APPLE IPOD VIDEO 30 GB Vs. CREATIVE ZEN VISION M
Moderator: Benq
- beco
#1 APPLE IPOD VIDEO 30 GB Vs. CREATIVE ZEN VISION M
Ovako dvoumim se izmedu dva digitalna playera. Oba su od 30 gb stim da ovaj crativ ima bollji ekran, jacu bateriju i nema problema sa itunes, ali ipod ima servis u Sa, vjerovatno mu mane pada cijena, ali se mora flashovati da bi mogu normalne formate pustat (mislim kobi se zajebavao sa konvertovajem na itunes)i. POMOZITE VRLO JE HITNO!
-
#3 Re: APPLE IPOD VIDEO 30 GB Vs. CREATIVE ZEN VISION M
posjedujem iPod vec 3 godine (3 modela) i prije 6 mjeseci sam kupio iPod 80GB nema bolje stvari sto se tice media playera... cijena mu ne pada jer sam ja svoje stare modele prodavao po istoj cijeni po kojoj sam ih kupio... doduse amerkiancima al eto... creative je lijep i dobar ali se ne moze mjeriti s iPodom... bar sto se mene tice... nisam nikakvih problema imao ni s videom ni s muzikom ni sa slikama...beco wrote:Ovako dvoumim se izmedu dva digitalna playera. Oba su od 30 gb stim da ovaj crativ ima bollji ekran, jacu bateriju i nema problema sa itunes, ali ipod ima servis u Sa, vjerovatno mu mane pada cijena, ali se mora flashovati da bi mogu normalne formate pustat (mislim kobi se zajebavao sa konvertovajem na itunes)i. POMOZITE VRLO JE HITNO!
- TareSA
iTunes ima opciju ripovanja pa odaberes koji ti format odgovara, a sto se tice MP3 on ostaje onako kako si ga ubacio, govorim iz iskustva jer imam iPod vec 2,5 godine i nikad me iznevjerio nije, s tim da ja nisam nista drugi ni mislio uzimati jer imam i iBook g4 tako da mi je odgovarao radi kompatibilnosti apple proizvodaŠeha wrote:Ipod nikada nije imao problema sa MP3'cama.
ITunes nikada nije imao problema sa MP3'cama. U opcijama imas mogucnost da prebacis sve u ITunes format (AAC) ili da ostavis kako jeste. Izaberes da ostavis kako jeste i to je to...
- chuchumbamayumbe
Ljudi, nemojte me pogresno shvatiti, ali za sta ovi vlasnici iPod-a prvenstveno koriste svoje skupe spravice? Je li za slusanje muzike ili za nesto drugo?
Mislim, hoce li mi neko objasniti u cemu je tajna tolike popularnosti tako SKUPE spravice, na kojoj, koliko sam ja skontao, ljudi prvenstveno slusaju mp3 muziku?
Mislim, hoce li mi neko objasniti u cemu je tajna tolike popularnosti tako SKUPE spravice, na kojoj, koliko sam ja skontao, ljudi prvenstveno slusaju mp3 muziku?
-
Ipod je preskupa igracka, koju ljudi kupuju vise da bi se kurcili nego da bi ga koristili kao player, jer je kao player manje vise prosjecan uredjaj.
Ne znam za Zen, nisam koristio, izgledaju fino... Ja bi ti najradije preporucio neki sony-ev player, zbog nenadjebivog trajanja baterije (jest da kao i ipod seru sa software-om, al 30tak pa i vise sati reprodukcije stvarno mami...).
Ne znam za Zen, nisam koristio, izgledaju fino... Ja bi ti najradije preporucio neki sony-ev player, zbog nenadjebivog trajanja baterije (jest da kao i ipod seru sa software-om, al 30tak pa i vise sati reprodukcije stvarno mami...).
-
naravno prvenstveno je koristim za slušanje muzike, ali također i za gledanje filmova, serija, kao i za pohranu podataka sa video kamere. imam ovaj 30gb ipod, jednostavno konvertujem divx filmove u mp4 format, prebacim na ipod i fino na moru, putu, vikendici jednostavno uživam. a ako imaš digitalnu kameru, aparat sa ograničenim kapacitetom, jednostavno prebaciš sav materijal na ipod, isprazniš kameru i onda sve ispočetkachuchumbamayumbe wrote:Ljudi, nemojte me pogresno shvatiti, ali za sta ovi vlasnici iPod-a prvenstveno koriste svoje skupe spravice? Je li za slusanje muzike ili za nesto drugo?
meni je u svakom slučaju vrlo koristan i ne mogu zamislit putovanje bez ipoda
-
#13 Re: APPLE IPOD VIDEO 30 GB Vs. CREATIVE ZEN VISION M
Ne dvoumi se nego kupi Zune!beco wrote:Ovako dvoumim se izmedu dva digitalna playera. Oba su od 30 gb stim da ovaj crativ ima bollji ekran, jacu bateriju i nema problema sa itunes, ali ipod ima servis u Sa, vjerovatno mu mane pada cijena, ali se mora flashovati da bi mogu normalne formate pustat (mislim kobi se zajebavao sa konvertovajem na itunes)i. POMOZITE VRLO JE HITNO!
