APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
akcija007

#1 APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by akcija007 »

Ko kupuje lijekove u aptokama Sarajevo da skreneem paznju da im se razlikuju cijene jednog te istog lijeka.
Ja sam kupio kremu Lamisil u apoteci na Ktedrali i platio je 18,20 KM , u apoteci Bosna na Principovom je 15,70 KM a u apoteci Centar na Titovoj je isto 15,70KM.

Kako je ovo moguce ne znam
Sindibad

#2 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by Sindibad »

zavisi, mozda je taj lami..... kod katedrale bio svjeziji pa je zato skuplji, a tamo malo vise bajat pa jeftiniji...nadam se da si prezivio poslije konzumiranja :-D :-D :-D
melb26sa

#3 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by melb26sa »

akcija007 wrote:Ko kupuje lijekove u aptokama Sarajevo da skreneem paznju da im se razlikuju cijene jednog te istog lijeka.
Ja sam kupio kremu Lamisil u apoteci na Ktedrali i platio je 18,20 KM , u apoteci Bosna na Principovom je 15,70 KM a u apoteci Centar na Titovoj je isto 15,70KM.

Kako je ovo moguce ne znam
I ja sam to primjetila - Katedrala je obicno skuplja od Bosne - ali sam i primjetila da je i razlicit dobavljac. MOram naci racune pa postaviti razlike.
Bumbar

#4 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by Bumbar »

Isto...apoteka kod hitne i na socijalnom :S...
nebojeplavo

#5 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by nebojeplavo »

Isto, lijek koji mi trebao bio jeftiniji za par maraka u apoteci na Socijalnom, od one kod Apola :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by PipiDugaDevetka »

Svakih petnaestak dana kupim senzore za mjrenje šećera u krvi firme Bayer i vrlo često cijene budu različite u istoj apoteci, na IlidžU. U feninzima, nekih pet-šest, a najviše 10 feninga po komadu.
Bumbar

#7 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by Bumbar »

nebojeplavo wrote:Isto, lijek koji mi trebao bio jeftiniji za par maraka u apoteci na Socijalnom, od one kod Apola :roll:
meni je bio za nekih 10tak maraka jeftiniji :S :S
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#8 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by grunt »

Cijene su razlicite zbog toga sto su razlicite cijene kod dobavljaca(ima ih nekoliko) od kojih apoteka uzima lijekove.To je razlog,nista drugo :) !
bavi

#9 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by bavi »

Što se tiče trakica za mjerenje šećera u krvi najbolja opcija bi ti bila da kupiš aparat Accu chek Active i da kupujes njihove trakice koje su jeftinije za 30 KM od Bayerovih. Naravno mislim na pakovanje od 50 traka. A imaš i pakovanja od 10 komada i one su oko 11,5 do 12 KM zavisno od apoteke. Ja dobivam od zdrav. Bayerove a dodatno kupujem Accu chekove kad mi zafali.
PipiDugaDevetka wrote:Svakih petnaestak dana kupim senzore za mjrenje šećera u krvi firme Bayer i vrlo često cijene budu različite u istoj apoteci, na IlidžU. U feninzima, nekih pet-šest, a najviše 10 feninga po komadu.
nAN3

#10 Re: APOTEKE SARAJEVO-razlicite cijene istog lijeka

Post by nAN3 »

u kojoj apoteci mogu naci nolvadex Image
Post Reply