiti zbog posla i uvidio u kakvoj sam zabludi bio.
Imam i Mac i PC racunare i cinjenica je da sve sto mi je vazno radim na Mac-u. PC mi je nakon 4 godine posjedovanja Mac-a postao gaming masina manje-vise.
Onda pretpostavljam da apple koristiš za email i word processing što Windows nemože?

Imam ja i apple i windouze i apple mi je zadnja mašina što se još uvijek smrzava.
Ja svaki dan po dzepovima nosim Ipod, Mobilni i do prije dvije godine sam imao i Palm koji sam prestao nositi zbog manjka mjesta u dzepovima (Ipod mi je bio vazniji

) Na putu do posla pogledam neku seriju ili podcast. Meni je pravo revolucionarno i korisno da cu sad umjesto dvije sprave moci imati jednu. Plus sve dodatne stvari koje idu uz Iphone.
Meni telefon treba za biznis a ne za muziku. Ja jedino mogu vidjeti teenagers koji nemogu bez muzike a imaju ipod da bacaju 500 dolara za iphone.
ICal sinkanje... Haos! Ja korsitim ICal kao svoj kalendar na poslu. To mi dodje kao da nosim i Palm sa sobom... 8 GB mjesta je takodje haos. Pogotovo u poredjenju sa tvojim telefonom.
Pa čovječe Windows mobile sinka kalendar već godinama. Moj telefon me obavještava o emailu čim stigne što je produktivnije od sinkanja. Ja sam sebi kupio 1GB memorry karticu za svega 20 dolara i veća mi ne treba. 8GB na iphone ne opravdava $500 dolara.
Sama cinjenica da vise necu morati sinkati 3 sprave sa racunarom nego samo jednu ubaciti u dock i time prenijeti i kontakte, i kalendar i muziku i video i fotografije je za mene haos...
Pa morao si sinkati 3 zato što si apple freak. Windows mobile sve to radi odavno.
Ne spominjem browsanje neta koje je mnogo naprednije na Iphone-u nego na bilo kojoj slicnoj spravici... Ne spominjem jer me ne interesuje mnogo i vjerovatno to necu puno raditi.
Please. Apple nemože napraviti pouzdan browser na kompjuterima pa kako će onda na iphoneu?
Najveći problem apple kompjutera je mali izbor aplikacija u poređenju sa Windowsima. Windows mobile već ima veliki broj third party aplikacija a iphone nema praktično ni jedne. Jedan primjer: ja imam na svom telefonu pharos bluetooth GPS i itekako ga koristim. Proći će godine dok iphone dobije nešto slično. Znači ja već dugo vremena u jednoj spravici imam telefon, real time email i kalendar, internet, sms, gps, kameru, muziku, word, excel, power point, itd. I sve to za duplo manje od iphonea za koji se još i nezna kako će raditi. Zato ne kontam čemo onda sva prašina oko njega.