- beco
Haj malo da updatujem pricu. Na kraju se odlucim da kupim Ipod i kazem to rodaku, zove on mene za nekih cirka 6 sati te kaze nigdje u mome gradu nema ipoda koji ti trazis rasprodat, kaze sta ces creativ ili zune. Ja haj da vidim onaj zune, malo procitam reviews i prosurfam i totalno me odbilo kako glomazan i nevjerovatno ruzan izgleda, te cu ja njemu haj reko crative. Evo sad samim cekam moje cretiv je negdje iznad atlantika kontam koliko puta ce biti bacen i hoceli prezivjeti put preko bare. Sad malo ozbiljnije pitajne adapter iz amerike hoce raditi ovdje, znam da je razlika u struji kod nas i kod njih, tamo je ko 60Hz a kod nas 50Hz ili obrnuto. Reko da ga ne ubacim u uticnuci prikopcam i da i para i iskre polete. Hoce mi trebati transformator.
-
Imao isti problem oko izbora: kako nisam mogao na vrijeme dobaviti Creative, kupio ovdje iPod...zajeb. Skuplja sprava i nema pola stvari kao sto to ima Creative (ja mislim na onaj model sa 3.5" ekranom koji moze i dodatnu bateriju da nakaci na sebe). Kasnije kad sam isao u Njemacku, odem do MediaMarkt-a i Saturn-a i vidim koliko sam se zeznuo. Creative je mrak od sprave...
iPod sam vec prodao, cekam da mi se jave iz USA gdje je ovaj Creative sto ja trazim 159USD (sa 60GB HDD).
iPod sam vec prodao, cekam da mi se jave iz USA gdje je ovaj Creative sto ja trazim 159USD (sa 60GB HDD).
-
halo... Ipod nije za kurcenje vec za uzivanje. jednostavnije a kvalitetnije stvari na svijetu nema. ne znam da li ste vidjeli novu generaciju Ipoda.. njam njam.
eh sad...ja ipod imam od kad se kod nas u bosni zna za njega i ako malo bolje proucis tu magicnu spravicu vidjeces da nije napravljena za kurcenja, vec pored muzike slika, videa, contakata kalendara igrica sluzi i kao pda uredjaj. sve svoje fileove mozes da nabacis i da citas mijenjas itd sa ipoda direktno.
plus sada novi i pod sa ugradjenim WiFi samo je jos jedan plus i daje mu primat nad svim media playerima
eh sad...ja ipod imam od kad se kod nas u bosni zna za njega i ako malo bolje proucis tu magicnu spravicu vidjeces da nije napravljena za kurcenja, vec pored muzike slika, videa, contakata kalendara igrica sluzi i kao pda uredjaj. sve svoje fileove mozes da nabacis i da citas mijenjas itd sa ipoda direktno.
plus sada novi i pod sa ugradjenim WiFi samo je jos jedan plus i daje mu primat nad svim media playerima
-
Ne znam zasto ostali vlasnici iPoda koriste isti, ali ja imam "shuffle" i nezamislivo mi je da trcim 1h skoro svaki dan u sedmici, a da ne slusam muziku ili ne "citam" neku knjigu....
A da ne pricam sto mi treba cirka 45 sec. da ga sinkujem sa kompom gde mi na raspolaganju stoje jal' moji CD's, jal' iTunes.....pa sta ko voli, izvoli
A da ne pricam sto mi treba cirka 45 sec. da ga sinkujem sa kompom gde mi na raspolaganju stoje jal' moji CD's, jal' iTunes.....pa sta ko voli, izvoli
- danas
ma pusti lucyndu, opet lozi rajuŠeha wrote:Vidis, meni je nezamislivo da trcim 1hLucy01 wrote:Ne znam zasto ostali vlasnici iPoda koriste isti, ali ja imam "shuffle" i nezamislivo mi je da trcim 1h skoro svaki dan u sedmici, a da ne slusam muziku ili ne "citam" neku knjigu....
-
ovako:Šeha wrote:Uticnica drugacije izgleda, neces je moci ubaciti u nasu... Da si kupio ipod ne bi ti trebao transformator mogao bi ga direktno ukljuciti. Ovako.... vjerovatno ne.beco wrote:Haj malo da updatujem pricu. Na kraju se odlucim da kupim Ipod i kazem to rodaku, zove on mene za nekih cirka 6 sati te kaze nigdje u mome gradu nema ipoda koji ti trazis rasprodat, kaze sta ces creativ ili zune. Ja haj da vidim onaj zune, malo procitam reviews i prosurfam i totalno me odbilo kako glomazan i nevjerovatno ruzan izgleda, te cu ja njemu haj reko crative. Evo sad samim cekam moje cretiv je negdje iznad atlantika kontam koliko puta ce biti bacen i hoceli prezivjeti put preko bare. Sad malo ozbiljnije pitajne adapter iz amerike hoce raditi ovdje, znam da je razlika u struji kod nas i kod njih, tamo je ko 60Hz a kod nas 50Hz ili obrnuto. Reko da ga ne ubacim u uticnuci prikopcam i da i para i iskre polete. Hoce mi trebati transformator.
creative zvm je i realno najbolja kupovina ako hoces kvalitetu. ipod je ok, al je izvikan. to je apple. vidi editor's choice na http://www.anythingbutipod.com/ dole desno par ekrana ne mozes fulat.
dobices:
divx/xvid player u dzepu
mp3 savrsene kvalitete (ne kao ipod)
fm radio (uz snimanje)
picture viewer
audio recorder
calendar/vrijeme/organizer itd
itd..
jest deblji od ipoda 5g
i ima neuporedivo bolji ekran
vidi detalje na http://www.epizenter.net community stranicama
i ne brini