APOTEKE SARAJEVO0=UCJENA!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ella_sa

#1 APOTEKE SARAJEVO0=UCJENA!!!

Post by ella_sa »

Pa dokle ljudi moji i gdje ovo sve vodi..
Vec 3 dana se doslovno vucem ko krpa po kuci, cajevi limun i sl... Obzirom da sam popila dvije vrecice tylolhota, kontam aj jos jedna - dvije i do sutra sam ko zmaj. Obzirom da sam u stanju kakvom jesam, moj tata, fini stariji gosposin, se spremi u dezurnu apoteku da mi kupi jo 3 kesice ( koje btw kostaju 0,80 pf)...koje sam kupovala na komad od kad se pojavilo na trzistu..
Covjek se vraca sa kutijom, pa rekoh sto cijelu kutiju? kaze ne moze na komad u dezurnoj apoteci i nisu mu dali!!!
Mislim kakva je razlika, i kako ih nije stid paket kosta 8,85 KM! i nije stvar u novcu, "djete" bolesno to nije vazno... ali sta je s ljudim koji si ne mogu priustiti fuckin' instant ljekove..pa zar farmacija nije plemenita, sa visim ciljevima???
cini mi se da smo toliko postali "samo prodaj i uvali".
_BosanaC

#2 Re: APOTEKE SARAJEVO0=UCJENA!!!

Post by _BosanaC »

ella_sa wrote:Pa dokle ljudi moji i gdje ovo sve vodi..
Vec 3 dana se doslovno vucem ko krpa po kuci, cajevi limun i sl... Obzirom da sam popila dvije vrecice tylolhota, kontam aj jos jedna - dvije i do sutra sam ko zmaj. Obzirom da sam u stanju kakvom jesam, moj tata, fini stariji gosposin, se spremi u dezurnu apoteku da mi kupi jo 3 kesice ( koje btw kostaju 0,80 pf)...koje sam kupovala na komad od kad se pojavilo na trzistu..
Covjek se vraca sa kutijom, pa rekoh sto cijelu kutiju? kaze ne moze na komad u dezurnoj apoteci i nisu mu dali!!!
Mislim kakva je razlika, i kako ih nije stid paket kosta 8,85 KM! i nije stvar u novcu, "djete" bolesno to nije vazno... ali sta je s ljudim koji si ne mogu priustiti fuckin' instant ljekove..pa zar farmacija nije plemenita, sa visim ciljevima???
Plemenita ko i andjeli u bijelom :-)
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

prebaceno na zdravlje.. :)
_Jenny_

#4 Re: APOTEKE SARAJEVO0=UCJENA!!!

Post by _Jenny_ »

ella_sa wrote:Pa dokle ljudi moji i gdje ovo sve vodi..

Ne diktiraju cijene ili kolicinu proizvoda u kutiji sami farmaceuti koji rade u ljekarni vec proizvodači ili dobavljači.Što se tiče nas ljekarnika mi bi i Andol davali na komad,ali nije stvar do nas,tako da...Ali doista ima preparata koji su preskupi(cime automatski ljudi misle da su najbolji,ali postoji uvijek neka zamjena koja je po sastavu ista,a cijenom puno povoljnija i od drugoj je proizvodaca).Moj ti je savjet da sljedeci put kad budes trebala nesto,a ne u kutiji od vise komada,da pitas jel postoji proizvod koji se ko taj prodaje na komad ili neka njegova zamjena.A sad imas zalihu u slucaju nestanka :)
starii

Post by starii »

nije to do apoteka....vec do nobela koji prodaje tylhot....ne isplati im se prodavati na komad vec na kutiju...a apotekarima svejedno oni ce il na kesicu il na kutiju staviti svoju maržu..isti slucaj sam imao i ja..ali sam odustao od kupovine tylhot pa sam se odlucio za bosnalijekov rhinostop,isti je sastav,jefitini je,jedino su tablete ali to ne igra neku veliku ulogu...vazno je da se ozdravi... :-D
_Jenny_

Post by _Jenny_ »

starii wrote:nije to do apoteka....vec do nobela koji prodaje tylhot....ne isplati im se prodavati na komad vec na kutiju...a apotekarima svejedno oni ce il na kesicu il na kutiju staviti svoju maržu..isti slucaj sam imao i ja..ali sam odustao od kupovine tylhot pa sam se odlucio za bosnalijekov rhinostop,isti je sastav,jefitini je,jedino su tablete ali to ne igra neku veliku ulogu...vazno je da se ozdravi... :-D
A gle,da ne stave marzu ne bi im se isplatilo uopce nabavljat lijek jer treba platit prvo proizvodjacu pa uvozniku pa dostavljacu....milion izdataka...
van Basten

Post by van Basten »

tylolhot bi se trebao prodavati samo u ktijama, pakovanje od 12 kesica mislim. Takav je nalog farmaceutske kuće... to što negdje daju pojedinačno kesice, stvar je dobre volje apotekara (ili malo šireg gledanja na stvar - prodavajući po komad sigurno će prodati više komada nego po kutiji), al' ako se naiđe na kakvog štreberskog žutokljunca, onda je problem.
Šta još htje3doh reći... ah da... farmacija plemenita? sad bih se nasmijao na to, ali ne bih da ti pristajem na muku. Dovoljno je reći da ja farmaceutska industrija i dan danas među 5 najjačih svjetskih industrija po količini love koja se tu vrti.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ja evo prvi put cujem da se moze kupovati na komad, a ne samo cijelu kutiju... i cudno mi je da daju na komad uopste...
leeloo

Post by leeloo »

ja_cura_ wrote:ja evo prvi put cujem da se moze kupovati na komad, a ne samo cijelu kutiju... i cudno mi je da daju na komad uopste...
I ja isto nisam znala da se moze igdje kupiti tako...

Što se tiče ukupne cijene, u standardu je sa svim antigripa preparatima (maxflu i sranja)... U biti prodaju vitamin c i paracetamol lijepo upakovane za suho zlato.

Meni je to kao droga za zaposlene ljude koji ne mogu na bolovanje ni dva dana... Uzmeš jednu dozu, digne te, možeš raditi satak i onda umreš.... i sve tako.
Post Reply