App na LG LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ado-pasha

#1 App na LG LCD

Post by ado-pasha »

Pozdrav raja,

imam LG smart tv (lcd) već par godina. Zadnju godinu-dvije, nakon jednog updatea stvara mi problem sa aplikacijom YouTube:
- nakon 5-6, nekad i 4 odgledana videa, neće da automatski predje na drugi, a kad i ručno navigiram, jednostavno umjesto novog videa piše loading, no i nakon pola sata ga ne pokrene,
- u zadnje vrijeme kada dođe do kraja videa, zakoči slika, zamrzne je cca 10 zadnjih sekundi, dok ton i dalje ide do kraja, i onda tu stane i ne prebacuje na naredni video (npr. kad slušam muziku, pa ako playlista itd).

Ne znam da li je to do LG lcd-ova ili u globalu sa svima, znam samo da se problem počeo javljati i nije lako kada gledate video, i zakoči, tj. ne da dalje dok ne izadjem i ponovo udjem u app.

Potražio sam po netu, vidio neka rješenja, probao sam da resetujem lcd, da vratim na početne postavke, app isto resetovao, obrisao history i sva "uvezivanja" sa mobitelima (isti problem se javlja kada se gleda youtube video na mobu pa se prebaci na tv).

Ne znam da li je tema bila već povdje, nisam je pronašao. Ako je neko imao problem ili još bolje, našao rješenje (a da nije kupovina novog lcd-a), biće mi drago da čujem.
Pozdrav :run:
xamp

#2 Re: App na LG LCD

Post by xamp »

Pokusaj da prikljucis mrezni kabal na TV. Mnoge problema zna rijesiti kad ne ide preko Wi-Fi-ja
valjuga

#3 Re: App na LG LCD

Post by valjuga »

Pasha moj,otiđi na njihovu oficijelnu stranicu (LG) i skini firmware za svoj tv,stavi ga na usb stick i updateuj svoj tv.
Čisto da ga malo osvježiš.
Post Reply